Keď spoločné bývanie pochová vzťah
Zaujímali by má vaše reálne skúsenosti so spoločným bývaním s partnerom v prípade,že vám to nevyšlo...mám na mysli vzťah,keď ste boli spolu spokojní a všetko klapalo super v case randenia,no spoločné bývanie nedopadlo dobre...ako ste to riešili? Skôr mám na mysli pocity,či ste sa postupne "odlubili" a nebolo čo riesit, alebo čo v prípade,ak by ste partnera ľúbili,no spoločný život by vám moc nešiel?
A hej, ako už písali, muž po 40-ke (najmä ak nemal dovtedy rodinu) sa veľmi ťažko prispôsobuje životu s niekým druhým. Ja som ženatý od 25-ky a fakt si neviem predstaviť, ako by to vzájomné prispôsobovanie vyzeralo o 20 rokov neskôr.
@zirafienka ja som skôr očakávala v
skúsenosti iných.....niečo v zmysle,že sa dozviem pre toto a pre toto sme ďalej nemohli byť spolu v spolužití... konkrétne situácie a dôvody,ktoré sa odkryli až v spolužití,pričom počas randenia to bolo všetko ok
jejdanenky, o to ide? či si pred ním prdnúť alebo sa vykadiť? 😀 😀 no to si tak s láskou spomínam, že môj teraz už manžel a ja.... to boli prvé veci, ktoré sme čím skôr pred sebou prejavili 😀 😀 ale aby som ťa ukľudnila, my stále žijeme oddelene. nie preto, žeby sme chceli, ale pre to, že naše finančné "ne"možnosti nám nedovoľujú dať dokopy jeden väčší byt. ja musím totiž prihliadať aj na to, že mám dcéru. nebyť jej, tak my dvaja sa pretlčieme aj na 15 m štvorcových. ale ak chceme bývať spolu, dcéra potrebuje mať vlastné, tým pádom potrebujeme väčšie a teraz je proste problém. to je jediné, čo nás drží od seba. žiadne prdy ani grganie, ani kadenie 😀
Tak teraz už je to jasnejšie, keď vieme vek dotyčných aj predstavy autorky, tak potom určite spoločne bývanie nemá význam, to by bola čistá katastrofa. Keď on chce spoločne bývanie kvôli ydavkom, tak to môže si kľudne nasťahovať tam kamošov a bývať s nimi, veď sa podelia o nájom. Autorka, ty už chces svoje pohodlie, súkromie, čo je aj pochopiteľne, lebo čím človek je starší, tym ťažšie sa prispôsobuje.Mame v rodine jednu ženu, tiež už má okolo 50, ale pestovana, príťažlivá, hádajú jej o 10 menej, ale žije sama. Ma občas známosť, ale vyslovene že na výlet, prechádzku,kino, a podobne. Sama povedala, že už neexistuje, aby s dakym fungovala v spoločnom byte, lebo už sa neprispodobi. Tak autorka, absolútne ani neuvažuj, aby se spolu kúpili dáky dom, či byt, alebo sa k nemu sťahovať, lebo nevydržíte.To nie je vzťah ľudí, čo chcú budovať rodinu,mate svoj vek, svoje zvyky a zrejme ani ta láska tam nie je ktovieako hlboká, píšeš, že veľmi citovo to nie je medzi vami. Ak on kvôli tomu odmietne vzťah, kašli na to, na stretávanie a sex si nájdeš v pohode chlapa, a ako sama vravíš, aj tak s nikym reálne už žiť nechceš,myslim v jednom byte.
Ale čo chceš potom? K čomu šancu? Pochopila som, že rodinu kvôli veku už neplánujete, žiť v jednej domácnosti vlastne nedokážeš s nikým. To nemyslím zle, len konštatujem. Veď vzťah nadalej potom pôjde, ako doteraz, len budete mat vyjasnene, že spolu bývať nebudete. On teda prestane hovoriť o spoločnom byte a ty budeš mať svoje súkromie ďalej. Co by sa malo zmeniť? Všetko bude, ako doteraz.
