icon

Kedy je žena pripravená na odchod?

9. sep 2022

Zaujíma ma také príbehy kedy žena odišla s deťmi od chlapa a začala sama na nule odznova,taká čo nemôže sa spoľahnúť na rodinu ani na nikoho.Kedy je žena pripravena na odchod,kedy je ten správny čas?Mám 2 deti školáčka a skolkar,s manželom nám to už neklape,bohužiaľ nedá sa to už zachrániť.Rozmyslam o odchode a nad rozvodom.Momentalne som na podpore a šetrím si peniaze,nechcem robiť unáhlené rozhodnutie.Kedy je vlastne žena pripravena na odchod,koľko má mať našetrené tisíc 5tisic či ešte viac?Na začiatok,viem že je to ťažké sama utiahnuť všetko a preto zatiaľ len sporim a rozmýšľam nad možnosťami.Nechcem dopadnúť tak že v podnájme pol roka,dôjdu nám peniaze a ďalej čo,kam pôjdem s deťmi.Ake máte skúsenosti?

balaskovae
9. sep 2022

podla mna ked mas par tisic nasetrenych, tak sa da, podstatne je urobit si nejaky prehlad o tom ako ide v okoli prenajom, kolko stoji, aby si to zvladala platit, pripadne pozriet nejaku brigadu alebo nieco, ale teda prvy krok je, ze si uvedomujes, ze uz je koniec, detom niekedy este horsie robi ked zostavaju dvaja ludia ktorych uz nic nespaja zit spolu

leangela
9. sep 2022

Myslim, ako som si precitala ten tvoj prvotny prispevok, ze pripravena si. Vies co ta caka, nejake uspory mas a tak isto aj plany. To, ze sa bojis, je si myslim prirodzene, no ver si, ze to zvladnes a bude to tak

reanda
9. sep 2022

no tak na rozchod s muzom pripravena si, ale na odchod zo spolocneho byvania este nie.. pokial mas v hlave, ze to nie je jednoduche a ze to asi nezvladnes, tak to nepojde

mirabelia
9. sep 2022

Andrea Pomeje raz pre jeden rozhovor povedala veľmi peknú vetu, nebude to doslovné, lebo už neviem nájsť spomínaný rozhovor..ale povedala, že žena neodchádza vtedy, keď naberie odvahu a silu, ale vtedy keď už jej žiadna sila neostala.

stanulienkat
9. sep 2022

@reanda ake peniaze padaju z beba? Co ked jej ochorie dieta? Co ked ona strati pracu, ochorie dlhodobo??? Bude invalidna? Bude zit z hrdosti?
To je tak kratkozrake co si napisala. Takto ziju prvoky a ludia, co nerozmyslaju. Ona ma deti, preto musi rozmyslat 5 krokov dopredu.

wig
9. sep 2022

... žena, správna žena vo femi ponímaní, je pripravená na odchod vždy! ... obzvlášť keď chlap napr. nevyvesí prádlo z práčky, neumyje riad, resp. nevytrie podlahu...a úplný nonsens je, keď chlap nepredvída a nečíta jej myšlienky! To už je absolútna katastrofa a pískot vlaku na peróne...resp. blikanie všetkých výstražných kontroliek! 🤪

55kvetinka55
9. sep 2022

@elizabet173 ďakujem krásne si zlata..bola to fuška 🥵

autor
9. sep 2022

@wig Tak za také čo píšeš by som nezvazovala odchod.Ja mám vážnejšie dôvody.Manzel nadáva na mňa,uráža ma,so všetkým je nespokojný,nič sa mu neľúbi atď atď.

reanda
9. sep 2022

@stanulienkat tak s takymto rozmyslanim by jakziv ziadna zena od muza odist nemohla.. resp. by sme sa radsej nemali pustat do vobec nicoho, lebo vzdy je milion moznosti, ako sa nieco moze posrat a ozajstnu istotu, ze to nejak zvladnes, nemas vobec ziadnu..

wig
9. sep 2022

Prepáč, neber to osobne... myslel som to skôr všeobecne a značne nadľahčene 🥴 ...asi ti poradiť neviem ale zo svojich skúseností viem, že čím viac sa človek nad svojím vzťahom zamýšľa, doluje a prekonáva do hĺbky, tým viac dôvodov na odchod výkope a tie pekné kamienky, pre ktoré voľakedy ľúbil, lopatou odhadzuje bez povšimnutia...

sante81
9. sep 2022

Ja som nezačínala z nuly, ale z mínusu. Mala som 2 práce. Rozvedena žena zvládne aj nemožné, keď nieje na výber . Držím ti palce.

elizita
11. sep 2022

Pokiaľ nemáš stabilnú prácu,ani by som nad odchodom nerozmýšľala.

feferonka123
11. sep 2022

Treba si rozmyslieť s tým bývaním. Keďže podnájom je riadna pálka a nikdy to nie je tvoje. Ja ti z mojej skúsenosti, môžem iba poradiť.. Zober si hypotéku a radšej ju splacaj, ako podnájom preplácať.

feferonka123
11. sep 2022

Základ je stabilná práca, potom hypotéka.

dkethe
11. sep 2022

Mna by zaujimalo ako je to s tym setrenim penazi. To potom ich musi aj zatajit a schovavat lebo ved polka patri muzovi ... 😒

Hlavne treba dobru pracu, zmluvu na neurcito a stabilny plat

autor
11. sep 2022

@feferonka123 Hypotéku mi samej s deťmi nedajú.
@dkethe Ja si šetrím,manžel ani nevie koľko mám peňazí,keďže každý máme svoj účet.

