icon

Má vzťah s komplikovaným mužom zmysel?

7. máj 2024

Boli by ste vo vztahu s muzom, ktory je komplikovanej povahy? Napriklad casto neviem co mam alebo nemam spravit ci povedat, aby bolo dobre. Pocuvam od neho ze nevidi zaujem niekedy z mojej strany aj co sa tyka prace atd pritom stale sa pytam ako sa mu dari atd ked sa nespytam konkretne je to nezaujem a niekedy sa opytam na situaciu a odpoved je ze to nechce riesit. Alebo aj doma nieco spravim ci nespravim a mam pocit ze to nie je podla jeho predstav. Alebo ze neciti zo mna city a podporu a pritom mu davam najavo myslim takmer denne moj zaujem o jeho den aj celkovo. Bud to robim zle alebo proste nesplnam jeho narok, uz ani sama neviem. Lubim ho ale viac casu rozmyslam ci to ma vyznam a trapim sa kvoli tomu. Raz som mu aj povedala ze asi nie som vhodna partnerka pre neho tak mi povedal ze ma nebude nasilu drzat pri sebe a nechce aby somm

deti95060810
7. máj 2024

také komandovanie ti bude načo v živote...
s týmto chlapom ani z voza - ba ani na voz.
ak máš troška v sebe "rácia", porozmýšľaj či je toto vôbec to prvé orechové.

stanielka17
7. máj 2024

@dorottka Terapia je vhodna pre ludi, ktori obaja chcu udrzat vztah, ale sami sa o to pokusaju neuspesne. Ziadna terapia na svete vsak nepresvedci manipulatora, aby prestal manipulovat, a pre autorku je to len dalsia strata casu, energie, a neposlednom rade penazi.

domkakvet
7. máj 2024

Na co ti je taky vztah, hladaj inde.

dorottka
7. máj 2024

@stanielka17 ano, samozrejme, moja poznamka bola za to, ze casto tu vidim, ze baba je s typkom mesiac dva, ocividne je to do vztahu nevhodny kusok, ona sa s nim citi zle (inak by tu nepisala), ale baby zacnu, ze nech ho presvedci na terapiu a uvidi... ona sa zacne fixovat na to, ze jeho terapia by mohla byt riesenim ich spolocnych problemov (co vobec nie je pravda, lebo za blbu dynamiku su zodpovedni obaja, ak on je idiot a ona je obet a ostavaju spolu, znamena to, ze len on nie je ok? asi to tak nebude) a namiesto svizneho odchodu budu takto tancovat v tej mizerii este par rokov.

tykat
7. máj 2024

Ved mu povedz ze ak z teba neciti to co potrebuje tak ho nebudes drzat, ale nech ta nedepta, ked sa mu nepaci tak moze hladat lepsiu, dokonalejsiu, ochotnejsiu citat mu myslienky a plnit ich.
Ale to mu nepovies a on ta nenecha lebo potrebuje presne taku neistu oblbnutu zenu ktora mu chce vsetko splnit a necha sa manipulovat.

karolinakovac
7. máj 2024

Toto nie je komplikovaná povaha, to je jeho prefikanost a manipulácia. Žiadna terapia nepomôže, rozid sa s ním čím skor. On Tebou manipuluje a robí to vedome, pýta si pozornosť aby si sa len jemu venovala, keď je raz dobrý raz zlý, tým chce dosiahnuť aby si sa naňho viac namotala a zamýšľala nad tym stále. A jemu to vychádza a teší sa z toho. On to má naplánované, žiadne náhody ale dobre vopred premyslená manipulácia

karolinakovac
7. máj 2024

Prvé mesiace boli super ved Love bombing, varil si Ta pomaly ako zabu a pridával pridával a Ty sa uz varis v tých sračkach ktoré ti spravil a robí. On sa nikdy nezmení. A aj ked sa bude k Tebe takto ďalej zle správať, budes myslieť na tie uzasne začiatky. Toto je stratégia každého narcisa, manipulátora

