Koľko času trávite s deťmi?
Zaujíma ma koľko času trávite vy s deťmi? Myslím takto cez víkend alebo keď ste všetci doma? Cez týždeň je škôlka škola rodičia v robote. Keď som doma tak som nonstop s deťmi, veľa sa hráme a popri nich sa starám aj o domácnosť varím upratujem atď čo treba. Chodíme na výlety vselikade vo trojici. No keď je manžel doma tak prenechávam aj jemu starostlivosť o deti. Zobere ich max na dvor, aj to sa sťažuje že je unavený z práce chce si oddýchnuť. Hrajú sa na dvore, po chvíli manžel hádže malé kamene do okna aby som išla von za deťmi aby on si mohol ísť donutra si oddýchnuť. Lenže ja kedy si oddýchnem, či ja nemám nárok na oddych.. Manžel hovorí že ja som stále doma, keďže robím na jednu smenu skrz škôlky. Nerobím na smeny ani nočné tak vraj som oddýchnutá až až podľa neho. Ja som unavená aj z tohto tepla, aj z roboty zo všetkého. Ako to máte vy koľko času trávite s deťmi a kedy si oddychujete? Na dvore sami nemôžu sa hrať, máme tu bojové podmienky keďže prerabame. Na ihrisko a pod tiež nemôžu ísť samé lebo sú ešte malé.
Tak mlc a píš každý týždeň sem.Ak by si raz spravila krik možno by sa spamätal.Alebo z tej potlacenej zlosti ochories
@elizabet173 presne som si hovorila že toto som už dávnejšie citala
Ja byt tebou,normálne vyjdem na dvor a som teda do večera s nimi vonku a každý deň ale nevarila by som ani neumyla riad ani neupratala oprala by som len sebe a deťom a keď by niečo povedal,iba by som mu oznámila že keď chce niečo z toho musí byť on s deťmi vonku, alebo musí on navariť a oprat že sa nevieš rozdvojit, ja mam cely týždeň muža v robote do noci takže s deťmi je len cez víkendy,ale keď je doma urobí všetko čo treba ,celu domácnosť pekne spravodlivo na polovicu, keď vidí, že ja vysavam on umyje riady ,keď varím dá prať ozehli...zle ste si to nastavili,tebe nepomôže to ze ti tu my napíšeme ako to mame my doma,ty musíš začať doma za seba bojovať
@vanilka83 on robí na smeny času na oddych má určite viac ako autorka, ktorá je v práci a potom s deťmi.Verim tomu, že to je ten chlap čo si stopoval koľko je ona v záhrade a už musí ísť do obývačky, lebo on nevie vydržať s dieťaťom.Je mi jej ľúto celé mesiace to isté nemôže očakávať zmenu, keď žiadnu nespravi
Mysli na seba a kasli na kamienky ;D
Ahoj.. my mame ročnu dcerku, a ja pomaly rok neviem co je to vecerne uspavanie a kupanie lebo to robi manzel, prvych 5mesiacov nakupoval iba on (velke nakupy v kauflande a aj bez zoznamu lebo vie co pouzivame a z coho varim). Rano nam chysta spolocne ranajky kym odide do prace, ja zatial stiham obriadit malu a seba, po práci sme vzdy spolu ci uz doma, na ihrisku alebo na navstevach ci na vyletoch.. upratovanie tiez vsetko spolu kedze 150m2 by ma samu dorazilo..vie nalozit pracku, posklada zo susicky, umyva riady ked ja robim ine.. proste plnohodnotne robime vsetko spolu lebo ho tak mama vychovala a robil to tak aj jeho otec.. vsetko je o vychove a pristupe chlapa k rodine..
Možno by bolo na mieste zvážiť aj možnosť, že dáš výpoveď.
On hovorí, že nevládze. Ak skutočne nevládze, čo pomôže ze bude ešte strážiť deti? (áno, je to práca, však sama vieš)
Do hrobu sa asi nik z vás neponáhľa.
Ak zarobí tak, že vás uživí, možno je to na zváženie ostať doma.. Aj tam budeš mat roboty nad hlavu, ale aspoň už jej nebudeš mať na 2 smeny, oddýchneš si aj ty viac a nebudete sa kvôli tomu hádať.
Načo je dobre zničiť si manželstvo kvôli peniazom?
