Kompromisy vo vzťahu
Ahojte vycúvali by ste zo vzťahu ak by vám váš partner pri téme spoločný život,svadba,deti, povedal, že dieťa bude spoločné ale peniaze nie?
Emancipacia je o rovnakých právach (a povinnostiach). Nie o tom, že "si emancipovana, dám ti 50 % na výdavky bez ohľadu na tvoju situaciu". Žena má rovnaké právo pracovať ako muž. Muž má rovnako ako zena povinnosť postarať sa o spolocne dieťa a polocnu domácnosť. Emancipacia neznamená, že žena má právo pracovať a byť finančne sebestacna a voliť a šoférovať... a ostávajú jej všetky povinnostinnosti, ktoré mala, keď právo pracovať... nemala a mevyuzivala.
A starostlivosť o to dieťa a domácnosť bude len na tebe?
Nevraviac o Tom že čo mal ako dôvod sa sobášiť. Veď tento systém ktorý zjavne vyhovuje len jemu môže byť aj bez sobasa
@muchotrafka298 ja si srandu nerobím. Má si to s nim vyriešiť.
@espeo takyto chlap, akeho opisuje autorka v zivote jej neda ani cent navyse. Co si ona nezarobi, to mat nebude. Jedine riesenie je take,ze dovidenia, idem dalej. Lebo takyto clovek s tymto nastavenim sa nezmeni, toto prinesie do manzelstva aj napriek tomu, ze v manzelstve nie je moje, tvoje, ale nase.
Áno, vycúvala by som z takého vzťahu. V manželstve musia mať manželia istotu, že sa na toho druhého môžu spoľahnúť aj finančne. Nielen kvôli deťom (MD a RD), ale môže sa stať úraz, prípadne choroba, dlhodobá PN a potom čo? Bude od teba aj naďalej vyžadovať prispievanie do domácnosti? Toto nie je chlap do manželstva.
Zena s tym bola ok, ale uz je rozvedeny. Asi ma viacero vad … tak ho dala naspat do obehu.On potrebuje personal, nie vztah a rodinu…
Ja som ta, co s manzelom funguje 50/50 tak sme to chceli a tak nam to vyhovuje, obom 🙂
Kazdopadne, ak by sme sa k tejto teme dostali a povedal mi nieco podobne ako tebe, tak by som ho poslala do riti. Su totiz v zivote situacie, ked objektivne 50/50 nefunguje napr. ak zena zaraba vyrazne menej, napr. pocas rodicovskej dovolenky, kedy zena nema z rodicaku davat polovicu, pripadne uraz, choroba a ine situacie, kedy to skratka objektivne nepojde a tento tvoj drahy exemplar, mi nepride ako niekto, kto by toto pochopil.
Manzelstvo nie je o spolocnom prijme, manzelstvo je okrem ineho o istote, ze sa niekto o mna postara, ked nemozem fyzicky, financne...a tento pan mi neznie ako ten, u ktoreho s tym mozem byt ista.
ja by som do takeho manzelstva nesla a to nie som zlatokopka. muza som si brala ako studenta, bez penazi. ja som mala byt aj plat.
rokmi sa to otocilo a je on ten co zaraba niekolkonasobne viac ako ja. v zivote nikdy som nepocula od neho zaplatil som toto a toto a ty zaplat tamto. mame kazdy svoj ucet ale hospodarime spolu. mame BSM dovolenky sa zaplatia z uctu na ktorom je zrovna dost penazi. a vlastne vsetko tak.
50/50 je nerealne uz len z toho dovodu ze muzi maju zvacsa omnoho vyssie prijmy, nestracaju prijem ani moznost postupu sa neoddaluje vychovou deti, cize nemozete mat z vydavku 1000 eur na 500 a 500 ked on zaraba 4000 a ty 946 pretoze si sa roky starala o vase deti. ci bude sa starat rovnym dielom. travit s nimi OCR, 1,5 roka z materskej bude aj ona doma? varit prat upratovat zehlit vysavat okna umyvat a aj ucit sa s detmi? vsetko fifty fifty?
je rozvedeny. nejaky dovod to malo.
Okamzite.
