Kríza stredného veku u manžela
Som zúfalá. Manzel ma s veľkou pravdepodobnosťou krízu stredneho veku. Už dávnejšie sa, ale len veľmi zriedka, z času na čas vyjadril, že ho práca už tak nebaví, ze sa citi vyhoreny, ale je na voľnej nohe, dlhé roky si to budoval a nevie co by iné mohol robiť. Ale medzi nami to bolo ok, aj celkovo to bolo naozaj len raz za dlhý čas, takáto sťažnosť. Sme spolu dlho, viac ako 20 rokov, mame dve deti v tinedzerskom veku, ale tam nie je žiadny problém, su skvelé, ani v názoroch na výchovu atd nie je ziadny rozdiel. Už dlhšie sme riešili otázku bývania, bývame v 3izbovom byte, zvažovali sme preto 4izbovy, ale je ich málo a ak už sú, tak v lokalite, ktorá nám nevyhovuje a komplikovala by nam kazdodenny život, plus tie ceny... preto som navrhla, keďže sme tu inak veľmi spokojní, rekonstrukciu nášho bytu, zväčšiť im izbu a prispôsobiť ich potrebám, dalej tak ci tak už je potrebné vymenit elektroinstalaciu, kúpeľňu napr ani nehovorím, bývame tu už takmer 20 rokov bez zásahu, tak ten byt aj tak vyzerá. Manzel navrhoval prenajať nás byt a ísť do nájmu do 4izboveho a medzitým hľadať 4izbovy na kúpu. Mne to prišlo nelogické a ako vyhadzovanie peňazí z okna. Najom po odpočítaní by nas vyšiel na cca 800 eur mesačne.
@kp7333 prepáč, uz len tak na okraj, pri všetkej úcte, starať sa o starého človeka, ktorý, naozaj prepáč, ale keď to mam tak hnusne povedať, vieš, že proste skôr či neskôr v dohľadnej dobe zomrie a aj sa mu uľaví, je trosku rozdiel, ako mat maličké dieťa, ktoré ma cely život pred sebou a nikto ti nevie nič povedať ani pomôcť, netušíš co máš robiť, len dostávaš samé hrozne vízie kde prídeš. Ale pomoc, rada žiadna. To by si už asi taka majsterka sveta nebola.
@anonym_autor ja nespochybnujem diagnozy tvojho dietata, ani tvoju snahu v jej uzdravenie. ale sama si povedala, ze dcera uz je na tom chvalabohu lepsie, tak je cas sa posunut a nevyhovarat sa. Uz davno by som si hladala pracu aspon na par hodin, hoc aj v supermarkete. A za dalsie, keby sme zili len z jedneho prijmu a nevieme usetrit, tak nevymyslam s rekonstrukciou, lebo oranzove kachlicky. Proste sa uskromnim s malom. Necudujem sa tvojmu muzovi, ze je z teba na prasky. Najvyssi cas, priznat si chybu a to nahlas pred nim a zjednat napravu. Ak uz nie je neskoro.
Ja to vidím takto. Ak 4i stojí 500K, tak starsi 3i by ste predali za 350K. Takze by vas zmena do vacsoeho a moderneho stala 150K. Teraz za rekonstrukciu date povedzme 50K a este vas to bude stat kopec casu, nervov a usilia. A ohladom deti-mam opacny nazor-je vzdy super, ak sa maju kam vracat. Zaroven sa mi skutocne zda, ze hlavne ty si sa pustila do rekonstrukcie. Dokonca aj ten podnajom bol dobry napad. Priplatili by ste 100E a mate 4i. Ale plakat teraz uz nepomoze. Ja by som stopla rekonstrukciu. Sadla za PC, nasla akykolvek 4i v lokalite a poslala manzelovi, ze kolko bude stat hypo (ako rozdiel kupeneho a predaneho). Bud bude suhlasit, alebo sam sa rozhodne pokravovat v rekonstrukcii....Uz to bude ale spolocne rozhodnutie.
