Má 37-ročná žena šancu na nový vzťah?
Práve tu prebieha diskusia, kde sa chce autorka rozvádzať. Neriešme prečo, ale čo ma prekvapilo - ona dúfa v nový vzťah a plno žien jej tam píše, že vo veku 37 rokov je už stará - na nový vzťah, na "divokú trtkačku", že bude pravdepodobne maximálne tak milenka ženatého kurevníka. Už nikoho normálneho nenájde, tobôž nie, keď má deti. Je to naozaj tak? V mojom okolí vidím, že ľudia si nachádzajú nové vzťahy v každom veku - doslova - 40, 50, aj 70+. Verím, že to nie je ľahké, ale až takéto extrémne výroky na 37-ročnú ženu? Mám viac a takto vykopávkovo sa necítim 🙂 tak ma to zaujalo.
No dámy.. mala som 34, keď som vyšla zo súdnej siene so statusom rozvedená a s pocitom, že už nechcem muža ani len vidieť.. V 38 sa mi narodil syn a v 41 som sa druhýkrát vydala. Z prvého manželstva mám takmer 17 ročnú dcéru a často počúvam, že sme ako sestry 🤷🏻♀️ onedlho budem mať 44 a rozhodne sa necítim staro a nepoužiteľne. A ešte som chcela dodať, že manžel je odomňa o päť rokov mladší 😛
@grof_monte_christo schválili rozchod??? práveže ju riadne prefackali otazkami či je pripravená na to čo príde 😀 lebo ja mám teda tiež pocit že žije v romantickej soap opere 🙈 ľutujem deti. a vlastne aj muža.
@misinka20 a tak možno by nebolo odveci si nejaké tie komentáre občas aj prečítať aby si nebola s reakciou úplne mimo témy 😉
A,ja som,tehotna.v.39.....cize som mladica a basta.
@zuzanka.zuzu Schválili v tom, že ich sexuálny život nemá zmysel obnovovať. Ostatné si musí zvážiť sama.
moja mama si nasla priatela po 50 stale su spolu uz niekolko rokov... najst niekoho po 40 je tazsie- chlapy maju krizu stredneho vekum su nestastne zenaty alebo stary mladenci .. velmi malo ich je volnych a malo ich chce mensie deti kedze zeny rodia neskor a v tom veku maju cca 10rocne deti doma... ale nieje to nemozne ... a tie co pisu ze zeny su stare - sa len boja o muzov lebo mozno prave tym hrozi,ze od nich ujde za to ake su
Áno,je to tak. To nie je jadrová fyzika ani chémia,ale evolúcia,ktorá to tak zariadila.
Tiez co toto pisu su bud obmedzene alebo zakomplexovane, maju nadvahu, mastne vlasy a nemaju alebo nechcu sex.
Mam vo svojom okoli veeeela takychto zien a muzov, ziadna nieje putka zenateho muza. Ak by som nemala fajn vztah s muzom, zavidela by som im.
Jasné že 37 ročná nie je stará ani 47 ročná nie je, ale otázka znie aký repertoár potencionálnych partnerov sa ponúka. Ako som písala vo vedlajšej téme. Slobodný 40 tníci disponujú s určitosťou nejakou neprekonateľnou vadou a budú sa aj tak obzerať po mladších ročníkoch ako 37. Rozvedený 45 ročný s druhou pubertou, exmanželkou a alimentami na krku a už aj povedzme si nie až tak výkonný v posteli? V tomto veku to začína byť zložitejšie, kým partnera spoznáš, ( všade sama pretvarka, čo si budeme..), otazne je či bude vedieť akceptovať on jej a ona jeho deti a deti seba navzajom. Čo ešte len môžu byť realne problémy, takže radšej ostať sám.
@anjelicek26 a nebola si to náhodou práve ty, čo si jej radila, že má zostať so súčasným mužom a nájsť si popritom bokovku? Hlavne, že sa tu prezentuješ už roky ako veriaca...
@baskustek Tak si to precitaj este raz... Radila som jej v prvom rade popracovat na vztahu a poradnu a AK to nepojde dohodnut (!) sa na alternative pomimo...Kedze ma sex pre nu vyssiu hodnotu ako rodina...Ja mam zo vsetkeho,co pise aj tak podprahovo pocit,ze ona uz niekoho ma,ona tu pisala vela krat za posledny rok.
