icon

Má náš vzťah napriek minulosti šancu?

1. okt 2025

Ahojte,
Potrebujem poradiť a možno počuť aj váš názor na môj problém. Ide o to, že mám priateľa už 4 roky. Dali sme sa dokopy, keď som mala 18 rokov. V skratke..momentálne mu začala extrémne prekážať moja minulosť (tá minulost je taká, že som sa pár krát pobozkala par krat aj s obchytkávaním, raz aj skoro došlo k intimnosti, len som to stopla + mala som pred ním priateľa, s ktorým sme sa pokúšali o intimnosti). Ja som sa priateľovi zdôverila, keďže som chcela byť úprimná a jemu na minulosti záležalo. V tej dobe to zobral v poriadku. Avšak teraz, keď sme sa už reálne rozprávali o svadbe ,spoločnom bývaní, deťoch mu zrazu začala extrémne prekážať moja minulosť. Veľmi nepekné veci mi už napísal a povedal aj do očí, vlastne ma aj nazval pobehlicou, že som najhoršie dievča aké pozná. Problém je ale v tom, že vraj ma veľmi ľúbi a nechce ma nechať, preto s tým chce zmieriť... Náš vzťah teda vyzerá takto: jeden deň vraví, že ma nechce a ľutuje, že ma spoznal, no a druhy deň mi vravi ako ma lubi , ako ma nikomu nedá. Ja som sa ho doteraz snažila pochopiť, avšak ja už takto ďalej nevládzem. Čo mám podľa vás robiť? Má náš vzťah šancu na záchranu? A som naozaj tak skazené dievča, že by ma už žiaden slušný chlapec nechcel? Veľmi ma mrzí moja minulosť...

Strana
z6
anonym_5d21db
4. okt 2025
@anonym_autor

@enmery len ono toto, že on ma fakt dokázal presvedčiť, že za to môžem jedine ja, že ja som zničila nas vzťah ako som už písala este vlastne pred tým ako sme sa spoznali, ze keby som nič nespravila ľúbil by ma ... a ja som sa pozerala na ostatných, videla som seba ako najhoršiu a vravela som si ,že ma pravdu, ze fakt ma nikto nebude chcieť, možno už len niekto zúfalý, nie normálny chlap .... nooo a tam som sa zacyklila.... a teraz najprv musím fakt samu seba na 100% presvedčiť, že pravdu nema a ani nemal, aby som potom zvládla rozchod

@anonym_autor Autorka riešiš toto už 4. deň a reálne si sa nikam neposunula. Naozaj si myslíš že keď budeš odkladať rozchod tak si pomôžeš? Len mu dávaš stále šancu aby ťa viac a viac manipuloval. Vy sa teraz stretávate alebo ste v kontakte alebo ako fungujete? Preco sa nezdoveris mame?

autor
4. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor naschval som sa to pytala pretože mi bolo od začiatku jasne ze to je tak. Preto som ti vravela aby si to povedala mame. Aj by som ti navrhla prečítať si pár tém ako dopadnes ale neviem ci to ma význam. O žene dosekanej mačetou bývalým si citala?

@anonym_5d21db no budem sa musieť s tym zveriť doma, aj keď ja sa za to hanbim, preto to bude ťažké, ale musím.... taktiež spísať si, čo všetko bolo a je na našom vzťahu zle ... proste ono my sme toho fakt za tie roky dost zažili a bolo to veľa veľa pekných chvil, ktoré som nikdy s nikým nezažila, povedala som si este pred pár mesiacmi,ze toho muza určite chcem a keď zrazu fakt zo dňa na deň mi zacal vyčítať minulost ,spočíatku len ,ze na to zacal myslieť, že čo to má pre pana pri sebe a porovnával všetkých okolo nás, ze majú lepšie ženy ako on ... tak mi zacal už aj nadávať... išiel ma nechať a nespravil to nakoniec, len mi extrémne ublížil, lebo rozchod som si nevedela predstaviť a tak sa to tiahne ďalej, kde teraz to už vyzeralo nádejne, ale ono sa mu to stale cele vracia

anonym_5d21db
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db no budem sa musieť s tym zveriť doma, aj keď ja sa za to hanbim, preto to bude ťažké, ale musím.... taktiež spísať si, čo všetko bolo a je na našom vzťahu zle ... proste ono my sme toho fakt za tie roky dost zažili a bolo to veľa veľa pekných chvil, ktoré som nikdy s nikým nezažila, povedala som si este pred pár mesiacmi,ze toho muza určite chcem a keď zrazu fakt zo dňa na deň mi zacal vyčítať minulost ,spočíatku len ,ze na to zacal myslieť, že čo to má pre pana pri sebe a porovnával všetkých okolo nás, ze majú lepšie ženy ako on ... tak mi zacal už aj nadávať... išiel ma nechať a nespravil to nakoniec, len mi extrémne ublížil, lebo rozchod som si nevedela predstaviť a tak sa to tiahne ďalej, kde teraz to už vyzeralo nádejne, ale ono sa mu to stale cele vracia

