Má vzťah s o desať rokov staršou priateľkou budúcnosť?
Povedala by som o sebe, že som ešte v tínežerskom veku 😁😆. Mám o 10 rokov staršiu priateľku. Sme spolu už 5 mesiacov. Rozumieme si, no príde mi, že ja mám trošku vyššie ambície. Chcela som po skončení strednej študovať v zahraničí psychológiu a pracovať vo výskume. Spoločnú budúcnosť si predstavuje tak, že budem bývať u nej a jej cieľ do budúcna sa o mňa postarať. Postarať sa o seba viem sama a neviem či si viem ako spoločný život predstaviť práca, varenie, upratovanie a sex.Asi to nie je úplne pre mňa no som dosť komplikovaná povaha a bojím sa, že ostanem sama. Možno je to najlepšie riešenie ostať s niekym kto ma má rád, len potom príde o svoje sny a vpodstate nedokážem nič. Neviem či sa s tým dokážem vysporiadať.
Žiadne 15-16 ročne dievča nepíše tak ako ty, a teda rozhodne nepíše na MK. Vymýšľaj ďalej a choď dakam na tiktok. My to tu neocenime.
@anonym_51cdfd presne tak. Len málokto z diskutujúcich vie rozlišiť, že toto nemôže napísať 14tka.
Stojíte na prahu dospelosti a pod vplyvom strachu uvažujete o obchode, v ktorom by ste platili svojím vlastným potenciálom. To, čo označujete za svoju „komplikovanú povahu“, je v skutočnosti hlboká neistota a strach zo samoty, ktoré vás tlačia do asymetrického vzťahu. Vaša o desať rokov staršia partnerka je v inej životnej fáze; má prirodzenú potrebu hniezdiť a ponúka Vám rolu niekoho, o koho sa „postará“. Láska, ktorá vyžaduje, aby ste rezignovali na svoj rozvoj, nie je bezpečným prístavom, ale klietkou. Ak vo svojom veku potlačíte ambíciu študovať psychológiu len preto, aby ste nestratili prítomnosť niekoho, kto vás má rád, táto nenaplnená túžba vo Vás časom zhnije. Premení sa na hnev, frustráciu a výčitky, ktoré ten vzťah nakoniec aj tak zvnútra zničia. Veľa ľudí ostane vo vzťahu nie preto, že je to ono, ale preto, že sa boja samoty viac než vlastného nenaplnenia. Lenže potlačené ambície nezmiznú. Po rokoch sa často vrátia ako frustrácia, podráždenosť alebo pocit, že žijete život niekoho iného. Mať vysoké ciele a chcieť od života viac neznamená, že ste komplikovaná. Znamená to, že ste živá a ambiciózna. Skutočná osobná zodpovednosť spočíva v tom, že unesiete neistotu spojenú s kráčaním po vlastných nohách. Ak sa viete postarať o seba sama, nedovoľte svojmu strachu, aby z vás urobil závislú osobu v cudzom pláne. Čoho presne sa vo svojej samostatnosti a slobode tak hlboko bojíte, že radšej zvažujete odovzdať autorstvo nad svojím životom do rúk niekoho iného? Keby ste sa nebáli, že ostanete sama, vybrali by ste si stále tento život? Pretože dobrý vzťah vás nemusí zachraňovať ani vlastniť. Mal by uniesť aj vaše ambície, rast a neistotu, nie vás uzavrieť do hotového scenára života v osemnástich.
@bjnr to ta bavi pisat v kazdej teme tie litanie? Este ziaden tvoj prispevok som nikdy neprecitala prave kvoli tomu. Ked si nevyrozpravana, socializuj sa.
Ak si naozaj 14r dievcatko,tak sa vyjadrujes ako dospela a toto mi nejde ziadno dokopy aj keby si bola ako kolvek vyspela v tomto veku.
@anonym_51cdfd presne tak. Len málokto z diskutujúcich vie rozlišiť, že toto nemôže napísať 14tka.
@anonym_fab5c2
Tak ale to davno vieme, ze inteligentne nie su vsetky citatelky MK, velka cast ich tu len bezducho cita a reaguje a vobec nerozmysla a uz vobec nie v nejakom sirsom kontexte.
Je to uplne normalne.
@anonym_fab5c2
Tak ale to davno vieme, ze inteligentne nie su vsetky citatelky MK, velka cast ich tu len bezducho cita a reaguje a vobec nerozmysla a uz vobec nie v nejakom sirsom kontexte.
Je to uplne normalne.
@anonym_51cdfd na druhej strane, nejaké skutočné 14r dieta na to môže neskôr naraziť a prečítať si..
Práve kvôli tomu je vždy vhodnejšie predpokladať, že je príspevok reálny a nie ho len zhejtovat.
Byť mojou dcérou… isto nepochádzaš z harmonickej úplnej rodiny… preto ti tak prepína
@anonym_51cdfd na druhej strane, nejaké skutočné 14r dieta na to môže neskôr naraziť a prečítať si..
Práve kvôli tomu je vždy vhodnejšie predpokladať, že je príspevok reálny a nie ho len zhejtovat.
@beronsche nemyslím, že 14 ročné chodia na stránky, kde ich matky a babky.
o vek nejde .. ale mate odlisne predstavy do buducnosti .. a ak uz teraz mas pochybnosti -ukonci to .. mat rad je malo na plnohodnotny vztah .. a ty sa venuj sebe a svojmu studiu..iste najdes niekoho s rovnakymi predstavami a hodnotami
@anonym_ea1347 ale ide,hlavne keď autorka má 14-15,veď ona si v tomto životnom období môže len myslieť že je lesba,alebo ju na to nadmorská ťa dotyčná.Niekedy sa v puberte"rebelov ako"inak.Teraz hold zmenou orientácie,alebo druhu......

@bjnr prebehla som to AI detektorom, viac ako 81% príspevku je generované AI.
@anonym_881da5 Dal som dokopy 4 vaše reakcie (lebo minimum je 80 slov) vrátane toho tvojho príspevku a vyšlo: 98% Obsah umelej inteligencie