icon

Má význam zakladať rodinu s mužom vo veku 45 rokov?

17. júl 2025

Ma vyznam zakladat rodinu s muzom ktory ma 45 rokov? a nas momentalny stav je ze deti nechceme, ale ja budem mat 33 a potom uz bude neskoro, ale co ked to olutujem..

sova7
17. júl 2025
@vilma7

@sova7 tebe asi nič nehovorí slovko hypotéza ,)

@vilma7 hovorí. Môžeš ich mať sedem a nevyjde ani jedna

lucka_ke
17. júl 2025

nie, 45 je už starý na plánovanie detí... kým sa narodí prvé bude mať 46, kým dieťa skončí strednú chlap bude na dôchodku... ani to dieťa si neužije otca, ktorý vládze s ním behať, športovať, venovať sa mu

anonym_c88d6b
17. júl 2025
@anonym_42719f

Tak takto, moj otec mal 45 rokov ked som sa narodila, mamka mala 40. Ocino mal na mojej stuzkovej 63 rokov, vsetci si mysleli, ze je to moj dedko. Vlastne od zakladnej skoly si mysleli, ze po ma vychovavaju stari rodicia - a to rodicia vyzerali naozaj dobre, len jednoducho ten vek neoklames a vidno, ked ma niekto 50 a ked ma 30. Ked som mala 8 rokov, mamina bola dlho v nemocnici a potom na lieceni - hysterektomia - ja som to ako dieta znasala velmi, velmi tazko a stale som plakala, bala som sa, ze o nu pridem. Pocas mojho dospievania rodicom pribudali klasicke problemy iduce s vekom - vysoky tlak, vysoky cholesterol, ale to bolo este stale ok. Chcem podotknut, ze moj otec pracoval do 70tky, mama tiez do 65 rokov. Od cca. mojich 25tich rokov zacinali rodicom zdravotne problemy - otec mal 70 rokov, mamina 65. Takze vo veku, ked som si mala zakladat vlastnu rodinu, som s nimi chodila po lekaroch - infarkt, mozgova cievna prihoda, onkologicke ochorenie a demencia. O rodicov som sa starala do konca. Tesne po 30tke som skoncila ako sirota a dljho som sa z toho spamatavala. Takze tolko moj pribeh.

@anonym_42719f mrzi ma, že si to takto mala.
… na druhej strane to nemusí byť pravidlo všetkých ľudí ktorí majú dieťa v neskoršom veku … proste osudy sú rôzne … mňa mala mama ako 18 ročná a bola som sirota a sama ešte skôr ako Ty ..

evcagabi
Autor odpoveď zmazal
anonym_a3dce4
17. júl 2025

@anonym_autor ako prvú otázku by som si položila prečo má on 45 a deti ešte nemá. A ako druhú či po deťoch skutočne túžim a či ich chcem s ním

autor
17. júl 2025
@anonym_a3dce4

@anonym_autor ako prvú otázku by som si položila prečo má on 45 a deti ešte nemá. A ako druhú či po deťoch skutočne túžim a či ich chcem s ním

@anonym_a3dce4 tak zatial ani ja neviem na 100 percent a neviem si predstavit byt s niekym inym uz, dost si toho so mnou prezil, pomohol mi, a zase rozchadzat sa s niekym kvoli vekovemu rozdielu, kedze ho lubim nebudem..neviem to tak oddelit ze no ty si uz stary na rodinu tak dovi

autor
17. júl 2025
@anonym_a3dce4

@anonym_a3dce4 lebo nenasiel nikoho s kym by ich chcel, ja tiez nie

anjelicek26
17. júl 2025

Ak chce rodinu, tak si treba sadnut a posunut sa tam, zbytocne stracate cas. Strach, strach z noveho, zo zmien... budes mat cely zivot...lebo tieto rozhodnutia su take velke a zavazne.... ale nezazit to nikdy a cely zivot spekulovat, co by bolo keby? Je omnoho horsie...dovod na rozchod je to riadne blby, ale tych zien, co stracali roky cas s niekym, kto mal kopu casu a po rozchode nabuchal prvu, co stretol a ona uz nie, lebo biologicke hodiny dotikali.. toto je proste na uprimny rozhovor...

autor
17. júl 2025
@anjelicek26

Ak chce rodinu, tak si treba sadnut a posunut sa tam, zbytocne stracate cas. Strach, strach z noveho, zo zmien... budes mat cely zivot...lebo tieto rozhodnutia su take velke a zavazne.... ale nezazit to nikdy a cely zivot spekulovat, co by bolo keby? Je omnoho horsie...dovod na rozchod je to riadne blby, ale tych zien, co stracali roky cas s niekym, kto mal kopu casu a po rozchode nabuchal prvu, co stretol a ona uz nie, lebo biologicke hodiny dotikali.. toto je proste na uprimny rozhovor...

