icon

Majú muži srdce?

15. nov 2025

Včera by mal náš anjelik 🖤👼 narodeniny. Samozrejme že som cely deň bola taka nijaká smutná zúfalá.. Muž si sám od seba nespomenul. On proste na dátumy nemá pamäť. Lenže pýtal sa co mi je tak som mu to pripomenula a on nepovedal proste nič úplne zmenil tému a tváril sa ze tento deň neexistuje. Naozaj oni nedokážu prejaviť trocha emócií? Išlo o jeho dieťatko.

zmrzlinka2021
15. nov 2025

@anonym_autor

Majú a veľké. Každý človek sa inak vysporiada a s traumou. Manžel stojí pri tebe a to je podstatné.

Je ok plakať, ale tiež je ok aj neplakat. Tie rany tam sú a bolia. Smery dieťaťa je trauma na celý život

martinmmartin
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
15. nov 2025
@martinmmartin
Odpoveď bola zmazaná

@martinmmartin to čo trepeš? To nemá hlavy, patu

martinmmartin
Autor odpoveď zmazal
anonym_b529c3
15. nov 2025
@martinmmartin
Odpoveď bola zmazaná

@martinmmartin Ako ho do toho dostala vlastná rodina? Aj ju do toho dostala rodina? Do čoho? Boli rodičia , umrelo im dieťa. Nie každý rovnako prežíva emocie a nie každý si chce pripomínať narodeniny dieťaťa, alebo iného blízkeho, ktoré už nežije. Vyjadril si sa ako kretén, ktorého ego bolo asi veľmi zranené niekým a teraz fú, chúdáci všetci chlapi, najväčší hajzli a bla bla, no kretén proste. Ženu nemáš žiadnu, však? Bolo to dieťa -nie decko. Dieťa si nerobíš, aby ti niečo dávalo. Rozhodli sa pre neho zrejme z lásky, aby ho ľúbili a vychovali. Nie zo všetkého treba počítať benefit a už vôbec nie zo vzťahov a vlastných detí.

martinmmartin
15. nov 2025
@anonym_b529c3

@martinmmartin Ako ho do toho dostala vlastná rodina? Aj ju do toho dostala rodina? Do čoho? Boli rodičia , umrelo im dieťa. Nie každý rovnako prežíva emocie a nie každý si chce pripomínať narodeniny dieťaťa, alebo iného blízkeho, ktoré už nežije. Vyjadril si sa ako kretén, ktorého ego bolo asi veľmi zranené niekým a teraz fú, chúdáci všetci chlapi, najväčší hajzli a bla bla, no kretén proste. Ženu nemáš žiadnu, však? Bolo to dieťa -nie decko. Dieťa si nerobíš, aby ti niečo dávalo. Rozhodli sa pre neho zrejme z lásky, aby ho ľúbili a vychovali. Nie zo všetkého treba počítať benefit a už vôbec nie zo vzťahov a vlastných detí.

@anonym_b529c3 Oh tento rozmer mi usiel, pardon.. Som bol v tom ze je to normalne zabudnute narodky. Autorke sa ospravedlnujem

danica2711
15. nov 2025

@anonym_autor nepripúšťaj si to tak. Viem, že je to ťažko, ale každý sa so stratou a bolesťou vyrovnáva po svojom. Dôležité je, ako sa chová celkovo, nie len v tento jeden deň

anonym_2f9967
15. nov 2025

@anonym_autor možno ho to trápi tak veľmi ako teba a zrejme si je toho dobre vedomý, preto zmenil tému, lebo vie, že to je citlivá vec, smutná a emotívna, tak nechcel aby si preplakala deň. Určite mu to nie je jedno.

minenkaa
15. nov 2025

@anonym_autor akú ty citis boles ,tak takú cíti aj on,jednoducho to je jeho obrana ,prečo by nemal mať srdce a prečo myslis ,že si na to dieta nespomenie
Zeny prestante už byt také zle na tých chlapov,ich kedy kto objime a poľutuje

amdornik
15. nov 2025

@anonym_autor čo sa vlastne stalo? myslím dieťaťu?

