icon

Krachujúci vzťah

14. dec 2022

Dobry den, dlhodobo uz neviem co mam robit, muz je podla mna vyhoreny z prace a vplyva to aj na nas vztah.

Mame skolkara okolo ktoreho beham povacsine ja, domacnost ja, pracujem, z jeho strany neurobi v domacnosti takmer nic, jedine to co mu poviem a niekedy ani to, uz zacinam byt alergicka na vsetko, toto decembrove obdobie tomu velmi nepridava, mam toho vela aj v praci a ked sme doma tak cez vikend upracem, navarim a on bud cita spravy alebo nieco pozera na nete.

Vravela so mu, ze nech zmeni pracu, ale to nejde tak jednoducho, k lekarovi ho dokopat neviem.

Mate niekto podobnu skusenost, ako ho k niecomu motivovat, je sanca ze sa nieco zmeni?

dadis
14. dec 2022

@autorka ber to ako super trening na to, ak by si ostala sama 🙂...zvladas to super, tak nechaj aj jeho, nech si to nacvici byt sam s dietatom (teraz deti davaju vacsinou do striedavej)... vzdy ked on sedi, tak si sadni a citaj. Ked on vstane, ze ide nieci porobit, vstan aj ty a porob. Sadne? Sadni si aj ty...dieta chce nieco od teba? povedzt, nech poprosi tatka...vaz si svoje zdravie a relaxuj tak, ako si moze relaxovat on..vsetko ostatne nejako potom dokoncite spolu. Ale nauc sa oddychovat. Mozno ty vysielas signaly nervozity, stresu a pod..ja som tiez nerada v blizkosti takych ludi a radsej sa vzdialim a robim si svoje..ale ked je niekto v pohode, uvolneny, tak som rada v jeho spolocnosti a popri tom mu pomozem, porozpravam sa ..

athom
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sandra_kul
14. dec 2022

možno by si mal nájsť taký riadny koníček. možno nejaký šport, mne sa toto osvedčilo. len ty ho k tomu asi sama pravdepodobne nedokopeš, musí chcieť sám.

toskanka
14. dec 2022

@autor A ako vám funguje intímny život?

tina5959
14. dec 2022

@lucilaines Ano presne. To je problém. Tu nepomoze lekar. Niektorym chlapom to proste nedochadza. Niektym to dojde neskor a niektorym ani za cely zivot nie. Mama hotel cely zivot. Preto sa aj niektori ozenili.

tina5959
Autor odpoveď zmazal
7miriam77
Autor odpoveď zmazal
viestta
14. dec 2022

@athom teda, ta mas dost prvoplanove uvazovanie. Ano, vzhlad moze byt celkom dolezity, ale nie najdolezitejsi. Pises tak ako by chlapom nikdy nenarastol pupok, nikdy neprestali prejavovat pozornost manzelke, nikdy neprestali podielat sa na chode domacnosti, neprestali o seba dbat, nedopraju svojej zene chvile iba a len pre nu... Vzdy je na vine, len zena, lebo po tehotenstve jej pribudlo par kil navyse, popri detoch nestiha svojho milovaneho tak ofukovat ako pred detmi, lebo ono, lebo tamto.
Skus prehodnotit svoje zmyslanie, pretoze ak sa vo vztahu nieco doondie, tak dovody su. az na vzacne pripady patologickeho spravania, na obidvoch stranach. Ak takto pristupujes k svojim vztahom, tak tiez to s tebou nebude ziadna vyhra.

denkatn
14. dec 2022

ja aby som skusila v tvojej situacii menej doma upratovat a viac vymysliet spolocny program, spolocne pekne zazitky utuzuju, a ked doma je neporiadok ale rodina je este plna zazitkov, tak sa pridaju aj ostatni. lepsie ako im rozdelovat ulohy v upratovani, ked vidia ze ty vsetko upraces aj sama. a potom si vycerpana len ty a spolocne zazitky nikde..

viestta
14. dec 2022

Ked budes vsetko robit ty, za chvilu budes vyhorena aj ty. Ano, su chlapi, ktori spravia len to co im je povedane. Ale aj s takymi sa da nieco robit. Proste povedat, co od neho chces a trvat na tom, ze je to jeho kapusta. Ked nespravi, pripomenut, ale nespravit "lebo sa na to pozerat nemozem".
Kazdy ma toho vela, aj muzi aj zeny, takze o ten zvysok co musi byt spraveny sa musia nejak podelit. Dalsia vec je, ze treba dohodu aj o case pre kazdeho osobitne, na to co ho bavi, cas ked je rodina pokope a nie je to akurat o domacich pracach. Vypnut mimo domu, mat zazitky spolocne ako par, mat zazitky spolocne ako rodina, mat zazitky s dietatom kazdy osobitne.

moulin20
14. dec 2022

@athom a chlap vyzera vzdy rovnako ako zamlada, sexoval by kazdy den a o deti sa starat netreba vsak naco, to nie je jeho starost ze? Domacnost sa sama o seba postara mavnutim prutika, ako sa ma zena o seba starat aby bola super ked je vsetko na jej hlave. Vzdy je na vine chlap, vzdy! Proste to tak je. Este ze aspon zarabate, aspon na to ste dobri 🤭

athom
Autor odpoveď zmazal
athom
Autor odpoveď zmazal
athom
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
14. dec 2022

@autorka

Jedine riesenie je komunikacia a minimalizovanie činností u teba. Ste v praci, v skolke, cize cez tyzden nie je potrebne varit, cize priprava vecere trva tak 10 - max 15 minut. Upratovanie iba nevyhnutne, objednat na vacsie upratovanie gazdinu.

