Musí byť partnerstvo synonymom pre podriadenie sa?
Ranecko.. Chcel by som sa vykecat kedze som sa dostal do niecoho, comu sa asi hovori vztah. Len nie celkom takeho, aky som si predstavoval. Ked som bol sam, hladal som lasku. Partnerku, manzelku. Rodinu, spolocne dieta. Jednoducho niekoho, s kym zostarnem. A potom som stretol zenu, ktora daleko predcila moje predstavy. Je krasna sposobom, ze ked sedi sama v kaviarni pri kave, polovica chlapov v okoli caka, ci si prehodi vlasy cez ucho, alebo prekrizi nohy. Nie preto, ze by ju chceli oslovit, ale preto, ze su radi, ze ju vobec mozu pozerat. Sme spolu od zimy a vacsina ludi si mysli, ze som vyhral v loterii. Ze musim byt neskutocne stastny. Lenze nie,niesom. Nas vztah je prijemny a je v nom neha, objatia, sex, rozumieme si, nehadame sa. Len mam coraz silnejsi pocit, ze vsetko funguje hlavne a iba vtedy, ked to vyhovuje jej. Veci, ktore potrebuje ona, su prirodzene. Veci, ktore potrebujem ja, akoby zostavali niekde bokom. Napriklad spolocne dieta. Chapem, ze uz ho nechce. Nie je to nieco, co by som jej vycital, a zmieril som sa s tym, to je trochu ine. Ale podobne to vidim aj v uplnych malickostiach. Bozkavanie... Ked ju pocas bezneho dna pobozkam na pery ja, bozk mi opetuje, ale je kratky, chladny, akoby zo slusnosti... Ked ma pobozka ona sama, najma pocas milovania, alebo ked ma sama chut na blizkost, je to zrazu uplne iny clovek... Vasniva, nezna, spontanna a tak to aj cele vyzera... Alebo sex... Nezijeme spolu, no stretavame sa niekolkokrat do tyzdna. Ked ho navrhnem ja, casto je to take... odskrtnute, Akoby sa to len splnilo... Ked ma chut ona a iniciuje ho sama, su z toho hodiny plne vasne... Dokonca aj obycajne stretnutia. Pristihol som sa, ze sa ich niekedy bojim navrhovat. Ked sa spytam, kedy sa uvidime, alebo ci pridem ja k nej, alebo ona ku mne, casto dostanem odpovede ako... uvidime, mozno, neviem... Naopak, ked chce ona, pride sprava... prid... A ja idem... Viackrat som uz googlil, ci nejde o nejaky typ anomalie povahy, alebo emocionalneho nastavenia, ked clovek prejavuje city najma vtedy, ked ich chce prejavit on sam, ale ked ich iniciuje partner, akoby stracali hodnotu. No nic take som nenasiel, Ak si teraz niekto mysli, ze sa citim ako chlap pod papucou, tak nie. Takto sa nevnimam. Skor som len sklamany...Nie preto, ze by bola zla zena. Prave naopak. Je uzasna v mnohych veciach. len som si uvedomil, ze moj obraz partnerskeho zivota bol postaveny na vzajomnosti. Na tom, ze obaja budeme prirodzene chciet robit radost tomu druhemu... Ze iniciativa nebude prichadzat len jednym smerom.
Preto sa vas chcem opytat, ci je toto jednoducho bezna dan za vztah s clovekom, ktoreho povazujete takmer za dokonaleho. Ze sa clovek musi zmierit s tym, ze nebude mat vsetko ako chcel. Alebo by ste aj vy mali pocit, ze v takomto vztahu nieco podstatne chyba?
vo vzťahu hráš druhé husle - to je celé. Ťaháš za kratší povraz.
Nie si jej rovnocenný partner a dáva ti to patrične najavo.
Tiez by som nechcela s niekym dieta po polroku😏
@anonym_autor dominantná, sebavedomá samica. Buď ber alebo prenechaj iným.
Práve preto, že si ju opísal, ako sú muži z nej paf a ona si to uvedomuje, tak ti to dáva patrične najavo. Ona je princezná a ty si len jej oddaný sluha. Ona dobre vie, že ty stále pricupitáš, keď to chce ona. Skús ju raz odmietnúť, potom uvidíš to divadlo 🤣
@anonym_autor presne tak, ako pise vyssie, skus ju raz odmietnut a uvidis. Si iba naplnovac potrieb. Bude lepsie ked si najdes seberovnu kde nebudes mat tento pocit.
