Mám odísť zo vzťahu, v ktorom som tri roky?
Ahoj. Potrebujem sa poradiť,..
Som vo vztahu 3roky. Keďže nemam rodicov, okrem sestry a priatela už nemam nikoho. Jeho rodina si predstavovala trochu inú ženu pre svojho syna (čo mi dali najavo a sam moj priateľ mi to povedal, že jeho mama si to predstavovala inak a nie je z toho stastna, že sme spolu) ze jej chýbajú svokrovci. Že ona chcela vzdy velku rodinu a keďže ja nikoho nemam - sa jej to nesplní. Ja tuzim po vlastnej rodine. Svadbe, deťoch, dome… pýtala som sa na to môjho priatela, ako to so mnou vidí do budúcnosti pretože vidim, že to obaja necítime rovnako. Povedal, že svadbu nikdy nechce, že je to preňho obycajny zdrap papiera a že to nechce. Čo sa týka spoločného domu (napr) povedal, že chce, aby som ja mala svoje vlastne bývanie a on svoje vlastne. Že spolocny dom neprichádza do úvahy a dieta tak za 10 rokov že by chcel. To je všetko uplne inak, ako chcem ja. Aj keď ho milujem, kazdy deň citim, že to nie je a asi ani nebude dobre. Odist zo vztahu, kde je “všetko fajn”okrem vyhliadok do budúcnosti a kde toho druhého milujem? Citim sa tak, že ma na lepšiu ako som ja… už len kvôli tomu, že nemam rodičov.
Práveže kvôli maličkosti ako je láska spolu nezostávajte, dôležitá je práve tá vyhliadka do budúcnosti.
Láska príde s každým druhým priateľom, nie je jediný na svete. Ale keď už teraz vie, že ti nič z tvojich snov nesplní, tak odíď z kratšej cesty.
A zase, možno by som prijala mať vlastné bývanie, partner tiež, ale z jedného profitovať, jedno užívať spoločne. Tak ako to chce on, pre mňa by to bola stopka vo vzťahu, ako bonus - neprijatie do rodiny.
Všetko fajn v prítomnosti ale budúcnosť na prd.... Takže áno odísť zo vzťahu keďže mate diametrálne odlišný názor na budúcnosť... Každý budete mat svoje, a ty budeš potom platiť jemu nájom, à prať ostane trenky takú by u mňa nehrali... Si sa ho mala spýtať ci ti ale bude na. Spoločne dieťa ešte platiť aj výživné, keď ty mu máš platiť nájom.
Vieš ani ja nezapadám do obrazu dokonalej ženy matky môjho partnera... Ale po jednej situácii som mu povedala ze s inou ženou môžem o jeho bojovať ale s jeho matkou z úcty k nej bojovať nebudem, to radšej odídem z kratšej cesty aj keby to ľahke nebolo. A myslím ze to bolo prvýkrát v jeho živote kedy sa postavil voči rodičom a povedal svoj názor. A myslím ze. Pre jeho rodičov to bol šok lebo vzťahy sa zlepšili aspoň teda na vonok, a co si myslia vo vnútri je mi jedno, keďže ja si myslím tiež kadečo. Našťastie myslieť nie je zakázané.
Prosim ta spakuj sa cim najskor, predtym ako s nim zabijes este viac casu. Ani bicykel by som onho neoprela. Ty si zasluzis muza ktory si ta vezme, urobi ta jeho zenou, da ti byvanie a deti.
Tvoj priatel je manipulovany a ovladany rodicmi, ktori este aj tebou pohrdaju. Neviem kolko mate rokov, ale toto asi nebude dobre. Kym nemate deti, zdvihni sa a hladaj stastie inde.
Povedz mu ze si vzdy tuzila mat v rodicoch svojho partnera svojich druhych rodicov ktorych nemas a ze ta hlboko ranilo ze oni to nevedia poskytnut a preto koncis vztah.. Je to to iste len obratene. Ked on ta dokaze odsudit za to ze nemas rodicov tak ty ho odsud za to ze jeho mama a otec ta nemaju radi.
