icon

Láska sa zmenila na nenávisť. Ako to zvládnuť?

10. aug 2026

Ako sa vyrovnat s tym, ked muz nadbieha zene niekolko rokov, cestuje aj do zahranicia len aby ju videl doslova par hodin? Iniciuje kontakt, volava jej? Nikdy spolu vztah nemali, ale aj ona ho milovala. Jeho kamarati vzdy pred nou spomenu jeho meno akoby bola sucastou ich konverzacie? Ona sa po rokoch odhodla cestovat do priestoru kde je on a on sa zacne zastitovat svojim vztahom? On bol cely cas vo vztahu, s partnerkou su spolu dlhe roky, bez manzelstva, bez deti. Ked sa ona snazi priblizit, on po rokoch vytiahne fotky s partnerkou a zdoraznuje svoj vztah pred tou zenou o ktoru roky prejavoval zaujem. Nemyslela som si, ze sa laska moze zmenit na nenavist. Ze hranica medzi laskou a nenavistou je taka tenka. Velmi ma to boli. Zazili ste nieco take?

anonym_4ea317
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_4944cc ano, videla som x-krat muzov kvoli mne zariskovat. Tento to vsak nie je. Aspon nie tak, aby boli veci jasne

@anonym_autor muz ak zenu chce, tak to da najavo tak, aby jej to jasne bolo. Nebude riskovat, ze si najdes niekoho ineho len preto, ze on je nejasny. Cim dalej tym viac je zrejme, ze si to brala inak ako on a videla si v tom viac, nez tam bolo.

autor
10. aug 2026
@anonym_4ea317

@anonym_autor muz ak zenu chce, tak to da najavo tak, aby jej to jasne bolo. Nebude riskovat, ze si najdes niekoho ineho len preto, ze on je nejasny. Cim dalej tym viac je zrejme, ze si to brala inak ako on a videla si v tom viac, nez tam bolo.

@anonym_4ea317 dakujem za pohlad

anonym_4944cc
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_4944cc ano, videla som x-krat muzov kvoli mne zariskovat. Tento to vsak nie je. Aspon nie tak, aby boli veci jasne

@anonym_autor ako zariskovat? ved si ponsebe precitaj co si napisala nemali ste vy dvaja zoaden vztah, on po cely cas co ti nadbiehal mal. Akoze mal zariskovat v tom, ze da kopacky frajerke alebo ju podvedie? 🤦🏼‍♀️

anonym_4ea317
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_afc5b3 40 + obaja. Nie nie som stara dievka.

@anonym_autor takze si alebo si bola vydata? A tato tema je o tom, ze muz, o ktorom si si myslela, ze bude tvoj milenec (alebo partner), ta nakoniec nechce? To bola ta "komplikovana situacia", kvoli ktorej si mu nic nenaznacovala? Obaja zadani? Tak si si vysnivala, ze ked to ukoncis ty, ukonci to aj on?

anonym_277113
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_277113 po 20 rokoch sa stale mota okolo teba?

@anonym_autor
Ano

citronove_koliesko
Včera o 03:20
@anonym_autor

@anonym_4ea317 on nemal odo mna roky signaly, ze ma zaujima. Som typ nedobytnej pohladavky s odstupom. Priznavam. Ako som pisala vyssie, moj odstup sa odvijal aj od jeho nejasnosti a zastupnych krokov a tem cez ktore sa mi snazil priblizit

@anonym_autor bavilo ho dobijat, bavilo ho to iskrenie a teraz ked si jasne ukazala ze ho chces tak uz ho to nebavi, stabilny vztah ma dlhidobo a teba ako partnerku nechce. On by iskril mozno dalsie roky len ty si to posunula a toto on nechce. Takto to citam ja.

anonym_851d1f
Včera o 04:05
@anonym_autor

@anonym_851d1f uz nie ste spolu?

@anonym_autor Uz sme uplne citovo odpojeni, obchadzame sa a momentalne riesime rozchod, delenie detí a tak. Nic pekne.

autor
Včera o 04:21
@citronove_koliesko

@anonym_autor bavilo ho dobijat, bavilo ho to iskrenie a teraz ked si jasne ukazala ze ho chces tak uz ho to nebavi, stabilny vztah ma dlhidobo a teba ako partnerku nechce. On by iskril mozno dalsie roky len ty si to posunula a toto on nechce. Takto to citam ja.