@anonym_autor Ale ty si uvedom už konečne že si neurobila nič zlé na tvojej minulosti nie je nič zlé prosté si normálne žila a normálne si fungovala ako väčšina žien. Prečo sa nebrániš? Ja viem že nie každý je taký povahy ale ja by som mu tak vynadala že by nevedel kde je sever. Psychopat jeden. Kde on berie právo teba súdiť a porovnávať. By som mu to dala vyžrať a začala by som jeho porovnávať s inými chlapmi a hovorit mu také veci že by siel plakat

autor
4. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor naschval som sa to pytala pretože mi bolo od začiatku jasne ze to je tak. Preto som ti vravela aby si to povedala mame. Aj by som ti navrhla prečítať si pár tém ako dopadnes ale neviem ci to ma význam. O žene dosekanej mačetou bývalým si citala?

@anonym_5d21db proste fakt musim začať prestať veriť v to, že sa to zmení, ze to spoločne zvládneme ,len musím stat pri nom aa podporovať ho, lebo však on trpí (lebo fakt takto som myslela donedavna) aa tak viem ,že to rozhodnutie spravim... zas my mame viac menej vzťah na diaľku, takže o to lepšie sa mi bude v kľude meniť moj názor na vec a rozísť sa ...neviem ci ma niekto chápe...len ja keď sa citovo naviazem je pre mňa veľmi ťažké to pustiť aa viem ,ze musim ja viem ...

anonym_5d21db
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db proste fakt musim začať prestať veriť v to, že sa to zmení, ze to spoločne zvládneme ,len musím stat pri nom aa podporovať ho, lebo však on trpí (lebo fakt takto som myslela donedavna) aa tak viem ,že to rozhodnutie spravim... zas my mame viac menej vzťah na diaľku, takže o to lepšie sa mi bude v kľude meniť moj názor na vec a rozísť sa ...neviem ci ma niekto chápe...len ja keď sa citovo naviazem je pre mňa veľmi ťažké to pustiť aa viem ,ze musim ja viem ...

@anonym_autor ja osobne tvoju situáciu úplne nechápem alebo teda možno tú reakciu ale to iba preto že ja sa mám príliš rada na to aby mi niekto ubližoval. Ale určite viem že pomáha o tom rozprávať a rozprávať a teda neostávať v tom vzťahu. A teda možno by bolo fajn popracovať trošku na svojej seba hodnote aby si si nenašla podobného priateľa v budúcnosti.

autor
4. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor Autorka riešiš toto už 4. deň a reálne si sa nikam neposunula. Naozaj si myslíš že keď budeš odkladať rozchod tak si pomôžeš? Len mu dávaš stále šancu aby ťa viac a viac manipuloval. Vy sa teraz stretávate alebo ste v kontakte alebo ako fungujete? Preco sa nezdoveris mame?

@anonym_5d21db práveže posunula ako vravím, už vidím ze chyba nie je vo mne a cítim, že som na ňom už menej citovo naviazaná, otváram oci ,len trošku pomalšie ... porozprávam sa o tom s mamou a to si myslím, že mi fakt pomôže... a pomáha mi aj to, že ti tu riešim s vami ... len popravde ja som čakala, ze sa tu nájde dost ludi ,ktorý začnú fakt pritakávať priateľovi v zmysle : dievča nečuduj sa, porobila si hlúposti, nie každý chlap to znesie .... no stal sa opak ....všetci ste ma krásne podporili a zhodli sa v tom ,že chyba je v ňom .... a ja sa preto na to začínam pozerat z iného uhla pohľadu, ze fakt teda chyba musi byt v ňom, nie vo mne ,keď mi to toľko ľudí potvrdilo...

anonym_5d21db
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db práveže posunula ako vravím, už vidím ze chyba nie je vo mne a cítim, že som na ňom už menej citovo naviazaná, otváram oci ,len trošku pomalšie ... porozprávam sa o tom s mamou a to si myslím, že mi fakt pomôže... a pomáha mi aj to, že ti tu riešim s vami ... len popravde ja som čakala, ze sa tu nájde dost ludi ,ktorý začnú fakt pritakávať priateľovi v zmysle : dievča nečuduj sa, porobila si hlúposti, nie každý chlap to znesie .... no stal sa opak ....všetci ste ma krásne podporili a zhodli sa v tom ,že chyba je v ňom .... a ja sa preto na to začínam pozerat z iného uhla pohľadu, ze fakt teda chyba musi byt v ňom, nie vo mne ,keď mi to toľko ľudí potvrdilo...