@petkavka no nás byt by sme momentálne predali za 250-260, odpoved dvoch nezávislých realitakov, znamych, za 350 ani vo sne, je to klasický panelákový byt. Za prenájom by sme určite nedoplatili stovku, nikto neberie do úvahy, že za prenajatý byt treba z najomneho platiť aj druzstvu, a nie málo, a to treba z výnosu z nájmu odpočítať, nižšie to vysvetlujem, koľko by nas stal najom.
Stopnúť rekonštrukciu... tak už je úplne rozbitý, uz sa vymenili okna, vytiahli múry, práve sa robí elektrika, o chvíľu voda a spol. atď. Všetko o com píšeš mame rozanalyzovane, koľko by nas stal najom, koľko by sme dostali za nás byt, koľko by stál 4izbovy, aká je ponuka 4izbovych bytov, hypotéka by bola minimálne 2x vyššia ako cena rekonštrukcie, ale samozrejme nie za novostavbu, tak by to boli úplne iné palky
@janickacrazy ved som aj písala, že po rekonstrukcii do práce, nie ze po rekonstrukcii si začnem hľadať prácu
@anonym_autor nemusíš sa obhajovať každá žena by zostala s chorým dieťaťom doma.Tvoj muž je podobný ako môj všetko stačí a z každej novej veci panika.Ak by som nerozhodla ja nemáme ani dieťa ani dom ani xy iných veci.Jednoducho on je chlap, ktorý nechce rozhodovať a napredovať.Hlavne, že v práci má veľkú zodpovednosť a tam vie byť rozhodný.3 r sme rozmýšľali či ideme stavať dom a finančný problém nebol.Teraz na dom nedá dopustiť.
Tvoj muž mal jasne povedať teraz na to nemáme, ale skôr si myslím, že len nežije vo svojom komforte a nie je problém s peniazmi.Ale, ak by mi viac x povedal, že sa chce rozviesť napísala by som návrh na rozvod a nechala na stole Toto nemám rada také reči do luftu ako pôjdeme od seba teraz čaká, že sa mu budeš liskat, odprosovat či či?Sú chlapi čo nevedia riešiť krízové situácie my sme sa tiež vždy najviac hádali, keď sa niečo dialo, keď som potrebovala oporu a on bol rozhodnutý z toho čo sa deje.Zvladla si oveľa ťažšie veci tak hlavu hore toto prehrmi a uvidíš čo bude ďalej, ale takéto zduvanie, úniky na pivo do kancelárie to by mi vadilo.Nedaj si nahovoriť, že kvôli tebe sa toto všetko deje.Rekonstrukcia bola potrebná a finito.Mal povedať nie, a nie sa teraz oduvat.
Veľa mužov si myslí, že ženu nejako potrestá rečami o rozvode ani jedna čo poznám po rozvode netrpí práveže sú veľmi schopné za to muži nemajú ani deti, vzťahy skoro žiadne Ženy si vedia dobre zmanazovat život.Dala by som si s ním rozhovor a, keď bude štekať, že rozvod, lebo po 20 r si si dovolila s jeho súhlasom rekonštruovať tak by som ten návrh napísala.Podla mna by hneď skrotol pre mňa sú to také slová do vetra a, keď to myslí vážne tak nie je načo čakať.Snad sa nebude teraz s tebou 5 r hádať a vyčítať ti to.Lebo k tomu to speje , takže buď sa veľmi rýchlo spamätá, alebo bude ako chce.A ty prosím ťa neplač oni sú emočne úplne niekde inde.Tiez, keď má držať s tebou začne robiť prieky ako decko.
Ja som s mužom 21 r minulý rok mal moj otec vazne zdr.problemy bola som z toho hotová a môj muž má vôbec nepodržal, že veď má svoj vek blabla ako to chces ovplyvniť, žiadne neboj sa bude dobre chápeš aspoň niečo....o 2 m bol v nemocnici jeho otec s oveľa menej vážnym stavom celé noci nespal, po práci za ním do nemocnice bol ako bez duše tak som mu raz povedala či vie ako som sa cítila, keď otcovi operovali cievu v hlave..Na seba sú haklivi a v podstate slabosi.Drz sa
@janickacrazy ved som aj písala, že po rekonstrukcii do práce, nie ze po rekonstrukcii si začnem hľadať prácu
@anonym_autor takze uz mas pracu najdenu a nastupujes od buduceho mesiaca?