@citronove_koliesko ano nieco take. Ako dieta ktore si pod vianocnym stromcekom najde vytuzeny darcek a nevie sa z neho naplno tesit, lebo vlastne ani nevie ci ten darcek chce. Ked som sa vsak stiahla, prisiel jeho smutok, vycitka kde som

autor
Včera o 04:22
@anonym_851d1f

@anonym_autor Uz sme uplne citovo odpojeni, obchadzame sa a momentalne riesime rozchod, delenie detí a tak. Nic pekne.

@anonym_851d1f to mi je luto, tazky pribeh

autor
Včera o 04:26
@anonym_4ea317

@anonym_autor takze si alebo si bola vydata? A tato tema je o tom, ze muz, o ktorom si si myslela, ze bude tvoj milenec (alebo partner), ta nakoniec nechce? To bola ta "komplikovana situacia", kvoli ktorej si mu nic nenaznacovala? Obaja zadani? Tak si si vysnivala, ze ked to ukoncis ty, ukonci to aj on?

@anonym_4ea317 v istom veku veci nie su uz cierno-biele. V strednom veku je normalne, ze ludia uz maju za sebou nejake dlhodobe vztahy. Keby teba muz roky vyhladaval, od jeho okolia by si dostavala otazky na neho, snazil sa ta vo svojom zivote udrzat a bol by v tomto smere aktivny, nemyslela by si si, ze si pripusta vo svojom sukromi zmenu? Najskor musi prist priblizenie, neskor mozu prist vaznejsie rozhodnutia

anonym_e779ab
Včera o 05:37

Stalo sa mi nieco podobne zamlada. Mala som priatela na vojne, ale stretla som v mojich ociach vtedy vynimocneho muza. Zazili sme intenzivny romanik, zalubila som sa. Vedel, ze niekoho mam. Ked som mu povedala, ze to vyriesim rozchodom, okamzite to ukoncil. Tak som ostala sama a ublizila niekomu zbytocne. Nuz stava sa, ale nenavist som nepocitovala, len dlho mi trvalo dostat ho z hlavy.

anonym_4ea317
Včera o 05:56
@anonym_autor

@anonym_4ea317 v istom veku veci nie su uz cierno-biele. V strednom veku je normalne, ze ludia uz maju za sebou nejake dlhodobe vztahy. Keby teba muz roky vyhladaval, od jeho okolia by si dostavala otazky na neho, snazil sa ta vo svojom zivote udrzat a bol by v tomto smere aktivny, nemyslela by si si, ze si pripusta vo svojom sukromi zmenu? Najskor musi prist priblizenie, neskor mozu prist vaznejsie rozhodnutia

@anonym_autor pripustila by som si, ze sa mu pacim, ale nepredpokadala by som automaticky, ze opusti kvoli tomu partnerku. O takychto veciach sa rozprava, nespolieha sa len na vlastne predstavy a sny. On sam ti ani raz jasne nepotvrdil, ze partnerku opusti, no ty si o tom samu seba presvedcila na zaklade nejakych naznakov a vlastných domnienok. Nie, prejav sympatii a flirt neznamena automaticky - opustim kvoli tebe partnerku.

anonym_4ea317
Včera o 06:04

Este jedna vec ma napadla. Mozno cele tie roky s tebou flirtoval a prejavoval zaujem prave preto, ze si myslel, ze je to bezpecne. Mozno dufal v sex, ale to je maximalne tak vsetko. Vedel, ze si vo vztahu, vedel, ze z toho kvoli tomu nic vazne nebude, ze mu to jeho sukromie nenarusi. Bolo to bezpecne, lebo mu to nemalo nijako ohrozit jeho vztah. Ale ked zistil, ze uz by si aj bola ochotna s nim nieco riesit a ze by si tak doma mohol situaciu skomplikovat, tak sa zlakol a usadil ta. Lebo on nechce zit s tebou. On uz partnerku ma, s ktorou je natolko spokojny, ze ju kvoli tebe neopusti.

