icon

Kde nájsť slušného a vzdelaného muža?

4. dec 2023

Mam uz 28 rokov a som stale single. Vacsina kamaratiek je vydatych, zadanych. V kancelarii sme len same dievcata, na fitness jumpingu tiez. Skusala som zoznamku, ale tam su chudaci, robosi, zenati alebo mamahotel. To uz dnes neexistuju slusni, vzdelani chlapi co maju tak 30r a nieco uz dosiahli?

grof_monte_christo
5. dec 2023

@h2 Požiadavky môže mať, tie sú v poriadku. Len či aj ona ponúka to, čo úspešní 30-ci hľadajú, to, že ma VS a vlastny byt na hypotéku, ju este nerobi atraktivnou pre najziadanejsiu kategoriu muzov.

zmrzlinka2021
5. dec 2023

@aurora33

Nič v zlom, ale povýšenecky uvažuje v určitom smere života takmer každá osoba. Sama môžeš čítať aj tu príspevky typu, ako si "vzala robosa" a teraz je majitelom firmy, kuppuje jej drahé autá... Proste podstatné - zdôrazniť, že "neostal nula" a teraz JE NIEKTO jej manzel a máš tu takých príspevkov vela a hlavne peniaze, peniaze, peniaze...
Proste každý má určité priority a je velmi dolezité si rozmysliet, koho si clovek vyberie ako zivotného partnera.

Dá sa pouzívať aj "korektný jazyk", ale vieme, že v mysliach ludí to má "svoju verziu" 😉

silvia2013
5. dec 2023

@h2 ty si dokaz toho, že VS dnes može mat kazdy. A myslím si, ze ani muza nemas.

aurora33
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 tak teda opravím sa, mohla to napisat aj ináč. Aj jej ďalšie odpovede sa nesú vo veľmi povyseneckom duchu. Akokeby vyštudovala minimálne Oxford.

h2
5. dec 2023

@aurora33 Ja už som tu písala, ako vnímam to slovo roboš, čo sa tu toľko pretriasa. Že tým podľa mňa neboli myslení všetci manuálne pracujúci ľudia. Iba ich časť, tá, povedzme, že jednoduchšia.

minka201
5. dec 2023

@h2 Samozrejme, autorka má právo vyberať si. Má právo mať vyššie nároky. Má právo nechcieť robotníka. Ale na koníka si prišla po radu, lebo hoci má vš, prácu v kancelárii, nie je spokojná so svojím single stavom. A my sa ju tu snažíme usmerniť a pomôcť jej. Možno by pre ňu bolo ozaj dobré, keby sa zamyslela nad svojím nastavením voči chlapom, lebo tak, ako to robí teraz, jej to očividne nefunguje.

cookie29
5. dec 2023

Mila autorka, Ty nehladas partnera ci lasku, Ty hladas doplnok na spolocensku vizitku a niekoho, koho "pouzijes" na svoje planovane predstavy. Pretoze ako tak citame, tak uz mas vsetko naplanovane... to ze v partnerstve ste dvaja a teda eventualne aj dotycny by mohol mat svoje nazory ci predstavy neprichadza do uvahy. Ty uz mas svoje puzzle viac menej hotove a chces len jeden chybajuci kusok, cize viac menej nemozne... mozno to odpoveda na Tvoju otazku....

stanislavicenka
5. dec 2023

@autorka vyjadrujes sa o ludoch velmi povrchne. Ani sa necudujem, ze si sama. Vysoku skolu ziadaju aj na danovom urade, ale nie vsetka praca tomu musi zodpovedat, je to proste iba norma. Nech si aj lekarka, ale to neznamena, ze si nieco viac ako clovek, ktory ti robil, napr. kupelnu.
Z tvojho slovnika si clovek moze mysliet, ze si rovnejsia medzi rovnymi🤷

aurora33
5. dec 2023

@h2 Ano videla som, že si to písala, ale pri autorke a jej povrchnom písaní, by som si nebola taká ista.

vilma7
5. dec 2023

@cookie29 presne, hľadá len sponzora.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
hawaiib
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
5. dec 2023

