icon

Mám 37 a nikdy som nemal vzťah

stromokocur6
26. jún 2025

Mám 37 a nikdy som nemal vzťah. Mám problém sa prihovárať ženám. Nikdy ich neoslovujem. Hlavne na ulici. Aj keď sa mi nejaká veľmi páči, tak tu proste neoslovim. Ja viem že je niečo so mnou zle, ale mám strach to meniť. Nikdy ma nelákalo dobíjať ženské srdce. Nerozumiem flirtovaniu a nerozumiem romantike. Aj keď mám pocit že sa pár žien o mňa zaujímalo (uvedomil som si to až po rokoch), tak som neprejavil záujem. V živote som mal sex len raz aj to som si ho musel zaplatiť. Nedokážem sa pohnúť v živote. V poslednej dobe mám obrovský pocit zbytočnosti. Čoraz častejšie sa pýtam kto som, čo je môj údel v tomto svete. Začínam prehrávať tento boj. Pribral som a prestal som sa zaujímať o všetko a všetkých. Som len chodiaca prázdna nádoba čakajú a na koniec.

bukrisek
26. jún 2025
@stromokocur6

@bukrisek skúšal som a som zase na dne. Keď mám pocit že to je lepšie, tak to je len také povzbudenie pred tým že padnem ešte viac na hubu.

@stromokocur6 co si skusal?

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@alienkami

@stromokocur6 "nik mi nepomôže" - kto si nechce dať pomôcť, tomu naozaj niet pomoci.
Vyhľadaj psychiatra! Máš dlhodobú depresiu, to sa samo nevyrieši. Potrebuješ lieky a terapiu. Potrebuješ spoznať sám seba a naučiť sa prijať sám seba presne takého akým si. Nie aký by si mal byť alebo akého by ťa chcel niekto iný.
Nemáš čo stratiť!
To ti píšem ako človek, ktorý len nedávno začal riešiť vlastnú depresiu. Neviem ako sa cítiš - to vieš len ty - ale mám celkom dobrú predstavu.
Nie si sám. Ľudí s podobným problémom je veľa. Existuje pre nás pomoc a je dostupnejšia ako sa zdá. Najťažší je prvý krok

@alienkami tam nejdem. Nie som blázon. Radšej slučku ako psychiatra.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@bukrisek

@stromokocur6 co si skusal?

@bukrisek všetko spomenuté. Nové záľuby. Skúšal som korčule (jazvu mám doteraz). Skúšal som spoznávať nových ľudí ale strach mi to nedovolil. Skúšal som meditáciu (zaspal som).

luccija
26. jún 2025
@stromokocur6

@bukrisek nedá. Každý nakoniec skončí v nej znova.

@stromokocur6 aj psychológ ta vypočuje a v jednej chvíli, keď vidí, že všetko negujes povie a dosť!! poďme rozmýšľať ako to napraviť neprišli sme sem plakať nad ťažkým životom a sebalutostouTak to otočme čo by ti spravilo radosť?máš plány vrátiť sa domov super.
Vlastne za čo sa nenadivis?Človek v depresii si myslí, že všetci dokázali viac, on je nešťastník, ktorému nič nejde ciny ostatným velebí a seba podceňuje.Nevidis v tom súvis?

javiemneviem
26. jún 2025

Počúvaj, ty mas depresie. Nechceš zmenu, ži tak. Chceš zmenu, nájdi si psychológa. Ten ti možno odporučí psychiatra. Na terapie chodím už takmer 2 roky. Je to fakt super. Ešte ak si nájdeš psychológa čo ti sadne, bomba. Oni sa vedia pýtať, vedia ísť po príčine a naozaj pomôcť. Zomrel ti psík, mama. Veď to sú životne traumy. S tým sa málokto vysporiada sám. A ešte otázka naozaj si samotár, keď si zbožňoval svoju prácu kvôli ľudom? 🙂

strelkyna1
26. jún 2025

V poradi, najskor psychoterapia a cvicenie, mozno uprava stravy (niektore potraviny zhorsuju aj depresiu), potom ked nebudes posobit ako niekto zufaly, pri kom sa zacnem bat o svoju bezoecnost, ak ma oslovi, tak potom nejaka ta zoznamka, turistika. A niekde medzitym dobra dovolenka, pomoze na psychiku a aspon vyventilujes trosku hlavu a mozno ziskas aj novu chut do zivota.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@luccija

