icon

Keď študent medicíny odmietne riešiť rodinné zdravotné problémy

7. máj 2024

Ahojte. Chcem sa vas spytat, ako by ste reagovali vy. Je podla vas sebecke alebo nepekne, ak mate v rodine studenta mediciny a potrebujete s nim skonzultovat svoj zdravotny stav a on vam povie, ze on nie je dostatocne vzdelany a skuseny na to, aby to hodnotil a ze to treba riesit s lekarom, nie s nim? A ze ho uz nebavi, ze za nim stale chodime s lekarskymi nalezmi, ze on ma toho dost v skole teraz. Ako by ste sa zachovali vy?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
domka222
7. máj 2024

Podľa teba to nezaberie veľa času, ale ak za ním príde takto 5 ľudí... A tiež by ste mohli brať ohľad na to,že fakt štúdium medicíny zaberie veľa času a je náročné a nie ešte riešiť vaše problémy na ktoré máte svojho lekára

fido69
7. máj 2024

Tu je veľmi pekný priklad mladého inteligentného človeka, ktorý otvorene prizná, že on ešte nevie vs. internetoví liečitelia, ktorí so základnou školou a praxou servírky dokážu urciť diagnózu aj na diaľku cez telefón a vyliečiť vás z rakoviny. 😉

tahomi
7. máj 2024

Ako lekar ti napisem jedine - ma pravdu. Aj v tom, ze je to otravne, aj v tom, ze urcite nema dost najma skusenosti na diagnostiku.

Viem co ho caka aj po ukonceni studia, ludia nemaju hranice.

jomarch
7. máj 2024

vysledky z krvi sa daju vygooglit. vsade na nete su clanky udajmi o tom, co je normalna hodnota pre dany zistovany problem a co nie. ja som vystudovana pravnicka a dodnes nemam rada ked ma otravuju s pravnymi vecami, to ze som skoncila pravo, neznamena ze nosim v hlave celu zbierku zakonov. okrem toho sa specializujem uz len na 1 odvetvie. takze studenta uplne chapem. hlavne asi ani nechce mat niekoho na svedomi, ze zle poradi.

som_realistka
7. máj 2024

Veľká vyrážka na nohe môže byť 100 veci od alergickej reakcie na ustipnutie komára po rakovinu koze. A co sa týka výsledkov krvi, napr zdravý človek má mať napr cukor pod 5.8 ale diabetik záleží od typu diabetes a ci je liečený, tak do 10 je ôk. Takze ak vidí iba papier s výsledkami, je mu to na dve veci.

alickapusinka
7. máj 2024

Obťažuje ho to dobre povedal nie je ešte vzdelaný dostatočne. Tebe by nešlo na nervy ak by chodil za tebou ak by si študovala za lekárku niekto z rodiny a vždy by chodil zo správami.

rozculena
7. máj 2024

výsledky z krvi ti vysvetlí ten,čo ťa poslal na odbery,okrem toho si môžeš všetko vygugliť

jumama
7. máj 2024

Autorka, rada je jednoducha, obrat si perspektivu. Povedzme ze napriklad ty rada varis a robis niekde kucharku. Predstav si, ze ti kazdu chvilku pipaju smsky od rodinnych prislusnikov, ako sa co vari, poslu ti videjko, akomiesaju nieco v hrnci, ci je to uz dost huste a podobne.. Vsak je to len laka otazka. S akou ochotou budes odpovedat?

simca06022011
7. máj 2024

@jumama alebo ved nech aj im navarí, vwd to len pár minut bude trvať;)

kiki68
7. máj 2024

Nie je lekar, takze mate ist za lekarom. Ano ma dost svojho studia, nedivim sa. Nie riesit seknute platnicky a bradavice. Navyse ked spravi chybny usudok, tak co? Potom ho bude cela rodina neznasat, ze takeho doktora netreba. Uplne ho chapem.

taktotedanie
7. máj 2024

Jednoznacne za mna ( som lekar) tlieskam studentovi mediciny za take slova a taky postoj👍🏻👍🏻 a vy ako rodina ho nechajte na pokoji a rieste si zdravotne problemy s odbornikmi!

joesvk
7. máj 2024

Dokonca - aj keď už bude "hotový "lekár, ťažko sa ti môže vyjadriť k veciam z iných oborov.

diewcatqoo
7. máj 2024

Je to zo strany rodiny sebecke a hrozne otravne zatazovat ho takymito otazkami. To vam vobec nie je blbe ho otravovat a rozculovat sa, ze vam nechce poradit?
1. On naozaj este nie je dostatocne vzdelany, pokial je len student. Co ak vam poradi zle? Potom to bude jeho chyba, ze vam zle poradil, ze?
2. Najlepsie je, ak dotycny studuje napr. ortopediu a rodina chce rady od neurologie az po gynekologiu. Lebo ved je lekar a musi vsetko vediet. Nie, kazdy ma svoju specializaciu, ktorej sa venuje a su oblasti, kde nebude vediet dobre poradit.

