icon

Kompromisy vo vzťahu

20. apr 2025

Ahojte vycúvali by ste zo vzťahu ak by vám váš partner pri téme spoločný život,svadba,deti, povedal, že dieťa bude spoločné ale peniaze nie?

maxxim
20. apr 2025

Ja by som do spoločného života nevstupoval s človekom, ktorý chce mať oddelené financie. Nič v zlom, ale budes to lutovať...

deti95060810
20. apr 2025

autorka možno troška mimo tému ale mala som kolegu ktorý išiel na dovolenku a doma ostala manželka s deťmi. Lebo ako nám povedal ona je na RD a si na dovolenku nenašetrila.
Som myslela že zle počujem a pritom vzdelaný, šikovný muž ....

unicornlady
20. apr 2025

@deti95060810 Chýbajúce EQ, očividne.

gribka1
20. apr 2025

@deti95060810 Tak to by som mu po dovolenke nechala deti a išla na týždeň preč, hoc na Slovensko za pár drobných. Ty vole, to je vôl.

sante81
20. apr 2025

Nezakladaj si rodinu s takým debilom 🙏 viem čo je to ťahať všetko sama, som rozvedená
A môj posledný vzťah bol s extra šetrnym mládencom 😅 a ja som bola taka emancipovana že som ťahala celú domácnosť, nákupy a aj obedy v reštike 😅 teraz sa smejem na vlastnej hlúposti, nikdy viac

ivangeline
20. apr 2025

Nezabudni, že dieťa je spoločne. Nech v noci sa s tebou strieda. Nech cez voľno je s dieťaťom a podobne. ;) Pýtaj sa podrobnosti, ako to vidí cez materskú… financie, starostlivosť o dieťa a domácnosť..

maxxim
20. apr 2025

@sante81 autorka zrejme vie, že to nebude jej prípad... ale ja tomu vóbec nerozumiem, čo konkretne vidia na tom človeku, keď chcú byť slepí pri vážnych témach už na začiatku.

alickapusinka
20. apr 2025

Nie nikdy by som s takým nebola a skončila by som s nim vzťah.Pokiaľ nemáš úspory a veľa a ostaneš na materskej alebo RP tak budeš len vypytovať a bude hnev zlosť hádky.Ak by si sa s nim časom rozviedla tak budeš mať problém čo sa týka výživneho že nebude chcieť TI platiť toľko.Bude chcieť striedavku aby neplatil výživne a bude sa snažiť aby dieťa bolo s nim.Ja by som mu povedl ake dieťa spoločne porodiš ho predsa TY.Takže ja by som s nim skončila skôr než by malo byť dieťa.Strašne veľa smútných osudov je tu že maju dieťa s lakomcom držgrošom a maju veľke existenčne problémy.Tak určite sa nejaka najde čo TI to napíše.Odstup s kratšej cesty.Nájdi ineho a založte si spoločne rodinu a majte deti a že bude brať že je to všetko spoločne. Aj peniaze.

thereisabear
20. apr 2025

Nečítala som komentáre. No predstav si, že sa ti narodí zťp dieťa, z čoho budeš žiť, keď nebudeš môcť normálne pracovať? To nemusí byť len o materskej a rodičovskej.

livsi
20. apr 2025

A ako to myslí teda priateľ, že to bude, keď sa vám narodí dieťa? Že ty budeš na materskej žiť z rodičáku a vlastne aj platiť všetko na dieťa alebo ako si to predstavuje ?

ibatanecnica
20. apr 2025

My sme mali spolocny ucet. Potom, nebudem opisovat co sa stalo , uctt sme si rozdelili. Kazdy mame svoj. Mame podelene kto co plati. Prijem cca rovnaky povinne vydavky cca tiez a ostatne je na nas ako si zadelime peniaze. Nam to takto vyhovuje. Nemusim nikomu zdovodnovat co si a preco kupim. Ale ze by som ja financovala vsetko a on len seba tak to teda nie

domkakvet
20. apr 2025

Ano treba vycuvat.

lujza123
20. apr 2025

Takže si to zhrnieme

1.žena ma komplet financovať seba a deti, ideálne aby si na tých pár rokov dovolenky a roky kým budú malé pekne nasporila predom. Samozrejme bude musiet zdarma vykonávať všetky práce v domácnosti a starať sa o všetkých

2. muž má splodiť decko , raz za dva týždne pokosiť vonku trávnik a už len si užívať života, koníčkov a venovať sa sam sebe a svojej kariére

No aké zlatíčko si si to našla. Hotový poklad a sen modrého koňa !!! 😂😂😂

lussy353
20. apr 2025

On je už rozvedený a má jedno dieťa. A ty si slobodná, bezdetná? Keď áno radšej hľadaj iného.

p.j.jacky
20. apr 2025

@januska12323 vieš presne ktorý zákon to je ?

enmery
20. apr 2025

@lujza123 Ja som tu už aj čítala, že žena má mať pre tento prípad dosť našetrené, aby nebola odkázaná na rodičák a muža. Takže pánko nič, ona si minie ešte aj svoje úspory, on si naopak nasporí, má gazdinú, decko. Sveta žiť!

