icon

Kríza vo vzťahu: Ovplyvňujú váš vzťah svokrovci?

8. sep 2024

Potrebujem poradiť. Sme 6 rokov s mužom spolu, nie sme zobrati, máme spoločné bývanie a 2 malé deti. Hypotéku na byt bral on, ja som brala spotrebak. Muž robí v Nemecku, zarába dobre, ale napriek tomu nemáme peniaze. Neviem kde ich dáva. Ja mám materskú a prídavky na živobytie, ledva vychádzam. Svokrovci nám organizujú život, chodia k nám kedy chcú, vezmú si staršiu k sebe a nezaujíma ich, či ja s nimi mám nejaký program. Muž s nimi nebude nič riešiť. Keď riešim ja, už zo mňa robia psychiatrický prípad. Chceme svadbu, muž vravel, že bude, keď schudnem. Cize na tom pracujem. Myslíte ,e sa to potom zmení? A ešte. Mám najlepšiu kamošku, ktorá sa dala dokopy s mojím švagrom. Odkedy sú pár, nechce mi radit vo vzťahu, pred svokrovcami je ticho a nepovie si názor. Čo ma najviac zabolelo, keď sme s mužom mali krízu a reálne sme boli od seba, oni dvaja si chodili po výletoch. Kamoška má dcéru z prvého vzťahu, cudzie dieťa svokrovci akceptujú viac ako to moje. A ona to dieťa púšťa s nimi kamkoľvek. Ja ani neviem čo čakám, asi len sa vykecat, lebo ja už nevládzem.

Strana
z4
zuzanna33
11. sep 2024

@nyusika Treba čítať pozornejšie...Viem že nemá a radím aby ani nemala ...

jana0412
11. sep 2024

@patus_2 a s 2 deťmi na krku.

ukgirls
11. sep 2024

najskor som chcela napisat,ze je chyba v muzovi..ale ako tak citam y mas hlavne problem sama so sebou .. si zavistliva hnusna a este sa nevies ani presadit ..muz ta tak strasne miluje,ze ta necha hladovat - fakt ukazkovy zivot .. neroes svokrovcov a ani kamosku -ona ti pomaha-dala ti veci pre deti..ale ona tebe a ani svokrovci decka neurobili.. to si dories s priatelom .. mas prd ani ten byt nieje tvoj ..tahas za kratsi koniec a ak si taka neprijemna aj v zivote ako tu , tak sa im ani necudujem,ze ta nepozyvaju na obed-len sa stazuje a hladas vinu na druhych ale nie na seba ..chces zmenu? zacni sebou

ahhola
11. sep 2024

Precitaj si viackrat, co ti zeny pisu...
Zamysli sa
Konaj🌷

purple_wolf
11. sep 2024

moja zlata nikto ti neublizuje, ty len ziarlis na kamaratku aj svokrovcov ... ak mate problem s peniazmi tak si sadni s muzom a prejdite financie ako kazdy clovek s mozgom ... nikto ta nenutil robit si deti s chlapom ktory nie je rodinne zalozeny - ak si to videla pri prvom iba idiot si s nim spravi druhe to ako prepac ... tvoji svokrovci nie su povinni ta mat radi, po tychto tvojich prispevkoch by som ta ani ja nemala, prides mi ufnukana a rozmaznana a ano mas doma bordel inak by nechodili ako sa im zachce a nebrali si tvoje dieta ... porovnavaju ta s kamaratkou?? no a co, je to uplne normalne... kamaratka sa ta nezastala?? teba nenapadlo ze moze mat rovnaky nazor ako oni?? mozno aa len nechce do toho montovat a vytvarat problemy vo avojom vlastnom vztahu - je od teba sebecke to pozadovat... ak potrebujes pomoc otvor si usta a normalne o nu poziadaj, deti si si spravila ty kamaratka ani svokrovci nie su povinní ti ich zivit, platit vylety alebo sa o ne starat je to tvoj problem tak si ho ries a nevyhovaraj sa na kazdeho naokolo lebo v konecnom dosledku budes problemom ty a nie vsetko naokolo

monikazajacova
11. sep 2024

Normálne rozmýšľam, či to myslíš vážne alebo si robíš srandu. Na druhej strane, som na koňovi, tu je možné všetko. :D
Zoberie si ťa, keď schudneš? Nie ste zobratí, máte dve deti, robí v Nemecku a nevieš, kde končia jeho peniaze?
A problém sú svokrovci?
Dobreeee.

karamelka1234
11. sep 2024

Napíš mi. Ja ti poradím ako vybaviť nemecké prídavky lebo máš nane nárok aj keď nie ste manželia...100% patria deťom lebo ich otec robí v Nemecku

stanulienkat
13. sep 2024

@karamelka1234 bohvie, ci ten atlet nerobi nacierno...

