Keď partnerove rodinné vzťahy ohrozujú váš vzťah
Ahojte chcela by som vediet ci by ste ostavali s takym muzom vo vztahu. Ide o to ze som uz velmi zmätena a neviem ci s nim chcem byt alebo nie.
Mame 27 a 32 rokov. Spoznali sme sa ked som skoncila vysoku skolu. On si pred tym ako ma spoznal kupil byt. Stretavali sme sa prevazne u neho doma a casom chcel aby som sa k nemu nastahovala (zatial tam mam len nejake veci). Vsetko bolo super, rozumeli sme si, dokupili sme nejake chybajuce veci do bytu...
Neskor zacali hadky. Jeho rodicia byvaju v dome par minut od priatelovho bytu. Jeho mama vzdy chcela aby sme k nej pravidelne chodili na navstevu, obcas prisla do jeho bytu a sama si odomkla, ked sa nam nepodarilo prist tak robila sceny bud do telefonu alebo potom osobne. Vzdy ked sa s nou pohadal, tak sa nerozpraval ani so mnou a bol na mna nahnevany. Niekedy trvalo aj 2 dni ked prestal byt urazeny.
Tie hadky su naozaj hrozne. Zacal byt ku mne protivny, rozprava mi take veci, ze keby som mu to povedala ja, tak by sa na mna hned urazil. Mam pocit ze ma nerespektuje.
Ked som mu navrhla aby sme sa porozhliadli po nejakom spolocnom byte alebo dome (plat mame obaja velmi dobry), tak o tom nechcel ani pocut. Vraj su ceny nehnutelnosti vysoke a naco mame kupovat iny byt ked mozeme byvat v jeho.
Lenze na mne sa tie hadky tak podpisali ze ja mam v hlave blok a neviem sa s tym stotoznit, zeby som mala byvat v jeho byte, par minut od jeho mamy... Necitim tam taku istotu ani pohodu domova...
@anna_anicka83 napisala si to lepsie ako ja. Uplne suhlasim.
@stanulienkat tiež si nemyslím ze by spoločná nehnuteľnosť čokoľvek vyriešila a autorkin partner by zrazu otočil a zmenil svoj prístup. Mamička by tam tiež chodila úplne rovnako ako chodí teraz, tipujem ze s komentárom “veď je to tu aj mojho syna”.
Ďalší co za sebou ťahá pupočnú šnúru. Nechala by som ho mamičke aj s tým ich bytom. Už teraz to nefunguje čo bude keď prídu vážne problémy?
Presne tak ak toto je taky chlapsky byt, vsade su jeho veci do auta, kable, vrtacky. Chapem ze si to musi niekde odlozit len si neviem predstavit kde by som si dala ja vsetke svoje veci a casom kde by boli detske veci...😏
och dievca od tohto egoistu sebeckeho, nevyzreteho utekaj, este je aj pomstychtivy a ublizuje naschval.
nikdy nebude zalezat co povies, vzdy on bude ten najdolezitejsi. a na materskej ked ti padne prijem,ver ze budes pocuvat len ako budes musiet posluchat lebo on vas zivi. on ta nepovazuje za niekoho kto by mal nejake prava. je to vsetko jeho a ty si tam na navsteve. pozri sa po niekom kto ta bude brat ako rovnocenneho partnera, kt nebude mat problem podelit sa o svoje zdroje (pocas tvojej materskej)
Toto nema buducnost- je tu tolko vystraznych signalov ze az.
