Mám opustiť muža?
Nevychadzam so svokrou, urcite veci nam pokazili vztah a teraz si uz velmi nemame co povedat. Som ochotna sa s nou stretnut parkrat do roka pri prilezitostich ako narodeniny, vianoce a podobne, ale netuzim s nou travit cas kazdy vikend a tu je ten problem. Mna stretnutie s nou obera o energiu,lebo sa musim pretvarovat. Moj muz o nasich problemoch vie a zahral to vtedy na mrtveho brouka a teraz sa tvari,ze nic sa nestalo a ja som problemovy clovek, ked mi vadi ked ju ku nam pozyva kazdy vikend..vzdy ked mu na to nieco namietnem je ohen na streche a nebavi sa so mnou par dni..mne pride,ze jemu vobec nezalezi na mne a mojich pocitoch a ide si len to svoje..mam uz vsetkeho dost,uvazujem o odchode, nebavi ma zivot s mamickarom...
@vsauce_ svokra ma partnera, ma s kym travit cas.
Jasne ze sa na neho vykasli... Kto si ty, ze aa k tebe niekto, koho si si zobrala zamuza, ktory ta ma na rukach nosit a hyckat takto sprava?????!!!! Nie si chudera aby sa takto spraval... Nabuduce mu to sprav ty a nebav s nim dva tyzdne... A potom odid.
nemyslela som to tak, ze teba robota okolo svokry zatazuje. ale mozno pomoze, ak do priprav zapojis muza, aby to zacalo zatazovat jeho. mozno ju potom bude menej pozyvat. alebo nech sa stretnu napr. na kave a pokecaju.
Ja ti rozumiem. Mám skvelú svokru, milujem ju, ale každý víkend by som ju nezniesla 🤪. My sme pred pár rokmi riešili takú vec, že každý víkend, ale fakt každý, sme chodili k svokrovcom. To bola úplne automatika, piatok, zbaliť malého do auta a šlo sa. Zo začiatku super, bývali sme v byte, oni dom, malý sa vybehal, ja som mala voľno, lebo bol s dedom a tak. Časom mi to však strašne začalo vadiť. Povedala som mužovi, že či je nevyhnutné, aby sme tam stále chodili, že 1. ja by som chcela byť víkend aj doma a doma si niečo porobiť a tak 2. či nemôžeme ísť niekam na výlet alebo s kamošmi … Došli sme k tomu, že on to mal ako automatiku, ani nad tým moc nedumal. Odvtedy sme chodili raz mesačne k svokrom, ostatné víkendy iný program. Ale teda, je pravda, že môj chlap, keď si má vybrať medzi mnou a mamou, vyberá všetkými 10mňa. A to by som každej matke priala takého dobrého a milujúceho syna, ako je môj muž, lebo on mamu veľmi ľúbi, je to cítiť aj vidieť. To, čo robí tvoj chlap, že sa s tebou nebaví, to je otrasné správanie. Niekedy som to vo vzťahz robila ja. Je to hnus, nevedia to nikam a neposúva vás to, len ničí. Ale neviem radiť, lebo ja som dostala spätnú väzbu od muža a uvedomila som sa, keď tvoj chlap nechce, tak neviem 🤷♀️.
No tak ak to je tak, tak potom skúste vymyslieť nejaký program na víkend ako rodina. Utužíte vzťah a nebudeš musieť znášať svokru neustále na návšteve.
Nezakazovala by som volať ju k nám, ale nech si ju pekne obslúži, postará sa. Keďže o deti je teda postarané mužom a babkou, ja by som si vybehla na nakúp, wellness, výlet s kamošmi, hocičo 😊 hocikedy by som vzala na výlet aj deti, neexist že by stále trčali doma lebo svokra....nech si dajú s mužom kávu sami 🙈
@yoxinka on to berie tak,ze buduje vztah vnuca a stary rodic, ze ak sa casto nebudu vidiet,tak ten vztah nebude dobry. Mne to pride chore takto nasilne budovat vztahy, lebo to nezaruci nic. Povedala som mu aj,ze tento ich vztah robi na ukor nasej rodiny, ale to nebral do uvahy.
@vsauce_ ked ja by som rada ma aj volny vikend len tak doma, oddych...
@nikdenikto možno po pracovnom týždni chce tráviť víkend s manželom a deťmi a nie odísť a s jej rodinkou nech je svokra. ...občas OK ale každý víkend neúnosné podľa mňa.
Osobne si myslim, ze svokra sa nezmeni a bude to len horsie...ona nema sebereflexiu?, ze u vas kazdy vikend?....ja ti neradim, ze rozviest sa, ale je to dost velky problem a ak to svokre vyhovuje, chlap klasika sklopi usi, tak ty to nevyriesis a bude ta to s.at.