lb1984
Včera o 06:19

To je take detinske. 😒 take detske hratky a namiesto normalnej zrelej komunikacie dohady. Preto tie vztahy su ake su. Mozno v tebe neni ziadna nenavist ale ranene ego. 🤷‍♀️ ak niekoho mas realne rad nenavist necitis ani ked velmi chces len bolest a smutok .... tym ze to bolo nenaplnene a bolo nieco medzi vami skuste byt niekde spolu na party a len ten hore vie kde a ako pravdepodobne skoncite. A aby to nebolo potom nasledne bolestive. Za mna charakterny chlap sa proste nesprava z nudze cnost a tiez mi nepride normalne ukazovat foto priatelky druhej - to co chlapec predvadza ..... normalne to neni zjavne tiez ma v sebe nieco nedoriesene ..... ja len lutujem ak je to tak ako pises ty jeho partnerku .....

autor
Včera o 06:23
@anonym_4ea317

@anonym_autor pripustila by som si, ze sa mu pacim, ale nepredpokadala by som automaticky, ze opusti kvoli tomu partnerku. O takychto veciach sa rozprava, nespolieha sa len na vlastne predstavy a sny. On sam ti ani raz jasne nepotvrdil, ze partnerku opusti, no ty si o tom samu seba presvedcila na zaklade nejakych naznakov a vlastných domnienok. Nie, prejav sympatii a flirt neznamena automaticky - opustim kvoli tebe partnerku.

@anonym_4ea317 my sme nikdy nemali otvorenu debatu o nasej buducnosti ani o situacii na oboch stranach. V tom bode sme este neboli

autor
Včera o 06:25
@anonym_4ea317

Este jedna vec ma napadla. Mozno cele tie roky s tebou flirtoval a prejavoval zaujem prave preto, ze si myslel, ze je to bezpecne. Mozno dufal v sex, ale to je maximalne tak vsetko. Vedel, ze si vo vztahu, vedel, ze z toho kvoli tomu nic vazne nebude, ze mu to jeho sukromie nenarusi. Bolo to bezpecne, lebo mu to nemalo nijako ohrozit jeho vztah. Ale ked zistil, ze uz by si aj bola ochotna s nim nieco riesit a ze by si tak doma mohol situaciu skomplikovat, tak sa zlakol a usadil ta. Lebo on nechce zit s tebou. On uz partnerku ma, s ktorou je natolko spokojny, ze ju kvoli tebe neopusti.

@anonym_4ea317 on s partnerkou nie je spokojny, to mi odhalil

anonym_afc5b3
Včera o 06:27

Cudujes sa ale koľko muzov/aj zien/ v trvalých zväzkoch, či partnerských, manželských toto robi.Dokonca ani po prevaleni nevery koľko z nich sa nehodlá rozist , muzi neukoncuju vztahy len tak, to by musel byt jeho vztah nefunkcny a zaľúbit sa inde. Sama som to zazila a asi vacsina z nás.Muzi majú svoj bezpečný prístav-svoj vztah a popri tom si ego mastia na inych zenach.Az by mu ten jeho vztah nebyhovoval, davno by ti dal signál.Takze netreba byt naivna. Jednoduchá odpoved-robila mu dobre tvoja pozornosť, zaujem chcel byt kamarát to je všetko

anonym_a71ff2
Včera o 06:34

@anonym_autor chcela som napisat nieco podobne, ale komentar nado mnou vsetky moje myslienky dokonale vystihol. Muzi v dlhodobych vztahoch vyhladavaju nove impulzy, vzrusenie a netreba za tym hladat nic hlboke, nejde o lasku. Muzi su lovci, bavilo ho lovit. Bohvie, kolko takych zien okrem teba obhanal. Bavil sa. Teraz si ho uz prestala bavit, dal ti stopku. Neuveritelne, aka si na zenu v zrelom veku naivna. Reci, ze je muz nespokonny vo svojom vztahu neber vazne. v 20 rocnom vztahu je sice rutina a nuda, ale stabilita a istoty. Vzrusenie a zabavu si muzi hladaju pomimo, ale stabilitu a istoty nechcu opustit. Hovori zo mna zial aj vlastna skusenost.

