icon

Kedy môže existovať kamarátstvo medzi ženou a mužom?

4. okt 2024

Moze existovat priatelstvo medzi stastne zadanou zenou a randiacim muzom? Mate to tak ze sa stretávate s kamratom/tkou hoc ste zadany? Alebo to zavisi od miery ziarlivosti partnera? Vďaka.

Strana
z2
vilma7
4. okt 2024

Tak mybsa skôr stretávame, že nie sólo ale keď s kamarátom, tak rovno aj s deťmi, jeho partnerkou a tak. A sú to dlhoroční kamaráti, ale keďže nás delí diaľka tal to nie sú už intenzívne vzťahy.

hefo
4. okt 2024

Podľa mňa môže.

Ale na druhej strane (aspoň to tak vidím ja zo svojej skúsenosti), keď má človek rodinu a deti (najmä malé), tak veľa času na ďalšie priateľstvá nezostáva. Ak niekomu áno, znamená to, že taký človek svoju rodinu a manželského partnera obvykle zanedbáva, a to nie je vôbec dobré. To úplne ani nezávisí od pohlavia priateľa/ov (muž, ktorý každý večer trávi v krčme v spoločnosti "kamarátov z mokrej štvrte" tiež nie je pre rodinu to pravé), pri opačnom pohlaví tam je ešte riziko, že ak budú tráviť spolu viac času než so svojimi "pravými" partnermi, psychologicky ich puto navzájom bude silnejšie než každého z nich voči manželovi/menželke, a to nerobí dobrotu aj keby v tom nebol sex...

alexis617
4. okt 2024

Môže byť kamaratstvo medzi mužom a ženou tiež som mala roky takého kamaráta mala som ho veľmi rada teraz už ma len stráži z neba tvoj muž by mal pochopiť ,že status kamarát má človek ktorému môžeš veriť ,vždy ti pomôže je tu pre teba aj ty pre neho ale do postele s ním nevlezieš nato máš svojho muža

tululu
4. okt 2024

@jana_eyre_2 ja osobne si myslim,ze chemia je obnovitelna a aj kontrolovatelna, len som porovnavala 2 nazorove smery tu na mk.

kiki68
4. okt 2024

@hefo tak ono realne si skor zavolas pocas varenia s tym kamosom a tam to aj konci. Ist niekde vysedavat ked mate rodiny a deti je luxus. To mozno na Vianoce alebo tak nejak. Moj muz pozna mojich naj kamosov. Neziarli, nema na co. Jeden je teply a druhy ma dvojicky vo veku nasho syna. Takze tam naozaj mame o com tocit, ale hlavne ten druhy ma podobne problemy ako my “ deti, skolka, rodina, praca “

kiki68
4. okt 2024

@jana_eyre_2 akurat ze manzelia isli do toho za ucelom vztahu a tej chemie, ja s naj kamosom sme logicky skusili to, ze by to akoze mohlo ist, neslo, poznam jeho blbe vlastnosti a on moje. Manzelstvo z cisteho rozumu by to bolo jedine, bez stipky romantiky. Lebo to sme nikdy k sebe nemali tieto prejavy, za to je to clovek, ktoremu mozem povedat hocaku hovadinu a zasmejeme sa na tom. Ale neni tam prave ta chemia na nieco ine. A ani jeden by to neriskoval tahat tymto stylom.

sante81
4. okt 2024

Z vlastnej skúsenosti napíšem, že mne to nefungovalo. Väčšinou sa zamilovali alebo chceli sex, a z mojej strany nebol záujem 🤷

lasona
4. okt 2024

Ja mam takého priateľa. Je mi už ako brat. Aj moja rodina ho tak berie. Aj manželova. Je To naozaj iba čisté priateľstvo. Z mojej a jeho strany. Poznáme sa už 9 rokov. Dokonca jeden čas u nas aj býval. Ale je inej národnosti, iného vierovyznania. Nikdy by si nič nedovolil. Je veľmi slušný a úctivy. Inak vychovavany. Sme takmer v dennodenne v kontakte. Myslím si vsak, keby to bol slovak, tak to nie je možné. My sme proste iní...iné zmýšľanie.

rachel36a
4. okt 2024

Moja najlepšia kamarátka je muž...ja som vydatá, on par rokov rozvedeny..poznáme sa 25 rokov...stretavane sa, chodíme von, niekedy vezmeme aj mojho muza, niekedy ideme sami dvaja, inokedy idem ja so synom a on s vnukmi.. ja nechapem tieto názory, ze muz a zena nemôžu byť priatelia

siska53
4. okt 2024

Kamaratstvo medzi muzom a zenom moze existovat. A aj existuje.

betulinka1
4. okt 2024

Za mna moze ale tie kamarátstva pochádzajú z detstva. Boli sme taka partia od mlada. Prestali sme sa stretavat ako pribúdali deti 🤣🤣🤣 teraz max na ihrisku alebo akciách pre deti a to nahodou.

ivangeline
5. okt 2024

Určite, áno, môže. Je tu však riziko. Vzdy nejaké. Takže chcem postúpiť toto riziko?

veselo_neveselo
5. okt 2024

Samozrejme, ze moze. Takisto ako mam kamaratky, tak aj kamaratov. Ludi, na ktorych mi zalezi, a ktori nijak nesutazia o partnerstvo so mnou (ci ja s nimi).

A to sa stretavame pravidelne, stretli sme sa ako dospeli, mame rovnaky konicek, ale travime cas spolu aj pomimo.
Ideme spolu na obed, na veceru, koncert, na trhy, proste jak s kazdou inou kamoskou podla toho, co sa prave deje. Nie je gay, ja som zadana, ale ziadne sexualne napatie medzi nami nieje, ani nebolo.

Len krutim hlavou, ako je mozne, ze sa vztahy s polkou zemegule takto redukuju, a vidi sa za tym len snaha o telesno ci romantiku.

dceramamababka
10. okt 2024

Prečo by nemohlo? Mám kamaratov, s ktorymi kludne idem na kavu a moj muž má kamaratky tiež, ide o osobnosť, nie o pohlavie. Čo je na tom divne?

Strana
z2