@anjelicek26 ano suhlasim

janettdamian
17. júl 2025
@anonym_42719f

Tak takto, moj otec mal 45 rokov ked som sa narodila, mamka mala 40. Ocino mal na mojej stuzkovej 63 rokov, vsetci si mysleli, ze je to moj dedko. Vlastne od zakladnej skoly si mysleli, ze po ma vychovavaju stari rodicia - a to rodicia vyzerali naozaj dobre, len jednoducho ten vek neoklames a vidno, ked ma niekto 50 a ked ma 30. Ked som mala 8 rokov, mamina bola dlho v nemocnici a potom na lieceni - hysterektomia - ja som to ako dieta znasala velmi, velmi tazko a stale som plakala, bala som sa, ze o nu pridem. Pocas mojho dospievania rodicom pribudali klasicke problemy iduce s vekom - vysoky tlak, vysoky cholesterol, ale to bolo este stale ok. Chcem podotknut, ze moj otec pracoval do 70tky, mama tiez do 65 rokov. Od cca. mojich 25tich rokov zacinali rodicom zdravotne problemy - otec mal 70 rokov, mamina 65. Takze vo veku, ked som si mala zakladat vlastnu rodinu, som s nimi chodila po lekaroch - infarkt, mozgova cievna prihoda, onkologicke ochorenie a demencia. O rodicov som sa starala do konca. Tesne po 30tke som skoncila ako sirota a dljho som sa z toho spamatavala. Takze tolko moj pribeh.

@anonym_42719f môj syn (13r.) mi povedal, že sme "starí rodičia". Mali sme ho s manželom vo veku 37,38r. A má pravdu, vychovávať pubertiaka vo veku 50+ je náročné. Človek v 40-tke si to ešte neuvedomuje, ešte stále je pri plnej sile a zdraví (väčšinou). Nestačí dieťa vynosiť a porodiť, ale aj vládať do jeho dospelosti. Ja som inak zostala polosirota v 19 rokov, mamina mala 42, keď zomrela. Tiež som vo veku, keď som mala randiť, trávila čas u lekárov, v nemocnici a opatrovala ťažko chorú maminu na posteli. Takže ani mladý rodičia nie sú zárukou, že ich budeš mať pri sebe xy rokov v zdraví.

ivana11155
17. júl 2025

@anonym_autor teraz akoby sa s takymito parmi vrece roztrhlo. V praci mame viacerych kolegov co su uz rozvedeni a v cca 40-45 dalsie dieta a vztah s mladsou o cca 15 rokov. A ty uz nie si uplne najmladsia, na prve dieta mas urcite akuratny vek.

anonym_1f28c8
17. júl 2025
@anonym_42719f

@anonym_42719f to mi je velmi luto,ze si to mala take narocne a ze si ostala sama. :( vidis, ja mam napriklad svokra starsieho ako moja mama, lebo muza mali doat neskoro, teda veeelmi. On ked mal stuzkovu mal jeho tatko takmer 70

jeennyv
17. júl 2025

@autorka kamoske sa s muzom podarilo dieta v 40tke,deti chceli, uz riesili aj umele a neslo a to uz boli cez 10r manzelia, az vtedy vyslo, za mna je to o partneroch nie o diskusii, svoj zivot by som nezila na nazore kona 😀ako pokecat si tu clovek moze, ale ziadne moje rozhodnutie by to neovplyvnilo

anonym_a5c6aa
17. júl 2025

45 rocny stary mladenec.Tieto typy su pre nieco stari mladenci.Zvycajne su egoisti , doteraz sa venovali len sebe , maju kadejake zlozvyky a maniere v tom veku, ziadna ich nechcela.Keby boli taki super, uz su davno zadani.Este horsie ako rozvedeni muzi ktorí zili v partnerstve, vedia sa viac prisposobit a zit rodinnym zivotom na rozdiel od srarych mladencov. Aby si tu o par rokov nepisala, ze ta ma na haku aj s dietatom.

