icon

Láska sa zmenila na nenávisť. Ako to zvládnuť?

10. aug 2026

Ako sa vyrovnat s tym, ked muz nadbieha zene niekolko rokov, cestuje aj do zahranicia len aby ju videl doslova par hodin? Iniciuje kontakt, volava jej? Nikdy spolu vztah nemali, ale aj ona ho milovala. Jeho kamarati vzdy pred nou spomenu jeho meno akoby bola sucastou ich konverzacie? Ona sa po rokoch odhodla cestovat do priestoru kde je on a on sa zacne zastitovat svojim vztahom? On bol cely cas vo vztahu, s partnerkou su spolu dlhe roky, bez manzelstva, bez deti. Ked sa ona snazi priblizit, on po rokoch vytiahne fotky s partnerkou a zdoraznuje svoj vztah pred tou zenou o ktoru roky prejavoval zaujem. Nemyslela som si, ze sa laska moze zmenit na nenavist. Ze hranica medzi laskou a nenavistou je taka tenka. Velmi ma to boli. Zazili ste nieco take?

anonym_4c3593
Včera o 19:22
@anonym_autor

@anonym_4c3593 sympatie boli vzdy obojstranne. On ma vyhladaval aj ked bolo za tie roky x situacii kedy sme mohli kontakt navzdy stratit. A ja mam k nemu citovy vztah. Bez toho aby sa to medzi nami posunulo do nevery

@anonym_autor no mne to hlava neberie, aby som ja udržiavala sympatie k chlapovi, ktorý je v partnerskom vzťahu. Ak by si ty skončila, on by skončil tiež. Takto to udržiavate. Ty by si ako doma prežívala, ak by tvoj partner toto robil? Páčilo by sa ti to?

autor
Včera o 19:36
@anonym_4c3593

@anonym_autor no mne to hlava neberie, aby som ja udržiavala sympatie k chlapovi, ktorý je v partnerskom vzťahu. Ak by si ty skončila, on by skončil tiež. Takto to udržiavate. Ty by si ako doma prežívala, ak by tvoj partner toto robil? Páčilo by sa ti to?

@anonym_4c3593 iste, ze by sa mi to nepacilo. Xkrat som sa to snazila potlacit, odosobnit sa od toho, akosi to nejde. Ani si nemyslim, ze by ktokolvek z nas isiel do vztahu popri sucasnom vztahu. Tato situacia mnou ale vnutorne hlboko otriasla a bola som uz na dobrej ceste vytriezviet

anonym_4c3593
Včera o 19:40
@anonym_autor

@anonym_4c3593 iste, ze by sa mi to nepacilo. Xkrat som sa to snazila potlacit, odosobnit sa od toho, akosi to nejde. Ani si nemyslim, ze by ktokolvek z nas isiel do vztahu popri sucasnom vztahu. Tato situacia mnou ale vnutorne hlboko otriasla a bola som uz na dobrej ceste vytriezviet

@anonym_autor ja by som o takého chlapa nestala. Vieš, ako jeho partnerka by trpela, ak by na to prišla?

anonym_14db95
Včera o 19:43
@anonym_autor

@anonym_autor
Nechci niekomu rozbiť vztah, keď je zadaný, ruky prec, VŽDY
Lebo sa ti to môže nepekne v živote vypomstiť.Až raz budes ľúbiť, a presne takato zena ako ty by vyhľadávala pozornosť tvojho muza.Vzdy si to zober aj z druhej strany
Nebolelo by ta to?

autor
Včera o 19:44
@anonym_4c3593

@anonym_autor ja by som o takého chlapa nestala. Vieš, ako jeho partnerka by trpela, ak by na to prišla?

@anonym_4c3593 netusim ako to maju, ci ona mu je verna, ci preziva nieco podobne, ci su spolu kontinualne cele tie roky alebo sa rozchadzaju a schadzaju. Nepoznam detaily, nepatram. Nezalozili si rodinu ani neuzatvorili manzelstvo.

autor
Včera o 19:48
@anonym_14db95

@anonym_autor
Nechci niekomu rozbiť vztah, keď je zadaný, ruky prec, VŽDY
Lebo sa ti to môže nepekne v živote vypomstiť.Až raz budes ľúbiť, a presne takato zena ako ty by vyhľadávala pozornosť tvojho muza.Vzdy si to zober aj z druhej strany
Nebolelo by ta to?

@anonym_14db95 zazila som. Bola som opustena kvoli inej zene. Ten pocit poznam. Ani jeden z nas neurobil zatial nic, co by malo niekoho boliet. K nevere nedoslo. Ak by sme sa niekedy priblizili do vztahu, bolo by to po ukonceni sucasneho vztahu.

anonym_14db95
Včera o 19:48
@anonym_autor

@anonym_4c3593 netusim ako to maju, ci ona mu je verna, ci preziva nieco podobne, ci su spolu kontinualne cele tie roky alebo sa rozchadzaju a schadzaju. Nepoznam detaily, nepatram. Nezalozili si rodinu ani neuzatvorili manzelstvo.