@aurora33
Inak, ja nechapem VS=zodpovedny chlap 😀
Zodpovednost nie je predsa vecou školy, povolania, výšky bankového účtu.... podla mna

stanislavicenka
5. dec 2023

@autorka ako mozes robit administrativu pracu, ked sa nevies ani vyjadrovat. Snad pri pisani cohokolvek, co mas na starosti pouzivas slovnik. Mne pride nechutne, ze ty a tvoja vysoka skola ste viac ako robotnik v monterkach. Ale vidim, ze nazory na teba su jednotne. Chyba bude teda asi v tebe a nie v muzoch🙂. Zial
No cim skor si to uvedomis, tym lepsie pre teba a tvoju svetlu buducnost

aurora33
5. dec 2023

@zmrzlinka2021 takto rozmýšľa veľmi veľa ľudí. A čo som si vsimla v mojom okoli, tak najmä staršie ročníky. Napr jedna moja kolegyňa. Tá sa ide absolútne pototo keď stretne nejakého doktora, alebo inžiniera. Ešte ich aj oslovuje titulom:,, poďte si tu sadnúť, pán inžinier” 😅😅😅😂😂.

venndy
5. dec 2023

Môj "roboš" zarába tolko že nemusím už niekolko rokov chodiť do roboty, naše dieťa má všetko čo potrebuje, máme 4 autá, chodíme na Maledivy na dovolenky a nemusím sa báť že mi nebude doma vedieť vymeniť žiarovku aby sa náhodou nezranil.. všetko je uhol pohladu... nechválime sa a žijeme si svoje.
Niekomu je prvšie sa pochvastať "mám muža doktora, právnika...." (napr.) lebo teraz už žijú ludia pre druhých, nie pre seba.... ženy napichane papule lebo aj ostatné zeny to maju..treba sa im vyrovnať, chlapy stoja pred zrkadlom pol dna a už sa ani nepodobajú na chlapov lebo chcú byť ,,pekný,, a úplne strácajú mužnosť a potom si ženy všímajú len takých ulízancov co nemaju nic v hlave a chlapy ktorý síce niesu študovaný, z bohatej rodiny, ale majú hlavne dobré srdce a skrýva sa v nich nieco velmi vzácne aj ked majú väčšie brucho, nechodia k barberovi, do fitka...takých ženy obchádzajú, lebo by sa nemali čím "pochváliť" a potom plačú že ich podvádzajú, bijú a neviem čo..
..smutné táto doba

buberova
5. dec 2023

A inak autorka bola by to riadna facka keby ti napríklad bol sympatický chlap, napríklad nejaký vedúci predajne v decodome, spĺňal by tvoje požiadavky, ale on by ťa odpinkal s tým, že on chce iba ženu vo vedúcej pozícii aby si mali čo povedať 😂😂

ondro1122
5. dec 2023

@venndy V podstate máš pravdu...dneska priemerne vyzerajúci chlap s priemerným platom a bez svalov nemá veľmi veľkú šancu u žien...najmä na zoznamkách taký chlap nemá vôbec šancu...preto je veľa chlapov, ktorí skončia sami a smutní lebo aj keby si dievča našli a mali by charizmu tak príde nejaký mačo s rovnakou charizmou a ešte k tomu keď prejaví záujem tak chlap má po frajerke..

martinkatinka
5. dec 2023

A aby mi nechodili dalsie IP 😆 JA nikoho nehľadám

zunaf
5. dec 2023

@ondro1122 Ty by si naozaj mal vyliezť zo svojej bubliny, lebo sa zblázniš. Neviem, čo sa ti stalo alebo v akej spoločnosti sa pohybuješ, že máš takýto názor na ženy, ale mne to pripadá ako z iného sveta. Ak ťa aj opustila partnerka kvôli z tvojho pohľadu mačovi, aj tak to nemôžeš vzťahovať na všetky ženy. Chlap bez svalov nemá u ženy šancu? To myslíš vážne? Hádam chodíš po ulici a vidíš, ako vyzerajú bežné rodiny alebo randiace páry.

ondro1122
5. dec 2023

@zunaf Áno vidím ako namakaní chlapi nemajú problém si nájsť hocikoho a priemerní chlapi končia sami po 30 - ke...alebo nekončia ale to sú tí, ktorí sú zabezpečení takže to nepovažujem za normálnu lásku...

buberova
5. dec 2023

@ondro1122 si vedľa jak tá jedľa.. mám doma normálnu lásku a to ani jeden z nás nie je namakaný ani zabezpečený... Iba obyčajne pracujúci...

