Má náš vzťah napriek minulosti šancu?
Ahojte,
Potrebujem poradiť a možno počuť aj váš názor na môj problém. Ide o to, že mám priateľa už 4 roky. Dali sme sa dokopy, keď som mala 18 rokov. V skratke..momentálne mu začala extrémne prekážať moja minulosť (tá minulost je taká, že som sa pár krát pobozkala par krat aj s obchytkávaním, raz aj skoro došlo k intimnosti, len som to stopla + mala som pred ním priateľa, s ktorým sme sa pokúšali o intimnosti). Ja som sa priateľovi zdôverila, keďže som chcela byť úprimná a jemu na minulosti záležalo. V tej dobe to zobral v poriadku. Avšak teraz, keď sme sa už reálne rozprávali o svadbe ,spoločnom bývaní, deťoch mu zrazu začala extrémne prekážať moja minulosť. Veľmi nepekné veci mi už napísal a povedal aj do očí, vlastne ma aj nazval pobehlicou, že som najhoršie dievča aké pozná. Problém je ale v tom, že vraj ma veľmi ľúbi a nechce ma nechať, preto s tým chce zmieriť... Náš vzťah teda vyzerá takto: jeden deň vraví, že ma nechce a ľutuje, že ma spoznal, no a druhy deň mi vravi ako ma lubi , ako ma nikomu nedá. Ja som sa ho doteraz snažila pochopiť, avšak ja už takto ďalej nevládzem. Čo mám podľa vás robiť? Má náš vzťah šancu na záchranu? A som naozaj tak skazené dievča, že by ma už žiaden slušný chlapec nechcel? Veľmi ma mrzí moja minulosť...
@anonym_autor fuj nechutak 🤢 to jeho zmýšľanie je strašné ...už si nalomena na rozchod?
@anonym_162151 noo niesom od toho už ďaleko, akurát ma pri nom vkuse čosi drží... to že ja by som mu dala všetko a on si to takto neváži, aa to že mi fakt vytvoril v podstate až traumu a bojím sa ,že už nikdy s nikým nedokážem preto byť aa plne mu dôverovať, ze mi znova takto neublíži....
@anonym_autor nie si skazena nedávala si fajky za 2 e v 13..len si proste v 18 zalubena niečo skúšala to je normálne 🤷🙏
@pikachu999 avšak v 18 som už spoznala jeho ,tamto bolo skôr...
Odíď keď ti povie že ľutuje že ťa sponzla a že ťa nechce ..🤷 zober veci zablokuj a daj si pauzu buď len ty a tvoje záujmy..a niekto normálny príde 🙏
@pikachu999 avšak v 18 som už spoznala jeho ,tamto bolo skôr...
@anonym_autor to vôbec nevadí 🤷 v ďalšom vzťahu toto ani nerozoberaj radšej 🙏
@anonym_autor to vôbec nevadí 🤷 v ďalšom vzťahu toto ani nerozoberaj radšej 🙏
@pikachu999 problém je však v tom, že priateľ mi povedal, že ak sa rozideme každému povie aká som ... takže v podstate sa to so mnou už bude ťahať asi navždy, keďže už bude vysoká šanca, žeby sa to ďalší aj tak nakoniec dozvedel... v podstate sa mi takto vyhráža a tým ma takú v kvazi poistku, ze bude pre mňa ešte ťažšie ho nechať....
@pikachu999 problém je však v tom, že priateľ mi povedal, že ak sa rozideme každému povie aká som ... takže v podstate sa to so mnou už bude ťahať asi navždy, keďže už bude vysoká šanca, žeby sa to ďalší aj tak nakoniec dozvedel... v podstate sa mi takto vyhráža a tým ma takú v kvazi poistku, ze bude pre mňa ešte ťažšie ho nechať....
@anonym_autor prosím Ťa....komu to povie, vylepi to na billboardy? A čo by vlastne akože povedal? Ja si myslím, že máš menej intímnych skúsenosti ako 90 percent dievčat v Tvojom veku.
