icon

Mám kúpiť darček osobe, ktorú nemusím?

6. apr 2024

Kúpili by ste nejakú drobnosť, pozornosť pre človeka ktorého nemusíte? Idem o pár dní na návštevu k rodičom, zdržím sa pár dní, moja mama chce pri tej príležitosti aby som navštívila rodinu, teda babku hlavne. Keď sme s mamou telefonovali tak ma poprosila, aby som babke niečo kúpila, lenže mne je to proti srsti. Mama jej chcela kúpiť brošnu a dať jej ju akože v mojom mene. To som jej zakázala. Obávam sa ale, že ona to urobí za mojím chrbtom. Vie, že babku nemusím a snaží sa urobiť všetko pre to, aby udržala ten "vzťah".
Mám sa riadiť svojim pocit a nekúpiť jej nič alebo sa hecnúť a kúpiť aspoň nejaké kvety a čo ja viem, sušené ovocie?

autor
6. apr 2024

@hipuska Odoviem aj keď otázka nepatrí mne. Nie, babka mi nezavolá, nenapíše, keď mám narodeniny, sviatok alebo k Vianociam. Pritom jedna sms do zahraničia by ju nezruinovala. Ale mama hovorí, že to ja som tá, ktorá má babke písať. Hlavne teda mama keď mi volá tak hovorí, nech jej pošlem pohľadnicu k Vianociam, Veľkej noci a tak. Ale dala mi kompóty a džemy keď som bola u nej na návšteve :D

autor
6. apr 2024

Mne to zo strany babky príde ako vypočítavosť, teba mám radšej lebo tvoja mama ma dotuje peniazmi a teba menej lebo tvoja ma nedotuje. To je čistý kalkul toto, čo je to za láska k vnučke?
... to len taký výkrik, skor pre mňa :¨)

1sally12
6. apr 2024

Akokeby som o sebe v niečom čítala. Nemám už síce babku ale u nás to bolo podobne v rozdieloch medzi nami deťmi (ja a brat) a deťmi krstnej (maminej sestry), tí nemuseli nič, my všetko, nám stále len pre niečo nadávala, ich vôbec neriešila. Ale čo beriem ako takú krivdu že mama sa nás vôbec pred babkou nezastala:( jej argument celé roky bol že ona musí mať v úcte svojho rodiča. To že nechá kydať na vlastné deti je už asi nepodstatné :( a tiež sa u nás všetko riešilo krikom..a ako tu autorka podotkla tiež mám vďaka nej sebavedomie na nule skrz jej neustále ponižovania. Keď som jej to pár razy aj povedala tak samozrejme všetko bagatelizovala až poprela..a jej argumenty že veď čo nám chýbalo🙈 mali sme kde bývať, čo jesť, vlastnú izbu, plno hračiek čo iné deti nie...to ty kks to je terno vlastná izba😤 skrátka takéto osoby nič nepochopia a vždy si melú po svojom.

autor
6. apr 2024

@1sally12 Presne, veď čo ti chýbalo? Mala si izbu, hračky, čo jesť, tak čo ti asi mohlo chýbať ty nevďačnica. Toto poznám. No láska, láska je to čo nám chýbalo 😢

olimuc
6. apr 2024

Asi u Vasej babky ano … jedna sestra ju dotuje, a babka uprednostuje jej deti … druha nie a jej deti su na druhej kolaji 🤷🏻‍♀️ babka len preto, ze je babka nemusi mat rada nikoho a kazdeho len vyuzivat. Aj ludia s nie prave dobrym Charakterom maju deti a zostarnu … neboli dobri nikdy a vekom ani nebudu …

1sally12
6. apr 2024

Autorka - presne :( a keď im to vytkneš aj tak si idú po svojom.."čo sme ťa nepodporovali? Aj na výšku si mohla ísť..." (áno na tú ktorú oni vybrali, nedajbože aby ich dieťa nemalo titul🤦‍♀️ ktorým by sa mohli všade pýšiť) alebo že nás živili...akože wtf? Nie je to náhodou ich povinnosť keď už si nás zadovážili?

osky
6. apr 2024

@pribinak suhlasim.
Pokial svagrovci,surodenci,znami....nefunguju,ok.
Ale kedze je to stary rodic,na to sa pozeram trochu inak.
Mne by jej bolo luto.
A prejavila by som jej trochu ucty.
Preto to tak beriem.
Ale chapem,ze nie kazdy je toho schopny...

autor
6. apr 2024

@1sally12 Ja som veľmi citlivá osoba a mňa toto strašne v detstve zraňovalo. A aj neskor v dospelosti. Oni si to podľa mňa neuvedomujú, že je to zle, to je ich charakter, povaha. Dosť možné, že narcisi. Mne mama povedala, že ať po dedkovej smrti zistila, čo je babka zač, aká manipulátorka vie byť.