Čože???? Ja som v 37 rodila moje prvé a jediné dieťa. Ako slobodná mamička som si v 42 rokoch našla slobodného úžasného partnera a sme spolu už 4 roky a vôbec sa necítim stará,práve naopak, užívam si úplne všetko akoby som mala 20 👍🍀😍
@anjelicek26 ty sa vyjadrujes o zenach s detmi ako o odpade spolocnosti. Len aby sa ti to nevypostilo a neostala si sama s detmi. Ale ty sa asi drzis chlapa zubami nechtami a tolerujes aj nevery,ked si autorke radila najst si milenca.
Ono je to individualne, kazdy sme iny. Co sa tyka tohto pribehu, tak to su tie neskusene prve lasky, kde ich dobehlo to, ze podcenili sulad v sexe a nulove skusenosti, nieco o tom viem aj sama 🙂. Kazdy vek ma svoje, po 50tke uz mame vacsinou velke deti a tym padom odpadne vela problemov. Nielen zeny su rozvedene a vdovy, stava sa to aj muzom. Treba len chciet, byt tomu otvorena, mozno sa aj posnazit. Mojmu otcovi zomrela partnerka, otrepal sa a nasiel si dalsi vztah uz na dochodku, on stale hovori, ze proste nechce/nevie byt sam.
@marca12 zaujimave myslienkove pochody mas🫣
Ja mám teda tých 37 a tento mesiac 2 nápadníkov rovesníkov. Jeden bol taký typ, že mu stretávať sa 2x do týždňa bolo malo, chcel by najradšej možno aj čoskoro spoločnú domácnosť. Druhý zas Prof. matematiky a presný opak, ten nechce “deti, domov a psa”, je teda z čoho vyberať, ale nie úplne ľahké najst nejaký taký stred či niečo vyhovujúce… ale to zas nikdy nebolo až tak ľahké tým s vyššími nárokmi 😄
To pisu podla mna zeny, ktore su same v nestastnych vztahoch a presviedcaju same seba o tom, ze ved uz aj tak by nikoho nenasli, tak radsej byt nestastna s Ferom...Clovek moze najst lasku aj v 80tke a 37 je praveze super vek, podla mna lepsie ako 30, lebo zatial co pricetny muzi okolo 30tky mozu byt zenati, okolo 40tky je polovica z nich rozvedenych a tym padom je ponuka sirsia. Ludia sa vkuse rozvadzaju a rozchadzaju, vzdy sa najde niekto single a normalny "na trhu".
@zmrzlinka2021 tak ale rozvodovost je dost vysoka na to, aby niektori z tych super muzov co sa pozenili okolo 30tky boli v 40tke uz rozvedeni.
@pupavka234
Realita je taka, aspon z mojho okolia, ze takí muži sa nerozvádzajú.
Maloktorý schopný muž si vezme za zenu stetku, primitivku, proste tzv. "odpad" - títo muži si obvykle vyberajú tiež to "naj" a tým nemyslím ceckaté blondýni, super gazdninky a neviem čo, ale dosť im záleží, aby mali po svojom boku zenu na celý zivot, ktorá s nimi zdiela spoločné hodnoty.
Netvrdím, ze rozvod sa nemoze vyskytnúť, len aspon z toho, čo ja vnímam a fakt poznám dosť takých mužov, títo muži už len svojím charakterom, prístupom, zásadami majú realtívne funkcné a kvalitné manzelstvá.
Rozvádzajú sa obvykle muži, čo za vela nestoja a o takých niektoré zeny tiez nestoja.
Netreba pozerat kolko mam za sebou, ale kolko rokov mozno mam pred sebou. 37 rocna moze este zit krasnych 60 rokov so skvelym clovekom, mozno budu najlepsi priatelia a mozno aj najlepsi manzelia, milenci kadeco.
Ze 37 rocna je stara napise len mlada nevyzreta zena, ktora nevie o zivote nic. Mozno len to co ponukaju kardasianky na IG.
Dusa cloveka je vecne mlada, to ostatne krasne dozrieva....
@pupavka234 treba sa pozerat na akom zaklade postavili manzelstvo.... Ak na sexe a hrani nejakej hry pred druhymi, tak take manzelstvo skonci velmi rychlo..
. A kopu ludi sa vezme, len pretoze sa nudia, tak si okorenia zivot svadbou a dietatom. Ale tych ludi, nebavi obycajny bezny zivot...