anjelicek26
17. júl 2025
@janettdamian

@anonym_42719f môj syn (13r.) mi povedal, že sme "starí rodičia". Mali sme ho s manželom vo veku 37,38r. A má pravdu, vychovávať pubertiaka vo veku 50+ je náročné. Človek v 40-tke si to ešte neuvedomuje, ešte stále je pri plnej sile a zdraví (väčšinou). Nestačí dieťa vynosiť a porodiť, ale aj vládať do jeho dospelosti. Ja som inak zostala polosirota v 19 rokov, mamina mala 42, keď zomrela. Tiež som vo veku, keď som mala randiť, trávila čas u lekárov, v nemocnici a opatrovala ťažko chorú maminu na posteli. Takže ani mladý rodičia nie sú zárukou, že ich budeš mať pri sebe xy rokov v zdraví.

Ja som mala dietatko 22 rocna a aj oslavovala 40ku v porodnici, porovnat to trochu viem... moje najmladsie dieta maximalne profituje z mojho kludu, pohody... ale to posledne tehotenstvo dlho trvalo, kym sa nam podarilo... takze necakat..

alica110
17. júl 2025
@jeennyv

@autorka kamoske sa s muzom podarilo dieta v 40tke,deti chceli, uz riesili aj umele a neslo a to uz boli cez 10r manzelia, az vtedy vyslo, za mna je to o partneroch nie o diskusii, svoj zivot by som nezila na nazore kona 😀ako pokecat si tu clovek moze, ale ziadne moje rozhodnutie by to neovplyvnilo

@jeennyv Presne, co tu citam, to je akurat ako zabava na volny cas, ale riadit sa radami odtialto je ako riadit sa radami google miesto doktora. Hrozne co dokazu popisat.

anonym_8d2c5c
17. júl 2025
@janinah

Zakladat rodinu si ja predstavujem sa zobrať a mať deti. Obaja vo vasom veku by ste uz presne mali vedieť ako to s deťmi mate.Je najvyssi čas sa rozhodnuť.Mame v rodine pripad.že sa ženil stary mladenec v 53r a bral si 35 r. a hned mali dve deti po sebe . Vyzeraju vsetci spokojni akurat tie deti su z 90 % na mame.on starostuje,ale vsetci sa tesime.ze neostal sam .

@janinah všetci sa tešíte, že nezostal sám čo tam po tom, že dve malé deti a všetko je na žene.Ale plat a výhody starostu nie sú zle👍bola jeho sekretárka?🤪

kikappp
17. júl 2025
@lucka_ke

nie, 45 je už starý na plánovanie detí... kým sa narodí prvé bude mať 46, kým dieťa skončí strednú chlap bude na dôchodku... ani to dieťa si neužije otca, ktorý vládze s ním behať, športovať, venovať sa mu

@lucka_ke veľmi relatívne môj muž má 50r je to sexi aktívny chlap, schová do vrecka nie jedného mladsieho ,vyzerá mladistvo so synom trávi veľa času aktívne.

lucka_ke
17. júl 2025
@kikappp

@lucka_ke veľmi relatívne môj muž má 50r je to sexi aktívny chlap, schová do vrecka nie jedného mladsieho ,vyzerá mladistvo so synom trávi veľa času aktívne.

@kikappp to ešte autorke nezaručí, že aj jej muž bude taký, poznám veľa 50nikov s vážnymi zdravotnými problémami a hlavne sa už nevládzu/nechcú tak venovať dieťaťu ako keď boli 30nici

zuzanockamt
17. júl 2025
@kikappp

@kikappp Presne,máme to podobne 🙂 Ja keď čítam, ako sú ľudia v 50-ke starí, že sa im nechce a nevládzu pri malom dieťati, puberťákovi, bavím sa neskutočne.

janettdamian
17. júl 2025
@zuzanockamt

@kikappp Presne,máme to podobne 🙂 Ja keď čítam, ako sú ľudia v 50-ke starí, že sa im nechce a nevládzu pri malom dieťati, puberťákovi, bavím sa neskutočne.

@zuzanockamt nech ti tá zábava dlho vydrží...

zuzanockamt
17. júl 2025
@janettdamian

@zuzanockamt nech ti tá zábava dlho vydrží...