@anonym_autor
A čo je na tom keď si nezaložili rodinu, či sa nevzali.Nie kazdy si na tom zakladá.Napriek tomu su spolu, a to roky.Nie ako niekto čo si založí rodinu a potom kvoli detom ostavaju v nefunkcnom vztahu.Tito nemajú také záväzky a predsa su roky spolu
Nesnaž sa ospravedlniť tvoje vyhľadávanie blízkosti tohto muza, máš 40+, už by si mohla vedieť, že toto sa nerobí keď máš charakter

anonym_14db95
Včera o 19:52

Odpútaj sa, zablokuj, nevyhľadávaj jeho blízkosť, je množstvo inych muzov, hladaj ineho.Drzim ti palce

autor
Včera o 19:55
@anonym_14db95

@anonym_autor
A čo je na tom keď si nezaložili rodinu, či sa nevzali.Nie kazdy si na tom zakladá.Napriek tomu su spolu, a to roky.Nie ako niekto čo si založí rodinu a potom kvoli detom ostavaju v nefunkcnom vztahu.Tito nemajú také záväzky a predsa su roky spolu
Nesnaž sa ospravedlniť tvoje vyhľadávanie blízkosti tohto muza, máš 40+, už by si mohla vedieť, že toto sa nerobí keď máš charakter

@anonym_14db95 ak by ich vztah bol stastny a naplnujuci, mal by potrebu vyhladavat ma a snazil by sa ma udrzat vo svojom zivote? Davno by ma pustil. On vyvijal nadstandardne usilie o kontakt za tie roky, investoval sa aby bol tam kde vedel, ze budem aj ked to znamenalo cestu do zahranicia. Bez toho aby mal istotu, ci o neho stojim. Aktivne ma vyhladaval. Nenahanala som ho.

anonym_4c3593
Včera o 21:17
@anonym_autor

@anonym_autor v dnešnej dobe už vôbec nerieši veľa ľudí manželstvo či rodinu. Mám susedku s dvomi deťmi a žijú bez manželstva šťastne a spokojne. No mám ešte jednu s dvomi deťmi a pred mesiacom sa rozviedli pre neveru. Ty si bola opustená kvôli inej žene a teraz to chceš urobiť ty druhej?

anonym_4c3593
Včera o 21:21
@anonym_autor

@anonym_14db95 ak by ich vztah bol stastny a naplnujuci, mal by potrebu vyhladavat ma a snazil by sa ma udrzat vo svojom zivote? Davno by ma pustil. On vyvijal nadstandardne usilie o kontakt za tie roky, investoval sa aby bol tam kde vedel, ze budem aj ked to znamenalo cestu do zahranicia. Bez toho aby mal istotu, ci o neho stojim. Aktivne ma vyhladaval. Nenahanala som ho.

@anonym_autor ale ani si mu nepovedala, že nemáš záujem. Zrejme mu dávaš nádej a on je tak blbý, že si neváži to, čo má doma.

autor
Dnes o 04:38
@anonym_4c3593

@anonym_autor v dnešnej dobe už vôbec nerieši veľa ľudí manželstvo či rodinu. Mám susedku s dvomi deťmi a žijú bez manželstva šťastne a spokojne. No mám ešte jednu s dvomi deťmi a pred mesiacom sa rozviedli pre neveru. Ty si bola opustená kvôli inej žene a teraz to chceš urobiť ty druhej?

@anonym_4c3593 nepoznam detaily ich vztahu. Ale povedzme, ze ho ten vztah tazi viac ako mu dava. Preco ostavat v niecom, co niekoho tazi len preto, aby nebolo potrebne prijat rozhodnutie? Zatial sa nic nestalo. Nikto nikomu neublizil

anonym_afc5b3
Dnes o 05:56
@anonym_autor

@anonym_4c3593 nepoznam detaily ich vztahu. Ale povedzme, ze ho ten vztah tazi viac ako mu dava. Preco ostavat v niecom, co niekoho tazi len preto, aby nebolo potrebne prijat rozhodnutie? Zatial sa nic nestalo. Nikto nikomu neublizil

@anonym_autor
Ale prosim ta ty s nimi zijes? Ako vieš, že nemajú šťastný vztah? Chlapi toho nakecaju, žiaden ti nepovie, že ma funkcny vztah, logické, tak vymýšľajú.Keby bol taký nestastny ukonci ho bez toho aby mal náhradníčku.Chcel si užívať tvoj zaujem, to je vsetko, už to pochop, x-zien ti to tu napísalo a ty si ideš svoje.Keby mal o teba zaujem, davno to cítiš, a nemusela by si sa tu pýtať.Za to, že tebe rozbila vztah ina zena, chces aj ty, nemala by si výčitky? Čo by si tým získala, dalsieho nevernika ktorý riesi cudzie zeny vo vztahu.To sa vola karma.Kasli na neho, dopraj im, nech si ziju svoj zivot.