@anonym_autor presne tak, ako pise vyssie, skus ju raz odmietnut a uvidis. Si iba naplnovac potrieb. Bude lepsie ked si najdes seberovnu kde nebudes mat tento pocit.
@anonym_98d930 som chlap a tiez iba clovek, Uz sa stalo aj viac krat ze som prisiel z prace uplne rozbity a zo sexu nebolo nic, To zasa tak nieje ze ak ona chce tak ja musim vzdy, v tomto ma vie pochopit aku mam pracu. Nezrusila ma, neodsunula bokom. Ale istu mrzutost bolo u nej citit.
A presne toto čo ty môže napísať aj ona ,strasne na mňa tlači s dieťaťom,stále sa chce bozkávať,už nedokážem uniesť tu stálu blízkosť ,sex mam rada a aj mu rada vyhoviem ,len jednoducho nevladzem stále držať jeho tempom
Naozaj sa musím stále pretvarovať a vyhovieť mu vo všetkom?
Vadí ti jej správanie,chod inam ,tebe bude lepšie,jej tiež
@anonym_98d930 som chlap a tiez iba clovek, Uz sa stalo aj viac krat ze som prisiel z prace uplne rozbity a zo sexu nebolo nic, To zasa tak nieje ze ak ona chce tak ja musim vzdy, v tomto ma vie pochopit aku mam pracu. Nezrusila ma, neodsunula bokom. Ale istu mrzutost bolo u nej citit.
@anonym_autor istú mrzutosť bolo cíti ,buď rad ,že len to ,ja osobne dávam veľmi hlasno najavo keď ,moj muz nechce
Sam vidis, ze to nie je ok.. určite sa najde ina zena, mozno nie taka krasna a mozno aj ano 🙂 ktora ti bude viac vyhovovat a ktora bude rada, ked ju pobozkas
Vzťah je o schopnosti a ochote robiť kompromisy.Pokial je jeden z dvojice natoľko dominantný, že nie je schopný a ochotný robiť kompromisy, chvíľu si to ten druhý ani nemusí uvedomovať,lebo je zamilovaný až po uši.Casom však začne pozerať na vzťah triezvejsie a vidí veci, ktoré mu nevyhovujú.Cim dlhšie budú tí dvaja vo vzťahu, kde sa prispôsobuje len jeden a ten druhý nikdy, tým to bude otravnejsie pre toho prisposobiveho
@anonym_autor Nestačí len sex odmietnuť, skús sa s ňou vôbec nestretnúť, keď ti napíše PRÍĎ. Akože čo si ty? panáčik na gumičke? Milostivá si rozkáže a ty jak manták utekáš za princeznou.
myslim si, ze este chvilu pockaj, o chvilu ti dojde, ze je to manipulativna skryta narcistka a ze uz nezijes svoj zivot. a ze ta pri nej drzi uz iba to traumaticke puto, ktore v tebe vytvorila tou svojou nekonzistentnostou.
myslim si, ze este chvilu pockaj, o chvilu ti dojde, ze je to manipulativna skryta narcistka a ze uz nezijes svoj zivot. a ze ta pri nej drzi uz iba to traumaticke puto, ktore v tebe vytvorila tou svojou nekonzistentnostou.
@falbala132 alebo naopak lebo on tu vyčíta tomu druhemu všetko,nie ona
@anonym_autor čo sa sťažuješ,máš sex aj keď ona nechce.Ja keď som nechcela,tak ex sa mohol aj na hlavu postaviť a nič nebolo.Sex z povinnosti neuznávam
Ja som si to prečítala 2x, ale žiadny zásadný problém vo vašom vzťahu nevidím. Myslím, že to príliš riešiš a analyzuješ.
Toto nie je vztah, toto je kamaratstvo s vyhodami. Len spolu sexujete a zabijate cas, kym si ona najde niekoho vhodnejsieho, koho bude brat ako rovnocenneho partnera. Ty ju obdivujes, ty z toho neodides ani za svet.
Ty to berieš ako vzťah na celý život a ona ako románik s chlapíkom, ktorý príde keď zapíska. A teda oprávnene z môjho pohľadu. Porozprávaj sa s ňou otvorene a uvidíš ako to vidí ona. Pokiaľ má na každý prst 5 záujemcov musíš sa viac snažiť.