Ta rekonstrukcia je svojpomocna? Potrebujes ram byt non stop? Mne to velmi pripada, ze to len oddalujes.
Na zaciatok sme ta tu vsetky lutovali, ale ako odkryvas vasti vasho vztahu, tak sme presli na stranu manzela.
Ked sa vratil domov, skus sa mu ospravedlnit, ze si to uponahlala s tou prerabkou. Ze nastupujes do prace a uver budes splacat ty, teda aspon z vacsej casti.
Skuste to zlepit ked ti na muzovi zalezi a prehodnotit aj tvoj postoj k nemu a spolocnemu zitiu a fungovaniu.
Neda sa s nim vôbec rozprávať, príde domov, s deťmi sa pekne pozdravi, na mna len zazrie a šteká, doslova. Všetko mu vadi, všetko urobím zle, poviem zle. Opýtam sa: co ma spovedas ako malé decko, neopytam sa: aka si egoisticka, nezaujimas sa. Ja už to nezvládam. Chodí z prace čoraz neskôr, príde, nasteka a ide spať. Keď som sa ho opýtala, či to mysli vážne s rozvodom, povedal, že áno, urobí sa rekonstrukcia a rozvedieme sa. Ze nie je šťastný, že si presadzujem svoje. Tým myslel rekonstrukciu bytu. A nedá si to vysvetliť. Na novostavbu nemá ani nahodou, aj keď sa ňou ohana. Najradšej by žil v rozpadnutom byte, keďže jemu nic netreba, všetko mu je dobré, nič mu nevadí. Chcela som po tých rokoch dat byt do poriadku, aj technicky aj vizuálne, suhlasil s tým, ale nakoniec mi to vyhadzuje na oči, ze koľko to bude stat a on teraz musí do bezvedomia pracovať. Je to niečo príšerne, nevie mi prísť na meno...
@anonym_autor ma frajerku. To je všetko.
Prehliadla som on si bral úver v akej výške?hore píšeš, že hypo nemáte tak za tých 23 r ste niečo našetrili.Z čoho chcel kupovať 4 i novostavbu, keď teraz ho ľutujeme, že máte úver na rekonštrukciu.Ked máte okolo 50 r to by mu na novostavbu vyrátali pekne mesačne splátky
Podla mna je dlho v práci a celkovo je asi unavený zo všetkého.Ja nepoznám jedného muža, ktorý má rád prerábky
Ako si to predstavujes po rozvode? Dostanes polku z hodnoty bytu, kupis vobec jednoizbak? Este len vtedy uvidis, co to je zivot.
Mas sancu to s muzom zachranit, nikto nie je dokonaly.
Take, ze s nim uz nebudes vediet fungovat, nechaj pre cervenu kniznicu a zapoj rozum.
Ako si to predstavujes po rozvode? Dostanes polku z hodnoty bytu, kupis vobec jednoizbak? Este len vtedy uvidis, co to je zivot.
Take, ze s nim uz nebudes vediet fungovat, nechaj pre cervenu kniznicu a zapoj rozum.
@anonym_47ca93 keď sa oň bude chcieť rozviesť, tak to nezachráni.Muzi sú pohodlní rozvádzajú sa iba pre novú ženu.Ked nemajú hypo tak jej vyjde normálny bežný 2 izb byt.Tento si len niečo dokazuje podľa mňa inú ženu nemá.
@anonym_47ca93 presne tak. silacke reci si moze dovolit zena, ktora je financne nezavisla od muza. v tomto pripade neostave nic ine len sklopit usi, priznat svoj podiel viny a zabojovat. otazne je, ci to pomoze. lebo vsetky indicie vedu k tomu, ze uz ma za nu pravdepodobne nahradu.
