icon

Má vzťah s nepracujúcim mužom budúcnosť?

2. mar 2026

Ahojte, zoznámila so sa s jedným mužom. Zistila som, že nepracuje 6 rokov. Vravel, že má dlhodobé zdravotné problémy, ktoré vyústili do nejakej operácie má čiastočný ID. Býva v dome s mamou a s babkou. Povedal mi, že má rok a pol opatrovateľský na babku. Len tak rozmýšľam nad potenciálom vo vzťahu s týmto mužom. Vážim si, že sa stará o babku, ale zase na druhej strane, čo bude potom? Keď tu babka nebude, bude sa starať o mamu? To už nikdy nebude aspoň čiastočne pracovať, brigádovať? Kto ho zamestná, keď bude mať v životopise dieru 10r napríklad? Pýtala som sa ho na to, povedal, že on nerieši čo bude, že rieši čo je teraz. Rozmýšľam nahlas nad plusmi a mínusmi. Osobnostne je veľmi fajn, aj výzorovo je v pohode, trochu chudý na mňa, ale ok. Len vzhľadom na perspektívu do budúcnosti neviem. Podotýkam, že ja už dieťa mám a ďalšie nechcem, čiže sa nepozerám na neho cez optiku budúceho otca mojich detí.

Strana
z3
anonym_a56b6d
2. mar 2026

preco nevari a neupratuje? ked je cely den doma? ak by bol super aktivny a snazivy muz ktory ale zial nemoze pracovat kvoli nejakym diagnozam, tak by sa aspon doma cinil. ale takto vidno ze toto je prenho krasna vyhovorka na vsetko - nemozem ist nikde kvoli babke.. a cely den pozera telku, cumi do mobilu a nic nemusi

anonym_3ae582
2. mar 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 no veď o to ide. On nikde nechodí kvôli babke. Chcem ísť niekde cez deň, nemôže, lebo ide s babkou tam a tam. Chcem ísť niekde na víkend, tak zatiaľ nič, lebo treba byť s babkou. Ako chápem ho, babka sama nechodí, potrebuje jeho pri sebe, je ťažká a mama ju nezvláda. Len je fixovaný na ňu. Babka má 80 rokov a vyzerá mimo problémov s pohybovým aparátom relatívne fit. Druhá vec, že ona nevie poriadne po slovensky, tak jej všetko prekladá 🙂.

@anonym_autor
Ked mate sex aj babka je pri tom?

autor
2. mar 2026
@la_dolce_vita

@anonym_autor je to tvoj v podstate sused, tak asi mas nejake info o nom. Mal on vobec niekedy vazny vztah, nejaka zena k nim chodila, randila s nim? Ci takto funguje odjajziva? To dost napovie...

@la_dolce_vita tak zase všetko o ňom neviem. Áno, viem, že tam pár rokov nežil a býval s jednou ženou. Ale čo sa stalo neviem a nepýtam sa. On normálne pracoval roky, ale potom mal úraz, mal operácie a ostal doma. Myslím (nemám potvrdené, na to som sa nepýtala), že bol na PN, potom podpora, asi potom ID...

autor
2. mar 2026
@anonym_a56b6d

preco nevari a neupratuje? ked je cely den doma? ak by bol super aktivny a snazivy muz ktory ale zial nemoze pracovat kvoli nejakym diagnozam, tak by sa aspon doma cinil. ale takto vidno ze toto je prenho krasna vyhovorka na vsetko - nemozem ist nikde kvoli babke.. a cely den pozera telku, cumi do mobilu a nic nemusi

@anonym_a56b6d upratuje doma on, v rámci svojich možností. Čo sa týka varenia, viem, že nejaké väčšie veci im varí mama, majú na dva dni, ale viem, že robil palacinky naobed, nejakú paradajkovú polievku, zapekané cestoviny, také mužské veci. On asi slepačiu polievku a mäso na prírodno neurobí. Hoci raz sa ma pýtal na kuracie rolky plnené syrom a špenátom, to robil. Ale zaujalo ma, že mal ryžu v sáčku, tak som mu vravela, že mu musím ukázať ako sa varí normálne ryža.

patrike
2. mar 2026

Samotne nepracovanie problem nie je, ak uz ma dost zarobene a nasetrene tak, ze mu staci sem tam odpredat nejaku vyhodnu investiciu. O tom su aj videa a blogy, ako to dosiahnut a povedzme po 45-ke mat vlastny predcasny dochodok.
Toto je iny pripad, poflakujuci sa parazit, toho neber.

dankanka
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a209f2 prečo? Podotýkam, že mne o peniaze a majetky nejde. Ja sa o seba a o svoje dieťa viem postarať, plus dieťa má otca a máme spolu dobrý vzťah. Len ma zaujíma, prečo nie?

