icon

Kríza vo vzťahu: Ovplyvňujú váš vzťah svokrovci?

8. sep 2024

Potrebujem poradiť. Sme 6 rokov s mužom spolu, nie sme zobrati, máme spoločné bývanie a 2 malé deti. Hypotéku na byt bral on, ja som brala spotrebak. Muž robí v Nemecku, zarába dobre, ale napriek tomu nemáme peniaze. Neviem kde ich dáva. Ja mám materskú a prídavky na živobytie, ledva vychádzam. Svokrovci nám organizujú život, chodia k nám kedy chcú, vezmú si staršiu k sebe a nezaujíma ich, či ja s nimi mám nejaký program. Muž s nimi nebude nič riešiť. Keď riešim ja, už zo mňa robia psychiatrický prípad. Chceme svadbu, muž vravel, že bude, keď schudnem. Cize na tom pracujem. Myslíte ,e sa to potom zmení? A ešte. Mám najlepšiu kamošku, ktorá sa dala dokopy s mojím švagrom. Odkedy sú pár, nechce mi radit vo vzťahu, pred svokrovcami je ticho a nepovie si názor. Čo ma najviac zabolelo, keď sme s mužom mali krízu a reálne sme boli od seba, oni dvaja si chodili po výletoch. Kamoška má dcéru z prvého vzťahu, cudzie dieťa svokrovci akceptujú viac ako to moje. A ona to dieťa púšťa s nimi kamkoľvek. Ja ani neviem čo čakám, asi len sa vykecat, lebo ja už nevládzem.

autor
8. sep 2024

Náklady na byt platí on, ja splácam len ten úver a svoj mobil. Prídavky nemáme z Nemecka, nedali sa vybaviť, lebo nie sme zobrati.
A kamoška mi nikdy nevrátila rebelovat, ona práveže vždy dohovárala aj mužovi aj svokrovcom. Len je to podpasovka. Ja si neviem predstaviť, že my sa rozideme a oni budú naďalej spolu. Síce sa poznajú už roky, ale dokopy sa dali až na jednej oslave, kde som ju pozvala ja. Napr.v nedeľu minule robila svokra obed a pozvala ich a mňa a vlastne vnúčatá nie. A bolo jej jedno, že my nemáme čo jesť. A oni majú peniaze aj na výlety, aj do reštaurácie chodia.
Mne pre dievčatá dala vrece oblečenia po dcére a svojej kupuje nové v Lindexe, v HM. A moje nosia obnosené.
Mňa nebaví taký život

stanulienkat
8. sep 2024

Stáli riešiš svokrovcov a kamarátku. Rieš seba a svojho partnera. Neviem prečo ti vadí, ze kamarátka je šťastná v tej rodine. Ona je ona a ty si ty. Si s partnerom iba šesť rokov a máte už spolu dve malé deti bez toho, aby si ťa zobral za ženu. Veľmi, ale veľmi zle si si to zmenežovala. Išli ste veľmi rýchlo po krátkom vzťahu do deti, ani ste sa nepoznali a tu máš výsledky. Partner sa radšej zdekoval, aby nemal starosti, ma život slobodného chlapa a všetko nechal na tebe. Ty si de facto slobodná matka. Načo vám boli dve deti, keď nie ste zobratí? A nerieš svokrovcov čo ti dali, alebo čo by ti mali dať. Ani nie su povinni vam obliekat a zivit deti. Ty si si sama strojcom svojho šťastia.

janka27101988
8. sep 2024

No Radim ti začať hrať hru na dobrú! Pýtaj si peniaze, že proste potrebuješ a začni odkladať koľko sa ti bude dať! Škoda tej svadby, keby ste zobratý, máš šancu niečo po rozvode dostať, ale takto môžeš dopadnúť zle.
Začni chudnut, ale nie kvôli nemu! Kvôli sebe! Mysli už len na seba a svoje deti. Keď sa zacnes o seba viac starať, pytat si čas pre seba a investovať do seba. Kaderník ,
Kozmetika , zvýšiš si sebahodnotu a možno ta začne aj rešpektovať a zmení sa. Ak ste obaja ochotný vzťah zachrániť.
Ale teda u nás som zachraňovala len ja. A to bola chyba

vyrovnanaosoba
8. sep 2024

Nebaví ta taky život, tak si ho zariaď ináč. Nemáte čo jesť? Treba si dať určiť výživné na deti keď pán otec sa nijak nepodieľa na výžive a výchove detí.
Choď k rodičom, rodičovský, rodinné a vyzivne ti po kryjú náklady na stravu, rodičia pomôžu s deťmi, ty im s domácnosťou, pôjdeš pracovať.
No u toho človeka by som nebola ani minútu.
Ale aj ty sa musíš zmeniť, nezavidieť, neprísť nikomu nič zlé.
Že švagriná chodí k nim, asi majú lepšie vzťahy, že oni idú na oslavu a ty nemáš čo jesť, oni za to nemôžu.
Musíš sa vedieť postarať, ty a partner.