anonym_851d1f
Včera o 06:35
@anonym_autor

@anonym_4ea317 my sme nikdy nemali otvorenu debatu o nasej buducnosti ani o situacii na oboch stranach. V tom bode sme este neboli

@anonym_autor Prepac, ale mne pride ze vy ste mali priiilis vela zahmlievania, nejasnych, vagnych otazok odpovedí, take nijake vsetko, nemastne neslané, nikdy nikto sa nijako nevyjadril, obaja ste zili v nejakych nejasnych konturach nikdy ste si nic na rovinu nevyjasnili, nepovedali, neurobili zavery rozhodnutia...cele zle...takto sa neda normalne v pohode zit. Clovek potrebuje jasne vediet veci, jasne si to vykomunikovat rozhodnut sa a prebrat zodpovednost. Take lavirovanie medzi tym a hentym to je k nicomu...ano nech je ano, nie nech je nie...takze toto vidim ako velky problem vo vasom "vztahu" , absolutne neujasnenie vecí postojov z oboch stran. Najhorsia pre cloveka nie je pravda ale neistota, ked nevie na com je.

autor
Včera o 06:37
@anonym_851d1f

@anonym_autor Prepac, ale mne pride ze vy ste mali priiilis vela zahmlievania, nejasnych, vagnych otazok odpovedí, take nijake vsetko, nemastne neslané, nikdy nikto sa nijako nevyjadril, obaja ste zili v nejakych nejasnych konturach nikdy ste si nic na rovinu nevyjasnili, nepovedali, neurobili zavery rozhodnutia...cele zle...takto sa neda normalne v pohode zit. Clovek potrebuje jasne vediet veci, jasne si to vykomunikovat rozhodnut sa a prebrat zodpovednost. Take lavirovanie medzi tym a hentym to je k nicomu...ano nech je ano, nie nech je nie...takze toto vidim ako velky problem vo vasom "vztahu" , absolutne neujasnenie vecí postojov z oboch stran. Najhorsia pre cloveka nie je pravda ale neistota, ked nevie na com je.

@anonym_851d1f presny a rozumny komentar. V takyto nejaky vhlad som dufala ked som zakladala diskusiu. Dakujem

anonym_ce077c
Včera o 07:15
@anonym_autor

@eugen777 on sa nikam neposunul. Cely cas je s jednou a tou istou partnerkou. Odkedy ma pozna, cely cas co mi nadbiehal a daleko dlhsie. Oni su spolu polovicu ich zivota. Mna pozna niekolko rokov. Ja som ho neodmietala, nebola som vsak ani vrucna. Dovod bol ten, ze on nikdy nebol jasny, jednoznacny. Jeho zaujem o mna sa vzdy dal interpretovat aj do znacnej miery ako profesionalny, kedze sme sa spoznali v pracovnom prostredi.

@anonym_autor ty si vážne sklamaná ze ti nevyšiel vzťah s chlapom ktorý roky podvádza svoju priateľku? Naozaj ti je ľúto za takým mužom?
A ze za tebou cestoval kilometre pre pár hodín? 😅
Sex. .sex...sex..
Áno, chlap pricestuje aj polovicu zemegule ak vie ze suka dá. Pudy.

anonym_ce077c
Včera o 07:18
@anonym_851d1f

@anonym_851d1f načo jej naivitu ešte násobíš??? Chlap mal bokovku. Tá bokovka je autorka. Ak by chcel, riešil by viac.

anonym_851d1f
Včera o 07:39
@anonym_ce077c

@anonym_851d1f načo jej naivitu ešte násobíš??? Chlap mal bokovku. Tá bokovka je autorka. Ak by chcel, riešil by viac.

