icon

Kamarát pozval na svadbu len priateľa

frederikasucha38
16. júl 2025

Dobrý deň, stretol sa niekto s tým, že na svadbu bol pozvaný len jeden z páru ?
Snúbenec má kamaráta, o ktorom ani netušil, že je zasnúbený a bol pozvaný na svadbu. Kvôli tomu, že svadbu platia jeho budúci svokrovci a majú okresaný rozpočet, pozval len jeho.
Samozrejme, že to chápem a nerobím rozruch, len mi to pripadá divné, keďže sa s oboma budúci novomanželmi poznám osobne a s mojim snúbencom sme spolu už vyše 4 rokov, nie je to tak, že som len "nejaká priateľka".
Nechce tam ísť sám, no snažím sa ho presvedčiť, keďže je to jeho celkom dobrý kamarát, len stratili komunikáciu kvôli tomu, že sa odsťahoval.
Moja otázka ale je - tiež sme v procese plánovania svadby. Platíme si ju sami a z tohto pohľadu mi pripadá rozumné a férové pozvať na svadbu taktiež jeho, no samého. Na druhej strane ale chápem okolnosti a nechcem sa zachovať zle. No nejako mi to vadí, že sa takto zachoval. Čo by ste robili na mojom mieste ? Pozvať ho samého alebo oboch ?

Strana
z4
janetinka27
17. júl 2025
@biba_18

@janetinka27 rozlišujem medzi kamarát a priateľ. priateľov fakt veľa netreba...

@biba_18 vidis a sme zas na zaciatku. zenich ich ma zrejme viac ako ty a takto to poriesil. Nikdy nevyhovies vsetkym. A mozno nakoniec aj dobre spravil, lebo zena co sa bude kvoli tomu zavzdusnovat na koniku, aby sa ne neho sypala kritika, asi nebude jeho "priatel" a ty by si pozvala len priatelov, co ona asi nie je (dokazom je jej potreba to vesat na kona a cakat kydacku)

janetinka27
17. júl 2025
@biba_18

@biba_18 navyse ty rozlisujes priatel a kamarat a mozno tvoj "len kamarat" v tebe vidi priatela a urazi sa, ked ho nepozves. Pre teba len kamarat sa bude ventilovat na koniku.vztahy nie su jednoduche, ludi nemozes lahko kategorizovat, lebo vztah je obojstranny a nikdy nie uplne vyvazeny.nenosime na cele nalepku kamarat a priatel, nie su vymedzene pravidla, co komu patri a nepatri

biba_18
17. júl 2025
@janetinka27

@biba_18 navyse ty rozlisujes priatel a kamarat a mozno tvoj "len kamarat" v tebe vidi priatela a urazi sa, ked ho nepozves. Pre teba len kamarat sa bude ventilovat na koniku.vztahy nie su jednoduche, ludi nemozes lahko kategorizovat, lebo vztah je obojstranny a nikdy nie uplne vyvazeny.nenosime na cele nalepku kamarat a priatel, nie su vymedzene pravidla, co komu patri a nepatri

@janetinka27 takže naposledy: priateľa na svadbu pozveš hoci aj keď máš 5 posledných € vo vrecku ...

janetinka27
17. júl 2025
@biba_18

@janetinka27 takže naposledy: priateľa na svadbu pozveš hoci aj keď máš 5 posledných € vo vrecku ...

@biba_18 a naposledy, autorku nepozval, lebo nie je jeho priatelka...jednoduche
Ps: na svadbu pozves koho uznas za vhodne a je to tvoja vec

anonym_94bf0f
17. júl 2025

Byť tvojim priateľom tak tomu kamarátovi slušne by som odmietla s tym že buť aj priateľka alebo nech sa hehneva ale sám nejdeš. Smiešne je to že evidentné jeho stranu teda platia svokrovci

biba_18
17. júl 2025
@janetinka27

@biba_18 a naposledy, autorku nepozval, lebo nie je jeho priatelka...jednoduche
Ps: na svadbu pozves koho uznas za vhodne a je to tvoja vec