@stromokocur6 aj psychológ ta vypočuje a v jednej chvíli, keď vidí, že všetko negujes povie a dosť!! poďme rozmýšľať ako to napraviť neprišli sme sem plakať nad ťažkým životom a sebalutostouTak to otočme čo by ti spravilo radosť?máš plány vrátiť sa domov super.
Vlastne za čo sa nenadivis?Človek v depresii si myslí, že všetci dokázali viac, on je nešťastník, ktorému nič nejde ciny ostatným velebí a seba podceňuje.Nevidis v tom súvis?

@luccija strata času psychológ.

bukrisek
26. jún 2025
@stromokocur6

@bukrisek všetko spomenuté. Nové záľuby. Skúšal som korčule (jazvu mám doteraz). Skúšal som spoznávať nových ľudí ale strach mi to nedovolil. Skúšal som meditáciu (zaspal som).

@stromokocur6 lieky na skludnenie mysle ti vie skludom predpisat aj obvodák ak odmietaš inú lekársku pomoc. byt na tvojom mieste aspon vyskúšam

javiemneviem
26. jún 2025

A ešte na margo - že nie si blázon a nepotrebuješ psychiatra. A čo ty máš po 60tke? Takéto uvažovanie ma môj otec fakt. Za psychiatrom chodia napríklad ženy, ktorým zomrie dieťa. Tiež spadajú do kategórie “blázon”? Opatrne so slovami 🙂

enmery
26. jún 2025
@stromokocur6

@stromokocur6 Vidíš,to je podstata Tvojho problému. Psychiater nie je pre bláznov. Je to lekár. Ak vznikne chemická nerovnováha v mozgu, ovplyvní to mnoho, aj správanie, myslenie a konanie človeka. Okrem toho psychológovia existujú tiež. Máš 37 a za sebou platenú prostitútku a nevieš si pomôcť. Podľa mňa je to horšie ako ist za odborníkom a nechať si pomôcť. Ale tak to už vieš ty. Tak sa trap ďalej.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@javiemneviem

Počúvaj, ty mas depresie. Nechceš zmenu, ži tak. Chceš zmenu, nájdi si psychológa. Ten ti možno odporučí psychiatra. Na terapie chodím už takmer 2 roky. Je to fakt super. Ešte ak si nájdeš psychológa čo ti sadne, bomba. Oni sa vedia pýtať, vedia ísť po príčine a naozaj pomôcť. Zomrel ti psík, mama. Veď to sú životne traumy. S tým sa málokto vysporiada sám. A ešte otázka naozaj si samotár, keď si zbožňoval svoju prácu kvôli ľudom? 🙂

@javiemneviem v tej práci mi sadli ľudia. Bol som sám prekvapený. K psychológovi nejdem. O Tom nebudem diskutovať.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@strelkyna1

V poradi, najskor psychoterapia a cvicenie, mozno uprava stravy (niektore potraviny zhorsuju aj depresiu), potom ked nebudes posobit ako niekto zufaly, pri kom sa zacnem bat o svoju bezoecnost, ak ma oslovi, tak potom nejaka ta zoznamka, turistika. A niekde medzitym dobra dovolenka, pomoze na psychiku a aspon vyventilujes trosku hlavu a mozno ziskas aj novu chut do zivota.

@strelkyna1 dovolenky neznášam. K psychológovi nejdem.

javiemneviem
26. jún 2025
@stromokocur6

@javiemneviem v tej práci mi sadli ľudia. Bol som sám prekvapený. K psychológovi nejdem. O Tom nebudem diskutovať.

