icon

Kríza vo vzťahu: Ovplyvňujú váš vzťah svokrovci?

8. sep 2024

Potrebujem poradiť. Sme 6 rokov s mužom spolu, nie sme zobrati, máme spoločné bývanie a 2 malé deti. Hypotéku na byt bral on, ja som brala spotrebak. Muž robí v Nemecku, zarába dobre, ale napriek tomu nemáme peniaze. Neviem kde ich dáva. Ja mám materskú a prídavky na živobytie, ledva vychádzam. Svokrovci nám organizujú život, chodia k nám kedy chcú, vezmú si staršiu k sebe a nezaujíma ich, či ja s nimi mám nejaký program. Muž s nimi nebude nič riešiť. Keď riešim ja, už zo mňa robia psychiatrický prípad. Chceme svadbu, muž vravel, že bude, keď schudnem. Cize na tom pracujem. Myslíte ,e sa to potom zmení? A ešte. Mám najlepšiu kamošku, ktorá sa dala dokopy s mojím švagrom. Odkedy sú pár, nechce mi radit vo vzťahu, pred svokrovcami je ticho a nepovie si názor. Čo ma najviac zabolelo, keď sme s mužom mali krízu a reálne sme boli od seba, oni dvaja si chodili po výletoch. Kamoška má dcéru z prvého vzťahu, cudzie dieťa svokrovci akceptujú viac ako to moje. A ona to dieťa púšťa s nimi kamkoľvek. Ja ani neviem čo čakám, asi len sa vykecat, lebo ja už nevládzem.

misulkar
10. sep 2024

Nejdem sa vyjadrovať ku všetkému, ale!!! Pokiaľ priateľ pracuje na nemeckú pracovnú zmluvu, tak máte nárok na prídavky z Nemecka (vôbec nie je podstatné, či ste alebo nie ste zobratí) - teda ak je zapísaný v rodnom liste. Toto si pozrieš, na dve deti je to 500€ mesačne.

enmery
10. sep 2024

@misulkar Jej tĺk o tom:
1. Nevie
2. Už ich poberá on
Autorka je mimo v dosť veľa veciach.🙄

zuzanika
10. sep 2024

Mňa by zaujimalo, že prečo si pre svokrovcov psychiatrický prípad ... Evidentne svokrovci nemajú hlboko do kapsy a odcudziť osobu ''len-tak'' nedáva zmysel ... neliečila si sa v minulosti z niečoho ? Normálnemu človeku nepovedia, že je psychiatrický prípad, keď evidentne s inými problem nemajú .. Podľa príspevkov tiež nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku, keď počúvaš na povel schudni, ale je mi jasné, že pre realizáciu tej svadby urobíš čokoľvek, keď máš ''zaručené info'', že budú prídavky z nemecka, keď bude svadba .. a vôbec by som sa nečudovala keby si si na svadbu zobrala aj úver ako ''investíciu do svadby'' :D

mimi3008
10. sep 2024

1. O svadbu s muzom, ktory by ju podmienoval akoukolvek zmenou mojho vzhladu, by som nestala.
2. Ako si mozu svokrovci len tak vziat dieta bez tvojho suhlasu? Ved poviem nie a hotovo. Ak to spravia nejak nasilu proti tvojej voli, je to unos. To by som na nich ozaj uz zavolala policiu.
Narob si poriadky s muzom a svokrovcov si uprac, ked nie po dobrom, tak po zlom...

zuzanna33
10. sep 2024

Nadobudnutý majetok počas manželstva je spoločný...v tvojom prípade neplatí ale už len za mňa na chyba je manžel a svokrovcov to je už kapitola sama o sebe..
Nikto nemá právo rozkazoval , riadiť toho druhého a dávať podmienky na sobáš....Peklo začne po svadbe. Riešila by som veľmi rýchli odchod a ak sa hneď na to necítiš určite sa nevydavat a postupne si šetriť na nový začiatok, svokrovcov nezmenis pretože už vedia že môžu čo chcú, pretože držíš ústa zavreté. Nechávaš z každej strany zo sebou manipulovať a to je chyba. Začni pracovať na sebe život máš len jeden

enmery
10. sep 2024

@zuzanika To jej hovorí jej partner...

timea301196
10. sep 2024

Autorka on ťa naozaj nemiluje… uorac si to v hlave začni sama od seba… nájdi si prácu. Preveriť si to s tými pridávaní v Nemecku… ver tomu že niekoho ma…

nyusika
10. sep 2024

@zuzanna33 ona nemá ani manžela, ani svokrovcov

matussara
10. sep 2024

Postarajte sa o seba a to tak ze prestanete sa lutovat a klamat. Najdite si idealne kvalitneho terapeuta-lebo fakt treba, podotykam-nieste sialena ale naivna, a priznat si pravdu by bolelo viac ako klamstvo, ktore sebe davate. Miluje vas? Divny sposob...casto ludia hovoria slova az udrzia druheho v klame.
Sportebny uver mate vy-vyssi urok
On hypoteku-nizssi urok a este je majitelom IBA on.
Cesta je-chcem vidiet pravdu hoci boli.
Mate pocity menejcennost, kt.prenasate do vsetkeho.