Prehliadla som on si bral úver v akej výške?hore píšeš, že hypo nemáte tak za tých 23 r ste niečo našetrili.Z čoho chcel kupovať 4 i novostavbu, keď teraz ho ľutujeme, že máte úver na rekonštrukciu.Ked máte okolo 50 r to by mu na novostavbu vyrátali pekne mesačne splátky
Podla mna je dlho v práci a celkovo je asi unavený zo všetkého.Ja nepoznám jedného muža, ktorý má rád prerábky
@luccija neviem z čoho, to som sa ho aj ja stále pýtala, ak by sme predali nás byt za 250, hypotéka by musela byt tiez cca 250 aspon. to by v jeho veku jednak podľa mňa nedostal a ak, tak splátky by boli šialené, a to by len boli potom stresy a naháňanie sa, aj keby som uz ja bola v práci, a kvôli čomu, načo to takto hrotit.
@luccija tak hypo uz nemame, ale tiež ju bolo treba splácať a popri dvoch materských a potom všetkých tých zdravotných problémoch dcéry, kde sme si toho veľa museli platiť napr v Čechách sami, lebo poisťovňa nám to odmietla preplatiť, dalej rehabilitačné pobyty, ubytovanie, strava, tam išlo kopec peňazí, ak sme pre ňu chceli urobiť maximum, takže nie vždy to bolo na šetrenie, ale nejaké peniaze do rezervy samozrejme odložené máme
@anonym_47ca93 až to znie, ako keby si mi to normálne priala: ešte len vtedy uvidíš, čo je to život. Ďakujem za pripomenutie, lebo doteraz mi to nenapadlo, myslela som si, že by ma čakal krásny život ako v rozprávke, preto som z toho aj taka šťastná. Tak, nikto nie je dokonalý, áno, to je pravda, len to sa ľahko povie keď sa ta to netýka. Čiže aj keď niekto bude s tebou sústavne jednat ako s handrou a vybijat sa na tebe dennodenne proste treba prekusnut a pekne držať hubu a krok. A možno ti teraz ulahodim, ale byt je jeho, takže nič sa na polovicu deliť nebude, nič nedostanem.
Chápem, ze úspory sa netvoria ľahko len som nevidela prehliadla sumu či to je to prečo môže byť tak nervózny.Ale tak snáď by povedal nechodme do toho, keď sníval o veľkom byte beriem, že na to mal a nepoloží ho rekonštrukcia.Tak zostáva len ukľudniť doma situáciu a uvidíš.A držím palce s prácou aspoň prídeš na iné myšlienky.Niekedy to treba nechať tak na hádky je treba dvoch
@anonym_47ca93 až to znie, ako keby si mi to normálne priala: ešte len vtedy uvidíš, čo je to život. Ďakujem za pripomenutie, lebo doteraz mi to nenapadlo, myslela som si, že by ma čakal krásny život ako v rozprávke, preto som z toho aj taka šťastná. Tak, nikto nie je dokonalý, áno, to je pravda, len to sa ľahko povie keď sa ta to netýka. Čiže aj keď niekto bude s tebou sústavne jednat ako s handrou a vybijat sa na tebe dennodenne proste treba prekusnut a pekne držať hubu a krok. A možno ti teraz ulahodim, ale byt je jeho, takže nič sa na polovicu deliť nebude, nič nedostanem.
@anonym_autor fuha, tak to si ešte v horšej situácii, ak by došlo k rozvodu, tak by si ani bývanie nemala, tak teda dúfajme, že sa to u vás po rekonštrukcii nejak ukľudní
@anonym_autor a čo tak kúpiť domček v danej lokalite, aj keď by cesta do práce trvala o cca 15 minút dlhšie? V domčeku by sa mohol realizovať, či uz priamo na úprave, či v záhrade. Našiel by nový zmysel života, viac izieb by vyriešilo bývanie deti. Kríza stredného veku je o inom, toto je volanie o väčší priestor na bývanie pre celú rodinu.
@luccija neviem z čoho, to som sa ho aj ja stále pýtala, ak by sme predali nás byt za 250, hypotéka by musela byt tiez cca 250 aspon. to by v jeho veku jednak podľa mňa nedostal a ak, tak splátky by boli šialené, a to by len boli potom stresy a naháňanie sa, aj keby som uz ja bola v práci, a kvôli čomu, načo to takto hrotit.
