Kamarátka vzala späť darované keksíky. Smiešne?
Prisla ku mne na navstevu kamoska. Ponukla som jej kavu, susienky, mineralku, mala som este nejake oriesky na stole. No ona doniesla take ine keksy a vylozila ich s tym, ze aha, doniesla som ti. Ostalo cca pol balicka, jedla ich len ona. Ked odchadzala, zbalila si ich so sebou 😃
ona ti chcela nieco nazancit? vtipna je, co chces, aspon mate veselo 😉
Ja som príliš úprimná keby ich niesla späť tak jej poviem počuj moja a to si doniesla mne či pre seba aj keď som neochutnala neskôr mi zachutia.
@number19 Ale kde zostali zakladne principy etikety ked autorka ponuknute keksiky ignorovala? Ved to je ako ked ti navsteva prinesie flasu vina a ty za nu ani nepodakujes ani nic a len ju nechas stat tam kde ju polozia. Ved to je tiez neslusne.
@zuzudrnda Presne, ak je to kamoska tak sa na tom zasmejem, alebo sa jej opytam ze preco to urobila ze ci je za tym nieco viac a nie ze ju idem teraz zhodit za to ze nema take iste principy navstevnej etikety ako ja.
Tu kde zijem si ludia nosia jedlo aj pitie na navsetevu (este aj stolicky si donesu ak je to na zahrade, alebo vedia ze bude velka party a potom ak chu si odnesu co ostalo domov. Nikto tu nerisi navstevnu etiketu ak je to medzi priatelmi a rodinou. Je to ovela prijemnejsia atmosfera. Nikto nesudi a nie je sudeni. Pridem pozriet ludi a nie sa ukazat ako ovladam etiketu.
@andreatytler Si snad robis srandu?
Za flasu od navstevy podakujem, ale nebudem navstevu hostit tym co sami priniesli ako pozornost za to ze ich hostime. Co tu pleties moje "nepodakovanie". Jaaaj ziadne relevantne argumenty.
Ak mi navsteva prinesie kvety, zda sa ti byt normalne ze si ich navsteva na konci navtevy zoberie domov? No neviem, mas v tom chaos.
A si uplne mimo....
@andreatytler A ak by sa doniesol od niekoho kolac, tak ho samozrejme ponuknem vsetkym, ale ak sa nedoje, je vrcholne trapne ak si ho ta, ktora ho upiekla (navsteva) vypyta naspat aby si ho zobrala domov....
Konečne niekto, kto ma rozum. Nemusíš chystať a nedoneses ti niečo, čo ti bude zavádzať v komore 😀. Také návštevy by som brala všetkými desiatimi... Ja mam v skrinke 5ks tofife. To u nás nikto nemusí 🤣
To ako exov spoluziak..vola,ficim zo Ziliny, zastavim sa,strasne som hladny. Ale mam pre vas vybornu domacu slivovicu.
Tak som spravila chlebicky,na rychlo pizza slimaky,aj strudlu. Chalanisko prisiel,napapal sa,vytiahol z ruksaku flasu,kazdemu nalial poharik,schoval flasu a uz nevytiahol,kym neodisiel 🙈🤣🤣🤣
... No teraz čo máme smetie na váženie, bola by som rada, že by vzala tie keksy so sebou 😁
Ja na návštevách nejem proste mam taky blok od detstva a poznám viac takých ľudí. Ani mi to nechýba max kávu vypijem. A to aj u svokrovcov. Som asi divná. A ano aj ja mam v rodinu tetu co je stara dievka 64r a je dosť skupa veľakrát si aj sama vypytala niečo či jej dam alebo povie rovno, doniesla som ti napr keksy lebo som dostala a ja také nejem. Neriešim to proste je taká povaha uz som si zvykla.
Aj keby bola celiaticka,aj keby ich sama piekla...keď niečo niekomu donesiem,tak to tam aj ostane.Nic viac a nič menej.Momentalne sa všetko zlahcuje"ved nevadí,aj ja to tak presne robim" atď To naozaj?Chápem,že na diskusiu to nemusí byť,no co tak etiketa-slusnost...nič?
@number19 Ja nepisem o tom ze ci ty podakujes za flasu. V mojej odpovedi vobec neslo o to co robis ty. Sorry. Naformulujem to takto pre lepsie pochopenie:
To ze autorka odignorovala keksiky od svojej navstevy je to iste ako keby mne navsteva priniesla flasu vina a ja za nu ani nepodakujem ani nic a len ju necham stat tam kde ju polozia.
Snazim sa poukazat na to ze ty hodnotis etiketu kamosky, ale potom by si mala hodnotit aj etiketu autorky. Alebo sa na toto hodnotenie etikety radsej vykaslat a nekazit si koli tomu kamaratstva.
@andreatytler podla niektorych, ked si aj stolicku donesies, mas nechat, sak nezoberes nie co si doniesol 😀😀😀
stava sa to;) moja tiez, doniesla na silvestra flasu a nedopila sa tak si ju zobrala domov. mne to normalne nepride, ale asi niekomu hej 😂
@dominikamacakova Starka ta za to roznosi po Modrom konikovi 😃
Ked k nam pridu kamosi a nenacneme co donesu tiez im to niekedy balime spat,niekedy vezmu sami,niekedy ostane u nas..ako si spomenieme 🙂 je to srandovne,ale nejako by ma to nerozculovalo :D
U nas bezne, stretavame sa viacere kamosky s detmi, vzdy niekto nieco prinesie. Co sa nezje to si berieme domov. Nepride mi na tom nic divne. Ja nechcem aby mi tu nechavali nejake susienky alebo susene ovocie ktore je aj dost drahe. Vezmu domov ked sa nezjedlo a nabuduce prinesu opat 🤷♀️
@basska_b ja som sa nad tým trochu zamyslela a mám pocit, že to robím podvedome a možno sa mi to stalo aj na inej návšteve 😂 Trapas
Kamoška ked sme boli na plese batožkovom zbali všetko čo ostalo a vzala domov podotykam že to nedoniesla. Všetke sme sa na seba nechapavo pozerali čo robi 😁😁😁. Ale poučene z minula tento rok sme si svoje zbalili ešte pred ňou.😁😁😁
No divné, ale asi ich kamoška má veľmi rada. Mne sa stalo, že sme boli na návšteve u známych a ich dcéra mala narodeniny. Ponúkli nás tortou ako sa patrí. Keď sme odchádzali kamoška sa spýtala či nám z nej
zabalí, ja že môže. A doma pozerám, že mi zabalila dcérin nedojedený kus torty.
Ked poviem, ze som niekomu nieco doniesla, tak sa do toho v prvom rade nepustim...radsej budem pit vodu.

To nebola moja sesternica?🙂🙂🙂