@komplikovana snažím sa to vidieť inak, no len ako som už vyššie písala... ono ja som sa od skorej mladosti dosť zmenila, respektíve dospela, bola som vtedy v okruhu iných ludi ako teraz... aa ide o to, že viem ,ze takéto hlúposti nikto z toho môjho okruhu nespravil, ja sa preto strašne trápim a chcela by som to vrátiť aa nemam sa tym padom ani komu s tymto vyrozprávať a vlastne to ani nechcem, kedze to potom kamosky mozu pouzit proti mne ... prave preto nepriamo súhlasím s priateľom v tom , že som v 18 nemala mať už za sebou takéto hlúposti... slušné dievča sedelo doma a čakalo na toho pravého...a v podstate sa bojím toho ,že mi to už bude každý jeden muž vykrikovať .... lebo som proste v 18 nemala mať čo za sebou 2 nejaké pokusy o "bližšie zblíženie "... s čím ale absolútne nesúhlasím je zas ,ze som veľmi skazene dievča, to si zas teda o sebe nemyslím alebo žeby mal priatel právo na to ma takto ponižovať ...
@anonym_autor neuraz sa, ale nie, nedospela si. Iba hlupo opakujes a slepo veris, co si nejaky blazon vymyslel. To sa stretavate v nejakej sekte? To, ze si este pred svojou 18tkou skusala veci, je normalne. Ohladne vyhrazok. Nech kludne rozprava o tebe co chce. Je to uboziak. Lebo chlap, ktory naozaj miluje, toto nerobi.
@anonym_7f2ddd on sa v podstate aj priznal, že sa citi akoby mal schizofreniu... a ono to aj tak vyzerá... lebo keď ho chyti ten "amok" akoby to ani nebol on ,môžem na neho aj kričať alebo čokoľvek do očí mi je schopný povedať aká som zlá, ako som mala našliapnute byt poriadnou ku** a on ma zachránil, lebo som bola sprostá, ako som si fakt sama zničila zivot .... aa potom zrazu ,keď ho to prejde aa ja sa už naštvem a som k nemu chladná sa mi zacne ospravedlňovať aa ťahať si ma citmi späť k sebe.... aa najhoršie, ze sa mu to darí, lebo ja ho aj cez to všetko stale veľkí ľúbim.... a začínam sa sama neznášať, ze to tak je
@anonym_autor prečítaj si po sebe ako ho opisuješ. V zapati napíšeš ze si pri sebe iného nevies predstavit. Ako mozes ľúbiť niekoho, kto ta názve pobehlicou a ponižuje ta? Bol taký aj tvoj otec k mame?
@anonym_autor čo??! Daj mi adresu pôjdem ho vyfackat...ty o ňom môžeš začať rozprávať že v posteli vydrží Max 10 sekúnd a má malý penis..asi to by som mu odpovedala 🤷 to sú také vyhrážky... odíď prosím ťa..🙏🙏🙏🙏
@komplikovana snažím sa to vidieť inak, no len ako som už vyššie písala... ono ja som sa od skorej mladosti dosť zmenila, respektíve dospela, bola som vtedy v okruhu iných ludi ako teraz... aa ide o to, že viem ,ze takéto hlúposti nikto z toho môjho okruhu nespravil, ja sa preto strašne trápim a chcela by som to vrátiť aa nemam sa tym padom ani komu s tymto vyrozprávať a vlastne to ani nechcem, kedze to potom kamosky mozu pouzit proti mne ... prave preto nepriamo súhlasím s priateľom v tom , že som v 18 nemala mať už za sebou takéto hlúposti... slušné dievča sedelo doma a čakalo na toho pravého...a v podstate sa bojím toho ,že mi to už bude každý jeden muž vykrikovať .... lebo som proste v 18 nemala mať čo za sebou 2 nejaké pokusy o "bližšie zblíženie "... s čím ale absolútne nesúhlasím je zas ,ze som veľmi skazene dievča, to si zas teda o sebe nemyslím alebo žeby mal priatel právo na to ma takto ponižovať ...
@anonym_autor akoze ty si mentálne v poriadku? To co opakuješ za sprostosti ciste dievča, slušne dievča? To ti kto vtlkol do hlavy? Aj keby od 17tich sulozis hlava nehlava je to iba tvoja vec a nikto ti nema pravo za to ubližovať. Nech sa debilko pozrie sam do zrkadla. A ty dievča, rozumiem ze si zalubena, ale nebuď hlúpa. Ak mas normálnu mamu hned chod za nou a vsetko jej povedz. Nerobila si v mladosti nic nezvyčajne. Ja som mala v 16tich prvý sex a co? Druhého partnera som mala svojho manžela ale pred ním som povyvadzala kadečo. Ak ostaneš s týmto individuom, uplne ta zničí a rozloží. Uz teraz si neveríš a nemáš k sebe úctu, o pár rokov budes troska. Ale ak ho tak strasne ľúbiš tak do toho, len dufam ze sa vam nepodaril deti lebo si v riti. Kazdy sme si strojcami vlastného šťastia. Muž, ktorý by ma nazval pobehlicou by mal minimálne topánku vrazenu medzi nohami a ty sa mu este ospravedlníš. 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
@anonym_autor to je riadny chuj teda . Utekaj
Ste v nejakej sekte?