Mna tiez mali ludia z rodiny tendenciu otravovat s pravnymi radami. Zmluvu potrebuje skontrolovat, zalobu chce podat, taku ziadost napisat, hentaku... A nedokazala som im ani za svateho vysvetlit, ze mam svoju oblast, ktorou sa zaoberam a ze napr. vo veci rozvodu im neporadim. Ale to ako hrach na stenu... tak som im zacala hovorit, ze za poplatok im pomozem. Tak som ta pysna, co s nicim nepomoze a je mi to jedno.

samimami777
7. máj 2024

Že je inteligentný jedinec a skôr vy a vaša rodina ste pekne povedané padnutý na hlavu. Je ešte študent , čiže jeho vzdelanie nieje 100% a aj keby bolo tak nemá ešte skúsenosti lekárov čo sa venujú medicíne roky a predovšetkým danému oboru nakoľko každý lekár si vyberá svoj obor a nebude ti chirurg diagnostikovať zlomeniny alebo lekár z infekčného ti nebude gynekologické problémy riešiť. Rovnako on sa zamerá na jeden smer a nebude napr ako budúci očný napr tete margite bradavice kukať, ujovi jožkovi platničky, sesternici Alžbete zubny kaz riešiť len aby ste ho využívali ako devku na všetko. Tiež podľa teba to "nieje nič extra a nezaberie veľa času" ale ty si neuvedomuješ že pár rovnakých príznakov môže byť kľudne aj 10 rôznych chorôb. Medicína nieje oprava vecí že jedna indícia vedie k jasnému problému a veľa rôznych chorôb má totožné príznaky preto nejde tieto veci "diagnostikovať z fotiek" a je lepšie keď ich diagnostikuje osobne z pohovoru a na vlastné oči a po vykonaní všetkých potrebných testov na správnu diagnózu a predovšetkým keď to robí lekár zo skúsenosťami v danom obore. To ale ty evidentne nemáš rozum aby si chápala . A nečuduj sa mu že ak ho niekoľko členov rodiny otravujete s fotkami a blbostami nech ich diagnostikuje že má toho plné zuby. On je študent a jeho práca je dokončiť školu a učiť sa , nie vám robiť poradcu na telefóne . Má veľmi ťažké štúdium na ktoré sa potrebuje sústrediť a nie na vaše blbosti a ešte dostať sprdnuté ak sa náhodou netrafí potom do diagnózy alebo vám rozumne poradí že treba konzultovať s odborníkmi pod ktorých váš problém spadá a nie so študentom a vy už fučíte na internete aký otrasný je on človek. Skôr sa čudujem ako dospelý hádam aspoň trochu inteligentný jedinec radšej chce diagnózy od dieťaťa ako od lekára čo to robí roky a špecializuje sa na daný obor . Skôr to mi pripadá spadnuté na hlavu , nie spomínaný chalan. Jemu poklonu a dúfam že vás a vaše blbé nápady pošle aj nabudúce do teplých krajín.

rorino
7. máj 2024

Má pravdu,ty si tu uviedla len dva prípady,ale keď on reaguje ,že ho nebaví,že stále za ním s niečím chodíte.Uvedom si,pre teba je to len pozrieť výsledky,ale keď si to takto povie 10 členov rodiny,napríklad,už je to pre neho záťaž a obmedzenie.Ppzri sa na to z jeho strany.

luccija
7. máj 2024

Náhodou Ti poradí zle a bude zle🙂asi má toho plné zuby a robí správne

mantilka
7. máj 2024

Prepáč ale nepatris k vzdelaným ľuďom...máš dočinenia s inteligentným študentom...má 100% pravdu. Skutočne ti nechce poškodiť a odpovedá správne. Ako by si sa zachovala, keby nesprávne niečo zhodnotil a tvoj stav by sa rapídne zhoršil? Som prekvapená, že takto hazardujes so svojím zdravím. Keď chces sarlatansku odpoveď, stačí pogooglit...pozrieť výsledky z krvi či sú v norme a porovnať fotografie vyrážok na internete 🤣😔🤣. Šialené ...radšej choď za ďalším skúseným lekárom, keď chces skutočne odborné zhodnotenie zdravotného stavu. Je vidieť, že nemáš ani páru ako sa vzdelávajú medici a kedy už môžu skutočne samostatne pracovať!

maxalla
7. máj 2024

Nie som lekar, ale prave kvoli takymto ludom zatajujem, ked sa da, co som studovala a ked sa niekto opyta na pracu, tak mlzim, ze som kancelarska krysa. Uz pocas vysky ma ludi otravovali s tym, ze "nepozries sa mi na zmluvu? len tak, jednym ockom.." ozyvali sa mi znami este aj zo zakladky, ktori so mnou inak vobec neboli v kontakte. A cuduj sa svete, ozvali sa prave ked potrebovali kupit nehnutelnost a vyhotovit zmluvu... Mlademu sa vobec necudujem. To, ze sa nieco tebe zda byt ako jednoducha uloha typu "pozriem a vidim" neznamena, ze to tak je. To sa vacsinou zda ludom vtedy, ked do toho nevidia a nevedia, kolko dalsich veci a faktorov musi odbornik vziat do uvahy, aby sa vedel skutocne zodpovedne k niecomu vyjadrit. Na to student ozaj nemusi mat dost vedomosti.

