Kto by mal viac platiť vo vzťahu?
Kto podľa vás by mal viac platiť vo vzťahu? Muž alebo žena? Alebo napríklad čo také rande, výlety, reštaurácie a podobne? Myslíte si, že je ok platiť 50/50, ak ten muž aj tak zarába viac?
Nerozdeľujem podľa pohlavia. Čiže za mňa 50/50, ale nie doslova sa handrkovať o centy, prepočítavať, deliť bločky deleno 2, či platiť vždy každý za seba - takéto zmýšľanie by bol pre mňa "red flag". Ale skrátka tak nejak prirodzene spontánne.. Niekedy jeden, inokedy druhý, jeden benzín ak sa ide na výlet, druhý obed za oboch, atď.
A čo sa týka toho, že jeden zarába viac, tak za mňa záleží v akej "fáze" sa vzťah nachádza. Iné je počiatočné spoznávanie a iné spoločná domácnosť napríklad. Ale aj ohľadom tohto som za také nejaké prirodzené spontánne podelenie si. Vzťah by za mňa mal byť o "tímovosti", nie o vyrátavaní súm a o tom, čo kto má medzi nohami a čo by teda mal a nemal.
@anonym_autor univerzálna pravda neexistuje, lebo záleží od okolností ale zjednodušene môj názor:50/50 je totálna hovadina. Čo sa týka reštaurácii. Raz pozve žena raz muž ale ja som stará škola v tomto aj keď som mladá ale skôr má pozvať muž ako žena.
V skratke: idú dvaja na rande, chlap berie auto, za benzin si nič nevypyta. Vstupne si zaplati každý sám. Chlap pozve ženu do reštaurácie a zacvaká to, žena potom zaplatí kaviareň. Ale to dosť závisí od veku, koľko sú ľudia spolu, príjmov… Môj muž bol chudobný študent, ktorý bol ozaj rád, že má na jedlo. Ja som mala na v podstate všetko takže som sa nenechala pozývať, ale keby sme starší, muž zarába slušne, tak viem, že si odomňa nevypýta nič. Maximalne by ma nechal zaplatit zmrzlinu alebo kávu. Je to od okolností. Ale este jedna vec: keby ma chlap pozve na prvé rande a necha ma si to zaplatiť tak je to neskutočne divné.
Vo vzťahu majú platiť obaja ale tak, ako to vyhovuje danej dvojici - obom stranám, nie len jednej.
tak u nas je to tak, ze v restike vzdy plati on, ja som mu to aj na zaciatku povedala s humorom, ze mne pride asexualne keby mi chlap pri veceri dovolil vytiahnut penazenku, a tak nejak to nastastie prijal za svoje 🙂 a napriklad kino, kaviaren a tak, to zase platim vacisnou ja.. on vie, ze ja si mozem dovolit zaplatit aj za tu veceru, ale jednoducho nechcem. som rada, ze v tomto sme sa "nasli", lebo mala som takych co vsetko prepocitavali a pomaly ma brali ako nejaku transakciu a s tymto to vobec nemusim riesit. zaraba asi viac, ale netusim stale o kolko presne.
prvy rok dva ma vsetko platit chlap. Je to logicke dostane sex zadarmo.
@anonym_59570c Zena sa do sexu musi nutit? Preco sa za sex vo vztahu ma platit?
Ja som stará škola. Muž má získavať ženu, byť galantný a platiť.
@abbey1 Ked sa plati, ma muz, tak sme stara skola. Ked sa deli upratovanie, starost o deti,... vsetko co podla starej skoly mala na starost zena, tak sme zrazu nova skola a vsetko spravodlivo napoly. 😅
@anonym_59570c sex sa od nikoho nedostáva. Je to o dobrovoľnom vzťahu dvoch ľudí.
Ja som stará škola. Muž má získavať ženu, byť galantný a platiť.
@abbey1 a este tým aj ukázať, ze keď budú manželia, bude sa vediet postarať financne o rodinu, kým zena sa bude starať o deti
Toto tu uz dlho nebolo ...
@anonym_d7d72f Že? Ja už čakám na svoje obľúbené každoročné témy o Halloween, ktoré rozpútajú nenávisť medzi veriacimi a neveriacimi, už zachvíľu to príde 😂 A tradične na Vianoce, kto bol sklamaný z darčekov 😂
@anonym_autor ja som si sama zaviedla 50/50 aby to bolo spravidlive. Obaja zarabame takmer rovnako. Nie je to vela ale da sa to. Chcem aby to v mojom vztahu bolo spravidlive. Fungujeme tak ze najom 50/50. Ked si napriklad objedname jedlo raz platim cele ja a raz on. O auta sa starame kazdy o svoje. Alebo ked ideme do kina tak ja platim jedlo on vstupne a naopak. Proste snazim sa o to aby to bolo fer hoci on chcel vsetko platit ja nechcem vyzerat ako nesebestacna zlatokopka ci male dieta
@abbey1 a este tým aj ukázať, ze keď budú manželia, bude sa vediet postarať financne o rodinu, kým zena sa bude starať o deti
@zmrzlinka8 kym zena bude mat konecne v 35 s niekym deti, tak 15 rokov bude skusat vsetkych frajerov, ci su dost stedri a vhodni za otcov.😅 Oblubene skusky su parfemy, kabelky, restauracie a luxusne dovolenky. Dotycny dostane podla hodnoty darceka body, ktore sa mu nascitaju na konci roka. Za 100 eur jeden bod. Kto nedosiahne kazdy rok 100 bodov, bude diskvalifikovany a dostane kopacky ...