karamelka1234
13. sep 2024

@stanulienkat V Nemecku? To si nemyslím lebo tam je to prísne a zamestnávateľ by dostal riadnu pokutu.

stanulienkat
13. sep 2024

@karamelka1234 nacierno na stavbach ... Neviem, ci autorka spiminala, co robi.

romiada
14. sep 2024

Prečo chceš patrit do rodiny,ktora Ťa nechce a ešte nosit ich priezvisko? Oni maju všetko čo chceli - vnučata od Teba, spokojneho syna v Nemecku (možno šťastneho s milenkou) a ďalšieho spokojneho syna, ktory si zobral možno ďalšiu "trubku" ,ktora je teraz spokojna a ticho (až tak že zradza vlastnu kamošku) a ešte sa o nich na starobu možno aj postara ako " dobra nevesta" ktora posluchala. Ak bol vzťah naprd predtym, naprd je aj teraz ,tak svadba nič nezmení. Byt mať nebudeš, lepšich svokrovcov tiež nie a zo seba urobiš ešte vacsi psychiatricky pripad (aj ked nim samozrejme nie si). Poloz si otazku prečo sa citis neprijata manželom a jeho rodinou? Ak vieš odpoved a maš pocit ,ze si stupila do hadieho hniezda, tak zacni rozmyšlat nad zachranou seba .

romiada
14. sep 2024

Nie je rodinny typ a urobila si si s nim dve deti a ešte aj svadbu chceš? Pravdepodobne maš nevyzreteho chlapca pri sebe, ktory ma v Nemecku milenku. Pekne s Tebou manipuluje. 1000x povedat lubim Ta a nedat peniaze na vlastne deti , podmienovať svadbu chudnutim - to nie je laska. Ma Ta presne tam kde Ťa chce mať.

mantilka
14. sep 2024

Autorka hovoris, že chýba je v svokrovcich a svagrovcoch. Normálny muž, ktorý dobre zarobiť v Nemecku ti dá aj posledné len aby si schudla....a ty nemáš ani len na fitko.
Ešte som nepočula, že podmienka svadby je schudnutie. Toto si vymýšľajú ženy, že kým neschudnem nechcem mať svadbu a nie muži.
S tým tvojim nie je niečo v poriadku...už to ako ste sa dohodli, že on hypo a ty spotrebak pred svadbou...je poriadne vydzubany. Keď ho nechceš opustiť, tak si sprav s ním poriadky.
A hlavne choď do Nemecka pozrieť ako žije. Nevyhovaraj sa, že nemôžeš s deťmi ísť do Nemecka. Veľkú vezmú svokrovci k sebe, keď 2 ti je veľa zobrať a malého zbalis so sebou.
Tiež skontroluj tie prídavky a vypytan peniaze na domácnosť...veď ty sa staráš o jeho deti.

princezna_bosorka
15. sep 2024

ty si chces vziat chlapa, ktory sa za teba nepostavi pred svojimi rodicmi a na svadbu ti povie, ze bude, ked schudnes? O takeho magora by som ani bicykel neoprela...

Utekaj z toho vztahu, kym sa da. Svokrovcov a kamosku neries, skor si najdi advokata, nech sa co najskor dobojujes k poriadnemu vyzivnemu.

sova7
9. apr 2025

Autorka 🤦pevne verím a dúfam že si dostala rozum a už s tým hovedom nie si. Svadba bude až schudnes mala byt posledná bodka za týmto príbehom čo nikdy nemal ani začať. Keby mne toto povedal poviem vypadni okamžite lebo skôr ako svadba bude pohreb. Tvoj drahy. A nech ťahá k mamičke

hopsas
9. apr 2025

Porodiš mu dve deti bez svadby, dávaš mu full service a cudujes sa že ti dáva podmienky aby ta svadba vôbec bola?

inaemre
10. apr 2025

Napisem ti to co si chcela pocut, mozno sa ti ulavi:
"Si chudacik, vsetky ta strasne lutujeme a sucitime s tebou, lebo cely svet je proti tebe a ty za to vobec nemozes. Svokrovci a kamoska su strasni ludia, z kazdej strany sa ti krivdi...."

inaemre
10. apr 2025

A teraz vazne. Bola to cista ironia...kazdy si je sam tvorcom svojho stastia....precitaj si este raz komentare vyssie a rob nieco so svojim zivotom....

mk1111111111
10. apr 2025

Zeny, zbytocne pisete, ona to nechape a ani nepochopi. Vzdy bude hladat vinnikov inde, na muza nedopusti, aj ked ju odkopne, vinni budu vsetci ostatni.

klaridka
10. apr 2025

Svadba bude, keď schudneš? Naozaj?? A Ty si s tým ok? Svadba by z mojej strany bola až keď sa dá pán preliečiť a liečba bude úspešná.....

Strana
z4