@janettdamian Veru zatiaľ drží a výborne 🙂😘

janinah
17. júl 2025
@janettdamian

@janettdamian asi sme vynimka,ale nemali sme s pubertiakom nijaky problem,ozaj nie....a narodil sa ked sme mali 42 a 50r. ,teraz ma 20 a teda viem cim sme presli...inteligentny zdravy zrely mlady muž a na otazku,ci mu nevadia starsi rodicia sa usmeje a povie,jasne,vadia,písem reklamaciu do Neba...😀

janinah
17. júl 2025
@anonym_8d2c5c

@janinah všetci sa tešíte, že nezostal sám čo tam po tom, že dve malé deti a všetko je na žene.Ale plat a výhody starostu nie sú zle👍bola jeho sekretárka?🤪

@anonym_8d2c5c pozri,oni su spokojni im to vyhovujea o to ide..nie o to čo si mysli cudzi clovek na nete...nie,nebola sekretarka....
Tiez som bola skoro sama na deti lebo manzel lekar v nemocnici sluzil vela( bolo ich malo) aa hocikedy sme ho doma nevideli aj 36 hodin....a ano,nemusela so pocitat kazdu korunu a ci detom kupim jeden banan alebo kilo....a vieme ich velmi slusne zabezpecit pri starte do dospelosti a takto nam to vyhovuje...a o to ide

anonym_c3aa19
17. júl 2025
@janettdamian

@janettdamian a čo máš extra vládať popri pubertiákovi, nerozumiem? Či to sú nejakē atletické výkony, vyliezť na Everest, mať pubertiaka v 50? Naozaj sú niektorí ľudia mentálni a fyzickí starci už veľmi skoro, aj podľa tvojho vyjadrenia. Ale netýka sa to väčšiny. Človeka limitujú vážne choroby, ale tie sa nevyhýbajú ani 30, 40 ročným. Ja mám viac energie pri mojom štvrtom dieťati v 42 rokoch, než som mala v 21 rokoch so skolabovanou štítnou žľazou. A mojim zdravotným stavom nateraz tromfnem hocijakú zanedbanú 20 ročnú, to píšem s pokorou, môže sa to zmeniť, ale snažím sa naozaj zdravo žiť. . Ďakujem Bohu za moju rodinu, som presvedčená, že budem mať dostatok pomoci a sily zhora na výchovu všetkých detí.

kikappp
17. júl 2025
@lucka_ke

@kikappp to ešte autorke nezaručí, že aj jej muž bude taký, poznám veľa 50nikov s vážnymi zdravotnými problémami a hlavne sa už nevládzu/nechcú tak venovať dieťaťu ako keď boli 30nici

@lucka_ke môj názor je ze ak sa nechce venovať v 50tke ,nechcel by sa ani v 25 to je o povahe ,výchove,odobnosti muža. Žiaľ choroba si nevyberá a to aj pri mladších to nevieme nikdy .

janettdamian
17. júl 2025
@anonym_c3aa19

@janettdamian a čo máš extra vládať popri pubertiákovi, nerozumiem? Či to sú nejakē atletické výkony, vyliezť na Everest, mať pubertiaka v 50? Naozaj sú niektorí ľudia mentálni a fyzickí starci už veľmi skoro, aj podľa tvojho vyjadrenia. Ale netýka sa to väčšiny. Človeka limitujú vážne choroby, ale tie sa nevyhýbajú ani 30, 40 ročným. Ja mám viac energie pri mojom štvrtom dieťati v 42 rokoch, než som mala v 21 rokoch so skolabovanou štítnou žľazou. A mojim zdravotným stavom nateraz tromfnem hocijakú zanedbanú 20 ročnú, to píšem s pokorou, môže sa to zmeniť, ale snažím sa naozaj zdravo žiť. . Ďakujem Bohu za moju rodinu, som presvedčená, že budem mať dostatok pomoci a sily zhora na výchovu všetkých detí.

@anonym_c3aa19 takto ti to napíšem, keď som mala 42, tiež som mala na starosti 4 deti, rozbehnutú vlastnú firmu, riadila som firmu aj manželovi, stavali sme svojpomocne dom a postavičku som mala ako, keď som mala 20. Dnes o 10 rokov som niekde úplne inde. A mentálne som úplne svieža, stále sa musím vzdelávať a pracovať na sebe, ale telo už tak nevládze. A môžem si nahovárať čo chcem, prírodu neobabrem. Uvedom si, že hormonálne budeš od 10 rokov úplne inde ako teraz. Pri puberťákovi v 50-tke nemusí podávať atletické výkony, ale cítim, že nemám už energie na rozdávanie... To sa ťažko vysvetľuje, to musí človek zažiť na vlastnej koži. Už potrebujem svoj kľud a pubertiak potrebuje niečo iné, to že som "stará" mi povedal on, nie ja. Jediná výhoda je, že už reagujem na jeho pubertálne správanie s kľudom flegmatika, lebo nemám energiu sa s ním naťahovať.