veronikastrickova
11. sep 2022

Odisla som s minusom na ucte, ziaden plus. Zvladli sme to so synom, sla som byvat ďaleko od rodiny a bolo to to najlepsie, rozvod a uplne osamostatnenie, niekedy si poreves, ze to bola hlupost ale to ako ti bude potom ked sa vsetko urovna je na nezaplatenie. Neni to med lizat a nebude len dobre, ale ja som sa riadila tym, ze peniaze niesu vsetko a teraz mam vsetko co som kedy chcela vybudovane od 0 uplne.

tamichloe
11. sep 2022

@55kvetinka55 a teraz sa máš ako? Stále si sama s malou?

autor
11. sep 2022

@veronikastrickova Áno to sa tak hovorí že peniaze nie sú všetko,no bez peňazí sa nedá žiť.Treba zaplatiť bývanie,jedlo,škôlku,školu,cestu do práce atď atď.

veronikastrickova
11. sep 2022

Ja len pisem, ze sa da ist aj tak. Je to len v hlave, ked si povies, ze bez 20000 odist nedokazes, tak neodides, ked si povies ze psychicky uz chces byt OK aj ked sa uskromnite, pojdes aj hned. Vsetko je to len o nastaveni v hlave.

autor
11. sep 2022

@veronikastrickova Není to len v nastavení hlavy,ja by som odišla aj hneď.No bojím sa,mám 2 deti musím ich zabezpečit finančne.Nemozme len tak ísť do podnájmu a o mesiac dva nebudem mať na nájom alebo za čo im kúpiť jesť.Bohuzial bez peňazí sa nepohneme.

55kvetinka55
11. sep 2022

@tamichloe ahoj ďakujem za opýtanie😊nie mam snubenca,mame spolu skoro 2r dcérku a na ceste ďalšie babo 😉kúpili sme spoločný domček a konečne mám normálneho muža vedľa seba🥰son stastna ako nikdy a neľutujem ani jeden deň že som odišla od toho manipulátory.. akurat je na prd že kvôli deťom musíme byť v kontakte🙄🙄

marca12
11. sep 2022

Idealne je ak mas nasetrene min.na 10 najmov dopredu,ale kto ma tolko nasetrene? Malokto. A v tvojom pripade by som odisla az ked budes mat stalu pracu a po skusobnej dobe.

veronikastrickova
11. sep 2022

Ja som bola s malym na MD ta bola 500€ a potom rodicak 200€, samozrejme ze treba peniaze na byvanie, ale psychicky ta znici ostavat v takomto vztahu. Ja ti odporucam najst si pracu a necakat len na koniec podpory. A hned odist, cim dlhsie si tam, tym psychicky sa viac nicis. Ale naozaj vsetko sa da. Sla som do trosku vacsej garzonky najprv potom 2izbak, trojizbak potom prisiel do nasho zivota moj terajsi manzel a som tu v dome a stastna, sak jasne ze ma kedysi je to chlap a je "hluchy" ale naozaj mam v podstate kludny a spokojny zivot.

marca12
11. sep 2022

@veronikastrickova bohuzial,ak uz mas vo vztahu deti,tak si nemozes povedat iba to,ze uz chces byt psychicky ok. Strechu nad hlavou si musis vediet zaplatit a dobre si vsetko premysliet. Ale suhlasim,prvy krok uspechu je uvedomit si,ze odidem a cielene podniknut kroky. Nie hrrr odist prec a teraz co,z coho zaplatis najom,stravu,skolu,skolku,oblecenie,topanky. Ide zima deti rastu treba teple oblecenie zase nove kupit. Odides od magora a mas dalsiu slucku na krku ako zabezpecit deti

autor
11. sep 2022

@marca12 Presne tak,ja myslim stále na to ako zabezpečiť deti.
@veronikastrickova Ja keď odídem od manžela ,už ostanem do smrti sama,a samej mi nikto nedá hypotéku,tak budeme sa pretĺkať po podnajmoch,ani to není bohviečo.

euka210
11. sep 2022

Potrebujes po prve stabilnu pracu ktorou dokazes zaplatit ucty a dokazat zit. A rezervu, aby si si mohla najst byvanie a aj na neocakavane vydavky.

veronikastrickova
11. sep 2022

@marca12 vsak samozrejme, ze treba mat na najom, a aby boli tie zakladne veci pokryte, ale tak treba ratat ze chvilu budem zit skromnejsie. Ked bude sikovna, ukaze sa robotu si najde hned. Ja som teraz v soku, ale do tyzdna som si zohnala brigadu, aj ked narovinu som povedala, ze som skoro zase sama teraz s 2mi detmi a musim koncit skor, ako oni koncia. Takze naozaj da sa najst aj robota. Zit sama s dietatom je uplne nieco ine ako ked zila s partnerom, ale uplne v klude sa moze stat, ze budu mat striedavku. Ved existuje aj otec, nevsimla som si, ze by zle pisala na otca(naozaj som necitala všetko) tak minimalne vyzivne mat bude na ne, cize nemusi riesit vsetko sama, ako keby otca nemali.

autor
11. sep 2022

@veronikastrickova Nebude to na striedavku aj výživné je otázne či bude platiť ,rátam najmenšiu sumu

veronikastrickova
11. sep 2022

Najmensia suma sa plati iba ked nepracuje a aj to je vtedy, ked je dlhodobo nezamestnany, alebo ho vyhodili. A aj ja som si vravela, ze budem sama, absolutne som nechcela pocut, zeby som si mala niekoho najst. Hladaj pracu, a podnajom, lebo ten ako slobodna matka s detmi len tak lahko nenajdes, to je ta najhorsia cast odchodu, nie kolko mas na ucte, ludia nechcu matky do najmov.