icon

Kamarátka žiada vrátenie peňazí po bankrote

29. okt 2025

V koróne sme sa dostali do fin. problémov, dobre našliapnuté podnikanie išlo skoro na nulu a my sme nemohli splácať svoje úvery. Prešla som teda osobným bankrotom, všetky dlhy boli vymazané a som čistá dnes mám opäť normálny život a úroveň, na akú som bola zvyknutá ako podnikateľka. No teraz, po rokoch od bankrotu sa na mňa obrátila vtedajšia kamarátka že jej mám vyplatiť jej peniaze, ktoré mi požičala, je to viac ako 18000eur. Ona nedokáže pochopiť že ja už žiadne dlhy nemám, ja už neviem ako jej to vysvetliť...

nyusika
29. okt 2025
@rusalinka

... ale však si ty len prdel tu robíš? VŠAK?

@rusalinka urcite si tu nikto srandu nerobi

billy_jean
29. okt 2025

A teraz tú o červenej čiapočke ..

misanthropicdann
29. okt 2025

@anonym_autor ak si počas bankrotu ju ako veriteľa nenahlasila a ona nemala možnosť prihlásiť svoju pohľadávku do konkurzu môže sa považovať ze si mala nepoctivý zámer bankrotu. A ľahko sa môže stať že ti bude bankrot anulovany a tvoj život sa vráti do obdobia pred bankrotom.

Tvoja kamarátka môže ísť na súd a celý tvoj spokojný život ti opäť rozbiť.

Rovnako ak jej ho teraz splatis. Iný veriteľ môže tvrdiť ze si kamarátku zvýhodnila, pretože jej pohľadávka mala byť súčasťou konkurzného konania.
Takže tento iný veriteľ taktiež môže napadnúť tvoj bankrot.

eleanor2510
29. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_autor ak si počas bankrotu ju ako veriteľa nenahlasila a ona nemala možnosť prihlásiť svoju pohľadávku do konkurzu môže sa považovať ze si mala nepoctivý zámer bankrotu. A ľahko sa môže stať že ti bude bankrot anulovany a tvoj život sa vráti do obdobia pred bankrotom.

Rovnako ak jej ho teraz splatis. Iný veriteľ môže tvrdiť ze si kamarátku zvýhodnila, pretože jej pohľadávka mala byť súčasťou konkurzného konania.

@misanthropicdann aj by som to autorke dopriala, nech si to uzije

eleanor2510
29. okt 2025

@anonym_autor ak nie si troll a toto je pravda, tak ti len prajem, aby ti to zivot poriadne vratil

anonym_aab887
29. okt 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann presne pre toto sa pýtam. Vďaka za objasnenie.

misanthropicdann
29. okt 2025
@anonym_aab887

@misanthropicdann presne pre toto sa pýtam. Vďaka za objasnenie.

@anonym_aab887 v oboch prípadoch si na tom veľmi zle.
Zatial usudzujem ze jej dlh je platný, pretože ak by bol súčasťou bankrotu nemohla by od teba požadovať peniaze.
Ak by požadovala ona by konala protizákonné.
Takže najlepšie bude ak navštívis centrum ktoré s tebou riešilo bankrot. Oni ti dajú konkrétne informácie, ja som ti dal len všeobecné informácie ktoré nájdeš napísané v zákone.

anonym_aab887
29. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_aab887 v oboch prípadoch si na tom veľmi zle.
Zatial usudzujem ze jej dlh je platný, pretože ak by bol súčasťou bankrotu nemohla by od teba požadovať peniaze.
Ak by požadovala ona by konala protizákonné.
Takže najlepšie bude ak navštívis centrum ktoré s tebou riešilo bankrot. Oni ti dajú konkrétne informácie, ja som ti dal len všeobecné informácie ktoré nájdeš napísané v zákone.

@misanthropicdann ja ? Ja som sa pýtala kvôli autorke 😁

anonym_b4beeb
29. okt 2025

Ako pisu vyssie … umoznila si jej uplatnit si svoj dlh voci tebe ramci bankrotu alebo skoncite na sude. Pripadne si na tebe niekto niekde pocka… aj to sa stava. Ja by som taka vysmiata nebola. 90tky sa vratili.

anonym_2d8663
Autor odpoveď zmazal
misanthropicdann
29. okt 2025
@anonym_aab887

@misanthropicdann ja ? Ja som sa pýtala kvôli autorke 😁

@anonym_aab887 prepáč. Pre mna je anonym ako anonym 😀

misanthropicdann
29. okt 2025
@anonym_2d8663
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2d8663 nie neprídeš
Úvery založené nehnuteľnosťou nespadajú do osobného bankrotu.

anonym_aab887
29. okt 2025
@misanthropicdann

@anonym_aab887 prepáč. Pre mna je anonym ako anonym 😀

@misanthropicdann v pohode, nič sa nedeje.
Mňa to zaujímalo len kvôli nej..Že či môže nastať že prestane byť vyškerená ako lečo .