@janetinka27 ja by som priateľa určite od jeho polovičky neoddeľovala - ti nie je dosť dobrá?
a presne tak, pozveš na svadbu koho chceš. a on to tiež zoberie ako to on chce, nie tak ako chceš ty aby to zobral 😉

janetinka27
17. júl 2025
@biba_18

@janetinka27 ja by som priateľa určite od jeho polovičky neoddeľovala - ti nie je dosť dobrá?
a presne tak, pozveš na svadbu koho chceš. a on to tiež zoberie ako to on chce, nie tak ako chceš ty aby to zobral 😉

@biba_18 ty si urob ako chces ty
Ten jej pozvany frajer mozno tiez nie je zenichov priatel podla tvojej tabulky, ale je mozno jeho kolega alebo spoluhrac z volejbalu, pozve vsetkych kolegov alebo vsetkych spoluhracov, ale nepozve ich frajerky, lebo ich pozyva ako partiu.a niektory kolega je mozno mu blizsi priatel a iny je len kamarat abo sa poriadne ani nebavia, ale pozve vsetkych, aby nikoho nevyclenil, lebo aj ten sa moze citit urazeny
A bratrancov pozve aj s rodinami
Chapes? On ma svoj kluc, koho pozve, nikde nie je napisane, ze ten pozvany frajer je zenichov priatel, vsak autorka pise, ze ani nevedeli, ze ten zenich je zasnubeny
Tak hlboke priatelstvo v tom zrejme nebude, pozval ho a ju nie, tak nech ide alebo nie, je to ich vec
Jedine, co som tu prisla napisat autorke je, ze je to podla mna ok a ze ja som tak bola viackrat na svadbe
Nie su vztahy a rozhodnutia cudzich ludi podla tvojho usudku, nechaj ludi zit, ty si pozvi koho chces a nesud, nevies co je v tom, zivot nie su rovne ciary, netreba sa podkynat na kazdej vlnke, co pride pod nohy

karolinakr
17. júl 2025
@biba_18

@biba_18
jej to nevysvetluj, ona bola každemu na svadbe, ale sama nepozyva nikoho, nema sa preco zavzdušňovať, lebo všetky torty pojedla a sama nedala nikomu
nevysvetliš, z jej pozicie je toto najlepši aposob interakcie s druhymi

bielasovicka
17. júl 2025
@frederikasucha38

@aj47456 Áno, snúbenec sa pýtal a vraj kvôli rozpočtu sa rozhodli pozvať len jedného z nás a teda jeho, keďže ho poznajú dlhšie. Samozrejme sa ospravedlnili, ja to chápem, ale pripadá mi to divné

@frederikasucha38 a vy máte kedy svadbu?

bielasovicka
17. júl 2025

@frederikasucha38 sama hovoríš, že majú okresaný rozpočet. Tak asi môže pozvať len pár kamarátov. Bez žien.

karolinakr
17. júl 2025

však nech ide sám, ale nechápem toto nútenie, že nemaš byť malicherná a pozvat ich ako pár - budú už manželia, ktori ťa nepozvali mimochodom
...choré
nepozvi ani jedného a bude pokoj👍

karolinakr
17. júl 2025

a zas ti len nikto nemôže nič povedat, lebo podla 90% komentarov, každy pozyva koho chce...
tak ty sa teraz nanúť proti ich vôli na svadbu im, a naspäť nepozvi ani jedného, a ked sa budu dožadovať vysvetlenia, len sa zasmej
lebo podla verejnej mienky je to tak úplne OK

frederikasucha38
autor
17. júl 2025
@bielasovicka

@frederikasucha38 a vy máte kedy svadbu?

@bielasovicka o rok v jeseni

frederikasucha38
autor
17. júl 2025

Aby som uviedla veci na správnu mieru. Nezavzdušňujem sa, len sa pýtam na názor. Snúbenec a ja sme boli s budúcimi novomanželmi dobrí priatelia/kamaráti avšak pred cca pol rokom sa odsťahoval a trochu sa vzťahy utĺmili. Pravdepodobne preto, že svadbu financujú a pravdepodobne aj riešia jeho budúci svokrovci je to narýchlo a nikto o ničom doteraz nevedel. Samozrejme, že rozumiem prečo pozývajú len jeho, nehnevám sa. Len nahlas uvažujem ako sa to robí v tomto svadobnom ošiali, či uprednostňovať veľkosrysosť alebo motto "aké požičias, také vráť". Nikto sa tu nemusí hádať prosím vás. Len som chcela vedieť vaše skúsenosti a odporúčania.
Ďakujem všetkým za názory.

Strana
z4