icon

Láska po štyridsiatke: Je to možné?

9. júl 2024

Dokázali ste sa zaľúbiť po 40tke aj napriek sklamaniam?

tttbb
10. júl 2024

@ivanabat Rozchodom trpia vsetci, muzi, zeny a aj deti. Ze sa to najkoniec nejak "zvladne" neznamena, ze to nie je tazke pre kazdeho. Deti to citia, a zeny a aj chlapov to poznaci naveky vnutorne ;) Nemyslim, ze psychicky, alebo mentalne ale ku vsetkemu pristupujes o tisic percent opatrnejsie. Aj ked predtym uz bol clovek opatrny dost, potom je este omnoho viac.

autor
10. júl 2024

@ivanabat áno ten pocit že prehrávam a nerobím dosť mám denne. Viem presne o čom píšeš. Pocity nedostatočnosti, zúfalstva, beznádeje a keď do toho ešte niekto zatne a “kopne si do nás” mám čo robiť, aby som sa nezosypala. Keď si predstavím nejakého adepta a to peklo, je mi bytostne zle. Preto ma zaujíma či to nejaká žena dokázala.

la_dolce_vita
10. júl 2024

Klobuk dole pred vami zienky... ale deti nebudu stale malicke a potom mozno pride vas cas a prilezitost.

kaktusik007
10. júl 2024

autorka - lub samu seba. nic si nevycitaj, nic aktivne nevyhladavaj. Co sa ma stat, stane sa ;) Bude dobre. Deti rastu a cim su staraie, tym menej su na nas zavisle

summer23456
10. júl 2024

Pozri sa, veľa žien nemá šťastie že stretne dobrého muža a má rodinu. Napr ja som rada,že mám dieťa, zdravé dieťa,nie každá má to šťastie. Sú ženy ktoré žijú celý život samé žiaľ. Takže nie sme na tom tak zle. Ak máte strechu nad hlavou, ste zdraví, máš prácu...tak si môžeš povedať, príde skvelý chlap, bude to super, nepríde, tak aj tak mám veľa v porovnaní s inými...

ivanabat
10. júl 2024

@kaktusik007 moje deti majú 8 a 6, ono niekedy to svetlo tam je, potom zas len tma, je to sínusoida, ako život

ivanabat
10. júl 2024

Ja osobne poznám slobodné matky, ktoré si našli partnerov aj s malými deťmi, ale väčšina sa dokázala otvoriť vzťahu, až keď im deti vyrástli. Ja to cítim rovnako. Ani nemám pocit, že sa mám zle alebo tak, mám to neporovnateľne ťažšie, ale sú ľudia, ktorí žijú ťažší život. Snažím sa tešiť z maličkostí a tak vediem aj svoje deti.

summer23456
10. júl 2024

Žienky nezabúdajme že naše šťastie nezávisí od žiadneho chlapa, ale len od nás samých. Aj ženy s mužmi majú starosti, aj vzťahové, finančné, do svokrami🤣🙈aj deti ich neposlúchajú... Takže tiež to nie je len skvelé. Takže neupadajme na duchu😊

summer23456
10. júl 2024

@ivanabat ináč toto si aj ja hovorím,že možno keď bude dvere veľká... Potom si budem užívať život, cestovať. Len zdravie nech vám slúži 💗

berta100
Autor odpoveď zmazal
minimie
10. júl 2024

Že ženy s deťmi sklamané mužom na sex nepomyslia? Tak to prrr, nebudem kvôli nemu v celibáte predsa. Skôr som za jak spomínal niekto že použiť na sex a odkopnúť. Načo si sklamaním prechádzať nanovo? Len aby to nebolelo tak som hľadala niekoho s tým istým nastavením. A nakoniec z toho taký vzťah, že obaja by sme si klopkali na čelo kebyže vopred vieme čo z toho vznikne. 🙈. Takze áno, môže byť aj láska po sklamaní vo vyššom veku, hlavne hlavu hore a neodmietať dobré veci

summer23456
10. júl 2024

@berta100 úplne s tebou súhlasím

joannita
10. júl 2024

Uz nikdy by som sa nechcela zalubit rozvedena po 40tke so zavazkami. A uz nikdy by som nechcela so ziadnym muzom byvat....

summer23456
10. júl 2024

@joannita ja napríklad tiež si neviem predstaviť s niekým žiť. Keď už tak nejaké stretávanie, spoločne výlety, ok. Ale spoločné bývanie už asi nie je pre mňa, už som si zvykla na ten svoj kľud...

joannita
10. júl 2024

@summer23456 ano, max nejaky kamarat....

summer23456
10. júl 2024

@joannita ale to ma asi tak veľa ľudí, ktorí už majú deti a povedzme po 40tke keď už ani ďalšie deti nechcú, tak sa nehrnú už do spoločnej domácnosti...

