Má vzťah s komplikovaným mužom zmysel?
Boli by ste vo vztahu s muzom, ktory je komplikovanej povahy? Napriklad casto neviem co mam alebo nemam spravit ci povedat, aby bolo dobre. Pocuvam od neho ze nevidi zaujem niekedy z mojej strany aj co sa tyka prace atd pritom stale sa pytam ako sa mu dari atd ked sa nespytam konkretne je to nezaujem a niekedy sa opytam na situaciu a odpoved je ze to nechce riesit. Alebo aj doma nieco spravim ci nespravim a mam pocit ze to nie je podla jeho predstav. Alebo ze neciti zo mna city a podporu a pritom mu davam najavo myslim takmer denne moj zaujem o jeho den aj celkovo. Bud to robim zle alebo proste nesplnam jeho narok, uz ani sama neviem. Lubim ho ale viac casu rozmyslam ci to ma vyznam a trapim sa kvoli tomu. Raz som mu aj povedala ze asi nie som vhodna partnerka pre neho tak mi povedal ze ma nebude nasilu drzat pri sebe a nechce aby somm
@oslo1 ano samozrejme ze tuzim po takom peknom vztahu a myslela som si ze uz ho mam kedze na zaciatku bol uplne iny a zrazu akoby ochladol zo dna na den a ja som to fakt nechapala a stale rozmyslal co som spravila zle
Nie, nebola by som s takym clovekom, nelubi ta a nie je to vhodny partner na dlhodoby vztah.
Myslim, ze odpovede sa tu budu uz len opakovat. Tvoj pribeh neznie vobec unikatne, a preto si ani nemyslim, ze bude mat unikatne rozuzlenie. To ako dlho sa v tom chces este brodit a trapit, to uz je tvoja volba, nie si zasa taka bezmocna preboha. Aj blby chlap po rozchode chyba, ved si si na neho zvykla za ten cas. Vsetky sme ti tu dali stempel, ze typek nebude ok, mnohe baby tu napisali velmi kvalitne odpovede, dalsi krok je na tebe. Na nete k tejto teme najdes tiez mnoho informacii ci uz clanky, alebo podcasty. Fakt si vyhladaj co to o narcizme a podla mna budes velmi prekvapena. Fakt, skus to.
Precitaj si nieco o narcistickej poruche, myslim ze sa v tom pribehu najdes.
Je to ale že.uplny blbec
Baby dakujem za podporu a nazory vela som si citala a pocuvala o narcisoch a myslim ze som sa len utvrdila v tom ze to na neho zvacsa sedi. Dnes ma dorazil ked sme pozerali tv ako vzdy to co chcel on..a povedala som mu ze aj tak mu to za chvilu prepnem inam a on mi na to ze ,,ja ta vypnem.." nechapem ako to myslel ale pravdupovediac nemam z toho dobry pocit a zacinam mat z neho strach a zaludocnu nervozitu. Uz som rozhodnuta odist od neho
ja by som to nevydrzala a povedala ze ja ta vypinam
ako to mozete vydrzat
Ako dlho ste spolu? Koľko mesiacov? Mám nedávnu skúsenosť s týmto, no teda 2 roky dozadu, ale nedávnu, lebo sa z toho stále spamatavam. Trvalo to len 7 mesiacov a minimálne rok mi trvalo sa z toho pozviechať.
