icon

Mám akceptovať šesťmesačný oddych syna po vysokej škole?

10. apr 2025

Pekny den prajem.
Ako by ste reagovali, keby vam vas 27-rocny syn oznami, ze by po skonceni VŠ (teraz v maji) rad zostal doma, dobrovolne nezamestnany, tak na cca 6 mesiacov, aby si fyzicky a psychicky oddychol a dal sa dokopy. Musim napisat, ze studium sice narocne ma, ale zdravotne je v poriadku, aj psychicky.. Jednoducho si chce takto oddychnut, neplanuje ziadnu brigadu, ziaden pobyt v zahranici, jazykovy certifikat, cokolvek.. Jeho predstava je taka, ze by bol este rad ziveny rodicmi. Neviem, pride len mne tato poziadavka cudna? Chapala by som tak 2 mesiace oddychu po skole a potom robit, ale 6mes?… Aky mate nazor vy? Prehanam alebo je to tak dnes normalne a aj vase deti si dali taku pauzu po VS a nechali sa zivit rodicmi?

moonlight1210
10. apr 2025

Za tychto podmienok nie. Nech si najde podnajom, plati si ho a lezi tam.

peknyvladko
10. apr 2025

@nyusika chlapec zvladol vysku, takze u mna hrdina je. A treba aj odychnut. Caka ho uz len praca XY rokov az do dochodku.

adreena
10. apr 2025

Nie, pol roka je strašne veľa, urobí si z toho návyk a ťažko si potom zvykať na robotu. Ja by som sa hanbila 27 ročná toto vôbec navrhnúť rodičom. Nech maká a šetrí si, aby vedel v budúcnosti zabezpečiť rodinu. Oddýchnuť sa dá aj popri práci, ak nemá záväzky. Každý večer voľno, víkend voľno. Toto je cesta do pekla.

yoxinka
10. apr 2025

Môj 13 ročný syn je rozhodnutý v 15 rokoch ísť brigádovať, lebo si chce našetriť na nejaké veci peniaze a vie, že peniaze nerastú na strome. Pri 27 ročnom dospelom mužovi so skončenou vysokou školou by som absolútne neakceptovala len tak byť 6 mesiacov doma a nechať sa živiť. To mu nie je trápne???

lienka.7
10. apr 2025

@autorka pokial by sa živil sam a platil najom, v pohode. Je dospelý, nech sa teda stara sám o seba.
Mimochodom väčšina schopných studentov si prácu nájde ešte počas štúdia a po škole už naplno pracujú.

lilope
10. apr 2025

@peknyvladko na zvládnutí výšky nie je nič hrdinské. Niektorí to dokážu ešte aj popri práci a rodine, tí sú potom v tvojich očiach čo, nadľudia? 🤔

larinka552
10. apr 2025

Nech sa da aspon na upsvar. Sice 6 mesiacov je dost ale hej, mozno by som to akceptovala s tym, ze moze doma byvat, jest ale peniaze nech necaka ziadne navyse. Narobi sa potom v zivote este dost.

adreena
10. apr 2025

A to mám 4 synov, ale ja by som takéto povaľačstvo nepodporovala, nech sa pekne učí pracovným návykom a obetavosti - príprava na rodinu.

glorikarebeka
10. apr 2025

Maximálne letné prázdniny a aj to by som chcela aby aspoň brigádu mal

pralinka25
10. apr 2025

@peknyvladko tiez mam vysku a nevidim na tom nic hrdinske. moja svokra aj moja kolegyna si robili vysky popri praci s dvomi malymi detmi totalny zahul a zvladli. dokonca s cervenym diplomom.
pol roka oddychovat a nechat sa zivit ... super napad

deedol
10. apr 2025

co studoval, ze popri tom vobec nebrigadoval? kde sa planuje zamestnat v buducnosti?

adreena
10. apr 2025

@peknyvladko ty si taký typ chlapa asi, čo príde domov z roboty, sadne s pivom k telke a povie, že aj oddýchnuť treba, veď si sa dosť nepracoval, že? Dneska je to len samý soy boy, zoženštelí chlapi neschopní sa obetovať. Dnes už niet poriadnych chlapov.

lindusss2016
10. apr 2025

@peknyvladko tiez mam jednu vyskuza sebou, idem si robit druhu a to ma TPP, zivnost, aj dve deti. Takze ked dostudujem, mam si dat usit superhrdinsky oblek? Co je tazke na tom, ak niekto zvladne vysku v mladosti bez inych povinnosti a zavazkov? Kazdy, kto tomu studiu venuje trosku casu a pozornosti, to dokaze. Ale aby mi pol roka lezal na gauci dospely chlap??? Omg, to kde sme? On svojej mame tiez potom dopraje taky oddych?

kavasmliekom
10. apr 2025

A doteraz co robil okrem toho, že sa učil? Možno ma zarobené aby si mohol dovoliť byť doma. Nie som krkavcia matka, ale 27r by so mnou už ani nebývali, nie to aby som im varila a prala a pozerala, ako vylihuju 🙈

deedol
10. apr 2025

@adreena ja mam zas pocit, ze gaucovi a pivkovi boli v minulosti, teraz mam okolo seba praveze normalnych empatickych chlapov, ktori sa zapajaju do chodu domacnosti aj do vychovy.