matkahelka
10. júl 2024

Rozvedena sice nie som a verim, ze ani nebudem. Som 40 plus, ale napisem za seba, ze si neviem predstavit zacinat zit s nejakym cudzim chlapom a mojimi detmi. Jedno dieta v puberte, druhe male. Starsia by mi asi klopkala na celo, ci mi sibe, ze v 16r.ma zit s cudzim clovekom. Sama by som urcite nechcela byt, mne by chlap chybal. som velmi kontaktna, potrebujem fyzicno. a kino, vylety, dospelacke konverzacie, dobra vecera s poharom vina, sex, atd. na prijemne chvile chlap urcite, ale zacinat zit s niekym v takom veku a s detmi- za mna velke nie. v takom veku ma kazdy svoje ritualy, sposob fungovania a menit to nasilu a prisposobovat sa narobi viac skody ako uzitku. Mam kamosku, co ma takto partnera uz dlhe roky, kazdy sam byva, stretnu sa, ked im to vyhovuje, travia spolu dovolenky, chodia na tury, teraz uz maju deti velke, tak casu maju na seba habadej. a neraz povedala, ze aj ked jej syn odide o 2-3 r.z bytu a zostane v byte sama, ona si k sebe toho partnera nenastahuje, ze takto im to obom max vyhovuje.

autor
10. júl 2024

@joannita veľmi rezolútne napísané. Vieš to rozpísať?

autor
10. júl 2024

@berta100 keď je žena je na všetko sama aký má kľud? Podľa mňa sú zdravotne vybité po vychovaní detí rovnako osamelé matky ako ženy v nefunkčných vzťahoch.

betulinka1
10. júl 2024

Nemala som sice este 40 rokov ale bola som slobodna matka. On mal dieta v striedavke mali sme 37 rokov. Sme spolu 7 rokov. Moj otec mal 59 rokov ked zomrela mamina a tiez nechcel ostat sam, nasiel si priatelku su spolu 8 rokov. Moj ujo mal 67 rokov, ked mu zomrela manzelka, ma priatelku dva roky. Ak by som ostala sama aj ako 50 rocna, nechcela by som ostat sama. Mne by bolo po veceroch smutno aj po fyzickej stranke by mi chlap doma chybal a plus ja som taky starostlivý typ, no o koho by som sa starala.

dorottka
10. júl 2024

Ja sice nemam zavazky, ale ani “stastie” na vztahy. Je to ale moja “vina”, neriesim to totiz nijak, je mi dobre, ako je, mam velke mnozstvo priatelov a mnozstvo aktivit, cize samotu nepocitujem. Asi kvoli tomu, ze aj takto sa mi zije super, je to o to tazsie - som narocnejsia, pretoze nemam zapotreby robit kompromisy, pokial vyslovene nechcem 🤷‍♀️ Uvidime, ako bude, tak bude, stale dobre bude 🙂

dorottka
10. júl 2024

@betulinka1 ja som tiez taka starostliva a obavala som sa toho, ale tuto potrebu si vybijam na svojich psoch, rodine a blizkych priateloch… stale sa da dako realizovat, ved furt ma dakto daky problem 😃

juliana30
Autor odpoveď zmazal
berta100
10. júl 2024

Predsa psychicky ,ta žena trpí omnoho viac v nefunkčnom vzťahu ,ma síce muža ale ten o ňu nemá záujem ako o ženu ,neni milovaná ,intímnosti žiadne ,toto každej žene dá dole sebavedomie,žena trpí a následne vznikajú rôzne ochorenie zo psychiky .Veď to musi byť riadny nápor na psychiku,každý deň sa vedľa spolubývajúceho zobúdzať .Nehovoriac kopec roboty navyše ,prať ,žehliť ,variť viac aj pre chlapa .Viac upratovania,je to o človeka dospelého viac .
Proste ta single žena s deťmi ma svoj systém ,žije pre deti a nemusí sa ešte prispôsobovať a trenky prať nejakému mužovi ktorý už zrejme má inú ale ,,kvôli deťom ,majetkom ,,vychcane využíva benefity doma .
Za mňa nie ,nikdy by som neostala v nefunkčnom vzťahu ,mám dosť sebavedomia,sebaúcty aby som sa takto neponížila.

kristiii
10. júl 2024

Autorka, ak sa pýtaš na kľud v živote osamelej matky v porovnaní so životom vydatej/zadanej matky, ktorá žije v toxickom vzťahu, tak si zrejme naozaj nefunkčný vzťah nezažila. Lebo tá úľava, keď sa zbavíš "záťaže" vo forme partnera, ktorý je či už fyzicky alebo psychicky vyčerpávajúci (nazvime to pekne), stojí za veľa veľa zdravia.

autor
10. júl 2024

@kristiii mýliš sa, veľmi. Ver mi, že by si so mnou nemenila, a prípadne si zažila to čo ja. Súhlasím, je to obrovská úľava byť sama, ale tie stresy na všetko sama a podobne to je strašné. Takže áno, pokiaľ je žena na deti sama tak sa vytrápi tak isto ako s mužom teroristom. Môj názor, ale kľudnejšia som sama aj keď padám na hubu 40x do dňa.

kristiii
10. júl 2024

Ale veď presne o to ide, že si kludnejsia než s nejakým magorom..však presne o tom som písala..

joannita
10. júl 2024

Autorka, nerozumiem, co mam rozpisat? 🤔

som_realistka
10. júl 2024

@tttbb však práve tá poznámka ma zaskočila, a ešte keď sa ta niekto po ca 6hodinach co spolu strávite spýta ci to myslíš vážne. Keby povedal ze hľadá niekoho s kým chce stráviť život. Alebo co ja viem, s kým bude tvoriť nové spomienky, hocičo ale "ženu co sa postará o chlapa" 😄😄😄

elizea
11. júl 2024

@tttbb To je smutné.