@stromokocur6 tak sa tráp 🙂 komu niet rady… veď to poznáš.
Keďže ti sadli ľudia a bol si rad v ich prítomnosti, je jasne, že nie si samotár. Tak ti začína z tej samoty byt ťažko. Lenže v takomto stave sotva spoznas ľudí.
Prečo máš také predsudky voči psychológom?

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@javiemneviem

A ešte na margo - že nie si blázon a nepotrebuješ psychiatra. A čo ty máš po 60tke? Takéto uvažovanie ma môj otec fakt. Za psychiatrom chodia napríklad ženy, ktorým zomrie dieťa. Tiež spadajú do kategórie “blázon”? Opatrne so slovami 🙂

@javiemneviem pardon. Nejdem tam. To sa radšej obedom ako ísť tam.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@enmery

@stromokocur6 Vidíš,to je podstata Tvojho problému. Psychiater nie je pre bláznov. Je to lekár. Ak vznikne chemická nerovnováha v mozgu, ovplyvní to mnoho, aj správanie, myslenie a konanie človeka. Okrem toho psychológovia existujú tiež. Máš 37 a za sebou platenú prostitútku a nevieš si pomôcť. Podľa mňa je to horšie ako ist za odborníkom a nechať si pomôcť. Ale tak to už vieš ty. Tak sa trap ďalej.

@enmery budem.

alienkami
26. jún 2025
@stromokocur6

@stromokocur6 pud sebazáchovy je najsilnejším prúdom akejkoľvek živej bytosti! Človek, ktorý tento pud stratí, nie je normálny. Blázon budeš, keď si hodíš mašľu, nie keď vyhľadáš pomoc s chemickým problémom svojho mozgu.
Depresia je choroba - chemická nerovnováha mozgu - ale to neznamená, že si blázon.
A mám pre teba ešte jedno prekvapenie - na antidepresívach nemusíš byť po zvyšok života. Správnou terapiou (u psychológa) sa vieš naučiť upraviť škodlivé vzorce správania a myslenia, ktoré ťa priviedli do tohto stavu a vieš sa časom zbaviť aj liekov.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@javiemneviem

@stromokocur6 tak sa tráp 🙂 komu niet rady… veď to poznáš.
Keďže ti sadli ľudia a bol si rad v ich prítomnosti, je jasne, že nie si samotár. Tak ti začína z tej samoty byt ťažko. Lenže v takomto stave sotva spoznas ľudí.
Prečo máš také predsudky voči psychológom?

@javiemneviem proste tam nejdem. Dosť reči o psychológovi.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@alienkami

@stromokocur6 pud sebazáchovy je najsilnejším prúdom akejkoľvek živej bytosti! Človek, ktorý tento pud stratí, nie je normálny. Blázon budeš, keď si hodíš mašľu, nie keď vyhľadáš pomoc s chemickým problémom svojho mozgu.
Depresia je choroba - chemická nerovnováha mozgu - ale to neznamená, že si blázon.
A mám pre teba ešte jedno prekvapenie - na antidepresívach nemusíš byť po zvyšok života. Správnou terapiou (u psychológa) sa vieš naučiť upraviť škodlivé vzorce správania a myslenia, ktoré ťa priviedli do tohto stavu a vieš sa časom zbaviť aj liekov.

@alienkami NIE. Tam nepôjdem. Už nechcem o Tom počuť ani slovo. Ten kto sa obesi nieje blázon. Je to človek čo nenašiel východisko.

enmery
26. jún 2025
@stromokocur6

@enmery budem.

@stromokocur6 Tak potom nezakladaj témy,keď odbornú pomoc berieš ako urážky. Chceš tak žiť, tak načo téma? Prajem veľa síl nájsť v sebe odvahu ísť za psychologóm a skúsiť si pomôcť a nechať pomôcť. Drž sa.

javiemneviem
26. jún 2025
@stromokocur6

@stromokocur6 mňa to len zaujíma. Nerypem. Snažím sa pochopiť prečo, ten pohľad ľudí ako si ty. Nikto to nikdy nevie poriadne vysvetliť. Vždy len reči o bláznoch. To je nezmysel. Veď keby si spadol z biku a zlomil nohu, ideš na traumatologiu nie? Či by si cakal, že sa kosť zrastie nejako sama? Takže keď sa zlomí psychika, prečo čakáš, že sa urobi sama?