@anonym_autor keď sa babka pominie,nacucne sa na Teba. Preto by sme ho žiadna nechceli..

enmery
2. mar 2026

Mám flashback. Tu už písali 2 baby presne s takýmto priateľom. Obe nešťastné, zúfalé, osamelé. Ja sa Ti úprimne čudujem, že nad ním vôbec uvaẓ̌uješ...

patrike
2. mar 2026

Poznam jedneho notorika, pobera opatrovatelske na mamu. Ked sa ona pominie, skonci ako bezdomovec, nema ziadny zdroj prijmu okrem toho. Ako asi realne vyzera to opatrovanie nechcem vediet, casto sa tu moce po uliciach opity a niekedy s poriadnym cestnym lisajom.

terezia74
2. mar 2026
@patrike

Poznam jedneho notorika, pobera opatrovatelske na mamu. Ked sa ona pominie, skonci ako bezdomovec, nema ziadny zdroj prijmu okrem toho. Ako asi realne vyzera to opatrovanie nechcem vediet, casto sa tu moce po uliciach opity a niekedy s poriadnym cestnym lisajom.

@patrike taký sused býva podo mnou a volá sa Milan 🙂

wiliam3royal
2. mar 2026

@anonym_autor pokial sa ten clovek riadne stara o rodinneho prislusnika za co mu stat plati, je normalny, nepije, nefajci a neriesi hazard, prijal tvoje dieta a akceptuje ze dalsie nechces, nema problem s erekciou a je intimne aktivny, stara sa o domov ktory mu poskytuje sucho, teplo a bezpecie, nevidim v tom problem, netreba hned robit z neho asociala len preto ze proste nerobi, vies kolky robia a prve co urobia ked pridu domov ze strelia zene facku, nadavaju, peniaze pominaju na milenky, cigarety, maju nabrate pôzicky a hlavne ich osud vlastnej rodiny vôbec nezaujima? No je ich dost, automaticky preto neznamena ze ked clovek chodi do roboty, je v poriadku.

Dnes dostat vobec polovicny ID nie je sranda, plny a opatrovatelsky detto, babka urcite bude spokojnejsie zit vo svojom vlastnom domove ako umierat sama v nemocnici a nato je tu predsa rodina, v zariadeni sa plati 800€ a vyssie a skoro by umrela...

Vidim ludi znicenych z prace, fyzicky, psychicky, rodiny zrutene, peniaze to nezachranili...!

anonym_60fb03
2. mar 2026

@anonym_autor ty musíš byť troll. Lebo toto sa pýtať je už fakt totalny vrchol hlúposti.

autor
2. mar 2026
@wiliam3royal

@anonym_autor pokial sa ten clovek riadne stara o rodinneho prislusnika za co mu stat plati, je normalny, nepije, nefajci a neriesi hazard, prijal tvoje dieta a akceptuje ze dalsie nechces, nema problem s erekciou a je intimne aktivny, stara sa o domov ktory mu poskytuje sucho, teplo a bezpecie, nevidim v tom problem, netreba hned robit z neho asociala len preto ze proste nerobi, vies kolky robia a prve co urobia ked pridu domov ze strelia zene facku, nadavaju, peniaze pominaju na milenky, cigarety, maju nabrate pôzicky a hlavne ich osud vlastnej rodiny vôbec nezaujima? No je ich dost, automaticky preto neznamena ze ked clovek chodi do roboty, je v poriadku.

Dnes dostat vobec polovicny ID nie je sranda, plny a opatrovatelsky detto, babka urcite bude spokojnejsie zit vo svojom vlastnom domove ako umierat sama v nemocnici a nato je tu predsa rodina, v zariadeni sa plati 800€ a vyssie a skoro by umrela...

Vidim ludi znicenych z prace, fyzicky, psychicky, rodiny zrutene, peniaze to nezachranili...!