anonym_a71ff2
Dnes o 06:55
@anonym_autor

@anonym_autor vztah ho tazi? Chudacik. To urcite. A kolko rokov ho ten oficialny vztah podla teba tazi? Zadaneho muza, ktory chce bocaky vzdy tazi oficialny vztah. Zaujimave je, ze ta tazoba nie je natolko velka, aby ten vztah ukoncil. Vzdy sa najde naivka, ktora zadanym tu udajnu tazobu vo vztahu uveri. Netusis o ich vztahu nic, netusis, cim si prechadzaju alebo prechadzali. Netusis, ci sa roky nesnazili o dieta, ci si jeho partnerka neprechadzala narocnymi cyklami IVF. Obaja ste cudaci- ty aj on. Roky sa hrate na tajnych, najdolezitejsie informacie o sebe neviete. Zrela zena sa zamiluje do cloveka, ktoreho vlastne ani nepozna. To sa ako da?

anonym_14db95
Dnes o 07:01

5 strán diskusie kde si ideš stále svoje, ako chlapík mal o teba zaujem.No nemal, zmier sa s tym.Miluje svoje partnerku.Teba mal ako ego booster, to je vsetko
To si ozaj tak zufala?

anonym_4c3593
Dnes o 07:32
@anonym_autor

@anonym_autor lenže ak by to tak bolo, on nemusí čakať na rozvod, ani riešiť alimenty, ak by mal skutočný záujem o teba, vezme svoje veci a odíde od nej. Keďže to tak neurobil, zrejme mu je s ňou veľmi dobre nemyslíš?

autor
Dnes o 10:04
@anonym_afc5b3

@anonym_autor
Ale prosim ta ty s nimi zijes? Ako vieš, že nemajú šťastný vztah? Chlapi toho nakecaju, žiaden ti nepovie, že ma funkcny vztah, logické, tak vymýšľajú.Keby bol taký nestastny ukonci ho bez toho aby mal náhradníčku.Chcel si užívať tvoj zaujem, to je vsetko, už to pochop, x-zien ti to tu napísalo a ty si ideš svoje.Keby mal o teba zaujem, davno to cítiš, a nemusela by si sa tu pýtať.Za to, že tebe rozbila vztah ina zena, chces aj ty, nemala by si výčitky? Čo by si tým získala, dalsieho nevernika ktorý riesi cudzie zeny vo vztahu.To sa vola karma.Kasli na neho, dopraj im, nech si ziju svoj zivot.

@anonym_afc5b3 jaj tak vlastne ak partnerka nevie co sa deje za jej chrbtom, vsetko je v poriadku. Ziju si stastny zivot. Logicke.

autor
Dnes o 10:05
@anonym_4c3593

@anonym_autor lenže ak by to tak bolo, on nemusí čakať na rozvod, ani riešiť alimenty, ak by mal skutočný záujem o teba, vezme svoje veci a odíde od nej. Keďže to tak neurobil, zrejme mu je s ňou veľmi dobre nemyslíš?

@anonym_4c3593 citaj s porozumenim. Nie je tam manzelstvo ani alimenty

autor
Dnes o 10:06
@anonym_14db95

5 strán diskusie kde si ideš stále svoje, ako chlapík mal o teba zaujem.No nemal, zmier sa s tym.Miluje svoje partnerku.Teba mal ako ego booster, to je vsetko
To si ozaj tak zufala?

@anonym_14db95 ano som zufala. Nikto o mna ani nezakopne, preto potrebujem prave jeho

autor
Dnes o 10:08
@anonym_a71ff2

@anonym_autor vztah ho tazi? Chudacik. To urcite. A kolko rokov ho ten oficialny vztah podla teba tazi? Zadaneho muza, ktory chce bocaky vzdy tazi oficialny vztah. Zaujimave je, ze ta tazoba nie je natolko velka, aby ten vztah ukoncil. Vzdy sa najde naivka, ktora zadanym tu udajnu tazobu vo vztahu uveri. Netusis o ich vztahu nic, netusis, cim si prechadzaju alebo prechadzali. Netusis, ci sa roky nesnazili o dieta, ci si jeho partnerka neprechadzala narocnymi cyklami IVF. Obaja ste cudaci- ty aj on. Roky sa hrate na tajnych, najdolezitejsie informacie o sebe neviete. Zrela zena sa zamiluje do cloveka, ktoreho vlastne ani nepozna. To sa ako da?

