icon

Má zvláštnu povahu, čo stým?

10. júl 2022

dobry vecer, chcem sa spytat ci niekto žijete tu s manipulatorom, prosim ako sa prejavuje aky je s nim zivot na čo sa mám pripravi´t? začínam randit s jednym mužom a priznal sa, že je tak trocha manipulator a niektore znaky ma troška si všimam. prosim napiste mi vaše životne skusenosti. inak nie je to žiadny alkoholik, gembler alebo feťak, je to normalny chlap, alkoholu skôr neholduje, aj do prace chodi, teda žiadna socka to nie je ale takuto povahu ma napriek tomu. je to možne preboha, aby z neho bol taky manipulator a neviem či aj nie taky na seba zamerany dost to sa mi tiež zda. ale ked ho na to upozornim že sa mi nepa´či take spravanie tak s tym prestane čo si na nom važim. myslite že ma zmysel dalej sa stretavat? zoznamili sme sa cez jednu zoznamku

marca12
11. júl 2022

Zacinate randit a on uz skrikne? Moja utekaj ty kade lahsie.

ollynka
11. júl 2022

ty dobre vieš čo ti tu všetci napíšu, ty sa jednoducho potrebuješ presvedčiť a opáliť sama. Len prosím ťa používaj vždy antikoncepciu a čas ti presne ukáže čo chceš vedieť, a podľa mna už to vieš, len tu hľadáš nejaké rozhrešenie. a ešte sa tu pýtaš ako pracovať s manipulátorom. radšej budem do konca života sama ako takto.

mandzula
11. júl 2022

@danielinaa ja si myslim, ze zakladatelka temy je rovnaka a ta vie, ze jej nijako radit nebudem, odmietla som sukromnu komunikaciu s nou. Nadalej prizvukujem, ze od manipulatora ruky prec.

pajdab
11. júl 2022

Ak si potrebujes doj3bat psychiku, smelo do toho. Este lepsie urob si s nim dieta, ked ta do toho bude tlacit a potom pis na fore, ako mas ujst s dietatom od debila. Dieta vysudi on, alebo vam bude robit zo zivota peklo a ty budes roky hltat tabletky a zmanipulovane dieta ta bude nenavidiet.... Vela stastia.

autor
11. júl 2022

nepojdem do toho nebudem sa s nim stretat radšej a rozvijat to. ale je mi to luto že takto zmyšla je to pre mna neuveritelne. ako zabudnut na tie pekne spoločne chvile s nim? a na to ze človek k nemu aj niečo citil? ako sa mam z toho dostat?
to je hroza lebo ja ako sa poznam budem si ešte vyčitat že ved nemusel byt zly a každy ma nejake chyby a ja som ho poslala k vode.

any_soj
11. júl 2022

Okrem iného odporúčam podcast Ako si nezobrať teľa najmä prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu 🙂 sú aj normálni. Ide o tvoje nároky... Radšej sama ako s niekým neschopným milovať..

autor
11. júl 2022

musim si davat pozor aby sa mi to už nikdy nestalo aj to sa bojim, že si najdem dalšieho ešte horsieho alebo že bude skryty manipulator neda to v začiatkoch najavo a potom sa prejaví po rokooch

any_soj
11. júl 2022

Viď môj koment túto vyššie 🙂 chlapi sa nemenia, len treba vedieť, čo si všímať a slobodne si to všímať...

laila22
11. júl 2022

Radšej sama ako s manipulátorom...

cacianka
11. júl 2022

Nie nie nie. 357x nie.
Už si spozorovala nepríjemné črty, ba až toxické, časom sa už ani toľko kontrolovať nebude, ba už vôbec a ty budeš zrelá na Cajlu.
Stačí si prečítať príbehy tu na koni a konečná, školenie je názorné. A ešte ako tá odrbava o € ....🤦
Buď to utni rázne, alebo behom pár dní utlmuj kontakty.

zuzka1008
11. júl 2022

Ked spolu len zacinate. Tak radsej by som zaradila spiatocku a nasla si niekoho normalneho
Clovek sa nezmeni. Inak chapem ze v dnesnej dobe je to tazke s niekym sa zoznamit.. Drzim palce 👍

autor
11. júl 2022

pls tie ktore ste začinali randit s takymto chlapom, nevšimli ste si vôbec taketo znaky na začiatku ako popisujem alebo až neskor ste si ich vsimli?