@anonym_autor áno, asi by nebolo rozumne ísť do vysokých splátok hypo. Skôr to treba rozumne premyslieť.
@anonym_autor v pripade rozvodu by ste mala narok na polovicu splatok hypoteky, ktore boli platene pocas manzelstva.
Ja by som asi radsej v case, ked sa on vracia z prace, odisla z domu, dokonca mozno na par dni odisla z domu uplne, k rodicom, kamoske. A kedze s nim nie je normalna rec, asi by som mu napisala list, s tym, ze nech uz je konecne chlap a rozhodne sa, ci chce rozvod hned, alebo sa posnazi zapracovat na manzelstve, alebo nech da vediet, ci aj toto treba rozhodnut namiesto neho, ked je slaboch. A na ulahcenie jeho rozhodovania by som mu spisala plusy aj minusy oboch rozhodnuti. Medzi minusy rozvodu by bolo, ze by musel okrem splatky uveru, platit aj alimenty na dcery (aj v pripade striedavej starostlivosti 50:50), dokonca aj vyzivne na manzelku! Plus by nemal vyhody sikovnej manzelky (navarene, nakupene, upratane, oprate, ozehlene...). Zial to, ze zena pre rodinu obetuje svoju nezavyslost, karieru a prijem, ze domacnost taha sama,to takito slabosi beru ako samozrejmost.
A ked je v tom ina zena, tak nech z ucty k spolocne odzitym rokom, toto prizna hned na rovinu, a ako chlap, nech ukonci prvy vztah, a nie tahat to na obe strany ako sproste pubertalne decko.
Ak v tom naozaj nie je ina zenska, dost bymu prospela terapia so psychologom, na odhalenie skutocneho dovodu jeho spravania a nasledne najdenie riesenia.
@anonym_autor a čo tak kúpiť domček v danej lokalite, aj keď by cesta do práce trvala o cca 15 minút dlhšie? V domčeku by sa mohol realizovať, či uz priamo na úprave, či v záhrade. Našiel by nový zmysel života, viac izieb by vyriešilo bývanie deti. Kríza stredného veku je o inom, toto je volanie o väčší priestor na bývanie pre celú rodinu.
@margotka17 mylis sa, kriza stredneho veku nie je len milenka, motorka, posilka.... je to aj lutovanie sa, co robi on , vycitky, bilancovanie, snaha za kazdu cenu si nieco dokazovat,ale aj ze ti zrazu ide na nervy zena, ze vsetko je zrazu zle, mozes sa aj rozliat.... vyhorenie. A rekonstrukcia mohla byt len spustac.
@anonym_autor No vzhľadom na to že až teraz si napísala že by ti nie je tvoj čo úplne chápem v akejsi mizernej situácii tak ti niečo poviem...
Možno by bolo pre teba naozaj lepšie kúpiť úplne iný byt pretože ten by ste už kupovali počas manželstva a tým pádom by bol aj tvoj!!!
Chapes?
A potom sú dve možnosti Buď sa bude tomu brániť pretože si toto plne uvedomuje a tým pádom pokiaľ Tento byt nepredá a nechate si ho tak stále je len jeho, co mu mozno vyhovuje. (!!!)
A ak pristúpi na kúpu nového takže to tak splným vedomím že zrazu bude aj tvoj. V BSM.
Na tvojom mieste by som nešla teda do tejto rekonštrukcie .Ale určite by som chcela kúpiť iný byt to mi takto poviete len tak pretože aj keby mal byť na hypotéku bude aj tvoj.
@anonym_autor No vzhľadom na to že až teraz si napísala že by ti nie je tvoj čo úplne chápem v akejsi mizernej situácii tak ti niečo poviem...
Možno by bolo pre teba naozaj lepšie kúpiť úplne iný byt pretože ten by ste už kupovali počas manželstva a tým pádom by bol aj tvoj!!!
Chapes?