sapa20
10. sep 2024

Že ty ho veľmi ľúbiš?
Čo tvoji rodičia na toto všetko?
Rozhodne si ho neber.
Čím skôr rieš zadné "vrátka" . Našetri alebo popros o peniaze najbližších a odíď. Bez srandy. Poznám ženu čo so svokrou mala veľmi dobrý vzťah.Žili v jednom dvore.Teraz už nie ani s mužom (hundroš čo nedáva žene €) . Koľko ona investovala do toho domu... Do jeho domu,svokrinho domu,do kuchyne ......
Odchádza od neho,nich . Nemá to význam. Sere aj na všetko čo do toho vrazila. Už len pokojne si žiť

betulinka1
10. sep 2024

@misulkar on ich mozno nakoniec aj berie, len jej to nepovedal. Ved kto by nechal len tak 500€ štátu 🤔🤔. Tam bude niekde iny problem s peniazmi, ked jej ziadne nedava.

zuzanapjat
10. sep 2024

Má ťa za hovno chlap a aj jeho rodina. Ak niekto robí v zahraničí a furt nemá prachy, tak ich buď rozbíja na automatoch, alebo k*rvách, alebo oboje. Je lepšie sa rozísť, ako riešiť svadbu. Chce sa mi grcať.

vanilka83
10. sep 2024

Ani som to nedocitala do konca,úplne mi stačí,že on dobre zarába v Nemecku a teba nechá s 2 malými deťmi zivorit z materskej?! To si ho ešte chceš aj vziať?aj keď on si ta chce vziať len pod podmienkou že schudneš?no ja by som sa bála,či on nežije nejaký druhy život v Nemecku...ani dobrý vzťah so svokrovcami...prosím ťa odid z kratšej cesty,lebo po svadbe tu budeš písať ako ti nedáva muž peniaze a on ti zahyba s chudsimi

gribka1
10. sep 2024

@vanilka83 Akurát, že po tej svadbe by neostala s holým zadkom, keby sa rozviedli. Teraz nemá nič.

fidorka7
10. sep 2024

@enmery B možnosť je správna - odporúčam autorke, aby zašla na úrad práce, nech cez formuláre oslovia nemecký úrad a zistia, či tam prídavky poberá. A aj jej pomôžu prepísať ich na seba, ak jej ich nedáva.

sussie1
10. sep 2024

@gribka1 lenze dom uz je na neho... Aj keby sa zanho vydala, nebude uz v BSM. Furt odide s holym zadkom... Najlepsie ako pise @fidorka7 zistit, ci v Nemecku pobera. Ak by sa prevalilo toto klamstvo, mozno by sa jej otvorili oci, s kym zila a dostala by silu odist. Ved on si za tie pridavky kludne plati mozno hypoteku, kym ona taha z rodicaku starostlivost o seba, deti, a este aj spotrebak...

gribka1
10. sep 2024

@sussie1 Pravda, ale keby s ním vydržala aspoň zdedí😂 veď sa milujú. Ináč, prečo nejde za ním do Nemecka, videla by ako žije, s kým žije, kam idú peniaze.

misulkar
10. sep 2024

@enmery
...preto som písala, že sa vyjadrím len k tým prídavkom 🙈
(zvyšok je kapitola samá o sebe.) 😵‍💫

bzusines
10. sep 2024

Ja k tejto téme len toľko … Si dobre je*nuta!!!! Ty, nikto iný.

ahhola
10. sep 2024

No autorka🫂uz si nieco podnikla s DE? Na Nivach sadnes rano na bus, vecer si tam, alebo naopak. Kopec refugees sa takto prevaza,do BA hore-dole a nalezitosti takehoto cestovania maju v malicku.... Hecni sa, aspon stupnes v jeho ociach a uvidi si deti... ked nic ine.

gaborka28
10. sep 2024

Povodne som chcela napísať, že ty mas problém s mužom. Ale dievca zlate, ak nie si vymyslený príspevok (čo verim, že nie, lebo takýchto situacii je veľa), ty mas najväčší problém so sebou. Úplne seriózne. Ries to, pretoze takto si odozenies ešte aj kamosku a budes sediet sama doma s deťmi nastvata na cely svet.

