icon

Mám dať priateľovi ultimátum ohľadom svadby?

2. nov 2024

S priatelom sme 2 roky spolu. Vztah mame pekny harmonicky ale mam pocit, ze priatel sa zo svadbou neponahla aj ked vie, ze pre mna je to dolezite pretoze sa nemienim vydavat v 40. Taktiez vie, ze tuzim po dietati ale pride mi, ze ma na vsetko cas. Uz aj nase rodiny ocakavaju, ze sa uz konecne vyjadri. Mam pocit akoby hladal dovody ze su ine veci dolezitejsie ako nasa svadba. Nedavno povedal, ze uz by sme aj mohli lenze nemame peniaze. Ja som povedala, ze svadba sa da aj za malo penazi ale on chce normalnu sice malu svadbu ale taku aby sme boli obaja spokojny. Premyslam, ze mu dam ultimatum do konca roka a ak sa nevyjadri tak po novom roku zacnem hladat podnajom a odstahujem sa.
Je to podobne ako s byvalim, ktory ma len vodil za nos.

siska53
2. nov 2024

Dakedy im to treba povedat po lopate. Mne sice svadba nechyba, ale ked som po 4 rokoch chcela deti a spolocne byvanie, musela som mu to povedat. Nie, ziadne vydupavanie a ultimata, ale som mu na jednej peknej prechadzke predostrela, co chcem.

trdelnik234
2. nov 2024

Ahoj, ty si tu uz pisala,ze?
Nechce sa mi hladat tu temu, ale som si skoro na 90% ista,ze hej.
Tusim sedem stran ti tam dievcata popisali.
Nestacilo?

123profil321
2. nov 2024

@tramtada31 prečo všetci čakajú predražený prsteň? Veď sa dá kúpiť aj za 50€ 🤔 Veď nejde o prsteň, ale o to vyznanie lásky, o ten sľub a další krok vo vzťahu...

lenkakravcova
2. nov 2024

@stanulienkat kľud kľud. Jedna moja kamarátka si vzala svojho muža po 2 týždňoch. Prebrali priority, smerovanie, zhodli sa a sú už spolu cez 13 rokov a majú spolu dve krásne detičky. Dokonca ona prešla dosť vážnou chorobou. Sú rôzni ľudia. A áno, sú normálni. 🙂
Ďalšia je známa, s ktorou som pracovala teda ja ešte vtedy na brigáde. Vzali sa po 3 mesiacoch známosti. Boli spolu vyše 45 rokov. Vychovali tri deti. Stále srandovali. A boli fakt zohratý usmievavý tím, až do jeho smrti.

lenkakravcova
2. nov 2024

Inak s tými výdavkami na svadbu to sú také drísty.
Môj strieborný prsteň zásnubný stál okolo 20€. Obrúčky stali cca 200€ (strieborné s gravírovanim). Šaty 50€. Na svadbe sme mali okolo 80 ľudí a nakoniec sa vyzbieralo z darov toľko, že ešte sme mali pár stoviek navyše po zaplatení hostiny v reštaurácii. Čiže svadba stala takmer nič a to sme tam mali kopu ľudí.
Samozrejme keď nechcete luxus, svadbu na nejakom zámku alebo čo. Ale akože toto asi k šťastnému manželstvu nič nepridá.

sense
2. nov 2024

Podľa mňa sa ženiť nechce. Keby chce ste už dávno svoji

stanulienkat
2. nov 2024

@lenkakravcova Lenka, ale my sa nebavime o moslimkach, ktore nemozu povedat ani makke F. U moslimov su sobase aj po hodinovom zoznameni normalne-dohodnute. Resp. sobase starych dedkov s10 rocnymi detmi. Tam si zeny nemozu vyberat. Tu sa bavime o sebavedomych slobodnych europankach, ktore nie su nabozenske fanaticky a maju moznost vyberu.

lenkakravcova
2. nov 2024

@stanulienkat tá druhá ani nie je muslimka. Bežná Slovenska, kresťanka. Aj on bol kresťan. Normálne si ho vybrala keď jej dvoril, po 3mes sa vzali a žili šťastne až do jeho smrti.
Nechápem preco tak prehanas. Žena môže byť sebavedomá, aj samostatná a zároveň môže po pár mesiacoch vedieť či s mužom ostane alebo nie. To isté muž. Ja som si po 2 mesiacoch čo som môjho poznala povedala že to bude môj manžel, že si sedíme. A sme spolu tiež cez 12 rokov.. a nie nebola som vtedy ešte vôbec v islame (to až po 5r neskôr), a ani on.