A potom sú dve možnosti Buď sa bude tomu brániť pretože si toto plne uvedomuje a tým pádom pokiaľ Tento byt nepredá a nechate si ho tak stále je len jeho, co mu mozno vyhovuje. (!!!)
A ak pristúpi na kúpu nového takže to tak splným vedomím že zrazu bude aj tvoj. V BSM.
Na tvojom mieste by som nešla teda do tejto rekonštrukcie .Ale určite by som chcela kúpiť iný byt to mi takto poviete len tak pretože aj keby mal byť na hypotéku bude aj tvoj.
@katrin21 ale rekonštrukcia je už v plnom prúde veď píše, že steny obité na betón atď...ale máš pravdu, ale kľudne môže ďalší byt kúpiť iba na seba zuzi BSM kvôli podnikaniu a bude len jeho.Ale s tým zase musí ona súhlasiť.
@anonym_autor tak nezostáva iné len ho ukľudniť, že rekonštrukcia prinesie pozitíva atď. .budete mať na roky pokoj, deti viac miesta, veď si hod do hypo kalkulačky koľko by mal splátky na ten veľký byt a či by chcel mať taký problém mesačne platiť xy.
Ak su to len jeho maniere zlosť tak ukľudniť to doma, ale ak je v tom iná žena nech povie rovno nech sa vieš zariadiť.Tahas za kratší koniec treba byť diplomat.Mozno mu chyba ocenenie, že vás roky živil?chlapi sú na to haklivi, že všetko považujeme za samozrejmost
@margotka17 mylis sa, kriza stredneho veku nie je len milenka, motorka, posilka.... je to aj lutovanie sa, co robi on , vycitky, bilancovanie, snaha za kazdu cenu si nieco dokazovat,ale aj ze ti zrazu ide na nervy zena, ze vsetko je zrazu zle, mozes sa aj rozliat.... vyhorenie. A rekonstrukcia mohla byt len spustac.
@katrin21 Veď ešte nie je dôchodca, má toho ešte veľa pred sebou. Možno nejaký relax v kúpeľoch by mu uľavil na jeho myšlienkach. Venoval by sa cvičeniu aspoň pár dní.
Chapes?
@katrin21 rekonštrukcia už dávno beží a BSM mame už roky rozdelené kvôli podnikaniu
@katrin21 ale rekonštrukcia je už v plnom prúde veď píše, že steny obité na betón atď...ale máš pravdu, ale kľudne môže ďalší byt kúpiť iba na seba zuzi BSM kvôli podnikaniu a bude len jeho.Ale s tým zase musí ona súhlasiť.
@anonym_autor tak nezostáva iné len ho ukľudniť, že rekonštrukcia prinesie pozitíva atď. .budete mať na roky pokoj, deti viac miesta, veď si hod do hypo kalkulačky koľko by mal splátky na ten veľký byt a či by chcel mať taký problém mesačne platiť xy.
Ak su to len jeho maniere zlosť tak ukľudniť to doma, ale ak je v tom iná žena nech povie rovno nech sa vieš zariadiť.Tahas za kratší koniec treba byť diplomat.Mozno mu chyba ocenenie, že vás roky živil?chlapi sú na to haklivi, že všetko považujeme za samozrejmost
@luccija to som mu presne hovorila, ze áno, bude to náročné, ale teraz zatneme zuby a budeme mat na roky rokuce pokoj, všetko poriadne urobené, deti to budú mať lepšie atd. Aj to, že či je dobrý nápad mat šialené splátky ďalších možno 20 rokov, pritom keď nie obidve, jedna dcéra s veľmi veľkou pravdepodobnosťou odíde a my budeme platiť a platiť a všetko tomu podriadovat, izba bude prázdna, proste ja v tom naozaj nevidím logiku. Keby sme niečo momentálne podedili alebo mal voľné peniaze, úplne by som to chapala, ok, poďme do toho, momentálne teraz, keď tak ešte s nejakou menšou splátku na doplatenie na par rokov. Ale nie takto, hovoril, ze by ani takú hypotéku nedostal, a to je len začiatok, dostať ju, ale