@berta100 tak to zaujíma,ako sa to dá udržiavať toľko rokov? Budem rada,ak mi napíšeš viac...koľko času spolu trávite,či ste si to nejako vydiskutovali alebo tak...či ste spolu denne alebo čo robí ten vzťah takým dobrým aj po rokoch
Nápis mi Ip ak chceš
aky vyznam ma zotrvavat vo vztahu v ktorom nevidis vyznam? existuje aj model lat. living apart together zit
@juliet86 nieže nevidím význam,len sa to ťažko udržuje...keď sme spolu,tak je to fajn,ako náhle máme svoj život, povinnosti, prácu,tak už aj dva dni bez kontaktu sú celkom dosť pre pocit odcudzovania sa,ak mi rozumieš....nieze by som nevedela bez neho byť,no nie,ale ak sa pár dní nevidíme,cítim také spontánne ochladnutie z oboch strán a navyše už sú aj dní,keď si ani nepiseme
Ako dlho ste spolu vlastne a kolko rokov mate? To som nepostrehla... A mam pocit, ze ho mas za nejakeho nadpozemskeho cloveka, to je urcite nejaky guru, za ktorym v tvojich ociach letia mlade zeny a ty citis ze tahas za kratsi koniec, ze ho mozno az tak nepritahujes, resp. udrzujes v nom nejaku iluziu o sebe, aby si bola prenho zaujimavejsia... a preto sa radsej nechces viac viazat, aby to nepreslo do dennej rutiny s rannymi navstevami zachoda a vecernymi prdmi, lebo ved ty si clovek, aj on je iba clovek... Komicka tema a smutna zaroven ked clovek nevie prijat druheho s jeho zivocisnymi prejavmi a funkciami...
Je rozvedeny, strieda zeny, je to nejaky umelec ci prachac? Ak nic z toho, asi je taky skor citovo plochy, ale ze ti to za to stoji, tak mu bud takto k dispozicii, trapis sa ze je vas vztah ochladol, mas viac moznosti, bud sa zmieris, ze je vas vztah taky nevyrovnany (ty lubis viac, on menej) a budes dalej pestovat o sebe iluziu, vykreslovat sa v krasnych farbach a potom trpiet jeho chlad, alebo budes sama sebou, zit naplno a jeho si az tak nepripustat do svojho emocneho sveta, lebo s nim vztah extra perspektivu nema... Co vlastne riesis?
@dazdovka ani neviem čo riesim...proste debatujem...nemyslím si,že ho ľúbim ja viac,lebo ja nie som aktívna v Tom vzťahu...ja buď poviem áno keď s ním či em byť alebo nie keď nechcem a venujem sa sebe...ja som ale skúsila zmeniť taktitu a zacala mu prejavovať viac city či sa chytí,ale nechytil... spätnú väzbu od neho nedostavam...mám pocit,že keď ho mám úplne v paži,vtedy je viac citový...takže už neviem vôbec ako sa správať
tak to je este nevyzrety vztah, ked riesis taketo veci. My sme spolu zacali chodit v 2010, nikdy sme spolu nebyvali. v 2016 sme sa vzali a sme spolu dozeraz, fungujeme uplne normalne a mame 2,5r syna. je to o vyzretosti partnerov, o spolocnom nastaveni a komunikacii
@zuzuliennka1 no veď tak to má byť ja tiež nerozumiem vzťahom,kde sa opakujeme veta "vyskúšajme to a uvidíme"....čo mám skúšať??? Buď to chcem alebo nechcem a nie skúšať ako pokusný králik

@retatka áno, všetko chápem. Ale to bolo treba napísať na začiatku príspevku a od toho by sa bola odvíjala diskusia. Ale tu reagovalí radili ženy možno 25 roč .+- a v tom je rozdiel...