Povedzte mi prosim niekto, preco sa toto deje. Preco ma mladá žena takto velmi poudpane sebavedomie? Ja si neviem predstavit ze by moja dcéra bola s mužom, ktorý ju ponižuje a ubližuje jej. Preco si ženy nepovedia jedoducho dost a nepošlú takých kretenov kade ľahšie? Ci si povedia na začiatku, ze ved on sa zmeni a potom uz su v tom kolotoči tak zmagorene ze sa neda odísť?fakt by som to chcela pochopiť lebo niekedy aj ľutujem ze som prisla na mk, velmi ťažko sa mi to číta a nerozumiem preco takto ľudia ziju
@anonym_162151 noo niesom od toho už ďaleko, akurát ma pri nom vkuse čosi drží... to že ja by som mu dala všetko a on si to takto neváži, aa to že mi fakt vytvoril v podstate až traumu a bojím sa ,že už nikdy s nikým nedokážem preto byť aa plne mu dôverovať, ze mi znova takto neublíži....
@anonym_autor “ že ja by som mu dala všetko a on si to takto neváži,”
Presne pre toto mu to vsetko zas vezmi a nech hlada inde.
Nezasluzi si ani stotinu z toho, co si mu dala.
Ziadna svadba, ale rozchod. Je to cisty debil. Nestastna ta, co si ho vezme a bude s nim mat deti. Ta si este uzije peklo na zemi.
Ale nemusis to byt ty. Tak nebud.
@bystrozraky noo on chce ženu, ktorej sa pred tým nikto ani nedotkol, to by bolo pre neho ideálne
@anonym_autor OK, ale otázka znie – prečo to vlastne chce? Podľa toho, čo píšeš a ako sa vyjadruje, to vyzerá skôr na silnú potrebu kontroly alebo pocit vlastníctva…
@anonym_autor Ale prosím Ťa, aj keby si pred ním nemala nikoho, vykrikoval by Ti stále niečo. Najväčšie hovädo sú tí, ktorí melú o slušnosti. Ak si chceš zachrániť šťastný život, zdravie, inak budeš neskutočne trpieť.
@anonym_162151 no mal 2 predomnou ... a preto, že si zaslúži fakt slusne dievca, lebo z jeho okolice je on najslusnejsi a este aj jeho kamoši, čo porobili hlúposti, si našli "čistejšie" dievčatá ako som ja
@anonym_autor debiiiiiiiiiil
Dievca, ved si to citaj po sebe! Sama uznas, ze to je nikto. Najlepsie su tie vyhrazky 🤦🏽♀️. Nad tym by som sa len zasmiala, zamavala mu a odisla. Co pojde za kazdym chlapom na svete a narozprava mu tie nezmysli? Nech, mozno mu otvoria oci a zisti aky je debil. Tebe to nijak neuskodi. To su len blbe reci. Hlavne sa zober a uz sa s nim nedaj ani do reci.
A Ty čistého chlapca nechceš? Povedz mu že to čo predvádza znamená že si ta neváži ako človeka
@anonym_autor OK, ale otázka znie – prečo to vlastne chce? Podľa toho, čo píšeš a ako sa vyjadruje, to vyzerá skôr na silnú potrebu kontroly alebo pocit vlastníctva…
@bystrozraky tak lebo také dievča nikdy nemal... myslel si, že také dievčatá neexistujú a až teraz sa "zobudil" a vidi, že také práveže sú skoro všetky, lebo to sudi podla kamarátov, pritom som mu už veľa krát povedala, ze ved kamarát sa mu neprizná aká bola pravda... no on si ide stále svoje .... moja teória je trosku taka, ze on ma traumu z detstva, lebo sa mu vysmievali aa teraz viem, ze mi veľmi krat vravel ,ze by chcel vrátiť čas a byt opäť mladý, tak 15 ročný... podľa mňa sa mu vrátila akási depresia z minulosti, do toho nechce prijať fakt, že stárne, tak žiaľ našiel trhlinu v našom vzťahu, ktorú využíva vo svoj prospech, aby si zlepšoval svoje sebavedomie....
Ste v nejakej sekte?