treba ju vedieť mesiac čo mesiac splácať, koľko by bola splátka, 2000 €? Vzhladom na jeho vek, cize uz by to nebolo na 30 rokov. A to ešte človek nejedol, nič iné nekúpil. Potom co, čakali by sme na infarkt z toho tlaku? Uznal to síce, vidi tie šialené ceny, ale zasa, poďme do nájmu, tam by sme zasa len preplacali kopec peňazí a aj tak by sme sa nevyhli aspon nejakej rekonstrukcii nášho bytu, už len skrze tu elektriku, ale aj vybavenie už je také, tu niečo prasknuté, podlaha už po tých rokoch na prvý pohľad vyzerá zle, jedno okno preteka, ked viac prsi, všetko už je také starodávne, vidno to jednoducho, ze už je to roky rokuce co sa to robilo, takže tak ci tak už by sme do toho museli dať peniaze ak by sme to chceli prenajať. Ale aj tak, je mi ľúto vyhodiť von oknom cca 800 eur za nájom, to radšej odložím deťom
autorka nechcem byt zlá, ale skus sa nad svojou situáciou zamysliet. nemáš odpracované roky. muž sa vyhráža rozvodom už teraz. navyše máte rozdelené bsm. veď keby k niečomu dôjde, ty si ma ulici a bez peňazí
@luccija a ako ho mam oceniť za to, že nás roky živí, ze si to vážim a nepovažujem to za samozrejmosť? Ale teraz sa pýtam úplne vážne, lebo vždy som mu hovorila aká som naňho pyšná, aky je sikovny, proste výslovne sa vyjadrím v tomto smere, on stále odpovie niečo v zmysle ze vôbec nie je šikovný atd. Neviem ako by som mu to inak vyjadrila, neviem naozaj. Na druhej strane, taka bola dopredu dohoda, dve deti, ak sa teda podarí a potom bohužiaľ táto katastrofa v podobe problémov o ktorých som písala a s ktorými nikto nerátal. Áno, vážim si to, ale na druhej strane takto sme sa výslovne dohodli, vedel, že budem doma s deťmi a tiež som si šunky nevalala, duplom potom s mladšou dcérou, nehovoriac psychicky ake to bolo neskutocne náročné. On zasa vždy povedal, že je rad, ze ma priestor na prácu, ze sa teší domov, ze ma potom kľud, deti sú vzorne vychovane, o všetko je postarané, strava, krúžky, škola, projekty, čokoľvek potrebujú, ich už aj pubertalne problémy... o tomto zasa on nič nevie, akú majú triednu, spolužiakov, kto ma kedy aku oslavu, darceky, problémy napr v triede, čo potrebujú, je požehlene, upratané, navarene, takže zasa o iné veci sa on nestará, to riešim a riešila som vždy ja.
autorka nechcem byt zlá, ale skus sa nad svojou situáciou zamysliet. nemáš odpracované roky. muž sa vyhráža rozvodom už teraz. navyše máte rozdelené bsm. veď keby k niečomu dôjde, ty si ma ulici a bez peňazí
@anonym_3748c0 teraz ja nechcem byť zlá, ale ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, to mi vôbec, ale ze vôbec nedošlo aká je moja situácia... co tym chceš povedať, že sa mám nad svojou situaciou zamyslieť? Ze mam pokorne znášať donekonecna také správanie? Ci koľko mam vydržať, dokiaľ mi z toho neprepne? Ja chápem ako to myslíš, ale čo by si robila ty na mojom mieste?
@anonym_3748c0 teraz ja nechcem byť zlá, ale ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, to mi vôbec, ale ze vôbec nedošlo aká je moja situácia... co tym chceš povedať, že sa mám nad svojou situaciou zamyslieť? Ze mam pokorne znášať donekonecna také správanie? Ci koľko mam vydržať, dokiaľ mi z toho neprepne? Ja chápem ako to myslíš, ale čo by si robila ty na mojom mieste?