@wiliam3royal ja samozrejme nevidím všetko, ale vidím mnoho. Nepije, nefajčí, negambluje, nefetuje, nebehá za ženami, nemá exekúcie a pôžičky. O babku sa stará, aj čo to v kuchyni prichystá, v rámci možnosti, uprace, ide s babkou ku lekárovi, pomôže jej s obliekaním, s hygienou. Porobí veci doma, opraví čo je v jeho silách okolo domu, do elektriky sa nepúšťa, odvezie kam treba. On pracoval dosť dlho u jedného zamestnávateľa, len sa mu stal úraz a potom operácia, dlhodobá PN a ID. Určite to nemá ľahké, nezávidím mu to. Ak by bol on zdravý a chodil by do práce, doma by musela ostať mama, babka nemôže byť sama.

marca12
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_a209f2 prečo? Podotýkam, že mne o peniaze a majetky nejde. Ja sa o seba a o svoje dieťa viem postarať, plus dieťa má otca a máme spolu dobrý vzťah. Len ma zaujíma, prečo nie?

@anonym_autor Ja by som tiez nechcela takeho muza. Ako si s nim naplanujes cas? Ked budete chciet byt spolu, kto bude s babkou? Si ochotna sa uspokojit s obcasnymi navstevami a hlavne s tym,ze budes az na tretom mieste?

bjnr
2. mar 2026

Rozumiem vašej dileme. Na jednej strane vidíte „fajn človeka“, na tej druhej vnímate životný štýl, ktorý vo vás aktivuje kontrolky logiky a bezpečia. To, čo opisujete, nie je len úvaha o jeho zamestnateľnosti, ale stret dvoch radikálne odlišných životných postojov: aktívnej tvorby života verzus pasívnej adaptácie na okolnosti. Je ušľachtilé, že sa stará o babku, ale pozor na kognitívne skreslenie. Starostlivosť o blízkych v domácom prostredí môže byť pre niekoho spôsobom, ako sa legitímne vyhnúť konfrontácii s nárokmi moderného sveta, konkurenciou a vlastným zlyhaním na trhu práce. Čiastočný invalidný dôchodok a opatrovateľský príspevok vytvárajú bezpečnú bublinu, v ktorej sa zastavil čas. Neverte potenciálu, verte štatistike jeho doterajšieho správania. Ak človek šesť rokov nenašiel spôsob, ako aspoň minimálne participovať na spoločenskom alebo pracovnom živote (hoci aj s obmedzením), hovorí vám to niečo o jeho vnútornej energii a ambícii meniť veci. Vo vzťahu s ním riskujete, že sa stanete jediným motorom vašej spoločnej existencie. Pýtate sa, či bude potom opatrovať mamu. Odpoveď je pravdepodobne áno, pretože je to cesta najmenšieho odporu, ktorú už má vyšliapanú. Hľadáte do svojho života rovnocenného partnera, pri ktorom si môžete vydýchnuť alebo podvedome hľadáte niekoho, pri kom budete mať vďaka jeho pasivite všetko pod kontrolou vy?

patrike
2. mar 2026
@bjnr

Rozumiem vašej dileme. Na jednej strane vidíte „fajn človeka“, na tej druhej vnímate životný štýl, ktorý vo vás aktivuje kontrolky logiky a bezpečia. To, čo opisujete, nie je len úvaha o jeho zamestnateľnosti, ale stret dvoch radikálne odlišných životných postojov: aktívnej tvorby života verzus pasívnej adaptácie na okolnosti. Je ušľachtilé, že sa stará o babku, ale pozor na kognitívne skreslenie. Starostlivosť o blízkych v domácom prostredí môže byť pre niekoho spôsobom, ako sa legitímne vyhnúť konfrontácii s nárokmi moderného sveta, konkurenciou a vlastným zlyhaním na trhu práce. Čiastočný invalidný dôchodok a opatrovateľský príspevok vytvárajú bezpečnú bublinu, v ktorej sa zastavil čas. Neverte potenciálu, verte štatistike jeho doterajšieho správania. Ak človek šesť rokov nenašiel spôsob, ako aspoň minimálne participovať na spoločenskom alebo pracovnom živote (hoci aj s obmedzením), hovorí vám to niečo o jeho vnútornej energii a ambícii meniť veci. Vo vzťahu s ním riskujete, že sa stanete jediným motorom vašej spoločnej existencie. Pýtate sa, či bude potom opatrovať mamu. Odpoveď je pravdepodobne áno, pretože je to cesta najmenšieho odporu, ktorú už má vyšliapanú. Hľadáte do svojho života rovnocenného partnera, pri ktorom si môžete vydýchnuť alebo podvedome hľadáte niekoho, pri kom budete mať vďaka jeho pasivite všetko pod kontrolou vy?

