icon

Kamarátka mi závidí štúdium učiteľstva

4. aug 2025

S kamoškou sa poznáme od detstva mame 30 a mam za sebou 2 roky Vš nakoniec som to vzdala a školu nedokončila. Ona je učiteľka. Teraz som na Md a chcem začať zas študovať a keď som jej to spomenula na káve, že učiteľstvo ostala ako obarená až ako keby koktala divne sa usmievala, že aa veď po MD sa vrátiš zas do starej práce a blbé reči. Pritom jej vravím, že chcem ísť do školy a do starej práce sa nevrátiť. Pride mi, že nik nemôže byť učiteľka iba ona.. sklamalo ma to. Manžel vraví, že na tú tému nemam s ňou už rozprávať. Čo by ste jej povedali vy?

ivik4
4. aug 2025

Kazdopadne zavidiet Ti nema co, ved ona uz ma studium za sebou , ty nie😀
Nenamyslaj si

dm1
4. aug 2025

tiez nechapem co ti ma zavidiet ked ona sama to vystudovala. Keby este ona skolu nemala tak to dava logiku ale takto ziadnu :o. Skor ju to len prekvapilo necakala mozno ze sa das na taky smer

autor
4. aug 2025
@deti95060810

@anonym_autor možno má pravdu že to nie je pre každého - ako každé zamestnanie.
a žeby nebolo miesto? pozri Krajský školský úrad a uvidíš koľko učiteľov hľadajú .

@deti95060810 no to viem ona to prezentuje inak

autor
4. aug 2025
@ivik4

Kazdopadne zavidiet Ti nema co, ved ona uz ma studium za sebou , ty nie😀
Nenamyslaj si

@ivik4 nenamyslam tak asi zavidi, ze aj ja co som neucila zrazu mozem byt jej kolegyňa

autor
4. aug 2025
@dm1

tiez nechapem co ti ma zavidiet ked ona sama to vystudovala. Keby este ona skolu nemala tak to dava logiku ale takto ziadnu :o. Skor ju to len prekvapilo necakala mozno ze sa das na taky smer

@dm1 ano ale preco ma vvtom nepodporu? Ba naopka ma odradza

anonym_631167
4. aug 2025

S takouto mentalitou a zmyslanim nebud ucitelka pls. Usetri tie deti

anonym_ca0e7a
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor plačeš ako malé dieťa na ihrisku.

mamina7070
4. aug 2025

moznomzijete v lokalite kde ucitelske miesta volne nie su, moznonsi nemysli ze mas predpoklady na ucenie alebo ti proste nedopraje
a moznont achce len varovat pred vsetkymi uskaliami tohto zamestnania

sisska96
4. aug 2025
@anonym_631167

S takouto mentalitou a zmyslanim nebud ucitelka pls. Usetri tie deti

Tak čo? Tak buď lepšia ako ona, nech závidí :D
@anonym_631167

betulinka1
4. aug 2025

@anonym_autor mozno to nemysli zle, iba to nevie povedat, ze s dietatom to mozes mat tazke. Ze to bolo pre nu narocne aj bez. Neber to hned negativne. Mne ked niekto v rodine mlady povie, ze chcem studovat tvoj odbor, tak dostane prednášku preco nie 🤣🤣🤣. Zatial som odradila vsetkych a casom pochopili a velmi su spokojni, ze isli nakoniec na ine skoly.

anonym_631167
4. aug 2025
@sisska96

Tak čo? Tak buď lepšia ako ona, nech závidí :D
@anonym_631167

anonym_52b4e0
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A dozvieme sa aj, aký veľkolepý odbor budeš študovať, keď ti ho závidí?

anonym_ca0e7a
4. aug 2025
@anonym_52b4e0

@anonym_autor A dozvieme sa aj, aký veľkolepý odbor budeš študovať, keď ti ho závidí?

@anonym_52b4e0 učiteľka tv :D

zuzana76
4. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl chapem len ma to zaskočilo, že ona čo sa sťažuje že nik nikomu nedopraje je vlastne taká istá

@anonym_autor tak ja by som si pomyslela, ze ked uz studovat, tak nieco lepsie ako ucitelstvo, ja by som uz na to neminala energiu

bystrozraky
4. aug 2025

@anonym_autor "ona čo sa sťažuje že nik nikomu nedopraje je vlastne taká istá" - Ak niekto takéto povie, tak tomu ver — ona je presne taká a podľa seba súdi ostatných. S takou môžeš byť kamarátka len vtedy, ak budeš (aspoň v jej očiach) ‚menej‘ ako ona, inak ti bude robiť zle.