Veru ani z daleka nie je "vsetko fajn" ako si napisala. To, v com sa nezhodnete, je ten zaklad, v ktorom sa ale musite zhodnut, ak chcete dalej spolu fungovat. Mozes milovat to, ako sa k tebe sprava teraz, aky je, atd...ale ako ho chces milovat dalej, ked ti neda to, co ty tak velmi chces a potrebujes? Jedine tak, ze by si sa tomu prisposobila a len potichu trpela...ale len do casu, lebo jedneho dna to v tebe vybuchne ale uz moze byt neskoro na tvorbu buducnosti, po ktorej tuzis. Ja neodsudzujem jeho postoj...viem ho pochopit. To samozrejme neznamena, ze je zly clovek alebo o nieco horsi ako ty. Ale nie je to chlap pre teba, pre buducnost aku by si si zelala.
K jeho mame sa ani nejdem vyjadrovat, lebo hodnotit potencialnu nevestu kvoli tomu, ze nema rodinu, je sialene. Lebo ona mala nejake predstavy 🙄. Nie je dolezite, ze jej syn ta ma rad a ty si dobry clovek? No nic, rozum mi zastal z toho.
@oli18 pre nich je hodnota cloveka merana dobrou rodinou a peniazmi..
Nenechavaj si nahovárať že si niečo menej. Nechaj svojho nech si žije svoj život aj jeho rodinu.
Ty si vytvor taký život aby si bola šťastná a dôležitá .
Kašli naňho a jeho mamičku, tej sa žiadna pozdávať nebude. Si mladá, nájdeš lepšieho. Veď nie je jediný na svete. Držím palce. 🍀
Je úplne jedno koľko ste spolu. Buď rada, že je priateľ úprimný a hneď vidíš tú "rozdielnosť pováh". Podľa mňa tento vzťah nikam nevedie. Buď budeš pri ňom celý život nešťastná a prispôsobovať sa tomu čo ti nevyhovuje, alebo pôjdeš vlastnou cestou...
Uz vcera bolo neskoro nechat ho, skoda casu. Inak tie keci o velkej rodine... je minimum rodin kde sa svokrovci medzi sebou "bavia" a spolocensky ziju mimo nejake povinne akcie (rozume svadba/pohreb/narodeninova oslava). Inak je to cele povrchne. Nechce svadbu, byvanie samostatne. Dievca, on s tebou nerata. Najdi si lepsieho, takeho co nebude riesit z coho je nadsena jeho mama, ale bude riesit, ze je on nadseny z teba...
Ty musíš žiť podľa seba, nie podľa priateľa, ani jeho rodiny. Inak budeš zažívať frustráciu a nespokojnosť a láska absolútne nestačí na spokojnosť vo vzťahu. Takže pokiaľ máte s priateľom odlišné predstavy, zbytočne strácaš Tvoj drahocenný čas. Je to úplne naopak ako píšeš, nieže Ty si nevhodná pre neho, ale on je nevhodný pre Teba.
Divny nazor ma vas priatel. S tym by som nesuhlasila.

Fajn to nie je. Fajn vztah je vtedy ked su dvaja rovnocenni partneri ktori sa spolocne dohodnu co chcu a co vyhovuje im obom. Vy jeden čihí a druhý hota. Viditelne sa on zaviazat nechce. Vyhovuje mu byvat zvlast a v podstate si vrznut ked ma zrovna chut sa s tebou stretnut.
Mamicku ani nekomentujem, mam pocit ze svokry su vo vacsine pripadov samostatna kapitola.
Ak tuzis po manzelstve a detoch a normalnej rodine, myslim ze s tymto priatelom to nedosiahnes a bude lepsie hladat ineho kto bude na rovnakej vlnovej dzlke co sa tyka fungovania rodiny.