@evazhoufova nie len obaja z kresťanských rodín... on vlastne ešte viac ako ja, bol vychovávaný názorom, že si mám nájsť slusne dievca, no ale tu mi potom ale nejde akosi do hlavy, ze prečo so mnou potom ostal, mal si ist za svojimi hodnotami od začiatku a nie zrazu po toľkých rokoch zmení názor a este mi zacne vyčítať, ze ja som mu tym skazila život... najprv si akože myslel ,že ma normálnu priatelku ,ze je to v dnešnej dobe normálne a teraz zrazu to nie je .... toto akosi neviem pochopiť, prečo takto zmenil názor az teraz ,kde bol doteraz so svojimi hodnotami akymi bol vychovávany ?
@anonym_autor urcite chod prec.
Toto ti bude robit stale. A vyhafzovat na oci. A pritom nrma cas. A laska je nieco ine.
On chce ab ysi sa citila zle, vtedy ma nad tebou moc.
A urcite to nie je ani tebe prijemne.
Muz ta ma chciet celu. Taku aku chce on nech si vyrobi v nejakom programe.
@anonym_autor neuraz sa, ale nie, nedospela si. Iba hlupo opakujes a slepo veris, co si nejaky blazon vymyslel. To sa stretavate v nejakej sekte? To, ze si este pred svojou 18tkou skusala veci, je normalne. Ohladne vyhrazok. Nech kludne rozprava o tebe co chce. Je to uboziak. Lebo chlap, ktory naozaj miluje, toto nerobi.
@komplikovana ja viem, uvedomujem si, že som v tomto strasne hlúpa a uvedomujem si aj to ,že sa takto chlap ku žene, ktorú skutočne miluje chovať nebude .... len akosi z toho celého neviem vyjsť von, lebo som si strašne vsugerovala, ze on je ten pravý aa teraz sa ho len snažím stale ospravedlňovať ...preto som sa tuna aj vás chcela vlastne spytat a uistit sa ,ze ja fakt chybna niesom, jedine v tom ,ze to tolerujem ....ale viem s takýmto človekom sa cely zivot žiť nedá, lebo ma to v povahe byť taký...
@anonym_autor urcite chod prec.
Toto ti bude robit stale. A vyhafzovat na oci. A pritom nrma cas. A laska je nieco ine.
On chce ab ysi sa citila zle, vtedy ma nad tebou moc.
A urcite to nie je ani tebe prijemne.
Muz ta ma chciet celu. Taku aku chce on nech si vyrobi v nejakom programe.
@derdia ja viem, sme len ľudia a každý robíme chyby nikto nie je dokonalý, preto si aj myslím, že vo vzťahu sú práve dôležité iné hodnoty a treba človeka prijať takého aký je, lebo inak to fungovať proste nebude ... aa presne ja už mám pocit ,že on sa práve v tom aj výživa, keď hovorí nenavistne veci ku mne aa vraj "bic zle nehovorí, však je to len pravda"
@bystrozraky tak lebo také dievča nikdy nemal... myslel si, že také dievčatá neexistujú a až teraz sa "zobudil" a vidi, že také práveže sú skoro všetky, lebo to sudi podla kamarátov, pritom som mu už veľa krát povedala, ze ved kamarát sa mu neprizná aká bola pravda... no on si ide stále svoje .... moja teória je trosku taka, ze on ma traumu z detstva, lebo sa mu vysmievali aa teraz viem, ze mi veľmi krat vravel ,ze by chcel vrátiť čas a byt opäť mladý, tak 15 ročný... podľa mňa sa mu vrátila akási depresia z minulosti, do toho nechce prijať fakt, že stárne, tak žiaľ našiel trhlinu v našom vzťahu, ktorú využíva vo svoj prospech, aby si zlepšoval svoje sebavedomie....
@anonym_autor On nie je ten pravy. A to pre ziadnu zenu.
Ty nie si jeho emocny vankus , ani boxerske vrece, ani neplateny psycholog, aby si toto vsetko absolvovala.
Vies, pre koho sa toto absolvuje? Pre toho,co si ta vazi a vazi si tvoju pomoc.
Nie sa na tebe odbavuje a este to bali do pekneho darcekoveho paiera, ze on za to nemoze, on je vlastne chudacik zniceny a ty stetka.
Urob mu laskavost. Povedz mu, ze ked je taky zniceny z toho, aka podla neho si, tak ho opustas a nechavas mu volnost. A sancu najst si taku, o akej sniva.
Tvoj cas je vzacny a muz si ho musi zasluzit. On sancu uz dostal a premrhal. Ma smolu. Moze sa vratit na koniec radu a cakat, ci ti na neho este niekedy vyjde cas.