@elizabet173 praveze svokru neobvinujem, ja viem,ze chyba je moj muz. Jeho som si vybrala, nie jeho mamu.
Pre pána,v ich prirodzenom prostredí, co su vase deti Pandy veľké 🙂no muž to robi uz len preto,aby ta nasral.
Svorka sa ako správa ked príde? Necháva sa obsluhovať, venuje sa deťom?
Tiež by som robila,ako tu baby pisu...v ten den by som si urobila cas pre seba. A syn nech sa stará mamu a deti doma. Ak by sa vzťahy nemenili,a citila by som aj naďalej chlad z jeho strany,odisla by som.
@vsauce_ ja reagujem na to, čo píše autorka. Samozrejme, obrovské množstvo prípadov, ktoré sú tu denne, by vyzneli úplne inak, keby sme poznali aj verziu druhej strany. Ale ak ju nepoznám, tak reagujem výlučne na slová autorky. V každom prípade, mne príde zvláštne už len to, že jedna svojprávna žena a matka nevie urobiť rozhodnutie bez toho, aby sa radila s cudzími ľuďmi.
@mariejenka toto nechapem, su to deti. On si asi mysli,ze doma k nej budu milsi, ale nechape,ze to neni o prostredi. Vztah si nevynuti. Ona je typ,ze ked pride na navstevu,tak sa usadi, ved prisla na navstevu..deti podte ku mne,dajte mi pusinku. Ked nedaju,tak citove vydieranie..popripade im za odmenu ponuka cokoladu a to sa mi nepaci.
@melanta neviem urobit radikalne rozhodnutie, lebo moje sebavedomie je na nule. Bojim sa aj o deti, aby netrpeli. Keby sa jedna len o mna,tak som davno prec, kvoli detom som to nesilila.
Keby si ty odišla na víkend k svojim rodičom alebo na wellness? Nech si krásavec užije mamičku. Každý víkend by som išla preč. Možno by ju prestal volať tak často. Tvoji rodičia ako často chodia k vám?
Autorka: Skus si spravit v case ked jeho mama chodi k vam program, najdi nejaku zalubu (aby si nemala pocit, ze ty si ten element, kto musi odchadzat z domu) a tu naplanuj a praktizuj v case ked on je s mamou a detmi u vas doma. Nech im pekne navari, postara sa o ne a ty si uzi. A ty pridi domov oddychnuta a s pozitivnou emociou 🙂 A co s nimi svokra robi a ci s nimi manipuluje v case oddychu neries. Ked prides domov, deti sa popytas a pripadne vysvetlis ak by sa ti jej spravanie nepacilo. Neboj, deti su mudre, za cokoladu ju urcite nebudu mat radsej 🙂 Skusala si, budovat vztah tvojich deti s tvojimi rodicmi u vas doma a v rovnakej intenzite ako ho buduje manzel so svojou mamou? Mozno by to stalo za pokus 😀 Ale mam pocit, ze u vas je väcsi vztahovy problem ako iba jeho mama v pravidelnych intervaloch na vasom gauci.
@katkine_terapie nad tou zalubou uvazujem uz dlhsie, on tvrdi,ze nemusim byt doma ked ona pride. Neskusala som to zatial kvoli tomu,ze sa bojim aku reakciu to v nom vyvola,ci to nebude zase zadrapka navyse. A suhlasim s tym,ze u nas je vacsi problem ako toto, uz to cele zaslo daleko.
Autorka: Premysli si, co by ta bavilo, vyber si nejaké dve tri veci a vyskusaj jeden vikend jednu, dalsi dalsiu. Muzovi povedz, ze je to vlastne fajn ked pride, deti si s babkou uziju a ty sa aspon zregenerujes. Pozor na ton, aby nebol ani trosku ironicky, sarkasticky, iba cisto vecny. A uvidis, ako sa k tomu muz postavi. Hlavne neries dopredu, ci to nebude zadrapka. Povedz si skor, ze bude to fajn a vsetkym to prospeje. Ak by aj zadrapka prisla, budes ju riesit v danom case a priestore a opät vecne.
Byť so svokrou každú sobotu? Nehrozí..prečo nejde sam? To ta nemože nutiť.Ked sa sestra vydala; prišla za mamou na navštevu raz za rok, si neviem predstavit každu sobotu nasačkovanú doma..To su veĺmi divné požiadavky
a co keby ste sa vykaslali na sirsiu rodinu a riesili sami seba a vas vztah?mozno by vam to pomohlo...to este naozaj existuje rozvody kvoli rodine?
a to je aka laska medzi vami,ze si robite natruc?-ked ja tak aj ty...skuste radsej dohodu,proste akceptuj navstevu svokry a nehrajte zabomysie vojny

@mariejenka lebo chce aby videla deti v ich prostredi..