@anonym_autor zamyslel si sa nad tým, či chceš takýto život do konca života? Už teraz vidíš, že ti to nevyhovuje, že ťa to nenapĺňa. Ja osobne si takýto život neviem predstaviť. Podľa mňa nie ste kompatibilná dvojica. Ja by som na tvojom mieste hľadala ďalej.
@anonym_autor ahoj, ja som veľmi podobná tvojej priateľke. Nie je to, že by som bola bezcitná, prázdna, chladná ale.. Mám to tak odjakživa, prejavím lásku, len, keď to momentálne cítim, keď je dobrá konštelácia. Inak to nie, že neviem, ale neviem to dávať na silu, len preto, že sa to požaduje od človeka. Žijem s priateľom, klape nám to a viem, že to má občas so mnou ťažké, ale som nesmierne vďačná, že to akceptuje. Ľúbim ho, nechcem o neho prísť, urobila som aj ja veľa "ústupkov". Celý život som žila sama, chlapa som nepotrebovala, bola som sebestačná vo všetkých ohľadoch a prišiel on a ja som si ho pustila do života, k telu aj do bytu :D
@anonym_autor istú mrzutosť bolo cíti ,buď rad ,že len to ,ja osobne dávam veľmi hlasno najavo keď ,moj muz nechce
@minenkaa tak ty si aká hysterka 🤦lebo ty chceš tak chlap musí ? Nech z roboty aj zdochne hlavne aby ťa vytrtkal ? 🤦 Tupaňa hanbi sa
Problém nie je ona, problém je Tvoj nedostatok sebavedomia, tak hľadáš vady v jej správaní.
@anonym_autor chapem ale uz si vsetko napisal, citis sa vo vztahu ako ten druhy a ze sa podriadujes. Bolo by fajn mat niekoho s kym sa tak necitis. Ale zase nebola by to mozno taka krasavica na ktoru budu v kaviarni zazerat vsetci muzi krdy sa pohne. Z pravidla sa stava ze ak je zena dominantna, preberie ju dominantnejsi, lebo takato zena submisivitu berie ako slabost. Samozrejme to je moj dojem a nepoznam sni jedneho z vas a mozem sa mylit.
@anonym_autor Napisem to co by som napisala aj babe, keby podobne opisovala jej vztah s nejakym chlapom. Rozid sa s nou. Lebo ti to nevyhovuje. Trpis a budes trpiet. Naco? Po svete beha vela krasnych zien a s lepsou povahou, ktore maju muza za muza a nie za babku na spagatiku.
@anonym_autor Chlape este si stale nedospel? Taku zenu si mal mat ako frajerku. Taku po ktorej vystaruje nejeden. Ako manzelku hladaj taku, ktora ti bude v zivote oporou. Vyser sa na pozlatko a hladaj "kamen", o ktory sa mozes opriet. Tuto pust k vode. Z nejakeho dovodu ta vo svojom zivote iba trpi.
@anonym_autor vzťah je o tom ako si nastaviť hranice.. ty si nastavený inak, on može byť akokoľvek pekná, ale ak nemáte spoločný životný smer, jednoducho sa budeš vo vzťahu trápiť. Ona už zistila, že ty si tu pre nu vždy keď zavolá, ale prečo ona tu nie je tiež pre teba? Čo by s stalo, keby si raz povedal nie? Urazila by sa ?
@anonym_autor ja sa len k 2 veciam vyjadrim... vztah nie je o podriadeni ale kompromisoch... dynamiku vztahu tvoria aj vase povahy a potreba dominancie... co ma ale zarazilo- ty dieta chces, ona UZ nie... neviem co znamena UZ nie... ale toto je najvacsi redflag pre mna... lebo to idete kazdy inym smerom a mindsetom zivotnym... na co s nou ostavat, navyse s ohladom na to vsetko co pises?

no veru vztah je o kompromisoch... neidem sa rozpisovat, ale to ze si sedite, neznamena, ze mate chut v rovnakom case na zmrzku, alebo mate rovnake plany... je to o tom, ze sa dohodnete, raz pusti jeden, raz druhy, obcas ani jeden, pretoze obaja uz nieco mate dohodnute a povazujete to za dolezite. Drzim palce.