zuzanita1609
15. nov 2025

Majú srdce a veľké srdce. No emócie tak neprejavujú ako my, niektoré žienky. Keď som potratila,bolo mu to veľmi ľúto,hoc predomnou bol akože silný,no pár krát som som našla v dielni,kde má svoj pokoj a kľud,kde si poplakal. Keď som chcela o tom hovoriť, vyrozprávať sa,nikdy neušiel a utešoval ma,no viem,že v tej garáži a dielni nebol len preto,že niečo majstroval. Každý svoje nešťastie, smútky,straty prežíva ináč a netreba nič vyčítať. Trápi ho to tak isto,ako teba,no ináč. 🤍

anonym_a8dfa2
15. nov 2025

Ak places nad plodom, ktory si potratila, tak niet divu, ze ho to netrapi

anonym_2be9cd
15. nov 2025

@anonym_autor Maju, len kazdy sa vyrovnava s bolestou po svojom. A je rozdiel, ci dietatko bolo na svet a zomrelo alebo sa len nenarodilo, lebo mu prestalo bit srdiecko. Toto v brusku, ten pocit, to chlapi nechapu, tak to mu nemaj za zle.

anonym_baf002
15. nov 2025

ak ide o potrat, muzi take veci vacsinou neregistruju

estellas
15. nov 2025

@anonym_autor Myslím, že ho to možno aj tiež trápi len nechce vyjadriť svoje emócie.
Muži nechcú takto vyjadrovať emócie.
Možno o tejto téme nevie správne rozprávať.

vilma7
15. nov 2025

Podľa reakcií manzela predpokladám že išlo o potrat, alebo sa mýlim? A áno, aj muži majú srdce. Moj by asi umrel keby sa deťom niečo stalo.

lentakyterapeut
15. nov 2025

Muz mas srdce a velke ale je menej emocny ako zeny viac racionalny. V kritickej situacii kde zeny chyta panika muz zachova castejsie chladnu hlavu. Aj v tomto. Co sa stalo sa uz vratit neda a preto viac muzi pozeraju dopredu.

barka1
16. nov 2025

Bol to potrat? V akom týzdni? Ak áno, tak to vobec neries. Pre muža to este nebolo dieta, tvoje a jeho prezivanie sa vobec nedá porovnat. Tiez som potratila prve (chcene a ocakavan) dieta v 11tt, ver či nie ale už si nepamatam ani presny datum.

Ak to bolo dieťa, s ktorym ste už tvorili rodinu, tak je to zvláštne. Evidentne nechce svoj smutok zdielat s tebou. To ale neznamená že ho necíti, alebo že nemá srdce.

sense
16. nov 2025

Bol to potrat alebo vám umrelo dieťa ktoré už bolo na svete? Každý sa vyrovnáva so smútkom a stratou blízkeho inak.
A takisto ak to bol MA chlapi na to reagujú menej citlivo ako ženy, to ale neznamená že majú srdce...len to vnímajú inak. A úprimne mám za sebou niekoľko MA, každé jedno som oplakala , odsmutila ...občas ma napadne že koľko by už malo rokov alebo čo všetko by vedelo, ale neutapam sa v Tom a neznamená to že nemám srdce alebo by mi to bolo jedno

sevrin
16. nov 2025

@anonym_autor skús to brať z toho pohľadu, že pre neho to bola tak bolestivá strata, že sa to snaží vytesniť z pamäte. Nemýľ si to s tým, že mu je to jedno alebo ho to nezaujímalo. Každý sa so stratou vyrovnáva po svojom.

anonym_99717d
16. nov 2025

@anonym_autor samozrejme, že muži majú srdce, len možno práve takto sa tvoj muž vyrovnáva s tym, čo sa vám stalo - chce zabudnúť a ísť ďalej...

zuzanka.zuzu
16. nov 2025

narodeniny by mal plod ktorý si potratila? akože niečo potratené povedzme v máji by sa teraz narodilo? alebo vám zomrelo dieťa? 🤔

anonym_a2b888
16. nov 2025

Kazdy muz-potencialny otec sa s tym inak vyrovnava. Tak ako aj reakcie vasho okolia boli rozne. Moj muz 2 tyzdne po tom chodil ako bez duse, nic ho netesilo. Preslo par mesiacov a bolo to lepsie... ja som si potom na termin porodu ani nespomenula. Ale reakcie mojho okolia boli rozne. Niektori vyjadrovali sustrast, pytali sa ako sa citim, ci daco nepotrebujem. Zdielali, ze aj oni si tym presli a ako sa citili. A potom boli taki, a aj kopa zien, co mykli plecom a povedali, ze zivot ide dalej, ze by asi bolo chore alebo ze to tak malo byt (???!). Moja mama povedala, ze to tak malo byt 🤬 mala stastie, ze len do telefonu. Mrzi ma, co sa stalo a naplastou na tu bolest je snad len dalsie a uspesne tehotenstvo.

greywolf
19. nov 2025

@anonym_autor ako inac by nam fungoval obeh krvi v tele?