Ziadne vyvaranie a vypekanie cez vikend - iba jednoduche jedla, das kura do rury, k tomu ryza, polievku netreba.

Necakaj, ze clovek, co nikdy neparticipoval v domacnosti, tak sa zmeni.

lucilaines
14. dec 2022

@athom no ja ti neviem, podla mna je skor na smiech niekto, kto nema ine na robote len vytvarat si falosne profily napisanie vymyslenych problemov na modry konik pre zabavu v krcme. Zvlast este chlap. Ako zeny co sa tu snazia v dobrej viere poradit, akokolvek su tie rady pre teba od veci alebo zbytocne. Ale chlap co si zalozi profil na modrom koniku a vymysla si problemy a bavi sa na diskusii a ma viac ako 13 rokov , to ani nie je ze na smiech, ale na nejaku dobru terapiu.

athom
Odpoveď bola odstránená
athom
Odpoveď bola odstránená
athom
Odpoveď bola odstránená
dadis
14. dec 2022

@athom Uf, mam tvoje prispevky rada, ale aky mis-mas si dnes popisal, ze nestiham chapat.. Davaj jednoduche vety a pouzivaj ciarky. Ak pises o nejakej konkretnej diskusii z minulosti, hod na nu url. Lebo takto ani diva svina sa v tom, ci pises, nevyzna 🤷‍♀️

athom
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
14. dec 2022

@athom ja som na koniku spoznala len jednu babu, s ktorou som sa stretla a sme kamosky nakoniec, aj to len vdaka bazaru, lebo som jej bola osobne odniest tovar. Ono to asi ale bude preto, ze neberiem konik ako zoznamku na hladanie kamosiek, ale ako bazar a poradenstvo. Naopak, dobru radu ci uz mnou vyziadsnu alebo dohladanu z inych diskusii som tu nasla mnohokrat. A to ci si nejaka pre mna curzia osoba niekde za pocitacom o mojich radach alebo komentaroch mysli, ze su trapne, je mi tak strasne jedno, ze viac asi ani nemoze byt. Kazdopadne nerozumiem ako to suvisi s temou autorky, takze by sme mohli prestat spamovat jej diskusiu nech je tu priestor pre tie tebou opovrhovane rady.

athom
Odpoveď bola odstránená
athom
Odpoveď bola odstránená
ivangeline
14. dec 2022

A tak nie si nahodou na pokraji skor ty? Prestan tolko upratovat a varit a oddychni. Mozno ho trkne a mozno poziadaj o pomoc,nech spravi nieco on. A aj cez vikend staci niekam vypadnut. ;)

viestta
14. dec 2022

@athom ja ti este k tomu, ze zeny sa zanedbavaju a potom sa nemaju cudovat, ze chlap nema zaujem, bla, bla bla... Mozno su zeny, ktore sobasom a porodenim dosiahli svoje ciele a viac im netreba, su spokojne a ani sa velmi o nic ine ako nakrmene deti a vyglancovany dom nesnazia. Ale vacsina je takych, co by sa aj chceli o seba postarat aby boli dostatocne atraktivne pre seba aj pre partnera. Ale ta "opatera" samej seba stoji aj cas aj peniaze. Ked pominieme financie, treba ist ku kadernicke, na kozmetiku. S detmi za ruku sa to neda. Ak by bol chlap aj rovnocenny partner aj plnohodnotny otec, tak by nemal problem v ten cas co manzelka a matka ide na "pravidelnu udrzbu" postarat sa o vsetko co by v tom case robila ona. Deti, sporak, pracka, vysavac. Ale moja skusenost je taka, ze najvacsi problem so stratou atraktivity svojich partneriek maju lenivi sebci.

dadis
14. dec 2022

@athom Ale to ti pisu zeny, co ta balia 🙂🙂 to ber s rezervou 🙂🙂🙂 Ako sa moze niekto bat napisat nieco na anonymne forum...lebo co sa stane? 🙂 btw mala som par ponuk na stretnutie aj ja tu, ale ziadne som neabsolvovala, lebo nemam zaujem sa zoznamovat s muzmi..mam tu najlepsiu kamaratku zo strednej, ktora rada cita moje prispevky, aspon vie, alo zijem a obcas sa stretneme...

athom
Odpoveď bola odstránená
dadis
14. dec 2022

@athom Som stastne rozvedena 🙂🙂 a trochu zadana uz