Trocha to je vytrhnuté z kontextu.Zena, ktorá sa rozvedie pred 40 tkou nie je odsúdená na samotu a plac do vankúša, ale netreba zabúdať, že má 2 deti ženy nemajú toľko času randiť s mužmi, okrem toho často chlapi 40+- si nenájdu rovesníčku, ale mladšiu a zakladajú nové rodiny, veď možno ak autorka bude mať v 42 r ďalšie dieťa, ono ten rozvod sťahovanie, nová etapa, hypo pocit toho, že zodpovednosť je na mne aj na to si treba zvyknúť pochybujem, že o 3 m sa bude stretávať s chlapmi so zoznamky.A čím je človek starší, tým má vyššie nároky a chce sa mu prispôsobovat vidím to na sebe, ak by som si teraz hľadala chlapa mama úplne iné priority ako pred 10 r.Maloktori chlap chce znova vychovávať a mať doma cudzie deti, moje deti česť výnimkách kde to klape.Autorkin príspevok mi prišiel ako nerozumieme si v jednej veci a na to som zameraná.Nie je stará, ale netreba si stavať vzdušné zámky.
V dedine je jedna cca 50 ročná s 3 deťmi. Nedávno sa vydala za chlapca z Ázie o 20 rokov mladšieho. Ani o ňu by si v našej spoločnosti nikto ani bicykel neoprel. Nie podľa výzoru, ale podľa zmýšľania. Takže na tie ultrakrátke sukne musela v inom háji zaloviť. Samozrejme je tu aj jazyková bariéra…
ja som pri citani tej diskusie skoro vyprskla caj. Mam 3 deti, 38 rokov a citim sa ako totalna šťabajzňa. Ak by mi niekto povedal, že som stará, asi by som ho kusla. Dnesne 40tnicky (aspon u nás v BA) vyzeraju 100x lepsie ako mlade obezne, leginy nosiace 20tnicky.
citala som tu diskusiu a tu zenu uprimne lutujem. zit 20 rokov v takom manzelstve je nocna mora. toto je typicky priklad ako to nema byt, ako si mnohe zeny myslia, ze ked je sex na zaciatku vztahu na prd, ze sa po case zlepsi, alebo este horsie, zeny ktore vstupuju do manzelstva ako panny. ked sex na zaciatku vztahu nestoji za vela, uz to dobre nikdy nebude. som prekvapena, ako autorkev tej jej diskusii viaceri ironicky pisali, ze co by ona chcela, v 37 rokoch zazit poriadnu trtkacku, ze o tom moze snivat. mam o par rokov viac a poriadne trtkacky zazivam pravidelne uz roky a neviem si predstavit kvalitne manzelstvo/vztah bez toho. je ine ak je partner chory/docasne indisponovany, ale tolke roky v mladosti fungovat v nutenom celibate je za mna chore a absolutne neprirodzene. nemyslim si, ze v 37 rokoch s 2 detmi zostane sama, len ako tu bolo spomenute, uz ten dalsi vztah bude o velkych kompromisoch, lebo povedzme si uprimne, pouzitelni muzi v 40 su uz davno obsadeni a to, co je volne, su proste nejakym sposobom "vadne" kusy (pre mna aj rozvedeny s detmi je vadny kus). cize otazne je, do akej miery je autorka schopna ustupkom. ja mam pre neveru ako taku, nulovu toleranciu, ale v tomto pripade dviham ruku za milenca a zachovanie povodnej rodiny. ked sa jej vlastny chlap hnusi a narovinu povedal, ze sex k zivotu nepotrebuje, nemalo by mu prekazat, ze si ona najde nejaku bokovku.
@matkahelka prečo je rozvedený chlap vadny kus?
Možno žena si našla iného zase nie všetky ženy sú prototyp super matky, manželky.
@luccija suhlasim. Vztahy su krehke a neznamena to hned ze rozvedeny muz je hned vadny kus. V zivote sa moze stat hocico, rozdielnost hodnot atd, ludia si uz nemusia rozumiet a mozu sa rozviest v dobrom. Nie je to tak, ze rozvod lebo zena alebo muz boli vadny kus 🤦♀️takato stigma okolo rozvodu, necudujem sa potom ze ludia zotrvavaju v nestastnych vztahoch, len aby sa nepovedalo, ze boli "vadny kus"

Nečítala som žiadne komentáre... mám 37 a cítim sa najlepšie vo svojom živote... mám syna 11 r, mám svoj byt, úžasnú pracu, cestujem, konečne žijem... cítim sa úžasne, mlado... nie necítim sa stará... vek je len číslo... a práve teraz sa cítim, že konečne žijem, plním si sny... úžasný vek... všetci mi hovoria, že vyzerám na 25 a aj sa tak cítim...