Kompromisy vo vzťahu
Ahojte vycúvali by ste zo vzťahu ak by vám váš partner pri téme spoločný život,svadba,deti, povedal, že dieťa bude spoločné ale peniaze nie?
No veď buď šťastná, čo si zarobiš, je len tvoje, je to výzva zarobiť si viac. Ale vážne, my to tak máme a som spokojná. Spoločné výdavky sa musia riešiť nejako. On bude prispievať počas materskej na všetko. Ak ani to, utekaj.
@gribka1 ale na čo potom sa máme sobášiť? Mne to nedáva zmysel, pretože manželstvo je o spoločnom a nie ty máš svoje a ja mám svoje. Keď niekto nepochopil podstatu manželstva tak načo sa brať? To môžeme žiť ako spolubývajúci
Precitaj si desiatky a desiatky tém tu na koni, kde ženy na materskej žobrajú od muža peniaze na jedlo, plienky. Ak tak chceš skončiť, veselo hop do manželstva.
Ja by som mladého muža otočila vo dverách a vzťah ukončila.
Sama si si odpovedala... Avsak s takym "spolubyvajucim" by som si rodinu nezkladala.
A velmi spravne ti napisala vyssie, kukni si starsie temy, neprejde den kedy by sa to tu neriesilo.
Nie!!!!Dieťa, Ti urobí vpohode, ale peniaze čo?Ako bolo vyššie spomenuté, prečítaj si tu 10tky tém a pochopíš, čo za kus máš vedľa seba.
A to nehovorím, keby si nebodaj vážne ochorela, hocičo.
A keď budete chcieť ísť počas materskej na dovolenku tak si to ako predstavuje? On pôjde na allinclusive do Egypta a ty na Širavu?
Nie, s takym clovekom by som do manzelstva nesla.
Veď je to spoločné, raz v starobe po smrti je všetko jedného. Sú aj úradné výhody byť zosobášení. Pre deti je to tiež lepšie. Ja netvrdím, že mladého pána obhajujem, len dá sa nájsť pozitívum aj v takomto hospodárení. Na to treba jasné pravidlá, a ak nebudeš mať príjem, hradiť má všetko on. Kto bude kupovať veci deťom, dovolenky, atd. Ak v tomto všetkom on nie, tak ho pošli kade ľahšie.
@gribka1 o dovolenke v manželstve sme sa rozprávali a povedal že koľko peňazí dám ja lebo že ju nebude celú on platiť. Keď teda vychádzam z toho že by sme boli manželia ..tak potom ako myslí to že ju nebude sám platiť keď už jeho príjem by bol aj môj... nechápem
A nie je on všeobecne lakomec? Lebo, aj keby ste to mali oddelene, je normálne milovanej rodine zaplatiť dovolenku. Ako fungujete teraz? Platí to niečo?
Mam kamaratku - uz je rozvedena - co si vzdy platila svoju dovolenku a polovicu za deti 🙈 Z mojho pohladu nonsense.
Áno, vycuvala by som z takého vzťahu. Pred par dnami tu bola téma, kde muž ani len nenatankoval žene auto, alebo sa jej pokazil notebook a musela si brat úver ci co na nový..
Vycuvaj skôr ako bude neskoro
Jemine ,je tu kazdy tyzden urevana tema ako zena na rodicaku musi zivit seba aj deti a pánko ktoremu sa neznizil prijem, si zije ako kral. V sekunde by som odisla z takeho vztahu, vazne super ze Ti to povedal a ty si uvedomujes ze to nieje ok . Prosim Ta, nevydavaj sa za neho a deti uz vobec...
Toto nieje spravny chlap
Ak ti nevyhovuje, neber si ho. Svadba nie je povinná a on nie je jediný chlap má svete. Aj keď sa obávam, že takto uvažujúcich mužov bude stále viac. Do istej miery tento trend aj chápem, keďže tu denne čítam, aj verziu B - nielen, že muži sú lakomci a ženy chudery. Ale aj to, že ženy pri vstupe do manželstva zvyčajne nič nevlastnia, ani v budúcnosti nezdedia, zarábajú minimálnu mzdu, ale chcú viac deti a chcú byť s nimi roky doma (samozrejme, chlap sa má okrem 200% finančného zabezpečenia rovnomerne podieľať aj na domácich prácach a starostlivosti o deti) a práve vydajom si chcú ženy zabezpečiť nehnuteľnosť a finančné zabezpečenie.
Treba si všetko dopredu vydiskutovať a dohodnúť sa tak, aby žiadna strana nemala pocit, že je vo vzťahu využívaná. Inak to fungovať nebude bez ohľadu na svadbu.
Tak ho zobud do reality a zamavaj mu na odchod
Pri detoch to takto fungovat nemoze vlastne vobec si to neviem predstavit
A este aj starat sa budes sama ci ako?
Je dobre ze si si uz teraz uvedomila ze je kreten
Poviem to tak sprosto, že muži už dávno nie sú mužmi, ok/česť vynimkám/. Ale že ženám takto *ebe a idú do vzťahu a manželstva a detí s takýmto "sráčom", to je už regulárne psychiatrická diagnóza.
Za tie roky co som tu na MK som tu citala tisice diskusii, ked sa mi obrazne povedane nozik vo vacku otvaral. A vsetky boli o tom istom....zena ma zivit seba aj dieta, muz iba seba. A ked zena nema, tak nech si zarobi alebo neustale pyta od muza...tak casto sa tu tieto temy opakuju, ze ja is len hovorim "Preboha ziveho, vy nemate ziadny rozum zeny, ked si s takymito chlapmi zakladate rodiny?" On si to ako predstavuje? ze ty z materskej, rodicaku, budes zivit seba, domacnost, dieta alebo aj viac deti a on bude minat na seba, svoje konicky a budu vsetci spokojni????
