Kontakt s kolegom rozhádzal môj vzťah. Som v kríze?
Som 12 rokov vydatá, máme dve deti a celkovo dobrý vzťah. Prežili sme toho veľa – najmä kvôli manželovmu workoholizmu, ktorý výrazne ovplyvnil náš rodinný život. Je výborný otec a ku mne sa správa pekne, no v partnerskej rovine je väčšina snahy a iniciatívy na mne. On sa naplno venuje práci a často zabúda na nás dvoch ako pár. Tvrdí, že všetko robí pre rodinu, no viem, že za tým je aj jeho vlastná túžba byť úspešný.
Dlhé roky som to brala ako súčasť nášho života a prispôsobila sa. Deti už vyrástli a ja ostávam často sama. Až nedávno som si uvedomila, ako veľmi mi to začalo chýbať.
V práci sme mali zahraničnú návštevu a počas piatich dní som bola v spoločnosti jedného kolegu. Bolo medzi nami niečo veľmi silné – chémia, ktorá sa nedá popísať. Nič sa medzi nami nestalo, ale keď stál pri mne, cítila som niečo, čo som už dávno nezažila. Po jeho odchode mi napísal, že cítil medzi nami spojenie a že sa v mojej prítomnosti cítil výnimočne. Odvtedy mi občas pošle správu, niečo milé, záujem o to, ako sa mám.
Racionálne viem, že medzi nami nič nemôže byť – je ďaleko, nechcem si s ním nič začať, nechcem rozbiť rodinu. Ale čoraz častejšie na neho myslím, a ten pocit – že sa cítim príťažlivá, zaujímavá, vnímaná – ma doslova opantal. Cítim sa ako pubertiačka a sama seba v tomto vôbec nespoznávam.
Zároveň si kladiem otázku, či nie je nespravodlivé, že o náš vzťah sa snažím len ja. Už dlhší čas spolu nežijeme ani intímne – manžel o mňa často nejaví záujem, a ak má prísť k blízkosti, vždy to musím začínať ja. Už ma to unavuje.
Premýšľam, či by som mala tento kontakt s kolegom radšej ukončiť, hoci mi tie správy robia dobre. Či je to niečo, čo si mám vyčítať, alebo to vnímať ako varovný signál, že v našom vzťahu mi dlhodobo niečo chýba.
Stretli ste sa niektorá s podobnou situáciou? Ako ste to riešili? Vyčítali ste si to? Vďaka za každú skúsenosť či názor.
@moonlight1210 Nebud naivna takto zacina nevera. Nevinnym pisanim. Tebe by sa pacilo,keby si muz s nejakou rajdou vymienal smsky?
@marca12 to zalezi, kam to pusti. Vobec to bemusi skoncit ako nevera.
mne casto muzi lichotia, vzdy som to rozchodila, potesilo a isla som dalej… ale tento ma fakt zmotal, som stastna, ze je dalko a vedoma som si plne toho, ze uz len pisat si, je total cez ciaru, lebo aj mne by to vadilo…pritom je v pisani slusny, len na milo oslovuje, posle bozk…. nic vulgarne a sexisticke
Podľa mňa je to smutné po 12 rokoch manželstva fungujete len ako rodičia a spolubývajúci. Lenže takto to vyzerať nemá. Ľudia si často myslia, že veď už sme spolu dlho a vôbec sa o nič nesnažia. Ja som vydatá 16 rokov a my sme stále ako na začiatku, ľúbime sa, rozprávame o nás, muž mi každý deň povie, aká som úžasná a ako má veľmi ľúbi. Tvoj muž ignoruje tvoje potreby veľmi dlho a vôbec sa ti nečudujem, že máš také pocity aké máš. Chce to vážny rozhovor, možno poradňu, ak by muž súhlasil. Môj tiež veľa pracuje, ale vždy si nájde na mňa čas. Práca je len výhovorka.
Podľa mňa je to smutné po 12 rokoch manželstva fungujete len ako rodičia a spolubývajúci. Lenže takto to vyzerať nemá. Ľudia si často myslia, že veď už sme spolu dlho a vôbec sa o nič nesnažia. Ja som vydatá 16 rokov a my sme stále ako na začiatku, ľúbime sa, rozprávame o nás, muž mi každý deň povie, aká som úžasná a ako má veľmi ľúbi. Tvoj muž ignoruje tvoje potreby veľmi dlho a vôbec sa ti nečudujem, že máš také pocity aké máš. Chce to vážny rozhovor, možno poradňu, ak by muž súhlasil. Môj tiež veľa pracuje, ale vždy si nájde na mňa čas. Práca je len výhovorka.