autor
11. júl 2022

ja stale si najdem taketo pochybne individuum a tento zatial asi vedie zo všetkych najviac, ako ma vyzerat normalny začiatok noveho vztahu ako a ma ten chlap spravat vbec

nikaeli
11. júl 2022

Moja známa si našla po rozvode šarmantného pána 'za vodou'. Bol veľmi pozorný, galantný, z každého výletu jej kúpil nejakú drobnosť. Ona bola nadšená. Doprial jej všetko, čo jej u ex chýbalo. Mne už len z jej slov blikali kontrolky. Bol totiž veľmi dobrý poslucháč a ako sa ona sťažovala na ex, tak jej on vynahrádzal všetky jeho nedostatky. Chodil pre ňu na Volve. Slovo dalo slovo a ani nie po roku sa vzali. Už na svadbe som si všimla - ako si dala ten obrúsok, to sa dáva takto. Nepi tú sladkú vodu, daj si minerálku. Kde ideš, tu pri mne seď, už si moja žena. Ona zakaždým sklopila oči. Ostala som šokovaná. V lete som s nimi bola na dovolenke a pri každej káve platil iba tú svoju. Ona si platila svoju. Mala chuť na melón, on ani nezastal, tak sme si ho kúpili spolu, veď aj tak celý nezje sama. Poprosili sme ho, či ho neponesie, že je ťažký. Nie. Neponesie. Keď sme si ho kúpili, nech si ho nosíme. Dovolenku si už ako manželia platili presne na polovicu. Cestovali tam na jej Mazde. Nebude si predsa ničiť Volvo. Po roku prišla ku mne domov s plačom, že čo má robiť, že jej vylepil facku za to, že dala k zeleno.modrým obliečkam bielu a nie zelenú plachtu. Stačilo. Hneď som volala kamarátke právničke, dohodla nám stretnutie s kolegom, do druhého dňa vybavili zákaz priblíženia a zrušenie trvalého pobytu. Našťastie býval v jej dome. Nie v spoločnom. Neskôr keď mi rozprávala, čo zažívala, bolo to veľmi podobné tomu filmu. Sekíroval ju aj za 'zle' odložené poháre v skrinke. Zimomriavky na tele. Buď opatrná.

autor
11. júl 2022

@nikaeli tooto je uz extremny priklad, toto už je velmi silna kava. tohto co natolko poznam tak až takýto extrem nie je, ale ako človek môže niekomu dôverovat alebo si niekoho najst ked sú takito ludia a ako citam tu na koniku diskusie a temy je ich asi ako maku!!
aj ja som mala kamarata dlhoročneho a on sa ma tiež hocikedy snažil napriklad na niečo nahovorit čo chcel on a tak nenapadne treba a toto si nedavaj alebo tak ale občas to tak povedal nič extremne si myslíim ale teraz ked sa nad tým zamyslím tak zrejme aj on bol potom manipulátor veď ja už sa v otm nevyznam kto teda je a kto nie je. ja už si budem mysliet odteraz že všetci čo mi budu sa snažit v niečom aj pomôct že to je manipulacia a nech sa do mna nestaraju a nechaju rozhodnutie na mne. alebo to aj ja som už niekomu povedala že nepi tu sladku vodu je to nezdrave, daj si radšej čistu, teda povedala som to doma mame ale tak už aj to je potom manipulacia .
ja si myslilm ze starši chlap uz sa nenajde ani normalny lebo keby bol tak uz davno ho niektora chytne ale toto uz budu asi všetko nejaki manipulatori alebo tak cosi

bororka
11. júl 2022

@au1994 presne si to vystihla. Presne.

Autorka iba toľko.. Čaká ťa neustála naháňačka typu mačka /myš. Budeš v strehu celý čas, alebo ťa dostane a začneš strácať seba samu. Mala som túto skúsenosť. Nebola som šialene zamilovaná, ani naivná. Ale bola to moja 1.skusenost s takýmto človekom a poviem ti, že to čo si ty nedokážeš ani predstaviť, on už má rozrobené ako stratégiu v hlave.
Ak je ozaj manipulátor, je dosť možné, že na konci nebudeš vedieť kto vlastne si a ktoré myšlienky sú tvoje. Najhoršie je, že vo vzťahu /akomkoľvek / by si nemal prepočítavať a byť v strehu. Tu keď nebudeš, koniec je veľmi zlý.

panelacikova
11. júl 2022

@nikaeli no toto už nie je manipulátor, to je psychopat.

autor
11. júl 2022

@bororka co znamena prosim ten koniec bude velmi zly?? zabije ma, rupne mu v hlave ked ho necham a pride ma zabit?

nikaeli
11. júl 2022

..začal sa takto prejavovať až po svadbe.. predtým si dával veľký pozor, bol veľmi zábavný a príjemný spoločník, pozorný, často ju zahŕňal drobnosťami, dokonca aj mojej dcére vždy niečo doniesol, čo mi prišlo divné (prísť len tak na kávu a doniesť kamarátkinej dcére Barbie? poznali sme sa sotva pol roka). A potom obrat, ešte aj za nákup potravín si pýtal polovicu 🤦🏻‍♀️ K tej vode - ide o spôsob, akým to povedal. Rázne, prísne. A ona zrejme vedela, čo môže očakávať, keby urobila iinak, pretože ho poslúchla.
Áno, je to extrém. Ale nikdy nevieš, čo sa skrýva u toho tvojho, keď už teraz - vo fáze zoznamovania sa - nemá zábrany prskať. Je to na tebe. Ja by som také správanie netolerovala.