Aky red flag! Nohy na plecia by som brala. Ze zarobis svoje,to je super,ale pan zgrlavy aj vie,ze po materskej pojdes na rodicovsku a ostanes na 500 eurach? Niektorym muzom dobre svitori na bandasku…
@pralinka25 pokiaľ viem bohužiaľ len z jednej strany, tak o domácnosť sa nestaral
@pralinka25 že sa staral o dom zvonku a o záhradu práca na pozemku a že to tak mali podelené. Že je to zenina práca to teplo domova a že bola jeho žena celkovo s ním nespokojná stále mala niečo proti. Majú jedno dieťa
Nevycuvala by som ale mam dostatocny prijem a take vyhlasenie je blbost. Mas zo zakona narok na vyzivne aj seba aj na pripadne dieta ak by ti upieral peniaze a to aj pocas manzelstva.
A sme doma, myslíš, že sa zrazu po rozvode zmenil a budeš spokojnejšia ako prvá žena?
@januska12323 no ja si myslim, ze sa zmenil....k horsiemu.
Tak celkovo to nevidím na ružový vzťah. Už len tie reči o teple domova a rozdelených prácach sú úplne na hovno. Aj keby ti dal neobmedzený prístup k jeho účtu. Akože a v zime, čo robí okolo domu? Chová zvieratá? Celú jeseň, jar, leto pestuje ovocie a zeleninu? Môj odvčera kosí, s deťmi za pätami, ale doma vysáva, umýva dlážky, varí, chodí na nákupy, umýva kúpeľňu. Každý robí, čo je treba. Jasné, že keď teraz kosí, tak ja varím obed. Keby som ja na záhrade, varí on. Neviem, mne už asi začína byť jasné, prečo je rozvedený🤔
No áno sa nečudujem že žena nebola spokojná. Pokiaľ nemali neviem akú veľkú záhradu kde sadol,odkopával a pestoval tak ten pomer prác nie je vyrovnaný....ale to sú ti dnešný muži (česť výnimkám) financovanie na polovicu lebo veď emancipácie. Ale na druhej strane domácnosť...je na žene,lebo tá sa má starať o domácnosť a udržiavať teplo domova
@darovanie mne to pride jak keby sa on nazorovo zasekol v roku 1900..ze zena vytvara teplo domova...len vtedy to bolo tak, ze muz ju zivil a nosil domov prachy....na tuto cast panko zabudol🙈
aj ja som nespokojna z neho a to ho ani nepoznam podla toho co pises.
Môj názor už len to, že chce v manželstve fungovať v štýle JA a TY a nie MY. To podľa mňa v pohode nie je. Pretože budete rodina spolu s dieťaťom/ deťmi. Ja by som s tým OK nebola. Financie ďalšia vec.
No, ozno preto je rozvedeny, ze to takto mali aj v prvom manzelstve. Bude Ti platit za sex?
Píšeš ze ma dieta - ako fungovali cez materskú, to si sa ho pýtala?
@pralinka25 Aj u nás takto. Tiež sme spolu od mladých čias a zo začiatku som na to bola finančne lepšie ja, teraz je to on. Ale nikdy sme si nič nevydeľovali. Na RD som kupovala iba drogériu a veci pre dieťa a keďže pri jednej som mala veci od staršej a pri treťom mi posúvali švagriné, ja som ten rodičák pomaly ani nemíňala😁Si neviem predstaviť, že pýtam od muža peniaze na jedlo. Teraz riešime spálňu, vybrali sme posteľ, tak som ju kúpila. A neberiem to, že som za ňu dala moje peniaze, ale že je to pre nás😉A takto to máme zo všetkým.
Autorka,
Na tvojom mieste by som určite si ho nevzala a nemala s ním deti. V manželstve už ste vy dvaja rodinou, on však ťahá sám za seba.
Ja si definíciu manželstva vysvetľujem inak 😄 s týmto by som mu popriala veľa šťastia pri hľadaní novej partnerky.
Sú dve možnosti buď ho vrátiš do obehu a bude tu o pár rokov diskusia o tom, ako je nejaká pani na RD a muž jej nedáva peniaze. Alebo si ho necháš Ty a tu diskusiu budeš zakladať Ty. Ale podľa toho čo píšeš mi prídeš dosť rozumná, takže byť na tvojom mieste sa do manželstva a už vôbec do deti s ním nehrniem. Kým ste ešte len Vy dvaja, to až taký problém nebude. No potom prídu deti, krúžky,... A to už je pre rozpočet riadna záťaž.
bola tak strasne OK, ze uz je byvala...
Utekaj

@espeo si robis srandu? Chlap opisany v prispevku od autorky nebude NIKDY platit za nic, co sa netyka jeho. Aka polovicka na deti? Vsetko bude zena tahat, ci bude mat na to peniaze alebo nebude. Resp. kruzky deti mat nebudu, vylety, dovolenky tiez nie, lebo matka si to nebude moct dovolit.