Kto by mal viac platiť vo vzťahu?
Kto podľa vás by mal viac platiť vo vzťahu? Muž alebo žena? Alebo napríklad čo také rande, výlety, reštaurácie a podobne? Myslíte si, že je ok platiť 50/50, ak ten muž aj tak zarába viac?
@anonym_d7d72f podla mna nie, zeny, co chu chlapa, co plati, tak vacsina budú kludne doma a starat sa o domacnost, ale vyzadujú, aby ich chlap uzivil. Ak to chlap nedokaze a musi ist do prace aj zena, tak vtedy delba aj domacich povinnosti. Pokial je zena usetrena vykonu prace, tak nevidim dovod, aby chlap doma nieco robil, domacnost a deti su vtedy zalezitostou zeny.
@zuzana76 len po dlhšom čase to (jeden zarába, druhý sa stará o celú rodinu, domácnosť) stroskotá. Je to časovaná bomba majúca neblahý vplyv na oboch. Nepoznajú náročnosť toho, čo robí druhý partner a časom si toho prestávajú vážiť. Obojstranne. Niečo podobné časom nastáva aj vo vzťahu zamestnávateľ - zamestnanec.
@anonym_b2fc8e ešte raz a pomaly. Dokáže byť muž tehotný a porodiť dieťa? Nie. O akej rovnoprávnosti sa tu bavíme?
@tiezjedna este raz a pomaly. Ak zena porodi dieta niekomu inemu, co s tym ma ten dalsi muz? Ci on ma zaplatit vynosenie cudziemu chlapovi a jej samej?
Moj point je, ze je smiesne ,ako jedine kriterium na muza pouzit, ze (zatial, kym sa mu to hodi)plati a potom sa stazovat na chybajuce hodnoty a vlastnosti...
Chlap ma platit urcite viac.. zena porodi dieta, to nema ako inak vykompenzovat aby bolo vsetko 50/50
Nakoľko gro chlapov je totálne k ničomu a totálne nemožných, tak očakávam aspoň finančné zázemie :D
Ja som samostatná, ale muž, ktorý sa nedokáže alebo nechce o mna postarať, vo mne nejak nevyvoláva úctu a rešpekt a neverím, ze ma naozaj miluje. To su tie prirodzené roly.
@zmrzlinka8 niektorí muži si pletú pojem "prirodzené" a "prirodzenie"😉 a prirodzene preferujú ten druhý🙊
@tiezjedna Ak ma muz jedno dieta a dalsie nechce. Tak kazda dalsia priatelka mu uz tazko moze uctovat vynosenie a porod. 🙂 To musi vyuctovat svojmu ex.
@anonym_d7d72f tak ju potom ani nemusis mat, ci len sex by sme chceli? ale zena nech sa postara sama? Nech sama vsetko zariadi, ci ako? Ci naco vlastne chces priatelku? Akym prinosom ma pre teba byt? Ked vlastne planujete mat kazdy svoju vlastnu ekonomiku a nehospodarite spolu.
@tiezjedna este raz a pomaly. Ak zena porodi dieta niekomu inemu, co s tym ma ten dalsi muz? Ci on ma zaplatit vynosenie cudziemu chlapovi a jej samej?
Moj point je, ze je smiesne ,ako jedine kriterium na muza pouzit, ze (zatial, kym sa mu to hodi)plati a potom sa stazovat na chybajuce hodnoty a vlastnosti...
@anonym_d7d72f ešte raz a pomaly znova. Ty o čom?
@anonym_d7d72f ešte raz a pomaly znova. Ty o čom?
@tiezjedna a ty si gdo? 🙂
@anonym_b2fc8e ešte raz a pomaly. Dokáže byť muž tehotný a porodiť dieťa? Nie. O akej rovnoprávnosti sa tu bavíme?
@tiezjedna čiže stačí, že dokáže (aj keď deti mať nechce a nebude)? Ženy tiež nedokážu a nevykonávajú spústu najšpinavších a najnebezpečnejších prác, bez ktorých by veľa vecí nefungovalo.
@zuzana76 len po dlhšom čase to (jeden zarába, druhý sa stará o celú rodinu, domácnosť) stroskotá. Je to časovaná bomba majúca neblahý vplyv na oboch. Nepoznajú náročnosť toho, čo robí druhý partner a časom si toho prestávajú vážiť. Obojstranne. Niečo podobné časom nastáva aj vo vzťahu zamestnávateľ - zamestnanec.