@anonym_autor super držíme ti palce 🙂 urcite to zvládneš. A jeho blokni a ked ta bude kontaktovať nepočúvaj ho a rovno posli do riti

autor
4. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor ja osobne tvoju situáciu úplne nechápem alebo teda možno tú reakciu ale to iba preto že ja sa mám príliš rada na to aby mi niekto ubližoval. Ale určite viem že pomáha o tom rozprávať a rozprávať a teda neostávať v tom vzťahu. A teda možno by bolo fajn popracovať trošku na svojej seba hodnote aby si si nenašla podobného priateľa v budúcnosti.

@anonym_5d21db no to určite budem musieť, zvýšiť sú sebavedomie, viac si vážiť samu seba... len uz nikdy nezazit takúto bolest vo vzťahu.... už si dám veľký pozor s kým sa stretávam ... aj keď ja dom to u môjho priateľa vlastne na začiatku ani nemohla vidieť .... čo je škoda

autor
4. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor super držíme ti palce 🙂 urcite to zvládneš. A jeho blokni a ked ta bude kontaktovať nepočúvaj ho a rovno posli do riti

@anonym_5d21db ďakujem, verím, že to všetko zvládnem a dopadne to dobre a s odstupom času, ked si možno ja opäť prečítam toto fórum, tak sa len pozastavim sama nad sebou ako som s nim kohla ostat tak dlho a ze som urobila tu najspravnejsiu vec v živote,že som odišla...

enmery
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty fakt chceš ostať s mužom, o ktorom sama napíšeš, že Ťa bude zakerna ohovárať, ergo je toho schopný?WTF.

komplikovana
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zapamataj si, ze vztah tvoria dvaja ROVNOCENNI ludia. Nikto nie je viac a nikto nie je menej. Takze ak niekto zacne mat take blbe reci, ze nie si dost dobra a co vsetko zle si zrobila v minulosti, tak nech ti blika kontrolka, ze nieco nie je celkom v poriadku. Ak sa dostanes do situacie, kedy budes musiet urobit rozhodnutie, pozeraj sa na to tak, ze neexistuje ani dobre, ani zle rozhodnutie. Je len take, ktore bolo v danej situacii a danom case najvhodnejsie.

romiada
4. okt 2025

@anonym_autor preboha na hranici Ta upalit treba za to Ty čarodejnica čo zviedla pred ním chlapa a už nie si nepoškvrnena! Nie , teraz vážne. Konečná toto. Zaváňa to pruserom. Nech si hľadá takú co po svadobnej noci vyvesi krvavú plachtu z okna. Lebo také ma zmýšľanie....200 rokov pozadu. A chabé sebavedomie ma chlapec.

rinnela
5. okt 2025

@anonym_autor On bol pred tebou panic? Bude to narcista a manipulátor...On je dokonalý, Ty si ta vadna.

autor
5. okt 2025
@komplikovana

@anonym_autor zapamataj si, ze vztah tvoria dvaja ROVNOCENNI ludia. Nikto nie je viac a nikto nie je menej. Takze ak niekto zacne mat take blbe reci, ze nie si dost dobra a co vsetko zle si zrobila v minulosti, tak nech ti blika kontrolka, ze nieco nie je celkom v poriadku. Ak sa dostanes do situacie, kedy budes musiet urobit rozhodnutie, pozeraj sa na to tak, ze neexistuje ani dobre, ani zle rozhodnutie. Je len take, ktore bolo v danej situacii a danom case najvhodnejsie.