@bjnr Kolko z toho je AI generovane ?

enmery
2. mar 2026
@patrike

@bjnr Kolko z toho je AI generovane ?

@patrike Všetko.

oblecenie99
2. mar 2026

Pýtaš sa niekoho hneď na začiatku prečo nie, a pritom otázka by mala byť položená takto: preboha prečo áno?

anonym_6a57fa
2. mar 2026
@anonym_autor

@wiliam3royal ja samozrejme nevidím všetko, ale vidím mnoho. Nepije, nefajčí, negambluje, nefetuje, nebehá za ženami, nemá exekúcie a pôžičky. O babku sa stará, aj čo to v kuchyni prichystá, v rámci možnosti, uprace, ide s babkou ku lekárovi, pomôže jej s obliekaním, s hygienou. Porobí veci doma, opraví čo je v jeho silách okolo domu, do elektriky sa nepúšťa, odvezie kam treba. On pracoval dosť dlho u jedného zamestnávateľa, len sa mu stal úraz a potom operácia, dlhodobá PN a ID. Určite to nemá ľahké, nezávidím mu to. Ak by bol on zdravý a chodil by do práce, doma by musela ostať mama, babka nemôže byť sama.

@anonym_autor čo plánuje keď sa babka pominie? Bude z neho profesionálny opatrovateľ? Asi až take zdravotne obmedzenia nemá, ak sa ozaj 24/7 stará o babku, ktorá bez jeho starostlivosti byť nemôže.

Pre mna by nebol red flag to, že momentalne robí čo robí, ale skôr to, že nemá víziu do budúcna. A zvlast ak to je mlady človek v produktívnom veku. Ja si na seba bez problémov zarobím sama, no nad takýmto vzťahom by som sa ani nezamyslala… cely život potom niekoho finančne ťahať, živiť, prispôsobovať sa. Nie, neprosím.

autor
3. mar 2026
@anonym_6a57fa

@anonym_autor čo plánuje keď sa babka pominie? Bude z neho profesionálny opatrovateľ? Asi až take zdravotne obmedzenia nemá, ak sa ozaj 24/7 stará o babku, ktorá bez jeho starostlivosti byť nemôže.

Pre mna by nebol red flag to, že momentalne robí čo robí, ale skôr to, že nemá víziu do budúcna. A zvlast ak to je mlady človek v produktívnom veku. Ja si na seba bez problémov zarobím sama, no nad takýmto vzťahom by som sa ani nezamyslala… cely život potom niekoho finančne ťahať, živiť, prispôsobovať sa. Nie, neprosím.

@anonym_6a57fa nemá víziu, skrz jeho zdravotný stav, on neviem čo bude o pol roka a nie ešte o rok. Sám povedal, že aby neodišiel skôr ako babka. Čiže aktuálne si myslím, že vôbec nemyslí na to, čo bude o rok alebo o dva.

muchotrafka298
3. mar 2026

Nie nebola by som s niekym, kto roky nepracuje. A uz vobec by som nic nefinancovala. Lebo kedze byva s mamou a babkou tak ani nema vlastny byt ani peniaze. Opatrovatelske je tak na prezitie.
A chlap co nema viziu ani nejake smerovanie a ambicie? Nie som Matka Tereza

luccys
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_6a57fa nemá víziu, skrz jeho zdravotný stav, on neviem čo bude o pol roka a nie ešte o rok. Sám povedal, že aby neodišiel skôr ako babka. Čiže aktuálne si myslím, že vôbec nemyslí na to, čo bude o rok alebo o dva.

@anonym_autor Neprehana tak trosku? 🙃

autor
3. mar 2026
@luccys

@anonym_autor Neprehana tak trosku? 🙃

@luccys tak problém so srdcom a do toho teraz nejakú vredovú chorobu žalúdka. Popri hlavnom ochorení mu asi nie je dobre. A napriek tomu funguje a stará sa. Ale myslím si, že ide na doraz.

anonym_e30ccc
3. mar 2026
@anonym_autor

@luccys tak problém so srdcom a do toho teraz nejakú vredovú chorobu žalúdka. Popri hlavnom ochorení mu asi nie je dobre. A napriek tomu funguje a stará sa. Ale myslím si, že ide na doraz.