@anonym_b2fc8e mnohym to vyhovuje, poznam viacere rodiny, kde muz je zivitelom, vyznamnym, samozrejme, ze su to tisicky mesacne, kde zeny robit nemusia a preberaju zodpovednost za rodinu, deti, neskor rodicov, manazuju lekarov, muz je absolutne odbremeneny od tejto povinnsoti a zena zase od klasickej prace. Poznam rodiny, kde to funguje naozaj perfektne.
Ja som "nová škola" , kto pozýva platí alebo "50/50" ale nie rozratavat na centy. Proste keď pozveme ja do kina , zaplatím ja. Keď pozve chlap na večeru platí on. Alebo výlet jeden napr vstupné druhý obed. Určite by som neočakávala, že ja navrhnem večeru ale očakávam, že vytiahne peňaženku on. Ak to urobí je to v poriadku, ak nie tak tiež nakoľko som to navrhla ja.
@tiezjedna čiže stačí, že dokáže (aj keď deti mať nechce a nebude)? Ženy tiež nedokážu a nevykonávajú spústu najšpinavších a najnebezpečnejších prác, bez ktorých by veľa vecí nefungovalo.
@anonym_b2fc8e tie co toto ocakavaju, tak zvacsa deti chcu, ja nár nepisem o tych co si hladaju uz dalsieho partnera, keby mi nedajboze stroskotalo manzelstvo, dalsieho by som uz nechcela. Nechcela by som moje deti, tvoje deti, nase deti.
priklanam sa k nazoru, ze nemam problem ist 50/50 dokonca zaplatit cely ucet.
ale najskor musim vidiet a vediet, ze chlap je galanty a vie ako sa ma spravat k zene.
ja zas na oplatku nebudem blba a nebudem si objednavat to najdrahsie z menu, len preto, ze plati muz.
ale urcite nebudem tolerovat u chlapa na 1.rande, ked mi navrhne, aby sme isli 50/50. bola som na takom rande - 1. a posledny krat.
Je pekné keď chlap raz za čas zaplatí ale nepovažujem to za samozrejmosť. Neprijala by som keby má za mňa všade platiť chlap. Keď sme spolu randili vždy som sa snažila aktívne podieľať na výdavkoch. On prišiel na aute, on zaplatil kino, ja som zaplatila občerstvenie. On prišiel na aute, on zaplatil večeru, ja som zaplatila kávu a pozvala ho na zmrzlinu. On vždy tých peňazí minul viac ako ja, každopádne by mi prišlo divné keby to má celé sponzorovať on. Takto vlastne fungujeme aj ako rodina a nikdy mi to nerobilo problém.
@zmrzlinka8 Mne sa paci, ako si zena necha zaplatit v mladosti svoju pritomnost, ale ocakava od neho, ze bude loajalny a zostane s nou, aj ked bude stara ... Zadarmo a z lasky. 🙂 Vysledok vieme, statistickych 50% rozvodovv po 40tke.
@anonym_d7d72f chceš povedať, že o rozvod žiadajú len muži? Je veľa žien, ktoré zostávajú s chlapom len kvôli deťom a sami odídu, rozvedú sa keď deti dospejú. Ženy sú oveľa samostatnejšie ako si myslíš... a veľa hlupákov sa popálilo na mladšom modely, keď došli financie 😂
Jedenkrát platím ja, druhý krát on. Neprepočítavať, len zachovať spravodlivosť.
@anonym_d7d72f chceš povedať, že o rozvod žiadajú len muži? Je veľa žien, ktoré zostávajú s chlapom len kvôli deťom a sami odídu, rozvedú sa keď deti dospejú. Ženy sú oveľa samostatnejšie ako si myslíš... a veľa hlupákov sa popálilo na mladšom modely, keď došli financie 😂
@anonym_be6f0a lenze popalit sa da aj na starom modeli. 😅 Muzi uprednostina ked uz, tak ten novsi ...
@anonym_be6f0a lenze popalit sa da aj na starom modeli. 😅 Muzi uprednostina ked uz, tak ten novsi ...
@anonym_d7d72f lenže ten novší model očakáva viac financií, keď už musí trpieť vedľa seba starého trtka 😂
@anonym_b2fc8e menuj mi jedinú profesiu, v ktorej na svete nefiguruje aj žena...