Autorka ak plánuješ bývanie byt si kup sama. S ním urcite nie. S ním vždy a všade ak by sa aj odhodlal pôjde mamicka. A vždy je lepšie vyložiť niekomu kufre za dvere ako rozmyslat kde narýchlo pôjdem alebo byť s niekým lebo nemám kam ísť. A s týmto človekom o deťoch radšej neuvazuj. Nema snahu ani upraviť byt aby vyhovoval aj tebe. To veľa hovorí aj o jeho povahe. Už teraz to nefunguje spoločne bývanie by to nevytrhlo a on ďalej od mamičky ani nepôjde
@autorka nikde nepíšeš, že prečo ste spolu. Máte na všetko rozdielne názory a Ty sa necítiš na posunutie vzťahu na vyšší level, lebo si uvedomuješ, že ťaháš za kratší koniec. On Tvoje návrhy neprijal. Pre mňa by to znamenalo nerovnosť vo vzťahu. Všetko je podľa neho. Ty máš len držať hubu a napĺňať jeho predstavy. A on k Tebe bude ešte aj ,,milý", keď sa oduje. Vôbec si Ťa neváži a neberie Ťa za rovnocenného partnera vo vzťahu. Utekaj, nech sa chlapec spamätá. Potrebuje životnú lekciu, že takto sa vzťahy nežijú. Veľa šťastia v budúcnosti bez neho 🍀🍀🍀
tak o čom to je vzťah o ničom a bývanie nech si býva sám.Hej váš byt tvoj iba slovom jeho na papieri.
Z toho co.pises nemam dojem ze partnerove rodinne vztahy ohrozuju vas vztah. Skor mam dojem ze vas vztah ohrozuje to ze partner je debil.
@tykat to niekto na modrom konikovi zmenil nadpis diskusie. Povodny bol "Ostali by ste vo vztahu s takymto muzom?"
Jaaaj tak potom jasne.
Netusim ake myslienkove pochody su za zmenou toho nazvu.
nie,neostala
Tak vy sa nebavíte, a idete spolu do kaviarne? Trochu čudná kombinácia. 🤔
No, a co z tohto celého vypliva? Človek si ma nájsť seberovného, čiže keď som bez vlastného bývania, mám si nájsť partnera tiež bez bývania. Lebo potom sú vždy z toho len problémy, a skoro nikdy to nedopadne dobre 🤷🏼♀️
Necitala som komentare, ale zamerala by som sa na seba. Ak ti to plat dovoli, cim skor ist do hypoteky a kupy vlastneho bytu. A odstahovala by som sa tam. A potom sa uvidi. Ci sa panacik rozhybe dobrym smerom.
Ty si hlavne rukojemnik jeho nehnutelnosti, jeho podmienok.
Nech to s vami dopadne akokolvek, mat vlastnu nehnutelnost je najlepsie, co mozes urobit. Jeho byt bude stale jeho, tak aby si neostala bez ubytovania aj s dietatom (v buducnosti)
@heminepa ale to by bol prípadne tvoj problém, že nemáš nehnuteľnosť v tvojom vlastníctve. Absolútne nevidím dôvod len tak prísť niečo prepísať
@heminepa no a ja mám vlastne a muž vlastné. Len to je aj tým, že som od mladosti nechcela spoločnú nehnuteľnosť. Rozumná žena má mať v prvom rade vlastnú nehnuteľnost. A nereagujem priamo na autorku
Je ticho a vtipkuje s casnickou plus ten byt, za mna rozchod.

Autorka Ja som to neadresovala tebe,že si s ním máš kúpiť na polovicu byt. Ja som mala takú debatu so zmrzlinkou a ešte s niekoľkými ženami. Nebolo to mierené apriori na teba. Píšes, že zo začiatku bol partner úžasný. Áno, to sú zo začiatku všetci úžasni. 😃Preto doporučujem spoločné bývanie, pri ktorom si máš potvrdiť, ci s tým mužom chceš zostať, alebo nie. A to, ze ti nechce dovoliť namontovať poličky, alebo zariadiť nábytok tam, kde chceš ty, nie je tým, že to je jeho byt. Je to jeho direktivna a tvrdohlavá povaha. Toto isté ti môže robiť aj v spoločnej nehnuteľnosti, lebo je to chlap, ktorý nepozerá na tvoje potreby. S tým nemá nehnuteľnosť nič spoločné. Bude ťa dirigovať aj vo vašom spoločnom byte.