@anonym_ce077c Neviem ci citas a chapes spravne co som pisala. Absolutne ziadnu naivitu nenasobim. Len som skusila popisat co v ich "vztahu" z toho co napisala vnimam ja a vnimam to ako velky problem. A to teda ,myslim problem celkovo, ked vztahy nie su vobec vyjasnene cele roky. Neviem fakt o akej naivite o com ty vlastne tocis.

anonym_851d1f
Včera o 07:40
@anonym_ce077c

@anonym_ce077c A po dalsie, bola to skor platonicka bokovka, kedze k sexu ani nedoslo a vlastne autorka sa tiez isty cas tvarila skor neviditelne pre neho. Takze to je taka bokovka ako ked si das plagat nejakeho hezouna na stenu.

anonym_a1f64d
Včera o 07:49
@anonym_autor

@anonym_589504 odpust moju nedokonalost. Asi to je miestami zmatocne. Sorry

@anonym_autor hrali ste tanečky okolo...tak ako ho ty platonicky miluješ on miluje ju.Nechaj to tak a nestracaj čas

anonym_a1f64d
Včera o 07:56
@anonym_autor

@anonym_4ea317 nevedela som o jeho zadanosti. Predpokladala som, ze nie je sam ale zamerne som okolo neho nesnorila. Za tie roky sme sa nikdy nebavili o sukromi. Nepatrala som, priznavam, ze aj preto, ze som sa obavala, ze uvidim nieco co ma bude boliet

@anonym_autor neklames?píšes, že si roky nevedela či niekoho má a nesnorila a ďalej píšeš že vo vzťahu nebol spokojný.Ak si bola roky nedobytna a nedostupná čo si čakala?Boli to, ale boli to preto, že si nikdy nedala najavo aký je pre teba dôležitý.nemas mať prečo na neho negatívne pocity čím ti ublížil?Žije si svoj život, ak si ho chcela mala si to dať najavo, ale určite nie v takom dospelom veku čakať na Godota

autor
Včera o 08:36
@anonym_ce077c

@anonym_autor ty si vážne sklamaná ze ti nevyšiel vzťah s chlapom ktorý roky podvádza svoju priateľku? Naozaj ti je ľúto za takým mužom?
A ze za tebou cestoval kilometre pre pár hodín? 😅
Sex. .sex...sex..
Áno, chlap pricestuje aj polovicu zemegule ak vie ze suka dá. Pudy.

@anonym_ce077c neviem z ktorej casti diskusie si vydedukovala, ze sme mali pomer ale nemali sme. Ziadny fyzicky kontakt. On nepodvadzal. Ostalo to v rovine potencialu medzi nami.

autor
Včera o 08:39
@anonym_a1f64d

@anonym_autor neklames?píšes, že si roky nevedela či niekoho má a nesnorila a ďalej píšeš že vo vzťahu nebol spokojný.Ak si bola roky nedobytna a nedostupná čo si čakala?Boli to, ale boli to preto, že si nikdy nedala najavo aký je pre teba dôležitý.nemas mať prečo na neho negatívne pocity čím ti ublížil?Žije si svoj život, ak si ho chcela mala si to dať najavo, ale určite nie v takom dospelom veku čakať na Godota

@anonym_a1f64d to ze vo vztahu nie je OK mi povedal pred nejakym casom, nedavno. Vlastne vtedy po prvykrat otvorene priznal, ze s niekym je. Su profesie a ludia, ktori nevystavuju svoje sukromie cez socialne siete, neodhaluju sa, lebo nemaju tu potrebu.

autor
Včera o 08:40
@anonym_a1f64d

@anonym_a1f64d ano mas pravdu, mohla som byt aj ja jasnejsia, dat otvorene sympatie najavo. Je to moj podiel na probleme

katkazatka
Včera o 09:05

Mozno ta len lakala predstava o nom. Vzrusenie zo samotneho dobyjania, to , ze si ziaduca. Ak by ta dobyjal doteraz, mozno by si stale odolavala a tesila sa z jeho priazne a vlastne ani nic ine by si nechcela. No on to ukoncil a ty si prisla o pozornost a to ta ranilo. Uz nie si zaujimava a nie si objekt. Len sa spytam-to ta bavilo tolko rokov tieto tanečky? Za mna prilis dlha doba a veru by ma to bez nejakej prespoektivy nebavilo. O jeho charaktere radsej pomlcim. Ked chcel zasuvat, tak si mal poriesit svoje manzelstvo.