@janickacrazy prave toto je problem, ze vypocuje ma, chape, tyzden sa snazi…. ale tym, ze u mna je to uz dlhodobo taketo prazdne, tak neviem hned nabehnut na nejaku soolocnu vlnu…. a to ho odradi, ved on sa snazi a ja niiic a stale je mi maaaaalo. Ale z toho, co hovori vnimam, ze nechape
Ja by som to na rovinu takto povedala manzelovi, ake pocity mas a ze vas vztah z tvojej strany tak ochladol, ze si pocitila takuto tuzbu po kolegovi. Mne raz manzel povedal, ze ak by som raz mala taketo pocity, nech sa mu urcite zverim a ideme s tym nieco robit, ak treba tak aj manzelsku poradnu, hlavne ziadne urychlene zavery a skutky, ktore by sme mohli olutovat.
Otazne je, ci je manzel ochotny tuto situaciu riesit, pokial nebude mat zaujem o zmenu a nieco s vasim vztahom robit, tak by som isla od neho. Drzim palce, nech to dopadne akokolvek! 🤞
@oceanahory keby som mojmu muzovi povedala toto, ze tuzba po kolegovi, to by bol koniec….. on by to nedal, ze zabojujem, zacal vy ziRlit, neverit mi a ako ho poznam , tak nby sa urazil ako on vsetko robi pre nas a ja zatial takto….
A co tak mu iba teda povedat, ze nie si stastna vo vasom vztahu a navrhnut tu manzelsku poradnu?
to som uz… a nie raz… je frustrivany, ze nevie, ci viac urobit, ale poradnu ignor
Od januara 🙂 a stale ma to nepreslo… neviem ho proste vytlct z hlavy, neviem ci tam je nejake citove/emocionalne hlbsie prepojenie alebo preco… tiez ma partnerku, 2 male deti, ziju spolu… ale o nej nikdy nehovori, nenosi obrucku, o detoch sa zmienil… prave teraz je s rodinou na dovolenke a mna ide roztrhnut 🙂 skusala som uz asi 2-3mesiace fitko -ze ved pridem na ine myslienky, no bolo to este horsie, cely cas na bezicom pase myslim na toho muza, neviem na neho zabudnut… byva medzi Duesseldorfom a Kolinom a to je asi jedine stastie, lebo keby som mala chodit kazdy den do rovnakeho officu ako on, tak to asi nedam, ta chemia je neskutocna, no myslim si, ze on to citi rovnako, ale nikdy by sa asi neodvazil nieco nahlas povedat, minimalne kvoli postu v praci a hrozbe straty autority, ze tam robi uz 20rokov a kazdy pozna jeho sukromie, urcite by neriskoval, ze bude v reciach. Tym, ze dava nepriame signaly, dvojzmysly atd je mi jasne, ze dalej to asi nezajde… 10rokov som verna manzelovi, no tento by ma urcite dostal, ak by za tym isiel.
Od januara 🙂 a stale ma to nepreslo… neviem ho proste vytlct z hlavy, neviem ci tam je nejake citove/emocionalne hlbsie prepojenie alebo preco… tiez ma partnerku, 2 male deti, ziju spolu… ale o nej nikdy nehovori, nenosi obrucku, o detoch sa zmienil… prave teraz je s rodinou na dovolenke a mna ide roztrhnut 🙂 skusala som uz asi 2-3mesiace fitko -ze ved pridem na ine myslienky, no bolo to este horsie, cely cas na bezicom pase myslim na toho muza, neviem na neho zabudnut… byva medzi Duesseldorfom a Kolinom a to je asi jedine stastie, lebo keby som mala chodit kazdy den do rovnakeho officu ako on, tak to asi nedam, ta chemia je neskutocna, no myslim si, ze on to citi rovnako, ale nikdy by sa asi neodvazil nieco nahlas povedat, minimalne kvoli postu v praci a hrozbe straty autority, ze tam robi uz 20rokov a kazdy pozna jeho sukromie, urcite by neriskoval, ze bude v reciach. Tym, ze dava nepriame signaly, dvojzmysly atd je mi jasne, ze dalej to asi nezajde… 10rokov som verna manzelovi, no tento by ma urcite dostal, ak by za tym isiel.