@komplikovana to je na tom najhoršie, že človek sa bojí či spraví dobre ... či to nebude chyba ak sa rozhodnem tak alebo tak ... nerada sa rozhodujem, avšak ešte veľa krát v živote budem musieť.... akurát je mi veľmi ťažko hlavne so sebavedomim, lebo aj včera, keď som s nim mala vážny rozhovor, že ja mu teda fakt nechám tu šancu nájsť si slušné dievča, ak teda tvrdí, že ja niesom... mi začal vravieť, že to vôbec nebude ťažké nájsť si lepšie dievča, lebo ja vôbec nepatrím k tým dobrým, skoro každé dievča do 18 nemá žiadne sexualne skúsenosti, skúšania ani nič také.. a že nech ja si nemyslím, že iný mi to nebude vykrikovať, že každému jednému chlapovi to bude vadiť, lebo chlap neznesie ,keď nemá byť úplne prvý, takže sama som si zničila svoju budúcnosť a minulost ma už bude prenasledovať do konca života 🙂 a na otázku prečo je ešte teda stále so mnou mi odpovedal ,že preto lebo do mňa dal kopec peňazí a času... ze len preto sa cez to snazi prejsť inak by tu už dávno nebol a ze sa fakt snazi ci to nevidim a vlastne to zhodil na mna ,ze ja vyvolavam hadky.... no veľmi ma to zasiahlo, odišla som od neho domov a dali sme si pauzu, ktorú som ja navrhla, nech poriadne vstrebam všetku tú krivdu a hnev ,no myslím, že nás vzťah nadobro pochoval ... a snazi sa ma pri sebe držať tak ,ze mi hučí do hlavy ,ze si lepšieho určite nenájdem alebo že on si najde slusnejsie dievca a da jej všetko

autor
5. okt 2025
@komplikovana

@komplikovana a najhoršie bolo ako mi stale vravel, ze ved on hovorí len pravdu, tak čo sa tak rozčuľujem, ze môžem byt nešťastná akurát tak sama zo seba, ze som take veci porobila a tým vsetko zničila 🙃

anonym_5d21db
5. okt 2025
@anonym_autor

@komplikovana to je na tom najhoršie, že človek sa bojí či spraví dobre ... či to nebude chyba ak sa rozhodnem tak alebo tak ... nerada sa rozhodujem, avšak ešte veľa krát v živote budem musieť.... akurát je mi veľmi ťažko hlavne so sebavedomim, lebo aj včera, keď som s nim mala vážny rozhovor, že ja mu teda fakt nechám tu šancu nájsť si slušné dievča, ak teda tvrdí, že ja niesom... mi začal vravieť, že to vôbec nebude ťažké nájsť si lepšie dievča, lebo ja vôbec nepatrím k tým dobrým, skoro každé dievča do 18 nemá žiadne sexualne skúsenosti, skúšania ani nič také.. a že nech ja si nemyslím, že iný mi to nebude vykrikovať, že každému jednému chlapovi to bude vadiť, lebo chlap neznesie ,keď nemá byť úplne prvý, takže sama som si zničila svoju budúcnosť a minulost ma už bude prenasledovať do konca života 🙂 a na otázku prečo je ešte teda stále so mnou mi odpovedal ,že preto lebo do mňa dal kopec peňazí a času... ze len preto sa cez to snazi prejsť inak by tu už dávno nebol a ze sa fakt snazi ci to nevidim a vlastne to zhodil na mna ,ze ja vyvolavam hadky.... no veľmi ma to zasiahlo, odišla som od neho domov a dali sme si pauzu, ktorú som ja navrhla, nech poriadne vstrebam všetku tú krivdu a hnev ,no myslím, že nás vzťah nadobro pochoval ... a snazi sa ma pri sebe držať tak ,ze mi hučí do hlavy ,ze si lepšieho určite nenájdem alebo že on si najde slusnejsie dievca a da jej všetko

@anonym_autor keďže si navrhla pauzu znamená to ze sa k nemu potom vrátiš? Nerozumiem naco počúvaš jeho reči iba sa nechávas dalej manipulovat

autor
5. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor keďže si navrhla pauzu znamená to ze sa k nemu potom vrátiš? Nerozumiem naco počúvaš jeho reči iba sa nechávas dalej manipulovat

@anonym_5d21db nie nevrátim sa, len musím si viac veriť, lebo to ako on podkopal moje sebavedomie, nespravil nikto... aa myslím, že keď sa teraz par dni-týždňov neuvidíme, porozprávam sa o tom doma (aj brat mi navrhol, ze keby čokoľvek, nech sa s nim porozprávam) ..tak mi to všetko pomôže a zvládnem to bez pochýb 🙂 len musím byť silnejšia ako som teraz

pikachu999
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db nie nevrátim sa, len musím si viac veriť, lebo to ako on podkopal moje sebavedomie, nespravil nikto... aa myslím, že keď sa teraz par dni-týždňov neuvidíme, porozprávam sa o tom doma (aj brat mi navrhol, ze keby čokoľvek, nech sa s nim porozprávam) ..tak mi to všetko pomôže a zvládnem to bez pochýb 🙂 len musím byť silnejšia ako som teraz