Zato ty mi prídeš celkom dosť zatrpknutý a tam nepomôže ani byť namakaný ani zabezpečený

bessie12
5. dec 2023

@ondro1122 predstav si, ze môj muž je priemerný a predsa si našiel partnerku a to dokonca pred 50tkou 🤷‍♀️ nema žiadne tehličky na bruchu, nemá žiadne vymakane svaly. Pre mna sú dôležitejšie veci ako vzhlad.

annm81
5. dec 2023

@ondro1122 Vieš, ono to funguje tak, že ľuďom sa zdá byť atraktívni niekto, kto je im zhruba podobný. Ja mám normálne športujúceho muža, ktorý má svaly ale nie je to žiadny hrubokrký svalovec - lezie po skalách, bicykluje, pláva, netrávi čas stredavo v posilňovni a v obchode s "výživovými doplnkami". Nemá povahu arogantného mača ale gentlemana, ktorý vie odlíšiť, kedy si treba stáť za svojim a kedy ustúpiť. Tak ale ako on nie je niekto, kto sa zaoberá predovšetkým svojim výzorom, tak ani ja nepotrebujem chodiť s kačacím výrazom. Ako on vie robiť kompromisy, viem ich robiť aj ja. On nerád míňa na dráhe značkové handry, ja tiež. Ak sú ti konkurenciou mačovia, potom hľadáš špecifický druh ženy. Ak v tej konkurencii nevieš obstáť, musíš asi viac cvičiť (sypať) a zaobstarať si lepší job, aby si mal lepšie auto.

Ak hľadáš ženy, pre ktoré nie je priemerný výzor, priemerný plat a priemerné svaly neprekročiteľnou hranicou, potom musíš ponúkať niečo, čo tie ženy zaujme - napr byť šarmantný, vtipný, láskavý, byť dobrý poslucháč, alebo byť potenciálne dobrý otec rodiny, možností ako zaujať je dosť. A najmä musíš rátať s tým, že čím si pri ženách vyberavejší, tým viac musíš ponúkať - jednoducho, keď tebe nestačí priemerná žena s priemerným platom a priemerným výzorom, musíš byť nadpriemerne hodnotený muž.

Inak, posudzovať vzťahy podľa ponuky na zoznamkách, kde sú poväčšine zúfalí ľudia, čo si nevedeli nájsť partnera v mladosti vo svojom okolí, je dosť vtipné

aurora33
5. dec 2023

@ondro1122 tak napríklad mne sa títo ,,vymakaní, vyrysovaní mačovia” absolútne nepáčia. Doslova ma odpudzujú.

zunaf
5. dec 2023

@ondro1122 Keď sa pohybuješ vo fitness prostredí, tak ľahko nadobudneš predstavu, že svaly a výzor sú najdôležitejšie. V bežnom živote to tak ale nie je. Jasné, že môj životný partner ma musí priťahovať, veď to je ten rozdiel medzi ním a ostatnými mužmi, ktorí sú známi a kamaráti. Ale vzťahy založené na výzore proste nevydržia, ak tam nie sú iné spoločné hodnoty. Keď prídu nejaké problémy (čo v dlhodobom vzťahu prídu), môže mi byť úplne jedno, že muž vyzerá ako grécka socha, keď sa naňho nemôžem spoľahnúť.

janickacrazy
5. dec 2023

@pe_mi Ja mám VS vyštudovanú, manžel nemá ani maturitu a sme spolu veľmi šťastní už 14 rokov. Môj muž je inteligentný, sčítany, ukecany, dá sa s ním rozprávať o všetkom. Jednu príhodu len spomeniem, keď išiel niečo vybaviť, tak dáky manager tam sa ho pýtal, či je právnik. 😁

minka201
5. dec 2023

@ondro1122 A myslíš si, že priemerne vyzerajúca baba s pár kg navyše, ktorá nemá pevný zadok a veľké prsia, má šancu si niekoho nájsť? A ak si nájde, opustí ju jej priateľ, keď okolo neho prejde nejaká krajšia?

terezka1947
5. dec 2023

@ondro1122 to si nemyslím
Vždy bude normálne ženy,kt.budu hľadať normálneho chlapa a naopak.
Mne osobne sa nikdy super nastajlovaní a vymakaní chlapi nepacili-teda na fotke áno.
Chcela som normálneho,rozvážneho a empatickeho manžela a mám ho.
Možno loviš v zlých vodách. A za babami,čo ťa odmietajú kvôli vymakanym mužom nesmúť😉

zmrzlinka2021
5. dec 2023

@ondro1122
Ja co poznam chlapov, co maju nieco v hlave a su skutocni muzi, tak asi vsetci su v manzelstvach. A neevidujem, zeby "niektorý" z nich bola hromada svalov alebo prachac.