subartic
2. nov 2024

@stanulienkat no ja myslím že je to častá situácia . Vzťah je prechodený , ľudia sa posunú skokovo a skončí to takto, diskomfortom muža ktorý jednoducho odíde.
Pár týždňov nie , ale dva roky už áno , obzvlášť ak žena už má 38 rokov. Moji rodičia sa brali po 5 mesiacoch , mama tehotná nebola, tri deti , a 51 rokov spolu . Manželstvo na jednotku . Každé jedno manželstvo je lotéria , a to čo si berieš dnes , nemusí byť za pár rokov rovnaké, ani po dvoch rokoch a ani po 10 rokoch .

cimage
2. nov 2024

Zoberte sa len so svedkami, rodicmi, surodencami a nemusi sa vyhovarat na peniaze. Takto vam do toho vzdy nieco dojde. Ja nevydim rozdiel vydat sa v 38 a 40 😁, ale na dieta vam uz vela casu nezostava.

eliska13
2. nov 2024

Je mladší a je s tebou 2 r chlap to tak necíti.Kedy bude mať dostatok peňazí o 2,5,10r?Mne by vadilo, že sa vám rodina, kolegyne všetci starajú do vzťahu kedy svadba a dieťa.Uz si raz v dobrom veku 6 r stratila.

eliska13
2. nov 2024

Pod nátlakom sa vydas, vydupes dieťa a o 2 r budeš sama.Bud chce, alebo nie to nie sú veci na, ktoré sa dávajú ultimata

tramtada31
2. nov 2024

@123profil321 no niekto nechce dat za 50. Môj znamy chce kúpiť prsteň za 10kk. Tiež mu hovorím, že jeho frajerka by už bola radšej 10 rokov zasnubena, ako cakat na taký prsten

personality
2. nov 2024

Známa tiež takto si vydupala svadbu - buď svadba alebo rozchod. Možno s niektorými chlapmi treba tak, ale mňa by to netešilo takto. Radšej by som skúsila s iným. 😁

nikaeli
2. nov 2024

Ok, teraz iný pohľad. Máš na krku 40, pracuješ len 5 rokov. Máte hypotéku a začínate od nuly. Ste na tom tak, že by ste finačne svadbu neutiahli. To stále chápem. Môžete sa zosobášiť vy dvaja za prítomnosti svedkov, rodičov a najbližších a potom ísť na obed. To by ste hádam finančne zvládli. Čo ale nechápem (bez ohľadu na tvoje bio.hodiny, prepáč) je, že chceš za takých podmienok dieťa. Z čoho budete žiť, keď budeš doma s bábätkom? nemáte žiadne úspory, žiť z jedného príjmu s hypotékou? áno, chápem tvoju túžbu po bábätku, ale....... nie som si istá, či dať mužovi krk na nôž je za takýchto podmienok tá najlepšia voľba..

autor
2. nov 2024

@nikaeli co sa tyka dietata chcem ho. Neminame vela penazi. Hypoteku mame ozaj malicku a dost sme sa teraz vyhadzali pretoze sme museli dat 20% na dom a plus sme museli v dome prerabat ale to najdolezitejsie mame uz za sebou. Najvacsi vydavok nas caka az za par rokov ale to uz mame poriesene. Ja si mesacne dokazem usetrit pekne peniaze takze za rok tu rezervu viem zas nasetrit. A na materskej nebudem vecne, navyse mozem mat doma HO

autor
2. nov 2024

z nasich platov minieme ozaj malo. Jedlo nenakupujeme. Kupujem len hygienicke veci a nie stale. Do obchodu idem tak mozno 2x za mesiac. Nevarim pretoze mame obedy v praci a sobotu nedelu mame co jest s obedov v praci. Jedine co miname je na benzin a telefony a krmivo pre psa.

dharmasanata
2. nov 2024

@nikaeli ježiši, napíšem to hnusne, ale keď desaťčlenná rodina v osade vie prežiť prečo by oni nevedeli uživiť jedno dieťa .. už naozaj niekedy píšete také veci aby ste zdeptali ženu..

trisha_r
2. nov 2024

Svadba je v živote tá najmenej podstatná vec ... A vyhodiť vzťah von oknom kvôli tomu je riadna blbosť (samozrejme ak si spokojná so všetkým ostatným)

autor
2. nov 2024

@trisha_r ja som spokojna. Je to dobry muz presne to co som hladala len som smutna, ze sa nevie rozhybat

trdelnik234
2. nov 2024

Tak toto ma fakt zaujalo.
Lebo toto je moj sen,ze neminat Peniaze n'a jedlo

vilma7
2. nov 2024

@trdelnik234 aj ja som si istá, že ti tu už dávnejšie bolo. Však autorka? Tento problém si tu už raz opisovala. Zrejme ste sa ďalej neposunuli.
Ale vzhľadom k veku ťa chápem, ja som v 38 len spoznala terajšieho manžela.