Ešte by som si pozrela, ako na 50%bude aj variť, aj upratovať, aj s deťmi učiť, aj s nimi byť doma pri chorobe. Normálne by som si vzala stololučku, pukance a kukla si to z prvého radu a smiala sa.
No, treba to mať vydiskutované. My fungujeme tak nejak intuitívne. Každý máme svoj účet a nič si nevydeľujeme. Muž platí hypo a náklady na dom. Ja zas všetko okolo detí. Ale nie je to pravidlo. Akože zoberie dcéru nakupovať a potom to odo mňa pýta, lebo to platím ja alebo príde faktúra na vodu, tak ju zaplatím, neriešim. Aj dovolenky, on zaplatil zálohu, ubytko. Ja som zas nakúpila veci, jedlo. A potom raz tak, raz tak. Komu ako vychádza a kto je v akej situácii. Ja si šetrím na svojom účte, on na svojom. Čiže keď si niečo chcem kúpiť, tak si na to šetrím a kúpim si to. On tiež. Ale vieme o tom, normálne komunikujeme. Čiže on si nekúpi vec za "svoje" za 5000 eur, keď je situácia, že potrebujeme odložiť na dovču alebo riešime niečo v domácnosti. Ja tiež. Neriešime, čo je moje a čo tvoje. Takže, musíš zistiť ako to vlastne finančné myslí, či len nechce spoločný účet alebo ti bude každú debilitu prerátavať na percentá, ako si to predstavuje počas tvojej RD a tak ďalej. A potom sa zariaď.
Peniaze budú spoločné bez ohľadu na to čo si on myslí, je na to zákon. Opýtaj sa ho na konkrétne situácie - si na PN a ledva zaplatíš lieky, prispeje aj on? Budeš na rodičáku, chce aby si platila všetko okolo seba a dieťaťa?
On už raz ženatý bol a čo mi hovoril tak takto to mali tiež v manželstve a vraj jeho žena s tým bola ok. To sa mi nezdá
Tak nech si hlada taku zenu, ktora na toto pristupi. Najlepsie nejaku pravnicku, doktorku, manazerku na vyssej pozicii, co bude mat dostatocne uspory (niekolko desiatok tisic), aby pocas materskej/rodicovskej si vsetko mohla platit sama, aj pre dieta a zaroven mat dostatocny standard na to, aby sa chodilo na vylety a dovolenky. Lebo toto poplati ona a pan si bude svoje peniaze krasne ukladat alebo minat na co uzna za vhodne.
No autorka vidis, aj tu na koni je par zien ktore tak funguju, dokonca funguju aj 50-50. Pre mna nepredstavitelne,tiez neuveritelne ale je to ozaj tak.
Ty s tym suhlasit nemusis, dobre ze vies dopredu.
Ani za svet 😆
Jeho zena s tym bola az tak OK, ze sa od stastia rozviedla...
A rozvedený je preto, že mal také "skvelé manželstvo".
Takyto emancipovany model fungovania si viem predstavit v zahranici, t.j. zena aj muz maju zhruba rovnaky a dobry prijem, materska u zeny je 6 mesiacov, kde dostava naplno vyplatu, potom ide na matersku muz a zena do prace, zasa maju obaja prijem, a ked ma dieta rok, starostlivost oñ riesia jaslickami, opatrovatelkou alebo sa pri dietati striedaju a robia na turnusy (takto sme fungovali my, no financie mame samozrejme od zaciatku spolocne). Znamena to, ze obaja aj pri dietati aj v domacnosti kmitaju rovnako. V takejto rodine sa moze pod pojmom "kazdy riesi svoje financie" brat to, ze pomimo deti a domacnosti (kde je vsetko spolocne), si kazdy financuje svoje zaluby, niekto chce Mercedes, niekto tuzi po motorke, niekto chce ist na Tahiti a ten druhy nie....
No ina situacia je slovenska verzia, kedy je zena do 3 rokov dietata odkazana na to, aby ju zivil muz, robi doma sluzku a nedostane sa jej za to vdaky a este je za handru, muz ju vydeluje a ona musi prosit o peniaze nanakup, lebo nema, z rodicovskeho skratka nema....Ak by zeny vysli zo svojej komfortnej zony a riesili vsetko dopredu a s prehladom, nemuselo by to takto dopadnut
Dohodnite sa hlavne, čo s deťmi. Ci pôjde po pol roku na materskú, či bude od 1 roka platiť polovicu jaslí, kým ty uz budeš v práci. Ci je podľa neho ok, keď budete mat to dieťa v jasliach od roku a bude každú chvíľu choré, či bude vždy polovicu času na OCR. To tak az do 6 rokov. V skole uz mozno nebude dieta tak casto chore. Potom nezabudni krúžky. Treba tam odviesť deti, zobrať ich. A to mate ešte dieťa normálne zdravé. Co ak bude mať nejaký zdravotný problém? Napríklad roky chodiť na rehabilitácie 1x týždenne.
Niektoré ženy vôbec doteraz nechápu, o čom empacipacia bola a prečo. Ber si toto "zlatičko", aspoň nedodrbe život inej žene. Potom sa čítame o pár rokov tu na koňovi😇

Že by sme mali náš vzťah posunúť na vyšší level ale pri téme deti a financie narovinu povedal že aj po svadbe budeme ja a ty a nebude to brať ako spoločné ale hospodáriť každý so svojimi peniazmi. Mne sa to nepáči a nemám dobrý pocit