egonsk
8. sep 2024

@janka27101988 wow... tvoje prispevky oznacuje ako nedoveryhodne a este aj nefunkcny link na pozretie tvojich prispevkov to hadze v ciernom ramiku. Modry konik asi dostal besnotu 😁😁😁🤣

terezka1947
8. sep 2024

@vyrovnanaosoba keď otec tvojich detí zarába v Nemecku dobre....a ty nevieš,kde dáva peniaze,nie je to divné?
Vy nemáte čo jesť?
Svadba bude,keď ty schudnes?
Tak....toto je buď vymyslená ktorý alebo ty nie si v poriadku.
Buď psychický alebo nevidíš sama,v akej blbej situácii si.
Tu rozhodne nie sú na vine tvoji potenciálni svokrovci,tu máš problém s otcom svojich detí.
Niečo mi hovorí,že celú pravdu nepíšeš....

vyrovnanaosoba
8. sep 2024

@terezka1947 lenže si si zmylila adresáta 😉

autor
8. sep 2024

Lenže ja nemám kam ísť. A muž ma miluje, hovori mi to stále. len on nie je rodinný typ. Jeho nebaví byt s deťmi na ihrisku, ísť na výlet. Jeho brat je v tomto iný. Ale prečo niekedy nevezmú aj moju staršiu? Alebo keď ju vezme kamoška do Tesca, tak svojej nákupi aj jogurty, sladkosti, oblečenie. A mojej lízatko??? A pritom má naviac.

mili2016
8. sep 2024

Ty kokos že svadba bude keď schudnete!!! Chuj jeden sprostý, žena dobrá máj hrdosť a utekaj od takej ,,jebnutej,, rodiny 🤦🏻‍♀️

misiak7777
8. sep 2024

@autorka a prečo by mala kupovať tvojej jedlo alebo oblečenie??? To je tvoj problém ako si si zariadila život

enmery
8. sep 2024

Dievčatá tu už zhrnuli všetko. Mňa zarazili tieto tvoje 2 príspevky. Dúfam, že si niekto robí srandu. Tvoj muž Ťa nemiluje-milovať neznamená to slovo povedať a opakovať, ale hlavne tak konať. Byt nie je váš-je jeho. Netrávi s vami čas a nebaví ho robiť niečo s deťmi. Neposiela Ti žiadne peniaze. Povedal totálne 2 choré výroky-že si Ťa vezme, až keď schudneš a keď chceš niečo riešiť-si psychiatrický pacient. Ty sa hneváš na kamošku, že Teba dala pre dcéry veci po jej dcére a svojej kúpi nové?Vôbec nič Ti nemusela dať. Že nosia Tvoje dcéry obnosené veci, nie je skutočne vina Tvojej kamošky, ale Tvojho partnera a Teba! Aj za lízatko sa naňu hneváš. Aj za to, že vy nemáte čo jesť môžu oni všetci, len nie Tvoj partner😱Ty si neuvedomuješ, s akým kusom si si urobila deti a nevidíš, že sa rútiš do ešte väčšej xxx.

viestta
8. sep 2024

Muz ta miluje.🙄 Ty tomu naozaj veris? Milujuci muz sa sprava inac. Tvoj muz miluje pohodlie, ktore pri tebe ma. Ty si doma s detmi on ma v Nemecku od vas svaty pokoj, aj od vsetkych starosti a problemov. Pride po turnuse a uziva si pohodlie doma, potom ide z pohodlia domova do pohodlia mladeneckeho zivota. Ked ta muz tak velmi miluje donesie zakazdym aspon velky nakup, tak ako nosia ini chlapi z turnusov. Prasky na pranie, nejake lahodky pre deti, nejeku pozornost pre teba. Alebo dojde len s batohom spinavych fusakli a treniek aby si mu vyprala.
A preco nejdes na vylet s kamoskou a svagrinou v jednom? Preco nejdes na vylet sama? Preco stale sedis doma a zozieras sa zavistou?
Raz napises, ze to vezmu starsiu, raz napises, ze ju neberu. Tak berie ho svokra alebo neberie? A preco by mala svagrino-kamoska brat aj tvoju? Preco by jej mala kupovat jogurty a oblecenie? Vsak na taketo nakupy ma dieta rodicov, drobnost od tety vo forme lizatka bohate staci.
Ty riesis kazdeho ineho len nie to, ze si si za otca svojich deti vybrala nevhodny typ. Preco si si vyberala chlapa, ktory nie je rodinne zalozeny? Ci ti takeho pridelil Narodny vybor?

