icon

Kedy a prečo klesli nároky žien na mužov?

9. feb 2024

Príde mi šialene úbohé, ako sa dnes mladé ženy doslova vnucujú mužom. Ako keby nemali žiadne nároky, hranice a neuvedomovali si vlastnú hodnotu.
Ja mám partnera a šťastný vzťah. Ale vidím okolo seba tú mizériu. Príklad: Kamarátka ide na dovolenku s priateľom a platí si zo všetkého polovicu, ešte aj každú blbú večeru platia pol na pol (on pracuje a ona je študentka). Druhá kamarátka pravidelne nedostáva od snúbenca ani len blbú čokoládu a kvety na sviatky a toleruje mu to….
Bolo to tak stále, alebo je to ozaj len “novodobý trend”? Nechápem jednak, ako sa môžu tváriť muži, že sú tak hlúpi, že nepoznajú základnú slušnosť a ako ženy môžu tolerovať tupcov?
Ak si muž neváži ženu aspoň natoľko, že v začiatkoch vzťahu si spomenie na jej narodeniny, meniny, ich výročie, tak čo vôbec očakávajú ženy od takého vzťahu? Keď tam nie je prítomná slušnosť a úcta v začiatkoch nebude to už len horšie ?

sardinka32
10. feb 2024

@chodec15 to si tak dlho hladal to slovíčko? 😂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
sardinka32
10. feb 2024

@chodec15 nemusís reagovať vôbec, len mi prislo smiesne, ako si tam to slovíčko nasilu vsušil, aby si mi to vrátil, čosi zo ženy budeš mať 😉...no, posledná vec k Tebe...ja som sa práveže v jednej téme mužov na MK zastávala (Koľko váži Váš 180 cm manžel)...ale tak je muž a muž...téma a téma. Howgh!

reanda
10. feb 2024

@sardinka32 dufam, ze ty nepracujes, ked mas muza itckara.. lebo podla tuto @chodec, itckar sa svojej profesii musi venovat "den, noc", co zena nie je ochotna 😀 takze ak sa itckar venuje svojej praci den/noc, uz nema cas na nic ine, domacnost, deti a vsetko ostatne je teda na zene.. hadam od tej zeny potom este nepozaduje aj aby financne prispievala? ci hej? .. hm, som zvedava, ci by aj zena, co by bola 'ochotna' robit itckarku a byt svojej profesii k dispozicii den/noc, mala doma full servis a o nic ine uz by sa nemusela starat 😀 .. ak hej, mozno by aj bola 'ochotna' 😀

sardinka32
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
10. feb 2024

@la_dolce_vita rozumiem, a paradoxne ja rada obdaruvam a pozyvam a nikdy za to nic necakam( teda bavime sa v ramci kamaratstva) mozno si to vzorce z domu, ze sa proste patri revansovat. Ale vo vztahoch som to hodne riesila, teraz v manzelstve je to uz o inom😂

katka700
10. feb 2024

@sardinka32 Možno nám poradia ako správne menstruovat aj ako zvládnuť menopauzu. Lebo vieš chlapi vždy vedia všetko najlepšie 😂

barbora0308
10. feb 2024

@rikarika nezamotavam, len treba citat s porozumenim 😉

sardinka32
10. feb 2024

@katka700 😂😂😂 👍

nwnw
11. feb 2024

@autorka asi to je (ne)vychovou rodicov. Najlepsia kamaratka sa mi vydala za alkoholika a doslova mu robi sluzku, lebo uz podla rodicov "uz je stara dievka a nemozu byt len tak spolu v hriechu". No a uz nie som kamaratka lebo sice mam muza svojich snov, ale rozvedeneho a to jej viera nerozdychala. Moj muz je neveriaci, ja som sice bola nutena do kostola ale od 15tich uz na to kaslem.

ivangeline
11. feb 2024

Za 1. si vystihla,nepoznaju svoju hodnotu. Za 2. dnesna doba tlaci do hlav smiesne feminizmy... ;)

lakebabe
11. feb 2024

@nwnw toto si dosť vystihla, cely život som žila s heslom radšej do smrti sama ako s idiotom a to si žiaľ veľa žien ešte stále nevie predstaviť. Po 30 tke to už ženy berú tak ze hocičo lepšie ako nič.

kristiii
11. feb 2024

@lakebabe ale nooo, poprosím neškatuľkovať 🤣

lakebabe
11. feb 2024

@kristiii ja neskatulkujem ale vidím to v okolí a aj tu týchto témach

zmrzlinka2021
11. feb 2024

@wolf_ ale to žeby si sa cítila ako chudera, to je problém tvojej sebahodnoty.