maury
20. apr 2025

@enmery no tvl sen novodobej emancipovanej ženy, nie ? 😀 Ja by som teda takto žiť nechcela, to by som radšej bola sama. No hold asi nie som moderná.

ysseba
20. apr 2025

Je dobré, že sa o tom rozprávate dopredu 🙂 A keď budeš na materskej/rodičovskej s tým vašim spoločným dieťaťom, tak financie si ako predstavuje v tomto období?

enmery
20. apr 2025

@maury Ja to tiež nechápem. To radšej sama a bez stresov si žiť.

betulinka1
20. apr 2025

Spytaj sa ho, ci ti bude doplácať do platu, ked budes na materskej a rodicovskej. Aby si ani ty nestratila svoj prijem. Za mna to je konečná. Akoze mna by totalne nasral, ze mi rovno povie, ze dovolenky si budeme platit kazdy zvlast. Wtf???? Akoze ty budes mat 2 roky rodicak a nepojdete na dovolenku, lebo ty na to mat nebudes?! Alebo pojde iba on s detmi? Alebo s kamosmi. A potom ako to bude s financovaním deti, domacnosti, uveru, auta. Budete si davat blocky 🙈🙈🙈🙈 tento to ma velmi dobre vymyslené.

martinadomianova
20. apr 2025

Keď Ti toto povedal, tak od takého ruky preč. Aby si to potom ešte neľutovala.

marianarem
20. apr 2025

Nezakladala by som si s nim rodinu. Moj muz sa o jeho peniazoch vyjadril ako o spolocnych uz davno pred svadbou. Videla som, ze so mnou rata do buducnosti a chce so mnou naozaj zdielat zivot, nielen splodit potomka. Takyto typ ta nepodrzi, nebude ziadne "v dobrom aj v zlom". A jeho zena bola vraj s nim spokojna, len teda stale proti nemu nieco mala 🙂 Viem si predstavit co.

alan1234
20. apr 2025

vycuvala hned, lebo sa to da……ale nie na materskej. Budes zit jek socka.A navyse v manzelstve je dost problemov o ktorych este ani netusis……tak naco este mat tento navyse o ktorom uz tetaz vies.

kuggis
20. apr 2025

Ja by som povedala, že toto je vadný kus a mala by si si nájsť niečo lepšie, toto delenie prác na ženské a mužské je tiež dobrá hlúposť ...chlap by mal vedieť aj navariť a upratať v dome , tak ako žena vie pokosiť a poliať záhradu

romiada
20. apr 2025

@autorka dôvod rozvodu Ti povedal? Tipla by som,že to bolo pre peniaze, pripadne vnímanie mužskej a ženskej role. Ty dávaš "do pľacu" svoje telo,zdravie a čas počas materskej a rodičaku. A čas je peniazmi nevyčíslitelná komodita, takže podľa toho sa aj zariaď. Ako sa vraví: nemám čas strácať čas. A s takýmto ho strácaš, ver mi.

elzu
20. apr 2025

A my s muzem oddelene finance mame a jsem s tim uplne happy.
Protoze jsem to tak po fiasku v prvnim vztahu chtela. Moje vlastni finance bylo totiz to jedine, co mi umožnilo z toho předchozího vztahu odejit a moci se nezávisle postarat o sve dve deti.

Ale funguje nam to tak proto, ze mame oba stejne dobre vydelecne zaměstnání, zijeme v Nemecku, mame kazdy svuj ucet, a ucet spolecny, kam posilame pul na pul na domacnost, vydaje a dovolene.
V dobe me materske a rodicovske prevzal muj muz placeni najmu, sla jsem ale do prace v 15 m ditete, na delsi dobu doma jsem naspořeno nemela, i kdyz by me to doma stejne dele nebavilo.
Materska a rodicovska chodi me, platim z toho, co je potreba pro deti, vetsi vydaje napul.

Pro me svatba neni o deleni majetku, ani o zajisteni. Ani verici nejsem, ma pro me svůj vlastní hlubší smysl.
Vkladam do sveho muže absolutní důvěru, ale chci mit své vlastní prostředky, at uz se milujeme sebevíc.

Takze ja bych ten model uplne nezahazovala, pokud byste narovinu vykomunikovali, za jakych podminek to bude fungovat, ale mam z tveho prispevku dojem, jako byste prave s komunikaci meli problem. Mozna by to chtelo hodit si do tabulky, jak to tak financne bude vypadat, az budete mit rodinu a dite.

drobcek100
21. apr 2025

A dôvod ich rozvodu?

bg92
22. apr 2025

nikdy by som na take spoluzitie nepristupila.

pragmaticka
22. apr 2025

Jasne v pohode!Ale !!!Dieta ma bez svadby moje priezvisko a po druhé vsetko výdaje sa rozratavju nielen alikvotne k výške príjmov ale aj zároveň musí platiť že ak ja budem na materskej,v peňaženke pre mňa mi musí zostať taká istá suma akoby som robila! Inak si na materskú môže ist on!

tiezjedna
22. apr 2025

Lakomec s deckom. Uf. Asi tuším prečo je zase v obehu ako slobodný...