alexis617
7. máj 2024

Podľa mňa má tiež pravdu nieje lekár ešte sa len učí a potrebuje čas nato ,aby sám vedel Podľa výsledkou určiť diagnózu aspoň vidíš sama že je normalny a nestupla mu sláva ,že bude lekár do hlavy

matullienka
7. máj 2024

Rešpektovala by som ho? Naozaj to nie je jeho povinnosť, ešte stále je len študentom tak keď sa na to necíti treba to rešpektovať

animus
7. máj 2024

Pozdravujem študenta medicíny 😀 dlho mi trvalo, kým som sa naučila posielať ľudí do prdele 😂 už mám titul a stále ich odbijem s tým, nech sa poradia so svojim lekárom 😀 A teraz k veci, nikto študent/lekár nemá právo vyjadriť sa k tvojmu zdravotnému stavu pokiaľ nedrží v ruke tvoju zdravotnú dokumentáciu a pokiaľ ťa riadne nevyšetri. Milujem ako si ľudia myslia, že len preto že študuješ medicínu alebo si lekár dokážeš liečiť cez internet/telefón/telepatiu a neviem ešte aké médiá 😂😂 jednoducho ľudí ako si ty, nechce mať študent medicíny ani lekár v okruhu priatelov 😂 nehovoriac o tom, keď ešte posúvate kontakt svojim priateľom. To je už naozaj na zamyslenie 🤔

bosorkabb
7. máj 2024

Prepáč ale toto je cez čiaru. Je to študent. Predpokladám že máš svojho lekára.
Mne osobne by to liezlo na nervy keby som na jeho mieste.

agnese
7. máj 2024

Nechajte ho žiť a oddýchnuť, voľný čas a koníčky, veľa času mu na to popri štúdiu nezostáva a každý má právo na psychohygienu.

vilma7
7. máj 2024

Študent medicíny nie je povinný konzultovať ani výsledky krvi, ani nič iné, je to len študent. Ja som len sestra a milujem keď ku mne príde kolegyňa, tu ma.boli, tam ma pichá, čo to je?

lulu0123
7. máj 2024

Za mna super, ze si takto hned nastavil hranice.My sme s muzom pravnici a co vsetko od nas chcu kadejaki znami, pribuzni,s ktorymi sa vobec nestretavame.Hocijaku zmuvu vypracovat, napisat navrh na sud.A samozrejme zadarmo.Oni si neuvedomuju,ze to chce hodiny casu,ktore sa daju vyuzit inak.A konkretne moj muz mal niekedy problem povedat nie.Nemame problem pomoct kamaratom,blizkym pribuznym.Ale nastavit si hranice je dolezite.

sisska96
7. máj 2024

Má pravdu. Netreba ho otravovať kým nemá vlastnú ambulanciu :D chudák chalan

princezna_bosorka
7. máj 2024

podla mna robi spravnu vec. Ja som na tom bola podobne len v bledomodrom - ked som studovala pravo, nerozdavala som ako polovicaty pravnik pravne rady (a to aj napriek tomu, ze ma rodina drazdila, ze ini /sikovnejsie deti znamych/ to robili, dostudovali si a pod.). Teraz vidim, ze som robila dobre (mohla som jednak dotycneho poskodit blbou radou a jednak som sa mohla namocit do s*aciek, s ktorymi som nechcela nic mat - napr. ked sa otcov brat rozvadzal a byvalka ho chcela obrat o vsetko).

jarmilaj
8. máj 2024

Zo života: cca v r.1960 ochorel môj otec, vtedy mal asi 7rokov. Strýko môjho otca bol krátko po vyštudovaní medicíny, a pichol nejakú injekciu môjmu otcovi. Dačo sa nepodarilo, ihla sa zlomila a ostala v tele dieťaťa. Jeho otec( teda môj dedko) sa ukrutne rozhneval, a mladého lekára nafackal ako fagana. Dodnes ocino spomína, ako sme prómovali Jožka😄

belaaaaaaaaa
8. máj 2024

Jaj. To ako fakt chodíte za študentom medicíny, ktorý určite nevie, kde mu hlava stojí.Ja aj keby som vedela, niektorí ľudia akokeby sebareflexia nikde. Síce zabudla som, že neviete čo to je. Na Slovensku to proste nevedia. Z akého dôvodu, by to mal l robiť? Je to študent, náhodou niečo povie, nebude to tak a bude pohroma na svete. Dali by ste sa bez lekára vyšetriť a to nehovorím o stanovení diagnózy. Asi nie. Múdry mladý muž.