karolinakr_ba
17. júl 2025
@darina77

@anonym_42719f to je tak smutné, toto si asi neuvedomuju tí čo odkladajú rodičovstvo po 35

@darina77 ja zasa napriklad nerozumiem ludom, co rozmyslaju ako vy. Zrejme ste zena, ktora mala partnera v mladom veku, no su zeny, co si najdu partnerov vo veku 30+.. Tak logicky, ak nemam vhodneho partnera, nejdem priviest dieta na svet len preto, aby som to dieta mala..

mamutka
17. júl 2025

@anonym_autor toto nie je dobre položená otázka. Ľudia sú veľmi rôzni v každom veku. Môj muž ma 45 a je to štíhly zdravý veľmi akčný chlap, ktorý by sa z ďalšieho dieťaťa veľmi tešil. Sú ale aj chlapi, ktorí majú oveľa menej rokov, vyzerajú ako hurky, lebo zo svojho tela robia kontajner na odpadky a nemajú chuť zaoberať sa nejakým otravným frkanom, radšej idú s kamarátmi na pivo.
Podstatne sú tie veci ako chuť, ochota, starostlivosť, láskavosť, povaha. Máš tu hromadu žien, ktoré si deti robili v ideálnom veku s chlapmi v ideálnom veku a majú nakoniec problémy ako napr že nevlastná ani stoličku v byte, lebo panko mal bývanie už pred svadbou, alebo sú nastavované u jeho rodičov, lebo vek pri pôrode bol dôležitejší ako snaha zarobiť na bývanie, alebo rodia deti nesamostatnemu chlapcovi, ktorému mamicka diktuje všetko, alebo si nájdu skupana, alkoholika, násilníka a pod. Milión možnosti ako môže človek zle dopadnúť. Tak sama vidíš aký je tvoj chlap, dobre to zvaz. Ci ma 45 a už teraz posedáva, alebo je oveľa akčnejší ako 25 roční chlapi, takže aj o 10 a viac rokov bude pravdepodovne na tom lepšie ako rovesníci. A hlavne aký je človek. Spoľahlivý, starostlivý, zodpovedný, samostatný?

anonym_c3aa19
18. júl 2025
@janettdamian

@anonym_c3aa19 takto ti to napíšem, keď som mala 42, tiež som mala na starosti 4 deti, rozbehnutú vlastnú firmu, riadila som firmu aj manželovi, stavali sme svojpomocne dom a postavičku som mala ako, keď som mala 20. Dnes o 10 rokov som niekde úplne inde. A mentálne som úplne svieža, stále sa musím vzdelávať a pracovať na sebe, ale telo už tak nevládze. A môžem si nahovárať čo chcem, prírodu neobabrem. Uvedom si, že hormonálne budeš od 10 rokov úplne inde ako teraz. Pri puberťákovi v 50-tke nemusí podávať atletické výkony, ale cítim, že nemám už energie na rozdávanie... To sa ťažko vysvetľuje, to musí človek zažiť na vlastnej koži. Už potrebujem svoj kľud a pubertiak potrebuje niečo iné, to že som "stará" mi povedal on, nie ja. Jediná výhoda je, že už reagujem na jeho pubertálne správanie s kľudom flegmatika, lebo nemám energiu sa s ním naťahovať.

@janettdamian moji rodičia boli 50nici keď sme boli pubiši a robili sme tak moc okolo statku, že boli v riadnej kondičke. A moja starká porodila otca ako 43 ročná. Kedysi to bolo oveľa bežnejšie ako teraz. Ja nečakám, že budem hormonálne v 50ke tam, kde som bola ako 20ročná, ale ani do hrobu sa nechystám a ani život sa mi neskončí dúfam. Však mi do toho veku chýba málo Tu na MK je viac mamín, čo mali deti v 40ke a necítia sa staro a je to kopa mladých mamín zrútených zo vstávania 2x v noci k jednému dieťaťu, sme rôzni.. Ty máš svoju skúsenosť, ja radšej budem mať v 50ke doma pubiša, ako riešiť aká som stará..
A môj gynekológ hovorí, ak žena otehotnie spontánne v 40ke a tehotenstvo je bezproblémové, príroda vie čo robí.