gribka1
6. apr 2024

Nekupovala by som nič. Nešla by som na žiadnu návštevu, len preto, že mama chce. Môže chcieť. Mohla by si ísť, len k tým s ktorými máš dobré vzťahy. Nechovali sa k tebe pekne, ani mama nie. Ak ťa bude tlačiť niekam, s kľudom jej vysvetli svoj postoj. Ona bude nadávať, nech sa páči, ponadáva a vybavené.

sense
6. apr 2024

Ak by bola mama na mňa agresívna tak nechodím ani ku nej

rozculena
6. apr 2024

Ja by som ani na Slovensko nešla....a vybavené,nech si mama ide na tie návštevy sama.

domkakvet
6. apr 2024

Urcite chod a aj jej nieco kup, je to tvoja babka.

autor
7. apr 2024

Myslíte si, že je v poriadku keď vám babka nepošle ani sms k narodeninám? Včera som volala s mamou, povedala som jej, že kedy mi naposledy poslala sms k narodeninám alebo meninám a hovorila, že babka je stará a už si nemusí pamätať narodeniny, to ja som tá, ktorá má babke popriať a spomenúť si. Ani moje číslo babka nemá.

autor
7. apr 2024

Baby volala som s mamou, povedala som jej, že teda k babke nejdem a že ani darček nekúpim. Že nechcem udržiavať ten vzťah. Mama sa naštvala, že teda nemám ani chodiť.

komplikovana
7. apr 2024

asi 1x v zivote s radostou posluchnes mamu 😀 drz sa.

autor
7. apr 2024

@komplikovana Aspoň sa to vyriešilo samé. Inak že babka nemá povinnosť mi písať k sviatku, to ja mám povinnosť voči nej :D Ďakujem ti 🙂

oranzovyvevericnik
7. apr 2024

Konecne sa odputaj od matky. Je rovnaka ako babka. Zasluzis si zit svoj zivot.

autor
7. apr 2024

Spýtam sa, vám babky napíšu k sviatku?

komplikovana
7. apr 2024

1 babka mala v kalendari zapisane narodeniny a meniny vsetkych svojich vnucat. 2 babka sice negratulovala, ale stale ked sme prisli na navstevu tak nam davala peniazky.

autor
7. apr 2024

@komplikovana Mne odkedy som v zahraničí tak nikdy..

gribka1
7. apr 2024

Ja ako babka, si neviem predstaviť, že by som sa vnúčatám neozývala, aby nevedeli, že ich ľúbim, a budem tu, keď budú potrebovať. Čakať, že len oni by mali prísť, a ešte z dôvodu, že sa to patrí, tak na toto nie.

gerdusha
7. apr 2024

Z generácie na generáciu sa u vás kopírujú choré vzťahy...a z toho co a ako píšeš, nebudeš v dospelosti iná. Veľa očakávate, chovate sa k sebe zištne, bez účty, v štýle niečo za niečo...a ty to postupne na seba preberas.

Človek s normálnym zmyslanim by túto tému ani nezakladal. Mal by to v hlave a srdci poriesene...

oranzovyvevericnik
7. apr 2024

@gerdusha K tomu normalnemu zmyslaniu sa musi najprv dopracovat. Nie kazdy mal uvedomelu vychovu. Lepsie zalozit temu a nieco sa dozvediet. Keby bola zadubena tak by isla ruka v ruke s matkou.

mantilka
7. apr 2024

Choď k psychológovi po radu čo s tým a hlavne vyries vzťah s mamou. Utekas pred problémami a tie ťa môžu vo forme zdravotných problémov alebo vzťahových problémov s partnerom raz dobehnúť.

autor
7. apr 2024

@gerdusha Ale budem iná.

pribinak
7. apr 2024

No ako? Šla si k babke či nie?

majkamasar
7. apr 2024

Uplne chapem. Kup jej nejaku sladkost tipicku pre krajinu kde pracujes. Nic ine by som nebrala. Myslim ze asi niesi najoblubenejsia vnučka?

majkamasar
7. apr 2024

A vies co mozno by som to urobila tak, ze len po mame by som jej to poslala a vyhovorila sa, ze nebol cas sa zastavit.

megg1
7. apr 2024

To je dalsia diskusia, kde rozmyslam kolko rokov ma autorka, ze ma problem kupit svojej babke dar a pise, ze ju nemusi? to je divna doba. Tak idem k babke tak jej predsa nakupim, urobim jej radost. Zas niekto "dospely", kto ziarli na sesternice, ci bratrancov, nemam slov. Je mi luto babky. Autorka si urcite nevstupy do svedomia.

autor
8. apr 2024

@megg1 Babky ti nemá byť prečo ľúto, práve naopak.