tiezjedna
10. apr 2025

mňa zaujalo to fyzické vyčerpanie... čo ho tak unavilo? Že nosil batoh s notebookom??😉

ronie338
10. apr 2025

Ja som brigádovala počas strešnej, finančné pomáhala našim, po skončení som chodila na tpp a brigadovala som ďalšie 2 roky popri tom a chcela som si dať oddych pol roka pred troma rokmi ostala som tehotná, a aj tak som doma vydržala len 2 mesiace a šla som do prsce. Okrem tých 2 mesiacov som bola doma len na pn keď som bola chorá, najdlhšie 5 mesiacov a mala som vtedy aj operáciu mozgu a po mesiaci v práci som miesto čiastočného opäť robila plný. V 27 som mala vlastne auto, bývalá som na opačnej strane republiky ako naši, platila som si vlastne bývanie, v 28 som si kúpila vlastný byt v 30 dieťa... chce si oddýchnuť fajn, mesiac, potom nech si zariadi ako bude platiť telefón, nejaký nájom keď ostane doma, dopravu, ak nebude zamestnaný poistenie... nechce robiť tpp pol roka okej ale brigáda nejaká, aby si platil.

kiaran127
10. apr 2025

Pamatam si ako mi moja mama po oslave promocii na druhy den povedala, ze najvyssi cas zacat ai haldat pracu, takze tolko😁

adreena
10. apr 2025

@deedol Podľa fóra na konikovy ani nie, samé témy o tom, že chlapi nič nerobia. Vzťahy príšerné, niekedy ani neverím tomu, čo citam....Možno to dnes nie je pivo pri telke, ale hodina na záchode strávená cumenim do mobilu, počítačové hry a podobne.

adreena
10. apr 2025

Inak by ma zaujímalo, ako by taký 27 ročný chalan vyplnil deň, ak by pol roka nešiel do práce. Čo zmysluplné by robil od rána do večera, ak ešte aj mama navarí a operie?

tiezjedna
10. apr 2025

@adreena čumel do mobilu, hral hry a vyžieral chladničku😉

rozculena
10. apr 2025

@peknyvladko tak nech chlapec oddychuje a ty pošli autorke peniaze,aby zaplatila za synáčika zdravotku a jedlo,bývanie....

peknyvladko
10. apr 2025

@adreena Nie nie som predstav si. Alkohol nepijem a po praci sa staram o deti, pripadne idem zariadit co treba. Svojou pracou som roky zivil nasu rodinu a domacnost kym zena bola doma s detmi. Ale naopak tvoje sudenie inych na zaklade jedneho komentara vela hovori o tebe ;)

letfenixa
10. apr 2025

Ja som mala po štátniciach voľno do 1.9., lebo som vyštudovala ucitelstvo, ale jednak som sa starala o domácnosť rodičov a aj som počas leta doučovala.

miskakyska
10. apr 2025

@adreena a ešte mu bude platiť zdravotku, keďže mladý pán/pomaly starý mládenec/ sa rozhodol byť dobrovoľne nezamestnaný....

Predpokladám, že aj VŠ doštudoval s pauzami, podľa veku...

Autorka nespiiiii😁😁

simca06022011
10. apr 2025

NIe neakceptovala. Nech si pekne zacne hladat pracu, uz si mohol pocas ukoncovania skoly... sup pracovat.. potom z pol roka bude rok, z roku dva... atd atd
Dva tyzdne po maturitach som mala riadnu pracu, k tomu ma zobrali na nie lahku vs. Popri dennom studiu som v klude pracovala a ucila som sa, aj ked nebolo veru cas po krcmach chodit :D a neviem si predstavit byt po statniciach v tom najvacsom svungu, nezamestnana.. podla mna to je na absolventoch najmenej atraktivne inak. Ale jasne, ak ma niekto moznost.. nech.. ale ja by som to nebrala proste.

alchemilkazltozelena
10. apr 2025

Ja som mala štátnice 31.5. a 1.9. som nastúpila do roboty - skolstvo

kulumulu123
10. apr 2025

Véd mu povedz ze aj ty si berieš 6 mesiacov voľna po 27r sichte okolo jeho zadku... Takže nakupovať, variť, prať, žehliť, upratovať môže začať on ak nechce zhnit v bordeli a umrieť hladom...

tiezjedna
10. apr 2025

@peknyvladko ty ako si pekný, tak si hlúpučký😉

andrejka1974
10. apr 2025

Nie u nás pravidlo , doštuduje nájdeš si prácu aj podnájom a u nás to funguje traja synovia skončili strednú školu a našli si prácu aj podnájom starší syn býval už na internáte počas štúdia na vysokej škole , žiadne také prídem domov nie od 16 rokov brigády a keď chceli niečo viac tak si na to museli zarobiť sami