@anonym_autor hlavne ho zablokuj už konečne 🙏

anonym_797582
5. okt 2025

To, ci si dakoho ty najdes, nie je jeho starost!!! Ty sa rozhoduj tak, ako chces, aby tvoj zivot vyzeral. Aj ja som mala prveho priatela az v 18, rozisli sme sa, lebo ja som sa necitila na riziko otehotnenia s niekym, o kom nie som 100 % presvedcena a on chcel sex.
Napriklad moja spoluziacka zo strednej si v 19 tiez mala brat nie prave vhodneho muza (boli tam drogy aj nejaka ta facka), lebo bola tehotna, vsak aby nebola hanba. Prisla o babatko este pred svadbou a rozisli sa. O 2 roky si nasla uzasneho muza, maju 3 deti a su spolu stale po vyse 20 rokoch. S tym prvym pochybujem, ze by to dobre dopadlo. Pochybujem, ze by jej manzel vycital, ze ju ten prvy nabuchal a uz je necista.
PS tie vyhrazky, ze ta bude ohovarat si kludne nahraj na mobil. A aj keby ohovaral, ty to budes mat natocene, ze sa ti vyhrazal. Ved on ta nema rad. Je s tebou, lebo "investoval". Co, miliony eur do teba vrazil? Akoze toto by bolo pre mna ponizujuce, co som ja nejaka stetka, aby ratal kazde euro, co na mna minul?
PS1 nezachytila som jeho vek, kolko ma rokov tento manipulativny debo?
PS2 zazila si s nim plno krasnych veci, co este s nikym inym? Tak iste, je to tvoj prvy vazny vztah, isteze si zazila s nim plno takych veci. Zazijes aj s inym. Len sa nevrhaj do dalsieho vztahu, bud trpezliva. Ak by ti pisal, ze ma inu nevinnu pannu, len mu napis, ze mu prajes vsetko dobre a snad nasiel, co hladal. Inac nekomentuj, nesleduj ho na socialnych mediach, proste neprejavuj zaujem.
PS 3 ak by velmi prehanal to ohovaranie, vzdy mozes povedat, ze ste sa rozisli, lebo chcel od teba nechutne veci (anal, trojku s inou, cokolvek, co by znelo doveryhodne, mozno sa ti zdoveril s nejakou fantaziou). To by som si ale nechala ako posledne v zalohe. Ked si najde inu obet, tak sa bude sustredit na nu.

Neodkladaj rozchod, ziadna pauza, proste sa rozidte, hruba ciara. Ziadne spravy, telefonaty, stretnutia. Je to cudzi clovek, ziadny kamarat.

enmery
5. okt 2025

Narazila si na poruchu osobnosti, jednu z tých najhorších. Nulový chlap. Ja sa Ti čudujem, ze to nevidíš a do toho kresťanský bludový fendamentalizmus o nečistej žene. Veď s nim ostaň, o pár rokov sem budeš písať ponižovanie za všetko,podvadzana s 2 deťmi na krku...ale už bude neskoro. Asi si nič nevzala od nás ani si si nepozrela žiadne videá.

pikachu999
5. okt 2025

Máš nejakú dobrý kamarátku s ktorou si hovoríte všetko?

komplikovana
5. okt 2025
@anonym_autor

@komplikovana a najhoršie bolo ako mi stale vravel, ze ved on hovorí len pravdu, tak čo sa tak rozčuľujem, ze môžem byt nešťastná akurát tak sama zo seba, ze som take veci porobila a tým vsetko zničila 🙃

@anonym_autor neviem ako by som ti to vysvetlila. To, ze si mysli, ze hovori pravdu, pravda ale vobec byt nemusi. Ak by si sa poznala a mala zdravy pohlad na svet dospievania ( nie to, co niekto povedal ) tak v tom momente by si sa mu vysmiala do tvare a poslala dohaja. Ten clovek ta vlastne nepozna. Este sa aj prizna, ze ta berie ako vec ( vrazil do teba peniaze a cas). To su podla teba dovody byt vo vztahu? Kto je on, ze ta sudi? Ani on nie je bez viny. Je to pokrytec nic viac. Namiesto skumania jeho spravania a to co hovori, sa zameraj na seba, sebavzdelavanie a sebapoznaie.

Strana
z6