kristiii
11. feb 2024

@lakebabe tak ja mám v okolí dosť single ľudí aj po 30, ale tak my sme zas tiež divní/divné pre niekoho, väčšinou práve pre takých, ktorí by si zavesili na krk barsjaku trúbu alebo debila. A MK nemozno brať ako štatistickú vzorku, tu sa chodia ľudia vystazovat a nie sa chváliť fungujúcimi vzťahmi či spokojnou samotou.

lakebabe
11. feb 2024

@kristiii však jasné že je veľa single po 30 aj dobrovoľne co je super práveže, len je aj dosť veľa žien które poznám že práve kvôli veku a túžbe po rodine zobrali co prišlo pod ruku

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
11. feb 2024

@lakebabe predstava ostať sama je pre väčšinu žien deprimujuca

lakebabe
11. feb 2024

@chodec15 ja sa toho nemusím držať som chvalabohu šťastné vydatá a keď vidím príspevky tu o niektorých chlapoch môjho môžem na rukách nosiť. Nikde som nepovedala ze všetci chlapi sú idioti len ze by som nebola s idiotom. To je dosť veľký rozdiel

rikarika
11. feb 2024

@zmrzlinka2021 pre väčšinu slovenských žien. Už české ženy majú úplne iné nastavenie do života.

rikarika
11. feb 2024

@zmrzlinka2021 vies ako Simona hovorí vo svojom standupe - nemáš chlapa, nevieš navariť segedín, no není si dobrá Slovenská žena. Také tragikomické ale pravdivé.

domi2425
11. feb 2024

@lakebabe nechapem kam smeruje tato diskusia🤣muzi robia chyby, zeny robia chyby, muzi su castokrat zufali ale to byvaju aj zeny.. vobec sa to neda zaskatulkovat podla pohlavia ale vseobecne plati ze zavazok mam s takym clovekom aky mi vyhovuje, presne ako pises.. kazdy ma moznost vybrat si🤷🏻‍♀️
inak ja mam presne to iste, ze cim viac toto tu citam tak si este viac vazim svojho chlapa

lakebabe
11. feb 2024

@domi2425 tak tak

zmrzlinka2021
11. feb 2024

@rikarika to neviem posúdiť, ale vo všeobecnosti žena túži milovať, byť milovaná, zdieľať život s niekým, mať v ňom oporu. Ja osobne nepoznám single ženu po 40, ktorá tu túžbu nemá. Ale čo je častejšie teraz je to, že radšej ostávajú samé, ako dať sa dokopy s idiotom

rikarika
11. feb 2024

@zmrzlinka2021 tak ja to viem posúdiť, žila som 2 roky v Amerike a celý svoj profesny život pracujem v zahraničných holdingoch, kde okrem pracovných aktivít komunikujem so zahraničnými kolegyňami aj súkromný život a teda to prvotné nastavenie zmýšľania ženy ktoré vychádza z prostredia v ktorom vyrastá - doma, v škole...je dosť iné oproti zmýšľaniu slovenských žien.

domi2425
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Autor odpoveď zmazal
domi2425
11. feb 2024

@wolf_ tiez nerozumiem co to ma so sebahodnotou😅ja som bola odmalicka vedena k samostatnosti a nikto sa o mna nestaral, .. je jasne ze clovek ktory je odmalicka odkazany na seba tak si bude davat ovela vacsi pozor a nemusi to nutne znamenat ze zena chce byt emancipovana a nedovoli za seba zaplatit kavu

minule tu bola nejaka diskusia kde pisalo dievca ze ma partnera cakaju babo a ze preco ich ludia osocuju kvoli veku, ked ludia ktori maju vek podstatne vyssi maju tolko deti ze sa o ne nezvladaju postarat.. a tak jej nalozili🤣ze co si o sebe mysli, za to ze ma partnera tak zajtra ho mat nemusi, skonci s holou ritou a podobne

tululu
11. feb 2024

A mozno trocha pokory by to vyriesilo.Tiez som si extremne potrpela na svojej samostatnosti ( korene z detstva) a potom zivot doniesol situacie, ked som stastna, ze obcas potiahne maximum moj manzel, obcas ja, ale stale tahame za rovnake lano.A rovnakym smerom. A viem, ze nedokazem zvladnut vsetko to,co moj muz, rovnako ako to vie aj on o mne. Sme na sebe zavisli v roznych oblastiach a je to tak v poriadku.