nikaeli
2. nov 2024

@dharmasanata ak sa chcete porovnávať s kvalitou života našich osadníkov, nie je o čom 🤷🏻‍♀️

evansova
3. nov 2024

Najdi si ine byvanie, hoci malu garsónku do podnajmu. Prestahuj sa. Ak to s tebou mysli vazne, pride za tebou a bude sa usilovat, aby si sa vratila. Ak nie, vsetko je jasne. Potom uz len vyries finacne veci, predat byt, vyplatit hypoteku, pripadne si byt moze nechat a teba vyplatit.
Ak nema vážny zaujem, stracas s nim cas a ak chces deti, veľa ho uz nemas.

dharmasanata
3. nov 2024

@nikaeli väčšina žien je na rodičaku, žijú buď z jedného platu alebo niektoré iba z dávok, ver že ich je veľmi veľa na Slovensku a vedia si to dieťa nachovať.. veľmi veľa ľudí má aj hypotéku, veľa ľudí nemá úspory a predstav si že majú aj deti 😀 a čo je najväčšia haluz si predstav existujú aj ženy samoživiteľky a predstav si, že aj také majú deti..

trdelnik234
3. nov 2024

@vilma7
Ze? V tej diskusii,co zalozila v juli bola zdravotna sestra,inak vsetko do bodky podobne jak tu.
Dom,vekovy rozdiel,pes,kolegyne,co si ju doberaju,jeho rodicia co jej vmietli do tvare ze "nech je rada,ze je ich syn s nou atd".
Neviem najst tu temu.
Ak by si nasla,tak daj odkaz.

trdelnik234
3. nov 2024

@vilma7
Neposunuli sa a je to velka skoda.
Autorka asi uz zacinas citit aj ty sama, ze to ultimatum,co si mu dala (ze ta poziada do konca roka ), neberie vazne.
Precitaj si znova a pozorne tu staru diskusiu.
Vas problem nie je svadba,vas hlavny problem je,ze on neberie vazne tvoje tuzby a potreby,iba to oddialuje,aby si ho s tym neotravovala.
Nema ani len odvahu vylozit karty na stol a jednat s tebou ferovo. V nasom veku uz by ti mali svietit kontrolky, kurnik!
Ak muz miluje zenu, spravi vsetko preto,aby mu ju iny, sikovnejsi, krajsi, bohatsi, pozornejsi muz neprebral.
Ibaze u vas to je naopak.
Ty ofukujes jeho,yy mas pocit,ze mas byt rada,ze ta chce.
Co je velmi zly zaklad pre vztah,sorry

dota6
3. nov 2024

Ja som napríklad o svadbu ani požiadanie o ruku nikdy nestála. Nie som romantická duša, ani neviem ako sa pri tom správať, či revať alebo od radosti skákať. Veď som s tým mužom dlho a žijeme harmonicky. Aj napriek tomu, že vedel, že to neznášam ma požiadal.
Mňa by skôr žral ten prístup k rodinnému životu. Dieťa atď. Lebo vek nezastavíme nikto. Ale jemu treba asi povedať priamo. Nie ultimátum. Povedz mu, že nemáš čas strácať čas. Nech si utriedi priority, aby ste si boli istí, že máte rovnaký životný cieľ.
Mňa tak naťahoval ex. Skvelý chlap, kým z neho nevyliezlo, že nechce dieťa. Tak sme to ukončili. A hádaj čo? Našiel si staršiu, s ktorou mal po chvíľke vzťahu dieťa. Zabolelo ma to, lebo to znamenalo jedno. Že so mnou, to nechcel. Nebola som v jeho plánoch. Pritom sme spolu prešli veľký kus cesty.
Nespoliehala by som sa na svadobné zvony, ani to ti nezaručí, že sa rozhýbe v plánovaní rodiny. Môžeš mať prsteň na ruke a čakať ďalšie roky.

trdelnik234
3. nov 2024

@dota6
Presne 👍
Tato tema nie je o svadbe,ale o tych spolocnych prioritach,ktorej oni ako par nemaju

gribka1
3. nov 2024

@trdelnik234 To sa veľmi rýchlo zmení pri dieťati. Začnú denne variť, aj raňajkovať začnú, lebo teraz neraňajkuju, keďže potraviny nenakupujú. A pôjdu výdavky hore.