Komandovanie vo vzťahu
Ahojte,
pre lepsi obraz - mam 32 rokov, priatelka 35, sme spolu 2 a pol roka, ale nastahoval som sa k nej len pred pol rokom. Neviem ci som si jej spravanie pred tym natolko nevsimal, alebo sa naozaj zmenila mojim prichodom do jej bytu, ale mam pocit, ze vsetko musi byt pod jej kontrolou. Napr
-ihned po nastahovani mi nastavila aj cez vikendy rezim spanku, ked chcem ist spat neskor ako 22.30 je ohen na streche, rano keby nevstanem max o 8, tiez sa hneva
-mam pocit, ze casto robi z komara somara, ked napr uplne nahodou omocim zachodovu dosku lebo ju zabudnem zdvihnut a nevsimnem si to a potom to vidi ona, musim nasledne kazdy den cely tyzden zachod umyvat
-domace prace su uz takmer vylucne na mne hoci sme to mali spociatku dohodnute na striedani po tyzdnoch, teraz to robim ja 3 tyzdne v mesiaci a este aj to nie je vzdy spokojna a casto sa stane ze nie je spokojna s tym ako je umyty riad, povysavany koberec alebo vytepovana rohož pred dverami
zazil niekto nieco podobne alebo to podobne ma alebo myslite ze prehanam?
Tak odíď milý autor.
musím povedať že som sa pobavila...ako, mas 32r preboha...sekirovat by som sa nedala čo sa prác a spánku týka, ale tu dosku by som netolerovala v žiadnom prípade. Akurát môjmu otcovi ak je na navsteve toto tolerujem ale to je 75r človek už z inkontinenciou a ty ju predpokladám že nemáš...ináč moji chalani -16 a 13 umývajú tiež (sedia takže neocikavaju nič) ak náhodou sa pozabudnu (nie ale týždeň samozrejme)
Vies keby tu napisala zena ze ju muz buzeruje radili by jej aby odisla,mala hrdost a nezila s narcistom a psychopatom
Tvoja partnerka psychopat je alebo ma nejaky blok a potrebuje ta vychovat?
Nebola by som s clovekom co ma 90% casu buzeruje
Autor. Nie ste manželia nemáte decko. Treba dvihnúť kotvy a ísť o dum dal. Kým sa dá. A veľa šťastia pri hľadaní inej partnerky
@autor a ona robí čo keď ty robíš domáce práce? Úprimne keby mne chlap ocuraval dosku tiež mu ju dám umývať. Môj má skôr opačný problém...dosku dvihne ale naspäť ju nedám keď som mu povedala,že bude potom ten záchod čistiť tak ju začal dávať dole
@modrykolibrik venuje sa sebe
😵💫😵💫😵💫 tak ...vybral si si takúto ženu...ty si sam úprimne odpovedaj, či chces takto stráviť pod papučou zvyšok života alebo nie. Rozhodnutie je len na tebe
@kp7333 Clovek, ktory chodi neskoro spat, nie je automaticky povalac. Moj muz je praveze vecer a v noci produktivny, on casto do tej 1-2 v noci realne robi.
Autor, podla tvoja partnerka nie je ok. Jedna vec je sa snazit s partmerom nejako dohodnut ohladom spania, aby sa partneri stetli v bdelom stave, mohli nieco spolu podniknut, alebo aby nikto nikoho nerusil. Druha vec je nariadit spankovy rezim. Tiez jedna vec je upozornit partnera na spinavy zachod, druha vec je udelovat tresty.
Tiez ale nechapem, preco si to nechas, preco tie jej nariadenia dodrzujes.
