icon

Má význam zakladať rodinu s mužom vo veku 45 rokov?

17. júl 2025

Ma vyznam zakladat rodinu s muzom ktory ma 45 rokov? a nas momentalny stav je ze deti nechceme, ale ja budem mat 33 a potom uz bude neskoro, ale co ked to olutujem..

Strana
z3
lucka_ke
18. júl 2025
@janettdamian

@anonym_c3aa19 takto ti to napíšem, keď som mala 42, tiež som mala na starosti 4 deti, rozbehnutú vlastnú firmu, riadila som firmu aj manželovi, stavali sme svojpomocne dom a postavičku som mala ako, keď som mala 20. Dnes o 10 rokov som niekde úplne inde. A mentálne som úplne svieža, stále sa musím vzdelávať a pracovať na sebe, ale telo už tak nevládze. A môžem si nahovárať čo chcem, prírodu neobabrem. Uvedom si, že hormonálne budeš od 10 rokov úplne inde ako teraz. Pri puberťákovi v 50-tke nemusí podávať atletické výkony, ale cítim, že nemám už energie na rozdávanie... To sa ťažko vysvetľuje, to musí človek zažiť na vlastnej koži. Už potrebujem svoj kľud a pubertiak potrebuje niečo iné, to že som "stará" mi povedal on, nie ja. Jediná výhoda je, že už reagujem na jeho pubertálne správanie s kľudom flegmatika, lebo nemám energiu sa s ním naťahovať.

@janettdamian súhlasím, v 30ke človek inak vládze ako v 50ke, nejde vôbec o chuť, ale o to, že telo to dáva jasne najavo či človek chce alebo nechce a 50nik už potrebuje mať svoj pokoj na vlastné záľuby, koníčky a nie riešiť školáka

evaachesa
18. júl 2025

Na tvojom mieste by som si dala zamraziť vajíčka.

janettdamian
18. júl 2025
@anonym_c3aa19

@janettdamian moji rodičia boli 50nici keď sme boli pubiši a robili sme tak moc okolo statku, že boli v riadnej kondičke. A moja starká porodila otca ako 43 ročná. Kedysi to bolo oveľa bežnejšie ako teraz. Ja nečakám, že budem hormonálne v 50ke tam, kde som bola ako 20ročná, ale ani do hrobu sa nechystám a ani život sa mi neskončí dúfam. Však mi do toho veku chýba málo Tu na MK je viac mamín, čo mali deti v 40ke a necítia sa staro a je to kopa mladých mamín zrútených zo vstávania 2x v noci k jednému dieťaťu, sme rôzni.. Ty máš svoju skúsenosť, ja radšej budem mať v 50ke doma pubiša, ako riešiť aká som stará..
A môj gynekológ hovorí, ak žena otehotnie spontánne v 40ke a tehotenstvo je bezproblémové, príroda vie čo robí.

@anonym_c3aa19 áno presne ako píšeš, každý má vlastnú neprenosnú skúsenosť. Takže celkom nechápem, ak ma niekto už potrebu si takéto veci zisťovať verejne cez net, prečo spochybňuje životnú skúsenosť niekoho iného. Aj v tejto diskusii sa ozývajú viaceré ženy, a spochybňujú ako to ja vnímam. Ale ja predsa nikomu neradím, čo má urobiť zo svojím životom. Mne je úplne jedno či bude mať nejaká žena dieťa 20, alebo 50 ročná. Ja osobne vôbec neriešim takéto životné situácie na nete. Som na MK už dosť rokov a čím ďalej mám hlbší vnútorný pocit, že niečo tu zdielať je úplne strata času a životnej energie. Veď vnútorne sa aj tak každý zariadi podľa seba, a nie podľa druhých.

Strana
z3