@abbey1 Ked sa plati, ma muz, tak sme stara skola. Ked sa deli upratovanie, starost o deti,... vsetko co podla starej skoly mala na starost zena, tak sme zrazu nova skola a vsetko spravodlivo napoly. 😅
@anonym_d7d72f nová škola to bude až vtedy, keď muži budú môcť byť tehotní a rodiť deti. Takže nikdy. Túto etapu vy muži radi a vedome vynechávate, že... Asi pud sebazáchovy😎
@anonym_d7d72f Keď s niekym chodím, ešte s nim nebývam, nemáme spolu deti a nemusím mu prať trenky.
Počas randenua očakávam, že sa muž ukáže ako chlap.
Presne ako je napísané vyššie, nech sa ukáže, že sa bude vedieť o rodinu postarať a ženu si vážiť.
Keď budeme manželia, rada sa budem starať o deti, variť, piecť a aj zarábať.
Nikdy ma chlap nemusel vydržiavať. Ale sby som si zapisoval, že dnes platil on, zajtra budem ja? Ďakujem, neprosím.
V manželstve máme spoločné peniaze, spoločné deti. Raz je hore jeden, raz druhý. V živote to tak chodí.
Keby chlap odomňa pýtal pol peňazí za kino, večeru, benzín tak s ním nie som..
Neskor vo vzťahu sa dohodnúť pri spoločnom bývaní je iné, ale musela by mi zostať vačšina peňazi na svoje potreby ako aj doteraz.
@zmrzlinka8 Presne tak. Potom tu ženy na materskej plačú, že to nevedia všetko utiahnuť a muž im vydeluje peniaze.
@anonym_d7d72f nová škola to bude až vtedy, keď muži budú môcť byť tehotní a rodiť deti. Takže nikdy. Túto etapu vy muži radi a vedome vynechávate, že... Asi pud sebazáchovy😎
@tiezjedna Ak ma muz jedno dieta a dalsie nechce. Tak kazda dalsia priatelka mu uz tazko moze uctovat vynosenie a porod. 🙂 To musi vyuctovat svojmu ex.
Ja som samostatná, ale muž, ktorý sa nedokáže alebo nechce o mna postarať, vo mne nejak nevyvoláva úctu a rešpekt a neverím, ze ma naozaj miluje. To su tie prirodzené roly.
Ja som samostatná, ale muž, ktorý sa nedokáže alebo nechce o mna postarať, vo mne nejak nevyvoláva úctu a rešpekt a neverím, ze ma naozaj miluje. To su tie prirodzené roly.
@zmrzlinka8 Mne sa paci, ako si zena necha zaplatit v mladosti svoju pritomnost, ale ocakava od neho, ze bude loajalny a zostane s nou, aj ked bude stara ... Zadarmo a z lasky. 🙂 Vysledok vieme, statistickych 50% rozvodovv po 40tke.
@anonym_autor myslím si proste, ze ak muz miluje, citi potrebu starať sa a chranit, zabezpečovať, co zena potrebuje
@anonym_autor nedokazem si predstavit aby chlap za mna platil vsetko. Ja kludne vytasim penazenku v restauracii, absolutne ziadny problem. Ten, kto povedal, ze muz sa ma starat, sa zrejme nevedel sam o seba postarat a stal sa zavisly na muzovi. Nikdy by som taka nechcela byt. Aj tymto mojim postojom vzdy chlapov zaujmem ze taketo zeny sa podla nich malo vidia. Stale ale neviem pochopit chlapov ktori vsetko cvakaju za zenu a ze im to nevadi.
@tiezjedna v "novej škole" už ženy svoje "prirodzené role" odmietajú a čím ďalej tým viac deti mať nechcú. Chcú študovať, budovať kariéry, zarábať veľké peniaze a užívať si ich samy. Máme, chceme rovnoprávnosť, ale vo všetkom zas nie?
@anonym_autor nedokazem si predstavit aby chlap za mna platil vsetko. Ja kludne vytasim penazenku v restauracii, absolutne ziadny problem. Ten, kto povedal, ze muz sa ma starat, sa zrejme nevedel sam o seba postarat a stal sa zavisly na muzovi. Nikdy by som taka nechcela byt. Aj tymto mojim postojom vzdy chlapov zaujmem ze taketo zeny sa podla nich malo vidia. Stale ale neviem pochopit chlapov ktori vsetko cvakaju za zenu a ze im to nevadi.
@rozkvet1 Jasné, mysli si to 😂 Gentleman je gentleman a muž, ktorého zaujme žena hlavne tým, že vytiahne peňaženku.. no comment 😂
@anonym_d7d72f podla mna nie, zeny, co chu chlapa, co plati, tak vacsina budú kludne doma a starat sa o domacnost, ale vyzadujú, aby ich chlap uzivil. Ak to chlap nedokaze a musi ist do prace aj zena, tak vtedy delba aj domacich povinnosti. Pokial je zena usetrena vykonu prace, tak nevidim dovod, aby chlap doma nieco robil, domacnost a deti su vtedy zalezitostou zeny.
@rozkvet1 Koľkých chlapov si tým zaujala? Prečo nie len 1,2 a to toho pravého?
Najlepsie je, ked adept gentleman uspesne zlozi platiacu skusku, potom napusti dotycnu, ta porodi. A adept zrazu nema zaujem o dieta, ani o platenie na dieta. Ide dalej oblbovat dalsie hlupe ... A kde udelali soudruzi z NDR chybu? 🙂 To ze niekto vie, ze ak si chce zasukat, tak ma zaplatit par veceri, neznamena, ze ma vztah k detom a je ochotny sa im venovat, aj na ne platit.

Je to o dohode medzi partnermi spravna odpoved neexistuje len tak, ako to obom vzajomne vzhladom na ich financne moznosti vyhovuje.