@dancingqueen321 neboj tu ti ženy pomôžu nájsť dôvod ,prečo manžela podviesť ,veď za 12 rokov spoločného života ,musel niečo špatné spraviť .Len sa otnor a zver sa.
@dancingqueen321 neboj tu ti ženy pomôžu nájsť dôvod ,prečo manžela podviesť ,veď za 12 rokov spoločného života ,musel niečo špatné spraviť .Len sa otnor a zver sa.
@bruno1 ja sa zariadim podla seba 🙂
@dancingqueen321 Smutné. Raz som videla film, kde bola taka silná chemia. No neskutočné. Ten zadaný chlap potom raz na pracovnej ceste pretiahol tú chémiou nabitú ženu a všetko uňho opadlo a ona v šoku, že si ju neodvezie na koni na zámok pomaly. Je iné pozrieť sa na pekného muža a čau. Ale toto...Tvoj muž by sa potešil si to prečítať. A mimochodom, každú lásku a "chemiu" preverí spoločný záchod. Tak si ďalej idealiz svoje predstavy o ňom. Niekedy fakt človek musí padnúť tvrdo na hubu, aby sa poučil a uvedomil si, čo mal a stratil. Malokto je tak bystrý vziať si ponaučenie z chýb iných.
@dancingqueen321 Smutné. Raz som videla film, kde bola taka silná chemia. No neskutočné. Ten zadaný chlap potom raz na pracovnej ceste pretiahol tú chémiou nabitú ženu a všetko uňho opadlo a ona v šoku, že si ju neodvezie na koni na zámok pomaly. Je iné pozrieť sa na pekného muža a čau. Ale toto...Tvoj muž by sa potešil si to prečítať. A mimochodom, každú lásku a "chemiu" preverí spoločný záchod. Tak si ďalej idealiz svoje predstavy o ňom. Niekedy fakt človek musí padnúť tvrdo na hubu, aby sa poučil a uvedomil si, čo mal a stratil. Malokto je tak bystrý vziať si ponaučenie z chýb iných.
@enmery ano, idem si idealizovat aj dalej 🙂 ja som ani nikdy nevyhladavala nejaky spolocny zachod… na co by mi bol 🙂 mne by uplne stacilo vyskusat ten sex
@enmery ano, idem si idealizovat aj dalej 🙂 ja som ani nikdy nevyhladavala nejaky spolocny zachod… na co by mi bol 🙂 mne by uplne stacilo vyskusat ten sex
@dancingqueen321 Hádam Ťa predbehne manžel a vyskúša on s nejakou. Nevera a krach vzťahu sa začína v hlave. Máš pekne našliapnuté. Ak máte otvorený vzťah, tak mu navrhni trojku a budeš prešťastná a možno sklamaná a tým pádom vyliečená. Jednoduché. A neidealizuj si, že kvôli tomu a tomu a postaveniu on nič nerieši. Chlap keď ženu chce, ani postavenie ani najvyššia hora ho nezastavia. 😉

Kazda z nas zazije nejakeho napadnika,ktory jej polichoti. Ja osobne ani nerozvijam debatu dalej a ani neodpisujem. Nemam zaujem o romanik a ak to neseknes hned,spadnes do toho a nebude cesty spat. Budes nestastna nielen kvoli muzovi,ale aj kolegovi. Je pekne citit sa dobre,ale si dospela zena. Daj si doporiadku manzelstvo alebo ak sa ti zapaluju lytka,tak sa rozved a potom rob chujoviny a nezabudaj pritom,ze mas deti.
@marca12 vôbec nemusí byt neštastaná
proste na chvilu zabudne na par hodin a potom sa vrati do sveta v ktorom sa hrá že je všetko v naprostom poriadku
vie že sa nechce ešte rozviest , že neprišiel na to čas .. vie že ten novy vztah nemá vôbec perspektivu .. jednoducha rovnica ,
nie každy má chut žit podla morálnych krestanských zásad, niekto má v sebe stále geny pohanov 😂
a keby jej muž jej venoval aspon nejaku pozornost alebo sms nemala by čas ani priestor na iné