@anonym_autor ja to myslím v dobrom pre teba, aby si sa nespamätala neskoro. Máš nejaké úspory? Veď to je až “nebezpečne” byt takto odkázaný na druhého. Dcéry sú už veľké, ja by som už dávno bola v praci a zarábala, veď keby tvojmu mužovi prepne a naozaj poda o rozvod tak co by si spravila? Kam by si išla? Čo by ste jedli? S dvoma detmi navyše ešte..
@katrin21 Veď ešte nie je dôchodca, má toho ešte veľa pred sebou. Možno nejaký relax v kúpeľoch by mu uľavil na jeho myšlienkach. Venoval by sa cvičeniu aspoň pár dní.
@margotka17 len ono to je ťažko, ten relax v kúpeľoch, keď vieš, že si to musis zo svojho zaplatiť a ideálne este aj pre ostatných členov rodiny alebo aspoň manželku. Je to obrovský stres dlhodobo byť jedinym živitelom rodiny. To znamena rozhodnúť sa, ze dam stovky eur na dovolenku, kúpele na víkend, ale budem musieť robiť nadčasy, aby som ten mesiac nebola v mínuse, lebo rodina určite tie peniaze potrebuje tiež. Cize zase az taky oddych to nebude. A z úspor ťahať peniaze "len" na oddych (hoci to telo aj dusa potrebuje) je rovnako tazke. Človek ma výčitky kupovať si pre seba a dopriať si, keď musí živiť iných. A teraz ešte financovať rekonštrukciu.
@luccija a ako ho mam oceniť za to, že nás roky živí, ze si to vážim a nepovažujem to za samozrejmosť? Ale teraz sa pýtam úplne vážne, lebo vždy som mu hovorila aká som naňho pyšná, aky je sikovny, proste výslovne sa vyjadrím v tomto smere, on stále odpovie niečo v zmysle ze vôbec nie je šikovný atd. Neviem ako by som mu to inak vyjadrila, neviem naozaj. Na druhej strane, taka bola dopredu dohoda, dve deti, ak sa teda podarí a potom bohužiaľ táto katastrofa v podobe problémov o ktorých som písala a s ktorými nikto nerátal. Áno, vážim si to, ale na druhej strane takto sme sa výslovne dohodli, vedel, že budem doma s deťmi a tiež som si šunky nevalala, duplom potom s mladšou dcérou, nehovoriac psychicky ake to bolo neskutocne náročné. On zasa vždy povedal, že je rad, ze ma priestor na prácu, ze sa teší domov, ze ma potom kľud, deti sú vzorne vychovane, o všetko je postarané, strava, krúžky, škola, projekty, čokoľvek potrebujú, ich už aj pubertalne problémy... o tomto zasa on nič nevie, akú majú triednu, spolužiakov, kto ma kedy aku oslavu, darceky, problémy napr v triede, čo potrebujú, je požehlene, upratané, navarene, takže zasa o iné veci sa on nestará, to riešim a riešila som vždy ja.
@anonym_autor stale si nepovedala kolko rokov ma mladsia, ale pises o pubertalnych problemoch ich, takze uz oboch. Neverim, ze bolo treba byt doma tak dlho. U nas bolo postarane, navatene, ulohy porobdne a vsetkl okolo, deti vychovane a stihala som aj pracu. Ver to.u, ze tak funguje 90% zien. Netvrdim, ze muz sa nezapojil. Ale aj tak vacsina bola na mne. Zapojil by sa aj tvoj a mozno by ocenil, ze nema taky tlak ako samozivitel. Hrdit sa tym, ze si sa starala o domacnost a bola to dohoda. Mozno to bola taka ista dohoda ako vasa prerabka. Bolo toho moc, tak buchol. Ver tomu, ze keby si mala vsetky financie na tvojich pleciach a este ta muz namoci do uveru, lebo on chce, tiez by si stastim neskakala.

@anonym_autor na tvojom mieste si už teraz hľadám prácu, prečo až po rekonštrukcii? Nejako to nechápem, veď bývate inde, čiže máš čas si niečo hľadať už teraz, pošli životopisy, hľadaj, veď to tiež nejaký čas trvá, kým niečo nájdeš. Lebo ozaj nevieš, ako to u vás dopadne.