autor
7. máj 2024

Ani neviem co na to napisat. Z poblaznenia prislo asi trpke prebudenie do reality. Na zaciatku bol ukazkova chlap pozorny javil zaujem chcel byt kazdy den so mnou robil pre mna aj to o co som ho neziadala. Ja som to zacala brat ako samozrejmost mozno cakal chvalu ale to ja neviem. Mozno som aj ja vela chyb spravila sama neviem kde to zlyhalo. On mi vravel ze to aky je vscsinou u zien nemalo uspech a ze chce aby nam to klapalo a ja mozem byt ta ktorej budu ostatne taketo chlapa zavidiet a bla bla. Teraz ako preslo par mesiacov tak je to tak polka z toho co robil predtym. Na zaciatku vsetkeho vela a teraz akoby sa dal na ustup. A hlada chyby vo mne co robim zle. Mozno naozaj caka ze to ukoncim lebo zistil ze nie som pre neho dost dobra. Alebo pravdepodobnejsia verzia je fakt manipulator a potreboval ma len namotat..aj ked neviem naco to takyto ludia robia ci si chce dokazovat vlastnu dolezitost alebo co

ciernysokol
7. máj 2024

A este sa priprav, ze ked aj naberies silu a rozides sa s nim, on ta len tak odist nenecha a zacne dalsie kolo este ucinnejsich manipulacii. Len aby si ta udrzal. Drzim palce, utekaj, tam ziadna laska nie je.

gwendolyn
7. máj 2024

Nič si nespravila zle, to je stratégia manipulátorov, na začiatku love bombing ako písali vyššie, ty do toho spadneš až po uši a potom to utne a bude ti dávať iba omrvinky z toho, čo ti dával na začiatku a snažiť sa ťa držať pod svojou kontrolou tak, a ty budeš stále dúfať, že sa to zmení, lebo veď na začiatku bol úplne iný, a že keď sa budeš správať lepšie, tak zase bude k tebe taký dobrý. Nie, nebude. Máš šťastie, že sa takto prejavil po pár mesiacoch a ty máš ešte zvyšky zdravého úsudku. Niektorí to dokážu hrať takto s tebou roky. Utekaj kade ľahšie a naštuduj si varovné znaky týchto osobností na začiatku vzťahu, aby si nabudúce vedela, kedy ti majú blikať kontrolky oveľa skôr.

autor
7. máj 2024

@redlet dakujem za tvoj prispevok fakt som sa pri nom hlbsie zamyslela. Ja si myslim ze si malo verim ci uz vo vztahoch alebo celkovo a preto si vzdy pritahujem do zivota nesoravnych partnerov. Akoby som si nevedela urcit zdrave hranice co uz nebudem tolerovat v tom vztahu a stale len ustupujem aby bolo lepsie no je to horsie. Niekde vnutri citim ze toto nechcem ale akoby som sa nevedela od neho citovo odputat. Zacinam sa na vsetko pozerat inak a ano aj kne pomaha ked si citam prispevky od zien ktore to vidia realne nie ako ja. Teraz mi idu na rozum take veci co som doteraz nevnimala ale akoby chcel.mat vzdy nado mnou kontrolu mi to pripada. Vela x napr sedime v obyvacke ja sa zodvihnem ze idem na wc a on sa ma pyta kam idem a take drobnosti co si teraz davam do suvisu. Mam niekedy pocit ze sa neviem uplne uvolnit ked som s nim doma. Akoby som sa bala ze spravim nieco inak a on mi to vyhodi na oci. Toto je fakt zle 🙈

autor
7. máj 2024

Alebo nedavno sa stalo ze som sa sla prejst a on prisiel domov skor ako ja a nenapisala som mu ze idem von tak bol z toho nesvoj ze mohla som mu aspon napisat ze idem niekam a taketo. Akoby fakt potreboval mat kontrolu nado mnou. Potom povie ze co keby sa nieco stalo a ani nevie ze som niekam sla

autor
7. máj 2024

On bol par rokov sam a mozno by som si povedala ze nemal nikoho lebo je to blb ale.predtym mal niekolkorocne vztahy a podla toho co mi hovoril tak tie baby si ho extra nevazili a robil pre ne vsetko. Kvoli jednej siel robit do zahranicia aby sa mala lepsie s jej detmi..no proste som myslela ze je to fajn chlap do zivota co sa vie postarat..ale zrejme som sa poriadne zmylila

autor
7. máj 2024

@gwendolyn ja som sa to aj snazila odkomunikovat preco je tak chladny no on mi povedal ze ako sme sa pohadali a ja som mu v zlosti vykricala ze nechcem zit ako pri byvalom co som mala nieco podobne tak ze proste to ho zarazilo a je ku mne chladny a uzatvoril sa. Ale podla mna to nie je tym a planoval si to takto. Teraz mi zacina vela veci dochadzat

vikiki29
7. máj 2024

To sa naozaj dobre cítiš s takým človekom? Veď to musí byt neskutočne vyčerpávajúce takáto ťažkopádna komunikácia a správanie. Sa ho opýtaj, či sa mu dobre žije samému so sebou. Ja by som teda čas nestrácala, takému nikdy nebudeš “dosť dobrá”.