@anonym_a71ff2 nesud a nebudes sudena

citronove_koliesko
Dnes o 10:12
@anonym_autor

@anonym_autor len bacha na jednu vec. Uz som videla aj situaciu ze chlap ma dlhodoby komplikovany vztah ktory ho nici. Ma velmi dobru kamaratku s ktorou travi cas, lieci si pri nej bolacky, maju vela spolocneho, vyhladava ju. Roky to je v rovine platonickej s asi obcasnou iskrou.
A po tych rokoch zrazu muz zo dna na den necha partnerku, zacne novy zivot. Platonicka kamaratka ho podporuje a citi ze teraz chce od neho viac. A on jej nateseny povie ze ma novu priatelku. Do roka svadba aj dieta na ceste. A platonicka kamoska ostala s padnutou sankou.

Ver mi keby ta chcel ako zenu tak uz davno o tom vies. Nechce ta

autor
Dnes o 10:15
@anonym_14db95

To si ozaj tak zufala?

@anonym_14db95 obhanat inu zenu roky je dokazom lasky k partnerke podla tu napisanej logiky. Moze byt, asi som naozaj na omyle

midka
Dnes o 10:24
@anonym_autor

@anonym_14db95 obhanat inu zenu roky je dokazom lasky k partnerke podla tu napisanej logiky. Moze byt, asi som naozaj na omyle

@anonym_autor prepac toto co opisujes ty,, nie je vobec obhananie,,, "obhananie", vyzera uplne inak. Toto mi pride ako take lepsie priatelstvo s miernymi naznakmi flirtu, keby ta chce tak ti to celkom jasne naznaci ovela skor - ved druhi uz za 7 rokov maju svadbu, 2 deti a postaveny dom, vy ste sa ak som spravne pochopila nedostali ani k puse. .... za mna zbytocne nadeje z tvojej strany, neviem, pride mi to trosku mimo reality,,,,

anonym_a71ff2
Dnes o 10:37
@anonym_autor

@anonym_autor ty jedina mas problem s porozumenim. Prave preto, ze nemusi riesit rozvod ani alimenty, odchod je u neho jednoduchy a bezproblemovy. Ak by nejaky odchod chcel. Co on ocividne nechce.

anonym_a71ff2
Dnes o 10:49
@anonym_autor

@anonym_a71ff2 nesud a nebudes sudena

@anonym_autor som ta posledna, ktora by ta sudila. Pokusam sa ti otvorit oci a vytriezviet z naivity. Ak nejaky muz zenu chce, da to tej zene najavo. Ak nejaky muz chce so zenou byt, moze mat male deti, spolocne majetky a opusti to vsetko kvoli zene, s ktorou chce byt. Niet na svete sily, ktora by mu v tom zabranila. Tvojho tajomneho princa nedrzia ani deti ani manzelstvo a napriek tomu od partnerky neodisiel. Nechcem ta urazit, ale tvoja naivita je skutocne do neba volajuca a absolutne neprisluchajuca tvojmu veku.

anonym_afc5b3
Dnes o 11:10

Moja zi si v svojej ilúzii ako ta chce, ma zaujem o vztah ..Stracaj ďalšie roky,analyzuj dalej, utapaj sa dalej v žiali.Asi sa rada tryznis.Miesto toho, konečne si priznať, že ta nechcel do vztahu ale robila mu dobre tvoju pozornosť.Nieje ani prvý ani posledný .Vacsina muzov v dlhodobých vztahoch to skúša na iné zeny, honia si ego.Ale neopustia svoju partnerku.Opustaju až keď sa v skutočnosti zaľúbia./tých je menej/A u vás sa to nestalo.Bola si maximálne v kamarátskej rovine, to je vsetko
Treba sa posunúť dalej a hladat NEZADANEHO muza, nemiešať sa druhým do vztahu!

anonym_4c3593
Dnes o 11:12
@anonym_autor

@anonym_autor veď to, že ani ani a predsa je s ňou. To niečo znamená nie? Veď keby ťa skutočne tak chcel, zbalí sa a odíde od nej. Nájdi si voľného chlapa.

autor
Dnes o 11:49

Dakujem vsetkym co prispeli. Vysledok: nechce ma. Spracujem. Ked bude volat, pisat a bude tam kde som ja, poviem mu aj tak ma nechces, ja sa posuvam dalej.

drobecbobo
Dnes o 12:57
@anonym_autor

Dakujem vsetkym co prispeli. Vysledok: nechce ma. Spracujem. Ked bude volat, pisat a bude tam kde som ja, poviem mu aj tak ma nechces, ja sa posuvam dalej.

@anonym_autor rada by som potom vedela, ako to dopadlo a ako sa zachová on 🙏

autor
Dnes o 13:25
@drobecbobo

@anonym_autor rada by som potom vedela, ako to dopadlo a ako sa zachová on 🙏

@drobecbobo napisem aky bude vyvoj 🙂