Btw, môj komentár bol reakciou na hlúposť, ktorú tu vyprodukoval iný odvážny anonym, že keď ide o platenie tak má cálovať chlap a keď ide o starostlivosť o deti a domácnosť, tak žiadame rovnoprávnosť😉
Neexistuje univerzalny model, kazdy to ma nejako, podstatne je, aby to vyhovovalo obom 🙂 my mame nazvala by som to pricetny 50:50 model, pricetny preto, ze sa nerozratavame na centy a platime vacsinu z uctu domacnosti, veceru raz ja raz muz a tak, ze manzel pocas mojej rodicovskej tahal vlastne vsetko a ziadne vydelovanie alebo plat si z uspor, ked nerobis, zaroven ale pricetny aj preto, ze ked ja platim pol vydavkov, tak on riesi rovnako domacnost a starostlivost o dieta. Tento model ale vyhovuje nam, inemu nemusi a zaroven je uskutocitelny, lebo zarabame obaja tak, aby 50/50 nebol problem ani pre jednu stranu.
@anonym_autor Ak viac zarába mal by ťahať viac. Plus žena ak chce byť pekná a chce muž sa ňou pýšiť sa musí aj udržiavať a je iné ak muž dá raz za polroka 10 eur u holiča za vlasy a žena každý mesiac a pol 100 eur u kaderníčky. Rovnako ak on dá za štvrťrok nejakých 20 eur za sprej, pastu na zuby a nejaký 3 v 1 prostriedok na vlasy aj pokožku a je rozdiel ak žena chce mať peknú pleť a musí sa o ňu starať, plus vlasy tiež prípravky niečo stoja a dá za tú kozmetiku za štvrťrok 100 eur... Mne príde fér proste napríklad ak účet v kaviarni za 20 eur nechá na nej, ak idú do reštiky a platia 50 zatiahne on alebo napríklad 2 krát ten účet v kaviarni za 20 eur zatiahne on a raz ona. Lebo verím že väčšina žien sa vydržiavať nechce dať a chcú tiež niečo prispieť. Ale malo by byť zohľadnené že do toho aby boli pekné pre muža dajú kopu peňazí a aj že menej zarábajú.
U nás platí hlavne partner, lebo zarobí viac a sám to tak chce. Ale po niekoľkých pozvaniach vždy pozvem aj ja jeho (či sa mu to páči alebo nie)... nechcem sa cítiť ako nejaký freeloader. 😃
@anonym_d7d72f lenže ten novší model očakáva viac financií, keď už musí trpieť vedľa seba starého trtka 😂
@anonym_be6f0a ak si myslis, ze stary model bude skromnejsi vzhladom na opotrebenie, tak sa mylis 😀
@anonym_be6f0a ak si myslis, ze stary model bude skromnejsi vzhladom na opotrebenie, tak sa mylis 😀
@anonym_d7d72f to si trafila😂 aktuálne máme medzi známymi prípad, kedy si "starý trtko" nabil hubu ukážkovo. Už sa videl s mladou laňkou, ale zabudol sa pozrieť do zrkadla a na účet... Mám ho síce rada, ale toto mu doprajem, pretože sa k svojej žene zachoval ako prvotriedny blb 😎
@anonym_d7d72f je veľa starších modelov, ktoré majú oveľa, ale oveľa vyššie hodnoty ako tie mladšie, ale ak niekomu stačí len obal, tak takým trtkom prajem veľa šťastia ❤
@anonym_d7d72f to si trafila😂 aktuálne máme medzi známymi prípad, kedy si "starý trtko" nabil hubu ukážkovo. Už sa videl s mladou laňkou, ale zabudol sa pozrieť do zrkadla a na účet... Mám ho síce rada, ale toto mu doprajem, pretože sa k svojej žene zachoval ako prvotriedny blb 😎
@tiezjedna Preco ako blb. Ak by zena odletela za novou laskou, lebo jej ten stary vztah nic neprinasal, tak by ste jej tlieskali a zelali vela stastia. Ked to urobi muz, je blb ... 🙂
@anonym_autor u nás platí všetko manžel, aj polovica majetku je na mňa. Svoju mzdu mám vreckové na kávu a manikúru. Nerobí mi však problém vytiahnuť kartu a zaplatiť nákup, reštiku, alebo objednať niečo z eshopu.

@tiezjedna v "novej škole" už ženy svoje "prirodzené role" odmietajú a čím ďalej tým viac deti mať nechcú. Chcú študovať, budovať kariéry, zarábať veľké peniaze a užívať si ich samy. Máme, chceme rovnoprávnosť, ale vo všetkom zas nie?