Mne ten chlap pride ako rozmaznané, nevyzreté decko. Asi by som to nesilila, bola sama sebou a bud naskočí na ten vlak alebo sa s ním rozlúč. Mozno mamka sa s nim mucká lepsie a chodi mu nadšenejsie okolo zadku… 😂🤦🏼
@personality teraz je to 6 mesiacov co sme spolu ako par. A z coho trvalo tak dlho sa dostat po rozchode s nim? No ja v nom vidim tie narcisticke crty uz ovela jasnejsie nez doteraz
Sám je problémový a chce to zvaliť na teba.Daj na vnútorný pocit, že to nie je dobré.Ked nemôžeš byť sama sebou nemá to význam veď ty nevieš ako sa správať či si všímať, nevšímať, pýtať....bude z teba neistý uzlik nervov čo už aj si
nie nebola
@mane01 tak ma po 30ke davno a doteraz aj ked s prestavkami kedy bol mimo ich domu byval s rodicmi. Dlho bol sam a pride mi ze si uz zvykol na to svoje pohodlicko aj. Popravde uz tu sancu ani davat nechcem. Vnimam to tak ze to nema vyznam
ja mozem byt ta ktorej budu ostatne taketo chlapa zavidiet a bla bla.
Trpí nejakým velikasstvom nie?ako všetci narcisi rozid sa s ním po pol roku by ste mali byť v ružových oblakoch a nie riešiť toto.
@luccija presne tak to casto je som nervozna z neho. Ked som sama je vsetko dobre a obcas bolo dobre aj s nim ale niekedy vie v minute prepnut z dobrej nalady ze sa smejeme na vaznu tvat a ja pozeram na neho ci mu naozaj prepina 🙈
Trvalo mi to, lebo som bola úplne v šoku, jeden deň ľúbim ťa, svadba, dom a na druhý deň vyvolal nezmyselnú hádku a rozišiel sa so mnou, že on toto nebude znasat. Veľmi som ho milovala, až neskôr mi došlo, že je to narcis, vlastne mi to napísali tu na koniku, lebo mi jeho správanie nedávalo zmysel, tak som to tu riešila. Strašne mi to ublížilo, rozišiel sa úplne nechutným spôsobom a ešte ma držal dlho v šachu, kedy bol so mnou v kontakte a myslela som si, že sa vráti...
Ono pokial nemas priamu skusenost s tou diagnozou, tak ti nejde do hlavy, preco by sa tak niekto spraval... nie je to normalne, ale je to az tak absurdne, ze ti ani nenapadne, ze preco by to niekto robil len tak bezdovodne... cize logicky zacnes spochybnovat samu seba. Ti ludia nie su debili na prvy pohlad, dokonca su v spolocnosti casto nenormalne oblubeni, len su tak fucked up, ze ani sami si neuvedomuju, ze su... pre nich je toto normal a vadni su ti druhi samozrejme. O pravde ich nepresvedcis ani ty, ani skuseny terapeut, neda sa to.
Ja som sa s mojim rozisla, ked mi toto vsetko doslo, tiez som to predtym nepoznala, ale este polroka na to ma prenasledoval, proste jeho ego neznieslo, ze niekto iny sa ho zbavil mimo jeho rozhodnutia.
Nepomahalo nic, az prosty nekompromisny ghosting... ja som z neho bola taka vystrasena, ako mi nedal pokoj a odmietal akceptovat rozchod, ze podla neho to isto bol len fun, truc whatever, ze som potom nieco vyse polroka skoro nechodila vobec von, tak som bola v strese ci ho nestretnem niekde. Aj teraz sa mi dviha zaludok, ked si na to spomeniem a zakazdym som v neklude, ked im na nejake miesta s rizikom, kde by som ho mohla stretnut. A to je typek fesak, uspesny v praci, kamaratsky kolegialny, vsade ho radi vidia, polka mesta ho pozna, taky je zaangazovany vsade... to co o nich ale rozpraval doma, to uz je uplne iny pripad. Fuj hnus, nemam uz ziadnu empatiu voci tomu jak im kedy bolo ublizene, whatever... zelam im, nech zhoria v pekle, kde mozu ublizovat maximalne samym sebe.