Ries svoje zacyklenie s odborníkom (dovolim si to radiť, lebo sama som chodila na terapie) a potom si posad partnera a hovor strucne a jasne - môj zlatý, zarábame toľko, miname toľko, potrebujeme toľko. Bud budes posielat toľko alebo požiadam o výživné. A ozaj? O tie pridavky z Nemecka? Nárok na ne mame, aj ked nie sme manželia… Dalsia téma: svadba, ked schudnem? Miluješ ma? Nie si rodinný typ? Tak sa k*rva vzchop a bud sa správaj ako chlap alebo poďme od seba. Dalsia téma: nie, ani mna nebavi chodiť na ihrisko alebo čo, ale kým si v Nemecku, všetko riesim sama, tak sa poďme baviť o tom, ako to zmeniť alebo o tom, že aj ja potrebujem trochu psychohygienu, lebo mi z toho naozaj nie je dobre. Dalsia téma: necitim podporu tvojej rodiny, čo s tým vieme robiť. Atd atd

Ale v prvom rade si to usporiadaj ty sama so sebou, lebo naozaj budes onedlho klbko nervov naštvané na cely svet. A to som citala len po druhu stranu, nedočítala som do konca. Ale skus si precitat po sebe tvoje prispevky, ked sa budes cítiť lepsie - naozaj chceš takto žiť do konca života? Prepac, ak som veľmi ostrá, ale pripomenula si mi mna pred xy rokmi. Takze raz dva tri urob prvý krok, napis si všetko, čo ta serie, trapi, mata. Nájdi si psychológa (kvôli sebe aj deťom, nie, nie je to hanba, ako možno budes občas počúvať) a začni sa postupne tomu venovat. A hlavne sa porozpravaj s mužom, ktorý evidentne viac kalkuluje, ako miluje.

duppka13
10. sep 2024

Nie je pravda ze tehotnej by ti hypoteku nedali, ja som podpisovala papiere uz s takym bruchom ze som sa v banke za stol nezmestila a nikto sa ma tam na tehotenstvo ani neopytal. Hypo ste mohli vziat obaja a obaja byt na LV. A keby mi muz povedal ze si ma vezme ked schudnem tak by som sa schuti zasmiala a kopla ho niekam.

autor
11. sep 2024

Prečo všetci riešite muža? To nikto z vás nevidí, že svokrovci a svagrovci si ti, kvôli ktorým to celé je? S kamoškou, možno švagrinou má neustále porovnávajú. Mňa už nebaví stále počúvať ako ona dokonale všetko zvláda a ja si neviem usporiadať domácnosť. Ona má doma vraj vždy poriadok (mne sa nezdá, minule mala neumyty riad, stále má plný kôš na žehlenie...), ale zabúdajú, že ja mám dve deti, menšie od jej. Že ona je stále s dcérou von, alebo na výlete. Áno, ale zase je rozdiel s jedným dieťaťom a s dvoma. Stále sa so svokrou kvôli tomu pochytim a potom jasne, že aj muž je z toho takýto. Nebyť ich vzťahu, tak to tak nie je určite.

autor
11. sep 2024

A áno, kamoška vyzerá ako keby nikdy nerodila. Ale chodila cvičiť, kým mala dieťa v škôlke. Ja nemôžem, lebo mám ešte jedno dieťa. Ani nemám peniaze na fitko.

martul
11. sep 2024

všetky riešime muža, lebo je to proste tak a ty to nechceš pochopiť. Furt za svoj posratý život hľadáš vinníka niekde inde. To ako žiješ je len a len tvoja vec a problém. Jednoducho závidíš švagrinej a bodka.
Čo má ona spoločné s tým, že ty máš dve deti a nemáš peniaze na fitko?!!!

sussie1
11. sep 2024

@autorka Moja zlata, preto tu vsetky tocime o muzovi, lebo keby ta tak miloval, tak by z teba uz DÁÁÁVNO urobil manzelku (nie az ked schudnes) a ako manzelku by si ta zastal pred svokrou a nebola by si na svoje boje a hadky sama. Ano, svokrovci su rozni, ale ked pri tebe ten druhy stoji, nedovoli, aby jeho/jej rodina teba podkopavala, lebo si manzelka a pre neho uz dolezitejsia osoba, nez rodicia (ktorym je samozrejme vdacny za to, ze ho vychovali, ale orientuje sa uz na teba).

lucia147852
11. sep 2024

Ty si ozaj blbá….

enmery
11. sep 2024

Baby, kašlite na to. Ona nevidí, že na ňu jej partner kompletne prdí. Neplní si ani vyživovaciu povinnosť voči deťom. Kiežby sa jej kamoška dozvedela, ako ju má "rada".

tinapa
11. sep 2024

Nevládzeš, ale svadbu s mužom, ktorý sa nestará poriadne, je preč, nič nerieši a ešte aj si dáva podmienku, že svadba bude, keď schudneš....márnosť.... Si s ním len kvôli deťom? Najhorší dôvod... A svokrovci, ktorí ťa zjavne úplne ignorujú...robia si, čo chcú.
Fuuu, silná káva. Prečítaj si prosím po sebe tie dôvody pre...a proti... Zmena musí prisť, no vždy od seba... ty musíš zmeniť postoj, pohľad na vec, na život...celkovo.
No...vlastne nemusíš- človek musí len zomrieť a platiť dene, že áno....

vanilka83
11. sep 2024

@gribka1 a co by dostala po svadbe?hypotéka je len na jej muža a získal ju ešte pred manželstvom,treba myslieť na BSM