anonym_1828a0
4. aug 2025

Ja sa tu smejem, na začiatku odpovede ze kašli na ňu, viac s ňou o tom nehovor, atď. Zrazu niekto napísal ze co by ti mala závidieť na takej škole, nemá čo závidieť, tak už potom každá odpoveď je taka istá, už to píšu aj ostatné. Normálne ze do smiechu celé. 🙈

anonym_7c8a0c
4. aug 2025

@anonym_autor áno závidí ti, dobrý postreh. A tie čo tu píšu že určite nie a že nemá čo, absolutne nepoznajú ľudí 😅

zuzana76
4. aug 2025

mnohe ucitelske programy maju predlzene podavanie prihlasok do 10.8., asi nie je dostatok zaujemcov

autor
4. aug 2025
@bystrozraky

@anonym_autor "ona čo sa sťažuje že nik nikomu nedopraje je vlastne taká istá" - Ak niekto takéto povie, tak tomu ver — ona je presne taká a podľa seba súdi ostatných. S takou môžeš byť kamarátka len vtedy, ak budeš (aspoň v jej očiach) ‚menej‘ ako ona, inak ti bude robiť zle.

@bystrozraky no mne to tiež pride. Doteraz ma brala ako haňu od vedľa zrazu ked chce haňa studovat uz je zrazu zaskocena a debatu otaca na to, ze ved sa vrstis do starej prace mas istotu ked jej poviem ze nechcem chcem zmenu tak zas otoci vybavim ti podobne cosi

mamina7070
4. aug 2025

sak ju proste neries nezdoveruj sa jej a hotovo

anonym_ca292d
4. aug 2025

@anonym_autor a už si prijatá na tú školu ? Či to je stále iba úvaha ? Keď píšeš ,že možete byť kolegyne...

anonym_52b4e0
4. aug 2025
@anonym_ca0e7a

@anonym_52b4e0 učiteľka tv :D

@anonym_ca0e7a To fakt?

autor
4. aug 2025
@anonym_ca292d

@anonym_autor a už si prijatá na tú školu ? Či to je stále iba úvaha ? Keď píšeš ,že možete byť kolegyne...

@anonym_ca292d už ano

basullinka
4. aug 2025

Nemyslím si, že Ti závidí, veď ona už školu má a aj reálne pracuje ako učiteľka. Skôr si myslím, že ju škrie, že by si mohla byť lepšia, obľúbenejšia ako ona, prípadne potrebuje súperiť. Alebo si myslí, že na to nemáš, opakuješ po nej s výberom školy, že nemáš dobre uplatniteľnú aprobaciu v danej lokalite. Prípadne je momentálne frustrovaná a sama nevedela, či ti má pogratulovať alebo ťa odhovárať. Možností je viac, toto mi napadlo.. A prezradiš, akú budeš mať aprobaciu?

akab
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_ca292d už ano

@anonym_autor možno to súdi podľa spoločnej písomnej konverzácie, kde vidí oveľa viac chýb ako sa podarilo tu...

greywolf
4. aug 2025

@anonym_autor ze to nieje kamaratka, by zeny ste uz raz take .

motylik2559
4. aug 2025

@anonym_autor Ahoj, preco si myslis,ze ti zrovna zavidi? Ved ona ma davno taku skolu spravenu a je predsa ucitelka. Toto mi zrovna ako zavist nepripada. Ale z toho ako to pises a ako to riesis kade tade, bez urazky, ale neviem ci teda si zrovna suca na toto povolanie. Nepoviem, kebyze sa jej rovno opytas, ze Janka nepozdava sa ti,ze tam idem...aj keby povedala ano, tak teda povedz mi svoj nazor...a mala by si odpoved z pravej ruky, ziadne dohady v hlave o zavisti a isli by ste dalej. Snad ak sa ti podari tu skolu dostudovat a raz budes ucitelka nebudes tiez riesit kazdy nepodstatny prd co ako ucitelka denne zazijes...tam potrebujes mat dost pevne nervy a asertivitu v malicku...a nie ako tu-toto co citam.

reela
4. aug 2025

@anonym_autor
Toto su moje 2 centy, preco ta schodzka s kamaratkou tak dopadla:
Si pamata, ze si to pred x rokmi po dvoch rokoch vzdala. Si hovori, preco by si to teraz nevzdala? Bude to tazsie, lebo mas vyssi vek (lepsie sa uci v 20tke ako v 30tke), plus starostlivost o dieta. Ona asi to studium nepresla lahko, tak ju to zarazilo, ze si myslis, ze to studium je na tolko "datelne", ze by si to aj dala teraz.

zuzana76
4. aug 2025

dnes sa na studium ucitelstva robi nabor, nie vyber

reela
4. aug 2025

@anonym_autor kazdopadne, nemusis s nou rovno pretrhnut vazby, ak to fakt myslis s tym ucitelstvom vazne, tak mozno ona ma este nejake materialy, co by ti mohli pomoct pri studiu: knihy, skripta, vypracovane otazky, testovnice, prednasky na usb... kludne jej aj zaplat za ne, take veci su velmi uzitocne