Tak to je ideálny typ na randenie 🤦‍♀️ bavili by ste sa akurát o jeho máme, babke, diagnózach a ešte keď sa už vidí v hrobe tak ďakujem pekne

luccys
3. mar 2026
@anonym_e30ccc

Tak to je ideálny typ na randenie 🤦‍♀️ bavili by ste sa akurát o jeho máme, babke, diagnózach a ešte keď sa už vidí v hrobe tak ďakujem pekne

@anonym_e30ccc Ja fakt rozmyslam, co je na nom take fascinujuce, ze by ma lakalo to ist s nim do vztahu. Nepit, nafajcit a nemat exekucie neratam, to je hadam zaklad. Byvanie s mamou a bakou to tiez nebude a tieto reci o chorobach a moznej smrti to uz by ma odradilo tak, ze by som utekala opacnym smerom. Mne skor pride, ze autorke je ho luto a chce ho zachranit.

anonym_e30ccc
3. mar 2026
@luccys

@anonym_e30ccc Ja fakt rozmyslam, co je na nom take fascinujuce, ze by ma lakalo to ist s nim do vztahu. Nepit, nafajcit a nemat exekucie neratam, to je hadam zaklad. Byvanie s mamou a bakou to tiez nebude a tieto reci o chorobach a moznej smrti to uz by ma odradilo tak, ze by som utekala opacnym smerom. Mne skor pride, ze autorke je ho luto a chce ho zachranit.

@luccys po posledných dvoch autorkiných komentoch tiež vôbec netuším. Veď to je jedno horsie ako druhé

mirkam3
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor čo ťa na ňom teda priťahuje, že vôbec o ňom rozmýšľaš? Lebo z toho, čo si tu o ňom zatiaľ prezradila, mi nepríde ako potencial na partnerský vzťah. A kedy by ho vôbec stíhal keď chodí nonstop po doktoroch a (predpokladam, ze) keď ma trocha voľna, tak asi potrebuje aj sam oddych?

Potrebuješ tohto človeka priviesť do svojho života a do života tvojho dieťaťa? Alebo dieťa už odrástlo a ty hladas niekoho, o koho sa treba starať?

A hlavne: on ma záujem o niečo viac s tebou? Lebo ak by som sa chystala do hrobu skôr ako babka, tak nový partner je asi posledné, čo riešim. Či vzťah este plánuje, no budúci život/pracu sa mu plánovať neoplatí? To takto s takým mentalnym nastavením funguje už koľko rokov? Každý je pominuteľný, ešte nás mnohé môže aj prezit -ale teda mne ten človek príde ako vysávač energie … hádam ešte aspoň jedného voľného muža v dedine máte.

anonym_4fbe56
3. mar 2026

@anonym_autor Úžasný, perspektívny to chlap, najmä keď " nerieši, čo bude ďalej" 😅😅 Nezabudni si ho vziať, to bude isto terno do života

anonym_cce56a
3. mar 2026

V ziadnom pripade.

anonym_40a46f
3. mar 2026

@anonym_autor urcite neodporucam. to bude jeden z tych typov co len rozmyslaju ako zbohatnut a nekradnut ani nepracovat. Ja som stratila 10 rokov svojho zivota s takym. stale ze on ma tolko roboty okolo domu a zahrady... ako keby ja som doma nemala co robit a chodila do prace z toho dovodu 😳
...to nie je len o prijme, ale aj o jeho pristupe k zivotu, zodpovednost, pracovne navyky, socialne zrucnosti, vediet akceptovat iny nazor, aspon respektovat aj kolegov, co mi nie su po chuti, prekonat nepohodu (ist do prace aj ked sa mi nechce, prsi...), to su vsetko "zrucnosti", ktore su potrebne pre bezny zivot a ked si ich netrenuje, ono to na jeho spravani bude vidiet stale viac. ver mi, viem, o com hovorim. uz nikdy by som do takehoto vztahu nesla. ani keby bola perspektiva, ze zdedime hoc aj zamok po jeho babke.

kabyko
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3