@sheila121 to je pomaly inštinkt u mužov. Aj keby mali zomierať tak väčšina z nich toto ešte zvládne (ak ho jeho žena priťahuje). 😀
@lenkakravcova ale on išiel do prace, ktorú má teraz, aby rýchlejšie splatili hypotéku. Ak ona prestane pracovať, tak ju skôr nesplatia. To už pre rodinu by bolo lepšie, keď by si on našiel menej únavnú prácu a bol viac prítomný v živote svojich detí. A hypo by splatil normálne nie v predstihu.
@sheila121 Málokedy máme sex aj kvôli únave aj kvôli tomu že pri deťoch není na to čas
@lenkakravcova Moja výplata by chýbala to by bolo krok späť keby som dala výpoveď.
Čo ti poviem. Môj je taký istý. Ako neviem aku náročnú prácu má tvoj. Môj dosť náročnú. . robí na 3 smeny .. 5 dní v týždni. Zase ja mu verím že je unavený z toho. Ja ho nechám oddýchnuť ale zase keď mu poviem .. tak spraví, nepovie že nie. Ale tak jasné, varenie, upratovanie je väčšinou len na mne. Čo sa týka detí, keď nie som doma a som v práci tak ich aj osprchuje.. a tak. Keď sme doma obaja .. tak ideme spolu von .. málokedy ich zoberie bezo mňa .. ako par krát sa stalo, nemôžem povedať ale tiež no väčšinu dňa oddychuje. Ja pracujem na 2 smeny.. niekedy je nočná .. som na 3/4 úväzok som doma viacej ako on. Ja som si už zvykla a chápem ho .. zase keď si chcem oddýchnuť.. zdriemnut po ťažkom dni, tiež má nevyhodí za deťmi .. že nemám byť z čoho unavená. Oddýchnem keď chcem
Nechapem naco chcete skor splatit hypoteku. Ked sa vam rozpadne rodina a deti ho nebudu poznat, bude vam nahovno splateny dom.
Inflacia je vysoka, uroky na hypo su stale nizsie ako inflacia. Kludne splacajte dlho, ak ste mysleli dopredu a zafixovali si dobry urok, za par rokov bude splatka smiesna popri platoch.
A zas je to celé v podstate len o prachoch 🤦
kazdy den ked pride z prace, bere deti von na 2-3 hodiny a potom ma zase volno on.
Inak tvoj muz by vase deti vlastne ani nikdy nevidel, keby si ho nedonutila ist aspon na ten dvor s nimi??
Odporucam, nech zmeni robotu...tak hypo splatite o kusok neskor ale budete zit stastnejsie.
To je úplne nepodstatné kolko času trávime doma s deťmi my. Máš doma chlapa ktorý ti hodil komplet všetko na krk a ešte sa tvári aké to má ťažké.
No chudáčik unavený musí sa starať o svoje deti po práci.
Boze zeny, ja sa hrozne smejem ked pisete vety typu: moj muz vie nalozit pracku, zapnut umyvacku, odlozit pohar, povysavat....ako keby to boli nejake super schopnosti a oni uplni retardi. :D sak to aj moj najmladsi dvojrocny uz pomaly vsetko vie.
Ked boli male, tak ja som bola s nimi skoro stale...manzel robil okolo domu, pracu ma tazku fyzicku, pol nedele vie prespat.
Ale vieme ist v nedelu poobede na vylet, prechadzku. Ked bolo velmi zle, tak som mu dala deti v sobotu na dvor, nech ich ma on, lebo uz som mala dost.
A ze on chcel fyzicky oddych a ja zmenu a niekde v nedelu ist, to roky sme sa nedohodli. Ale chapem, ze je z prace unaveny...niekedy len tak poobede po praci lahne a o 5min.spi.
rozvod naco ti je taky chlap
mozno im to v posteli klape
@janage No alebo tak.
@autorka
Výplata výplata.. Krok späť. Ozaj to tie peniaze za to stoja, že sa vám kvôli tomu rozpadne vzťah?
@sheila121 Ono je rozdiel, či muž zarobí tak, že žena nemusí pohnúť prstom čo sa týka financií, alebo nie. Alebo ci majú byt alebo dom (zase iné povinnosti vonku). Nedá sa to zovseobecnovat.
@lenkakravcova rozpadne vzťah? Snažiť sa ma len žena?

@barbora19911 Ja nemám ústa neviem naňho nakricat.