@marianarem veľmi často to býva tak, že keď žena vyžaduje dodržiavanie poriadku, nielen pomoc ale aj rovnocenné zapojenie do domácich prác , tak je tyranka, buzerujuca chlapa
Tak v tom prípade je to dosť odveci. Keď už všetko na polovicu, tak všetko, aj to upratovanie. Nie jeden robí a druhý nič. 🙄
Ja by som s nou nechcela bývať 🫣
To tam este stale byvas? Ber veci a utekaj.
ty upratuješ a ona sa venuje sebe. A tebe sa kedy venuje?
tak ten očuraný záchod by naštval aj mňa, ostatné je čistá buzerácia
A nevidíš to tak len ty? Lebo ja by som aj ten spánok teoreticky chápala, ak ideš spať neskôr a trieskas všetkým a zobudíš ju. Ta ocurana doska, to nebudem komentovať, je to nechutne. A tie domáce práce, si si istý, že sa nestriedate? Ty povysavas a ona musí robiť tie ostatne práce, ako utrieť prach, prádlo, atd atd.
Zas osobne mužovi co žil u rodičov nebudem veriť úplne každé slovo. Lebo väčšinou sa stáva, že taký muž nemá úplne reálnu predstavu o tom koľko domácich prác je. A majú pocit ze robia úplne všetko a pritom to nie je pravda.
@777januska777 nie, ked ich robim tak ich robim komplet. ak nestiham vecer po praci, tak musim dorobit cez vikendy
@rozculena zvycajne sa jej venujem soboty vecer
Mne vyzerá ona ako nejaká domina a potrebuje submisivneho partnera. Ale samozrejme, je to len jednostranný pohľad a nemusí to tak byť.
Dôležité je, že to tebe vadí a zrejme nebude prístupná na nejaký kompromis.
Takže rozhovor a podľa toho tvoje riešenie.
Aby si neskončil ešte so zamknutou “ chloubou”
Prepáč, nedalo mi 🤭
To si dosť dlho vydržal pol roka buzerácie. Neváži si Ťa, neváhala by som ani minútu a balila. Si jej otrok a za pol roka už nemá žiadnu úctu k Tebe.
Ale ten záchod by naštval každú ženu, tak pre dobro budúceho vzťahu by si sa mal naučiť si po sebe popratať vždy. To je základ slušnosti. To sa má naučiť už dieťa na zš.
Takže si prišiel z mamahotela… A čo je to to všetko, všetky domáce práce, ktoré musíš robiť?
Ale aj tak sa vždy zamýšľam, prečo je dnes vo zvyku sa pýtať na sociálnych sieťach, čo ďalej vo vzťahu… Však spolu žijete vy dvaja, keď sa ti nepáči, tak sa vráť odtiaľ, odkiaľ si prišiel… Či si k nej nejako pripútaný?
K WC doske tu už bolo popísaných dosť komentov. Ocikaná doska je fujky😨, tiež by som bola naštvaná a musel by si si to po sebe umyť. Zrejme sa ti to stávalo často, tak zvolila takýto prístup - budeš dosku umývať celý týždeň ty, aby si si zapamätal, že ju treba dvíhať a aj keď zdvihneš, ale ocikáš misu po okrajoch, treba to za sebou umyť. Či myslíš, že sa to vyčistí samo?
Určovanie spánkového režimu je nad moje chápanie. Každý človek ho má iný. Jasné, že je cez čiaru, ak ťa núti, kedy máš ísť spať a kedy vstávať. Ale ak sa napr. dohodnete, že v sobotu o 10.00 hod odchádzate z domu, lebo idete na výlet a ty si ešte o pol desiatej v posteli, tak by ma to tiež štvalo. Alebo si ja večer ľahnem a ty ma budíš buchotaním alebo nahlas pustenou telkou.
Čo sa týka domácich prác, napíš, čo všetko robíš, okrem umývania riadu, vysávania a tepovania rohožky a ako dlho ťa to trvá. Aký veľký je byt (koľko izieb alebo m2).
@gab1sol uplne vsetky domace prace pocas 3 tyzdnov. ked nestiham, tak aj cez vikendy
Uz by som bola odsťahovana 🤣🤣🤣
@betulinka1 spat k rodicom sa mi nechce
Ale čo presne? Čo konkrétne sú tie domáce práce?
@gab1sol umyvanie riadu tepovanie rohoze, umyvanie okien, vysavanie, utieranie prachu, umyvanie podlah, zehlenie, pranie....

@lenkakravcova povedala ze ked sa mi nepaci, mozem odist