"problém je však v tom, že priateľ mi povedal, že ak sa rozideme každému povie aká som ... takže v podstate sa to so mnou už bude ťahať asi navždy, keďže už bude vysoká šanca, žeby sa to ďalší aj tak nakoniec dozvedel... "
A na toto mu povedz, ze tu ukazeje jeho pravy krestansky charakter.
Zbabelec, pomstychtivy, trapny slaboch, co sa prizemne vyhraza, ako povie kazdemu vymyslene pribehy.
Povedz mu, ze ked on tak, ty kazdemu povies, ze ty jeho ani nebudes komentovat, lebo o uboziakoch sa nebavis. A ze pochopi kazda, ktora si s nim zacne, aky naozaj je a aky bol vztah s nim na figu.
(Viac nemusis urobit. Kedze debil je, tak kazda to naozaj po case pochopi. Na rozdiel od neho ty budes hovorit o nom pravdu.)
Nemusis sa bat, najdes si priatela.
On bude mesiac zaujimavy a po mesiaci s tymi recami kazdemu otravny.
Nič, ale že vôbec nič zlé si nespravila. On je chorý. Nebol by spokojný, ani keby si predtým na iného ani len nepozrela. Za to ti ručím. Toto celé, čo vymýšľa, je o ňom, vôbec nie o tebe. Fakt utekaj a neobzeraj sa späť. Skús byť chvíľu sama, venovať sa sebe a časom si určite niekoho nájdeš. Nemusíš teraz riešiť, či by ťa niekto iný chcel. Lebo určite áno, len to teraz nevidíš jasne. Nemusíš skákať zo vzťahu do vzťahu alebo s ním ostať len preto, aby si nebola sama.
@derdia ja viem, sme len ľudia a každý robíme chyby nikto nie je dokonalý, preto si aj myslím, že vo vzťahu sú práve dôležité iné hodnoty a treba človeka prijať takého aký je, lebo inak to fungovať proste nebude ... aa presne ja už mám pocit ,že on sa práve v tom aj výživa, keď hovorí nenavistne veci ku mne aa vraj "bic zle nehovorí, však je to len pravda"
@anonym_autor treba ťa ísť od neho pobaliť a zaviezť domov ? Možno by s atu niekto našiel ako psychická podpora 🙏
@anonym_autor "treba človeka prijať takého aký je, lebo inak to fungovať proste nebude ... "
To je pravda, ale zakladna otazka je - musis s takym clovekom byt? Musis to byt ty, kto bude s nim a znasat to?
Mozes ho tolerovat a chapat, ale na dialku. So sucitom. Ked budes od neho prec.
@anonym_autor akoze ty si mentálne v poriadku? To co opakuješ za sprostosti ciste dievča, slušne dievča? To ti kto vtlkol do hlavy? Aj keby od 17tich sulozis hlava nehlava je to iba tvoja vec a nikto ti nema pravo za to ubližovať. Nech sa debilko pozrie sam do zrkadla. A ty dievča, rozumiem ze si zalubena, ale nebuď hlúpa. Ak mas normálnu mamu hned chod za nou a vsetko jej povedz. Nerobila si v mladosti nic nezvyčajne. Ja som mala v 16tich prvý sex a co? Druhého partnera som mala svojho manžela ale pred ním som povyvadzala kadečo. Ak ostaneš s týmto individuom, uplne ta zničí a rozloží. Uz teraz si neveríš a nemáš k sebe úctu, o pár rokov budes troska. Ale ak ho tak strasne ľúbiš tak do toho, len dufam ze sa vam nepodaril deti lebo si v riti. Kazdy sme si strojcami vlastného šťastia. Muž, ktorý by ma nazval pobehlicou by mal minimálne topánku vrazenu medzi nohami a ty sa mu este ospravedlníš. 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
@anonym_5d21db no to mi všetko vtlkol do hlavy on ... toto je na nič, že mna uz pred týmto jeho rozpolozenim, trápilo ako som sa za mlada chovala, no a práve preto sa mu podarilo, vstiepit mi tento jeho názor do hlavy .... takú ránu som totiž od neho nečakala ... samozrejme, že chcem mať deti s niekym, pri kom si budem istá, že bude dobrý otec aa nie ze ma zacne pred deťmi ešte ponižovať alebo budeme mat nebodaj dcéru a bude si na nej nebodaj vylievat zlosť na ženy, ktoré sú podľa jeho slov skazene

@anonym_autor nie si skazena nedávala si fajky za 2 e v 13..len si proste v 18 zalubena niečo skúšala to je normálne 🤷🙏