dorottka
7. máj 2024

len potreboval dovod, aby si sa zasa ty mohla citit zle 🙂 Pozri, to su zli, hlboko poskodeni ludia, na ktorych je aj terapia prikratka, mozme ist do hardcore psycho hlbky a preberat si, preco je taky a onaky, vysledok je ale rovnaky - nezmeni sa, tento hot cold tanec budes mat dovtedy, kym sa nezacnes neznasat az tak velmi, ze uz v normalnom zdravi od neho urcite neodides, tak sa budes bat aj vlastneho tiena. UTEKAJ!!!!!!! bez akehokolvek patosu, este dnes. Ak ta bude presviedcat, zapchaj si usi a uz sa ani neobzri.

stanielka17
7. máj 2024

@dorottka Ano, klasika. To sa vyskytuje vo vacsine diskusii, kde je ten chlap evidentne uplne vadny kus, a vzdy nejaka povie, ze sa ho drz zubami-nechtami. V inej diskusii minule jedna zadrela autorke, ze nech neodchadza od debila, ktory sa k nej sprava s totalnym pohrdanim a despektom, a podvadza ju, lebo kto ju bude chciet s dvomi deckami...

stanielka17
7. máj 2024

To s tym WC je sa inak zda ako blbost, ale pozor na to. Vyzadovat od teba potvrdenky o presune zo sedacky na WC urcite nie je normalne, a je zaciatok vacsich poziadaviek, kde skusa, kolko si ochotna tolerovat. Najprv to budu male poznamky a narazky, potom ich bude stale viac. To budu neskor kontroly telefonu, kto je hento, kto je tamto, zakazovanie kamaratov, hadky kvoli kolegom v praci, postupne izolovanie ta od blizkych ludi. Fakt ruky prec od tohto.

luteam
7. máj 2024

Ahoj nemyslim si, ze ma takyto vztah vyznam. Ved tak sa zit neda, ked ti niekto neustale nieco vycita. Partneri musia byt kompatibilni a vediet komunikovat. Moji rodicia maju podobny vztah, otec sa stale za daco zduva, ze si ho mama malo vsima alebo nieco zle povala skocila mu do reci atd... skoro stale su povadeni a mna to dost zasiahlo aj ked som bola dieta aspon dom vedela na co si dat pozor vo svojom vztahu a moje manzelstvo je opak vztahu mojich rodicov a som za to velmi vdacna a stastna

barborachors
7. máj 2024

je to chorý narcista, preč od neho

mareka49
7. máj 2024

Necitala som celé.
Neviem či to tu padlo.
Ale toto bude asi človek s ktorým bude stále niečo.
Furt zle.
Za všetko môžeš ty aj za druhú svetovú.
Prehnaná kontrola.
Možno to tu padlo:
Môže byť len taká 'povaha", ale kľudne to môže byť porucha ako narcisticka porucha osobnosti.
Buď otvorený rozhovor ale zmena jeho správania (sama tomu neverím, keď píšem) alebo čoskoro cau

siska53
7. máj 2024

Zid z kratsej cesty. Predne akoby si o mojom. Lenze my uz mame dve deti a on zacal byt taky len pred casom. Su tam aj ine veci, co je nadlho. Ale tebe radim este skusit sa porozpravat s nim o tom a ked sa stale nebudes citit dobre, ze stale taketo vycitky, radsej odid, aj ked to boli..

dorottka
7. máj 2024

Ja neodporucam dalsi rozhovor. Tito ludia su taki sikovni v komunikativnej deflexii, ze to nema absolutne ziaden vyznam, autorka sa bude citit este horsie, vinna za vsetko a este viac neschopne. Zasa len to bude natahovanie casu a kradnutie z jej energie a sebaucty. Stale som si myslela, ze sa to prehana s tym raznym useknutim kontaktu, ale po podobnej neprijemnej skusenosti, musim uznat, ze toto je jedina vec, ktora funguje. Kto nezazil, nepochopi. Vacsina caka, ze taky clovek je asi total netvor a vsetko vidno uz na pohlad, ale to je prave ono... oni vedia, kolko a kedy ubrat a kedy a kolko pridat, aby toho nebolo naraz vela. Robia to cely zivot, toto nevie dat zial ani odbornik.