ahhola
8. sep 2024

Ty sa tu na vsetko vyss..., na kamosku, svagra, svokrovcov, chudnutie, slubovanu svadbu, nahadz veci a deti do auta a tradaaaa do Nemecka, ci v ktorej ritke pracuje. Chod a neobzeraj sa. Su tam miliony wirschaffendas vyzirok, mozes tam byt aj ty, pokial tam uz teda nema zariadeny paralelny partnersky zivot. 🍀🍀🍀

mamina7070
8. sep 2024

Ty musíš byt jednoducho prostoducha

Pamätaj tvoja kamoska sa do tej rodiny čoskoro privydala a ty skončíš bez chlapa

Si jedna nevďačná osoba čo za svoje sr.čky vini všetkých okolo len nie seba pričom sama môžeš za to do čoho si priviedla dve nevinne deti

A že platís len spotrebak na jeho byt fakt si taká hlúpa a tvoje deti sú odkázané najedli od svokry lebo nemáte? Fuj mater roka

terezka1947
8. sep 2024

@vyrovnanaosoba prepáč

terezka1947
8. sep 2024

@autorka preco by kamarátka nemala svojej dcére nakúpiť a rovnaké veci aj tvojej?
Že jej kúpi lízatko,veď to je super.
A k tvojmu priateľovi,takto to na lásku nevyzerá.
Máte deti,svadba,keď schudnes a nemáte čo jesť -co teda nechápem už vôbec.
Vieš ty o živote svojho priateľa niečo?

gribka1
8. sep 2024

Ty si niekde zacyklená a svoju pozornosť zameriavaš na nesprávnych ľudí. V prvom rade daj do poriadku svoje zmýšľanie, úplne od veci, na vine si si sama a aj tvoj muž, ktorý ťa nemiluje podľa toho ako sa správa, a ešte vás necháva hladovať? A ty sa ho ešte zastavaš? Zobuď sa.

brendaa
8. sep 2024

Nehnevaj sa sa ale ty si klbko závisti... Čo sa stále porovnáváš? No kamarátka je lepšia nevesta ako ty... No a? Vyčítaš si, že sa zoznámili cez teba... No a?
Ty jej závidíš, jej život jej lásku....
Spamätaj sa, alebo si ozaj troll?

evak10_
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
8. sep 2024

Pocuvaj, ja nechapem co ty riesis? tvoj muz ta miluje tak, ze svokrovcov neuprace... miluje ta tak, ze si ta vezme iba ked schudnes (wtf???), tak ta miluje, ze NEMATE spolocne byvanie, nemat espolocne peniaze, nemas financie na nic. Nemas istotu, pokoj, ... nemas kam ist. A este sa ti do vsetkeho staraju cudzi ludia = ano svokrovci su ti CUDZI ludia, lebo dokonca nai nie su tvoji svokrovci o tom ako sa spravaju ani nehovorim. Ku mne by prisli ze beru dceru, tak ich odvedie policia :DDDD (ano prehanam, ale bez mojho zvolenia, a keby som JA mala program s nou, av obec.. bez TOHO aby som bola dohodnuta, ze ku nam pridu, by si nikam moje dieta nik neodviedol).
Kamoska nema co tvoje problemy riesit. Tie su tvoje. Pises ze partnerov muz je iny ako tvoj muz, a v tom bude rozdiel aj v tom vztahu tvojej kamaratky. Proste mas toho nespravneho muza. Preoc by kamoska mala nosit tvoje dieta po ihriskach alebo jej nakupit? ved ona kupuje potraviny k sebe domov, a nie tebe, malej kupi lizatko. Ty si zodpovedna za to, aby tovje dieta malo jogurt. Peniaze si pytaj od milujuceho tatka.

mamina7070
8. sep 2024

Možno si tvoju dcérku berú aby sa normálne najedla ktovie v každom prípade otec tvojich deti ma voči ním vyživovaciu povinnost

ahhola
8. sep 2024

Muz, svokrovci, svagor... To by si mala az lo svadbe.
Pred svadbou su to... Partner, priatel, frajer, otec deti, priatelov brat, priatelovi ridicia.
V ZS uz neučí a rodinne vztahy, ako sa menia pi svadbe?
Napluj si do dlani a hybaj tam za nim. Nech si tatko uzije dietky. 👶👶

lol2219
8. sep 2024

No pockaj, tebe dala kamoska pre deti vrece noseneho oblecenia a ona kupuje nove? Nemyslis vazne.. to ti ozaj nekupila vrece noveho oblecenia? Tssss, to je teda kamoska.. 🙄
A teraz vazne 🙂 mala by si byt vdacna! A nie tu este zlostne na to poukazovat.. nezda sa ti, ze jej tak trosku zavidis?