alickapusinka
29. okt 2025

Pokiaľ je pisomna dohoda neznamena že ked si prešla bankrotom že jej ich nemáš vratiť.Pokaiľ je písomna dohoda nič to nemeni že si prešla bankrotom. Súd môže bankrot zrušiť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
29. okt 2025

A ty si autorka so sebou spokojna? Ma ta kamoska o tom papier? Čudujem sa ze vieš v noci spávať. Nazvať niekoho kamoskou a 'okrasnu' ju o 18tis €.... taku kamosku by som urcite nechcela

viestta
29. okt 2025

Takze autorka cita a nahlasuje. Tak to napisem inac:
Tebe nie je samej zo seba trapne? Mas pocit, ze kamoska (vraj byvala, asi preco byvala sa mozme len domnievat, ale asi to bude kvoli tomu, ze si jej dlhovala peniaze, ktore si nevracala, tak si z nej spravila byvalu kamosku) ma doma tlaciaren na peniaze? Co ak je ona teraz v prekernej situacii? Hlavne, ze ty uz si zijes na podnikatelskom standarde ako si bola zvyknuta, ona nech si trhne nohou. 🙄

janagem
29. okt 2025

Autorka - bez akychkolvek pocitov okolo toho - bol jej dlh zahrnuty v bankrote? napisala si ho do zoznamu?

Ak ano, dlznickou si stale, len je dlh nevymahatelny (pokial sa nezrusi bankrot pre nekaly umysel).

Ale kazdy jeden dlh ti zostal, len ho nemozu od teba vymahat.

anonym_393e87
29. okt 2025

@anonym_autor neverím tomuto príspevku

janagem
29. okt 2025
@alickapusinka

Pokiaľ je pisomna dohoda neznamena že ked si prešla bankrotom že jej ich nemáš vratiť.Pokaiľ je písomna dohoda nič to nemeni že si prešla bankrotom. Súd môže bankrot zrušiť.

@alickapusinka no, pointa je, ze ona ich teraz NEMOZE vratit. resp. nemoze vratit jednemu a ostatnym nic, lebo by jej za to mohol byt zruseny bankrot za preferovanie veritela

mircalla
29. okt 2025

Prave kvoli hyenam ako ty peniaze zasadne nikomu nepoziciavam

lienka.7
29. okt 2025

@anonym_autor prepáč, ale si pekná spina a nie kamarátka, pani "podnikatelka".

mamina7070
29. okt 2025

kolko je od OB? ja by som jej skor poradila nech ta napadne na sude pre nepoctivy zamer
a nech na teba upozornuje kade chodi vsetkym a vsade aby si ich tiez nepodviedla tak ako ju
ty dlhy stale mas a nezbavis sa ich do smrti len su nevymahatelne

anonym_2d8663
29. okt 2025
@viestta

Takze autorka cita a nahlasuje. Tak to napisem inac:
Tebe nie je samej zo seba trapne? Mas pocit, ze kamoska (vraj byvala, asi preco byvala sa mozme len domnievat, ale asi to bude kvoli tomu, ze si jej dlhovala peniaze, ktore si nevracala, tak si z nej spravila byvalu kamosku) ma doma tlaciaren na peniaze? Co ak je ona teraz v prekernej situacii? Hlavne, ze ty uz si zijes na podnikatelskom standarde ako si bola zvyknuta, ona nech si trhne nohou. 🙄

@viestta ...Vecne Iritujuca "Expertka"Svojich Trapnych Tvrdeni Ale ju nik nevolal . Mylis sa ako vzdy.. To nie autor ale ja.. Lebo si cim dalej vulgarnejsia , Agresivnejsia. Arogantna..

aurora33
29. okt 2025
@anonym_2d8663

@viestta ...Vecne Iritujuca "Expertka"Svojich Trapnych Tvrdeni Ale ju nik nevolal . Mylis sa ako vzdy.. To nie autor ale ja.. Lebo si cim dalej vulgarnejsia , Agresivnejsia. Arogantna..

@anonym_2d8663 prebiha toto čo je. Máš PMS?

anonym_aab887
29. okt 2025
@anonym_2d8663

@anonym_2d8663 a ty máš dnes aký svoj deň v tej depresii ktorú prežívaš ? Lebo hoci píšeš stále pod anonymom, vidím ťa už v 3 téme.Si ľahko rozpoznateľná

samo789
29. okt 2025
@anonym_aab887

@anonym_2d8663 a ty máš dnes aký svoj deň v tej depresii ktorú prežívaš ? Lebo hoci píšeš stále pod anonymom, vidím ťa už v 3 téme.Si ľahko rozpoznateľná

@anonym_aab887 tu mas aj meno..

sticker
motylik2559
29. okt 2025

@anonym_autor Toto musi byt vymyslena tema, lebo clovek s az takto pokrivenym charakterom bez chrbtovej kosti a este sa nazyva kamoskou existovat nemoze😄

anonym_aab887
29. okt 2025
@samo789

@anonym_aab887 tu mas aj meno..

@samo789 keď sa zabudneš zapnúť ako anonym 🤣

samo789
29. okt 2025
@anonym_aab887

@samo789 keď sa zabudneš zapnúť ako anonym 🤣

@anonym_aab887 citaj.