zabka79
7. máj 2024

Cim skor utekaj prec. Ked milujes takehoto manipulatora myslis ze by si mohla milovat aj niekoho kto ta oceni a bude citovo dostupny?

majlo1234
7. máj 2024

Neviem, moj muz ma pre mna komplikovanu povahu, pretoze sme absolutne rozdielni. Nemam rada, ze nevieme dobre komunikovat a efektivne sa pohadat, necitim sa po hadke uspokojena s vysledkom. Ale to, co mas ty, je podla mna diagnoza. Aj z tvojej strany, si prilis neista a slaba postavit sa za seba, mozno ta ovplyvnili aj minule vztahy. A on teda skusa na teba veci…ktore by mu silna sebavedoma zena prostr zmietla zo stola. Ale obavam sa, ze on by si taku ani nevybral.
V normalnom vztahu sa navzajom ludia nedeptaju, ale podporuju a rastu spolu.

magic08
7. máj 2024

...a podla toho co mi hovoril tak tie baby si ho extra nevazili a robil pre ne vsetko. Kvoli jednej siel robit do zahranicia aby sa mala lepsie s jej detmi..no proste som myslela ze je to fajn chlap do zivota co sa vie postarat..ale zrejme som sa poriadne zmylila...

a keby si sa na toto spytala tych bab, tak by sa na teba čumeli, že o čom rozpravas...

takych podobnych slovnych hračiek by si zo skusenosti inych nasla viac....
napr. ze ked nepisal basnicky exkam, lebo nemali pochopenie a nevedeli uznat jeho kvality, alebo ze nechodili na vylety, na dovolenky, skratka nikam, len doma boli, ale on chcel, len nebol zaujem na druhej strane.... skus sa pohrabat v pamati..

autor
7. máj 2024

Mozno tam boli naznaky od zaciatku a ja som ich v zaslepenosti prehliadala ako to byva..alebo ma tak oblbol ze som stratila zdravy usudok. Vzdy som myslela ze som imunna voci takymto praktikam no zjavne nie som. Ked sa ma stale vypytoval kam idem a podobne brala som to ako zaujem. No zjavne som sa riadne mylila

autor
7. máj 2024

Nechcela som vytahovat intimne veci ale aj v tomto smere akoby ma za nieco trestal. Rozprava ako ma chut ale nevladze skrz prace a je unaveny a poslednu dobu je tej intimity pre mna proste malo aj ked som sa snazila nepomohlo to velmi. To je dalsia vec co ma trapi

mantilka
7. máj 2024

Nevazi si ťa. Nespokojný typ nikdy nebude spokojný. Keď chces byť šťastná utekaj od neho. Uvidíš ako ti odpadne kameň zo srdca.

oslo1
7. máj 2024

Autorka, mas partnera manipulatora, on ta vari ako zabu vo vode.
On ti a aj tie intimnosti iba ako odmenu a to iba vtedy, ked sa bude bat, ze mu zo zivota odchadas.
Tu tebe pomoze psycholog, aby si sa porozpravala. V ziadnom pripade nie parova terapia, lebo manipulator zblbne aj psychologa a ty budes nakoniec ta zla.
Tento vztah normalne ukonci. On ti urobi scenu, bude ti vykrikovat blbosti a tak vtedy sa nadychni a normalne mu s kludom anglicana povedz, ze ok, tak sa rozidte.
Uvidis, v tom momente sa otoci a bud bude po tebe hulakat a potom ta bude odprosovat, alebo naopak. Samozrejme, ze budete mat ten najlepsi sex a potom sa to vrati naspat do starych kolaji.
Tuto nie je sanca na ziadnu napravu, tento chlap si z teba urobi handru, pre cely svet bude ukazkovy chlap a len ty doma budes vediet, co je zac.
Ja som mala pekne manzelstvo s vynikajucim manzelom, nemusela som nikdy nic riesit, vsetko islo samo. A taky vztah chces aj ty, kde ta nebude boliet zaludok pri predstave o manzelovi, kde sa budes tesit na buducnost a kde kludne povies vsetko manzelovi a budes vediet, ze to v buducnosti nepouzije proti tebe.