seepferdchen
9. sep 2024

Jedna pripomienka, laska sa dokazuje činmi a nie recami. To ze ti povie ze Ta miluje je pekne pre tvoje usi ale… on je v Nemecku, Ty doma…. Naozaj nebud naivna, schudnut mozes ale pre seba… neries co maju druhi, ci su stastni a preco su oni stastni. Jednoducho si nalej cisteho vina, zacni makat na sebe. Povedz svojmu muzovi na rovinu ake mas pocity, ako sa citis a ze pre Teba toto nie je ok. Ak ta ma rad pochopi to a pokusi sa o zmenu… inak zial dievcata tu asi maju pravdu… zameraj sa na seba, najdi si robotu, stretnes novych ludi a tvoje obziry sa rozsiria. Ak svokrovci radi strazia Tvoje deti neni o com, mozes im ich hodit na krk a ty mozes robit nieco pre seba

lucia147852
9. sep 2024

Žena ty si blbá jak tácky. Až dma mrzí že to musím tak napísať. Hľadáš chybu v každom, len nie vo svojej hlúposti a v gerojovi, ktorý ti tvrdí, ze za miluje. A práve tam tá chyba je. Prečo takto dobrovoľne žiješ? Prečo máš dve deti s dementom? Preco si nepýtas peniaze na jedlo od chlapa. Vieš že ma voči deťom vyživovaciu povinnosť? Prečo by mala tvoja kamarátka kupovať jedlo tvojom deťom len preto že ma viac peniazi? Svoje deti si ma život ich otec. Nie jeho matka, jeho brat, ani tvoja kamarátka. Konečne otvor oči, kopni chlapa do prdele a žiadaj výživné. Horšie ako si na tom nebudeš ak odídeš.

ronie338
9. sep 2024

Ako prečo by kamoška mala nakúpiť tvojej dcére? Na to ma rodičov. Svokrovcov by som k sebe nepustila ani za nič. Aj keď nie je to tvoj byt a keď im to priateľ dovolí tak máš smolu. My to máme inak. Byt je na mňa, ja som brala hypo ale priateľ prispieva. Platí polovicu. Ja som doma so synom. Ak nemáš na jedlo, nech ti priateľ platí viac. Keď tak si podaj na súd k výživné na deti. Nikto nie je povinný ta finančne podporovať len otec tvojich deti. Ani jeho rodicia a už vôbec nie kamoška. Ako ja nemám problém s peniazmi, ale 90% veci ma syn z druhej ruky od kamosiek, od sestri, alebo som to kúpila ja z druhej ruky. Kým je vo veku ze mi niečo nosí až mesiac dva. Teraz už je vo veku kedy mu kupujem viac ale aj to skôr z tesca a podobne, na čo mu bude značkové keď to zničí ta chvíľu. Kúpila som mu aj lindex, z druhej ruky. H&m nie je až tak drahé a kupujem mu tam bežne ale mam aj odtiaľ veci od sestri a kamosiek. Na čo kupovať nové keď dostane niečo co je čisté, bez flakov a bez dier. Aj postieľku ma z druhej ruky. Jedine co sme kupovali nové keď sa narodil bol kociar a sedačka. A k tej svadbe. Keď by mne povedal ze si ma vezme keď schudnem sa naňho vyseriem rovno

nicegirl369
9. sep 2024

To že by tebe úver nedali neznamená, že ste ho nemohli kupovať spolu. Bohužiaľ si sa dala pekne oklamať… a ešte si brat spotrebak fuuu no… ako je mi to naozaj ľúto, ale nechápem, ako si mohla netrvat na tom, aby ste byt kupovali spolu. A k tomu, že svadba bude keď schudnes to snáď nemôžete myslieť vážne- čo je to za drzeho kretena ten človek? Z toho čo si písala vychádza jedine to, že si tá absolútne neváži a nedáva ti ani peniaze:(((

janka27101988
10. sep 2024

@egonsk áno označuje ma ako nedôveryhodnú už dva roky, nakoľko ma nejaké mudrlantky nahlásili, keď som pár ženám odporucila ako jednu z možnosti prírodné liečivé spreje, ktoré môžu pomôcť podporiť tehotenstvo, keď sa dlhodobo nedarí.

nyusika
10. sep 2024

Vy nemáte problém so svokrovcami.
Tvoj problém je to, že máš dve deti s frajerom.
A nemáš vlastné bývanie, ani prácu, ani nič...teda - máš dve deti s frajerom.
Super životné rozhodnutie, gratulujem.

zuzu11166
10. sep 2024

@daniela2629 no,keby mi chlap povedal ze si ma vezme ked schudnem😅,akoze sorry,mne je to asi az smiesne.....
No u nas by sa balilo asi miesto svadby-bud jeho by som pobalila,alebo seba...
A ona mu porodí 2 deti🙉