bororka
11. júl 2022

Tak som to vôbec nemyslela. Asi by som sa zabila ja a ani by mi to neprišlo ako zlý krok. Skôr prídeš o seba, možno aj rodinu, nehovoriac o iné existenčné prostriedky. Ide o to, s kým máš dočinenia.

arianna25
11. júl 2022

Vo vzťahu máš cítiť pohodu a naplnenie. Ale môžeš to v tomto vzťahu hľadať aj roky a potom daj vedieť ako si dopadla.

autor
11. júl 2022

@nikaeli to je este horsi pripad ako tento môj, ked sa prejavil až po svadbe. lenže tento moj tiez velmi ze darceky mi davat a najprv taky gentleman, no netrvalo dlho a tiez ma vobec nepoznal a uz mi išiel rozpravat ako si mame byt doverni no neviem teraz presne či takto to napisal ale v zmysle ze akokeby sa pozname uz neviem ako dlho pritom sme sa vobec nepoznali aj na durhom stretnuti uz sa pytal co chcem aby bol moj ja že tak chcela by som aby sme boli partneri ale divne to bolo lebo tak nic sme nevedeli o sebe nepoznali poriadne a on uz neviem co by najradsej. ja som bola uz vtedy ostražita ze toto nie je uplne prirodzeny sposob asi ako sa ma vztah vyvijat.. to ako nejaki dvaja pubertiaci ze im jedno a povedia si hned ze budu frajeri :DDD

nikaeli
11. júl 2022

@panelacikova manipulátor je predsa porucha osobnosti a patrí do rúk psychiatria -> podľa mňa je manipulátor psychopat (psychopatická osobnosť) alebo sa mýlim?

cobhan
11. júl 2022

Od manipulátora len preč utekať, to nikdy dobre nekončí a najhoršie na tom budeš na konci len a len ty

panelacikova
11. júl 2022

@nikaeli osobne si myslím, že ako existujú odstupňovania autistov a aspergerov (schválne narážam na to, lebo aj ty si z "fachu"), tak existujú aj stupne manipulátorov. od takmer neviditeľných a takmer nevinných (nevedomých) až po doslova takých, ktorí to plánujú a presne vedia, čo tým chcú dosiahnuť. absolútnu dehonestáciu ženy či svojho okolia. s tými "jemnými" sa určite dá pracovať a dá sa ich akoby usmerniť. áno, stále sa to vráti nejak do starých koľají, kedy niečo povedia alebo urobia, čím druhému ublížia, ale vzápätí sa spamätajú a ak nechcú o toho druhého prísť, tak opäť cúvnu a snažia sa. potom sú tu tí, ako aj ty opisuješ vo svojom príspevku, čiže totálne hovadá, ktoré to majú akoby priam naplánované, len aby druhého (väčšinou partnerku) totálne ponížili a honili si na nej svoje ego. a veľa, veľmi veľa záleží aj na chovaní tej ženy. ak sklopí oči, ako tvoja kamoška, no amen-tma. ak si však otvorí ústa (a vyjde z nich niečo produktívne a k veci), dá najavo, že odtiaľ-potiaľ, tak je tam šanca na úspech 🙂

nikaeli
11. júl 2022

@panelacikova áno, to je pravda.. oni podľa mňa vycítia, s kým majú tú česť a podľa toho konajú.. každopádne ja by som z takého vzťahu radšej vycúvala 🤷🏻‍♀️

ollynka
11. júl 2022

pekné spoločné chvíle myslíš v posteli? Alebo správanie v živote. Nerozumiem.

trilliardr
11. júl 2022

Nie. Váž si seba a dopraj si to najlepšie. Hľadaj ďalej. Neber ho zo zúfalstva. Zúfalstvo ta potom môže sprevádzať veľmi dlho vo vzťahu. Určite existuje aj normálny muž v tvojom okolí alebo na neho natrafíš nečakane, keď už sa oprostíš od hľadania toho pravého.

anita6666
11. júl 2022

Autorka to si zase ty??? 150 téma o tom istom??? Liec sa, preboha!!! Smer psychiater,nie kôň

laskamojajeidna
11. júl 2022

Manipulátor ako manzel by bol katastrofa. Ja som mala manipulátora priateľa. A to som bola vo vzťahu s ním 6,5 roka. Určite ti ho neodporúčam. A ešte,keď o tom vie a dáva ti to najavo. To neni o tom,že je dobré a pekné že si to uvedomuje. On s tým neprestane. Budeš ako jeho majetok ako niečo čo vlastní... Hrôza des... môj mi kontroloval mobil, sledoval ma...to by bolo písania... ešte,že som spoznala môjho manžela s ktorým som 11 rokov a je úžasný. Dobre ,že prišiel v pravý čas.