Píšeš, ze na začiatku vztahu bol úžasný. A neskôr čítam, že ste spolu iba 6!!!! mesiacov. To ako dlho bol uzasny? 2-3 tyzdne?? Veď toto je ten začiatok. Teraz ste mali byť ešte v najzamilovanejšej fáze. To, čo riešiš ty teraz ste mali riešiť možno o dva-tri roky. Keď je toto po šiestich mesiacoch vzťahu, treba rýchlo rýchlo utekať. A áno, bude ti smutno, pretože si si už naňho zvykla,ale to by ti bolo pri každom rozchode smutno. Toto fakt nemá zmysel
@personality tak to je velmi smutne ked niekto rozprava o svadbe a potom toto spravi. No ja som prisla sem pre radu tiez preto lebo tu maju baby vela skusenosti uz a casto fakt dobre poradia a clovek tak predide zbytocnemu trapeniu
@dorottka normalny clovek to tazko chape ked to nezazil ja som to donedavna tiez nechapala ze co zle som spravila ze sa tak zacal spravat. Ano mali sme nejake nezhody medzi sebou aj som mu vyhodila nejake veci na oci ale nemyslim si ze to je dovod aby sa clovek takto choval. Oni to proste maju v sebe a ako pises beru to ako normal
@stanulienkat prve tri mesiace to bolo super a potom to opadlo..bohuzial
Velmi skoro
Ja Ti k tomu poviem, že ani sériový vrah nemá na čele napísané-som magor. Ďalší biologický fakt-stav silnej zamilovanosti trvá tak do 2 rokov. V tomto štádiu by si mala lietať na obláčiku, aj ty aj on a život gombička. A namiesto toho tu prídeš a píšeš toto, pretože sama tušíš, že to nie je ok. A veru, nie je to ok. Ale ber to pozitívne, že Ti týmto ukazuje, že to nemá zmysel. Ušetríš si roky trápení a stratený čas. A ver mi, že keď sa toto teraz deje po 6 mesiacoch, o 6 rokov to bude peklo. Ľudia sa v takýchto veciach nemenia. Mala by si to ukončiť a vôbec už naňho viac nereagovať.
Po troch mesiacoch by ste mali byť ešte hore nohami zo seba navzájom. Mrzí ma táto tvoja skúsenosť, je to sklamanie. Ale čaká na teba niečo lepšie.
Uff, ako by som čítala o svojom bývalom vzťahu...všetko sedí, ešte aj to kde toľko odbehujem z gauča...vadilo mu ešte aj ako nakupujem, a do ktorej kasy idem platiť...raz som sa malo smiala, stále som sa nejako zle tvarila...vedel presne ako ma vytočiť...a presne toto robil, takú tú manipuláciu, ako sa mu malo venujem, vždy som z toho vyšla ja stále tá najhoršia, a aspoň má predbehol aby som ja jemu nemohla niečo vytknúť...a žiarlivosť neskutočná, presne toto robí aj s tebou...dlho som sa nevedela z toho vzťahu vymaniť aj keď som určité veci nenechala potom už so sebou robiť, napríklad ohlasovanie sa keď prídem domov...ale hneď som to mala vytknuteé....medzito mal aj dobre obdobia kde bol milujúci partner ale čím ďalej tyým toho dobrého bolo menej...odíď teraz keď môžeš lebo tak sa do toho zamotáš, že sa ti bude ťažšie odchádzať.... ono to aj tak skončí lebo nikto toto dlhodobo nevydrží....a áno je to narcis a manipulátor....
@elmsi nie je to ten isty? Fakt ako by si o nom pisala 🙈
@michaela789 vsak prave ze je to kratko..
Dievča utekaj a myslím to vážne. Čítam tvoj príbeh najprv ako cez kopirak bývalých tém "vzťah s narcisom/manipulátorom/psychopatom" ale ako si napísala ze ti povedal že ťa vypne až ma zamrazilo. Ten chlap je riadny psychos s veľmi temnou povahou. Nerozmýšľaj prečo je taký či onaki (to si môžu dovoliť forezny psychiatri od toho sú plateni) odíd, včera bolo neskoro.

@mantilka rada by som aj v sebe citim ze by som to mala spravit ale ked myslim na to ako idem od neho prec tak citim bolest a smutok. Akoby som sa bala ostat zrazu sama