bukrisek
26. jún 2025
@stromokocur6

@stromokocur6 skus toho obvodáka nieco ti predpíše skludní sa ti mysel potom začnes pracovať na tom tele ked spravíš telo najdes sebavedomie a s tým nových ludi v živote.

jana_eyre_2
26. jún 2025

Ahoj, vidím, že prežívaš niečo veľmi ťažké.. Prosím, vedz, že to, ako sa teraz cítiš, nemusí trvať navždy.. Aj keď si to tak teraz nevies predstaviť, existuje cesta von, len ju možno teraz nevidíš.. Nie si sám.. Ak by si dokázal skúsiť napísať na Linku dôvery (napr. IPčko.sk – sú tam veľmi láskaví ľudia), mohlo by ti to pomôcť zvládnuť tento moment.. A ja ťa v tom podporujem. Nie si zbytočny..

stromokocur6
autor
26. jún 2025

Toto bola najväčšia chyba v mojom živote že som tu napísal. Končím.

enmery
26. jún 2025
@javiemneviem

@stromokocur6 mňa to len zaujíma. Nerypem. Snažím sa pochopiť prečo, ten pohľad ľudí ako si ty. Nikto to nikdy nevie poriadne vysvetliť. Vždy len reči o bláznoch. To je nezmysel. Veď keby si spadol z biku a zlomil nohu, ideš na traumatologiu nie? Či by si cakal, že sa kosť zrastie nejako sama? Takže keď sa zlomí psychika, prečo čakáš, že sa urobi sama?

@javiemneviem Chodil by ako mrzak do konca života so zle zrastenou nohou a obviňovali by z toho okolie. Pritom traumatológ by mi nohu dal doporiadku. To ešte roky potrvá, kým sa z tejto stigma duševného zdravia niektorí ľudia dostanú. Nadej umiera posledná.😉

stromokocur6
autor
26. jún 2025

Nádej je ilúzia. Nádej neexistuje.

luccija
26. jún 2025

Tak si poraď sám, keď všetko odmietas.Si ako trucovite dieťa a dosť sa to nehodí na 37 r muza.Asi rad trpis pre mňa to je nepochopiteľné.Ked vidím, že nie som v pohode snažím sa hľadať riešenie a to riešenie je.Si len momentálne dole a bude aj lepšie.Pre mňa bola psychologicka veľká pomoc a uvedomila som si veľa veci a veľmi mi pomohla.

o__o
26. jún 2025

Nejdem. Nechcem. Neviem. Nechápem. Neposielajte ma tam. ŇEŇEŇEŇEŇE!

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@enmery

@javiemneviem Chodil by ako mrzak do konca života so zle zrastenou nohou a obviňovali by z toho okolie. Pritom traumatológ by mi nohu dal doporiadku. To ešte roky potrvá, kým sa z tejto stigma duševného zdravia niektorí ľudia dostanú. Nadej umiera posledná.😉

@enmery nádej neexistuje. Ilúzia. Ako aj ilúzia voľby. Tak isto ako neexistuje dobrá voľba. Len zlá a ešte horšia.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@luccija

Tak si poraď sám, keď všetko odmietas.Si ako trucovite dieťa a dosť sa to nehodí na 37 r muza.Asi rad trpis pre mňa to je nepochopiteľné.Ked vidím, že nie som v pohode snažím sa hľadať riešenie a to riešenie je.Si len momentálne dole a bude aj lepšie.Pre mňa bola psychologicka veľká pomoc a uvedomila som si veľa veci a veľmi mi pomohla.

@luccija už som ho našiel.

stromokocur6
autor
26. jún 2025
@o__o

Nejdem. Nechcem. Neviem. Nechápem. Neposielajte ma tam. ŇEŇEŇEŇEŇE!

@o__o ďakujem že si robiš srandu. Len mi dávaš väčší dôvod nenávidieť ľudí.