Mám ostať s manželom, alebo mám od neho odísť?
Ahojte, takýchto tém tu je plno. Ale každá z nás má iný príbeh. S manželom sme spolu 19 rokov. 20.10 oslavuje 10 rokov manželstva. Ja mám 35 a manžel 36 rokov. Máme dvoch synčekov 8 a 3 roky. Pred 11 rokmi ma manžel prvý krát podviedol s o 20 rokov staršou ženou. Odpustila som mu to, ale nezabudla. Pred vyše rokom som zistila že si píše a stretáva sa s vydatou ženou. Ona má 40 rokov a dve deti 14 a 10 rokov. Tiež dvoch chlapcov. Tvrdil mi, že sú len kamaráti, ale ona ho oslovovala láska v správach. Snažila som sa ho pochopiť, porozumieť mu, zistiť kde sme spravili chybu. Priznávam na to aby všetko fungovalo treba dvoch. Ako sa narodil druhý synček tak stále kolotoč domácnoť, deti, starší nastúpil popri tom do 1 ročníka v škole a jeho som zanedbávala. Povedal mi, že žena je na to aby sa s deťmi učila a nie chlap. Nevšímala som si ho tak ako inokedy. A on neprejavoval záujem o rodinu. Je konateľ vo firme. Tak som sa mu snažila aj v tom, že ked príde z roboty aby mal kľud a všetko porobené či okolo domu, detí a stále navarené. Ak som ho nepoprosila tak s ničím nepomohol. Začal mi vykrikovať, že som ako jeho mama a oco, že mu stále niečo kážem. Už som to vzdala a radšej si urobím sama.
Po prevalení nevery som si ho viac všímala, bozkávala, stískala, ale on bol a je úplne chladný.
Povedal, že toto mu chýbalo, ale naše manželstvo je ako na hojdačke. V posledných 4 mesiace to už vobec nie je ono. S pani dotyčnou stále udržuje kontakt a stretávaju sa a klame mi. Povedal, že ho už ani nepriťahujem a už ma nelúbi. Má ma rád ale neľúbi. Povedala som mu. Áno na začiatku vzťahu sú motýle v bruchu a radosť ked sa stretnete na pár hodín týždenne. Ale iné je žiť spolu každý deň a venovať sa rodine, práci, domácnosti a iným veciam. A po 20 rokoch to asi ani v jednom vzťahu nevyzerá ako na začiatku.
Neviem ako z tohto kruhu von. Na jednej strane ho stále ľúbim, ale vidím ako ma to ničí a deti tiež, keď sa hádame. Bojím sa či to sama zvládnem s deťmi. Ešte som na rodičovskej dovolenke do konca novembra, ale od 1.11 nastupujem naspäť do práce ako recepčná. Robia sa aj sviatky, víkendy a cca 4-5 nočných do mesiaca. Som rozhodnutá dať mu čas na rozmyslenie buď ja a deti ale na 100% alebo ta druhá. Ale stále tam bude tá nedôvera a rozmýšlanie či nieje práve s ňou. Alebo odísť a veriť, že sa aj na mňa jedného dňa usmeje ešte štastie a tiež budem pre niekoho príťažlivá a ľúbená.
Prečítala som prvých pár viet tvojho prispevku, stacilo mi...ODÍSŤ A NEVRACAT SA...
@azzflo diky, aspon niekto precital a porozumel, kedze autorka nic
@lubka1987 ...Lubka, ozaj ma zaujima co on robi, je to nejaky slovensky typ podnikania ...v style fondy, vratky, biele kone....lebo nevyzera ze ide o podnikatela pri ktorom ty mozes chodit s detmi po dovolenkach a ty mu k tomu vsetkemu co mas/nemas, co si odopieras este platis elektrinu?
ak je tato veta realna - ''Moja rodičovská ide na poplatky čo nám sťahujú z účtu poistky na deti, elektrika a tak....'', tak co alebo kolko mesacne si dokazes odlozit? a kolko vekov s nim este budes musiet byt - citaj mas ospravedlnenku pre seba aj ostatnych ze musis, kym sa bude dat odist?
@lubka1987 Ja ta obdivujem.Uz po prvej nevere by som ho poslala kade lahsie.Zvladnes vsetko ked si budes verit.Neziv umelo nieco len koli detom.Za ten pokoj to stoji ver mi.
@lubka1987 OMG ......ani sa mi nechce vyjadrovať k tvojej téme keď čítam tie tvoje odôvodnenia a postoje
@irusa je super, neda sa tu napisat co konkretne. Ale je to napr perfektne popisane, ze muz si najde inu, nie hned...a nie len tak. On miluje svoju manzelku. Ale ak mu manzelka odmieta poskytnut sexualne uspokojenie, ktore je pre neho take potrebne ako jest a pit a spat... A on trpi frustraciou, moze to bud zobrat tak, ze ok nikdy sa nebudem uz milovat, lebo moja zena, ktoru milujem, ma nechce... Alebo potom pride ina zena, s ktorou on ani nechce hned spat, ale proste zacne sa mu venovat a davat mu to co potrebuje od svojej manzelky, ktora mu to ale odmieta dat.... On ani nechce ale spadne do toho...proste pre nich je sex taky dolezity pre prezitie, ze my zeny to nedokazeme pochopit... Lebo dvaja sa brali, lebo si mysleli, ze to bude take navzdy... Ale nerozpravaju sa spolu, netrabia spolu cas nemaju na seba mile slovo...Atd.preto sa to pokazi.
U zien je to ine. Zeny potrenuju naklonnost, lasku, cas... Ak jej to muz nedava, stretne takeho, ktory jej v praci venuje cas, miles slovo atd... Zrazu sa zamiluje a skonco to sexom..
Atd. On to tam vysvetluje. Pracuje s manzelmi mnohe roky.
@pralinka25 ahoj presne to tam pise. Ak su obaja ochotni si odpustit a zalezi im na sebe, dokazu to opravit.ale musia zacat od zaciatku. Musia chciet obaja. Lakhe to nie je. Ale mnohe pary cez to presli, lebo nevera nebola pochybenim jedneho ale oboch.. Pisala som vyssie tak strucne.
Keby ste to chceli zachrániť to musíte obaja. Jeden nemá šancu to proste zvládnuť. To chce dvoch.
Neriešila by som, nechala by som to tak, bude ti lepšej bez neho.
@derdia pozriem si tu knihu. len tak zbezne som to videla. ved toto ze treba mat chut opravovat. ako sa poznam nerozchodila by som to. mozno jednorazove zlyhanie (ale aj o tom pochybujem) ale ze ma paralerny vztah to by som nedala ani keby som si precitala tristo knih. u mna je to blok. koniec definitivny a nepresvedcilo by ma ani 16 rokov fungujuce manzelstvo a tri deti. ja by som s nim nedokazala intimne mat uz nic. vlastne mozno by som mu dokazala odpustit, a fungovat ako rodicia. nie som pomstychtiva ale manzelsky zivot by som s nim viest nemohla. ale kazdy to ma inak no.
@nika1971 výživné sa nepočíta z výplatnej pásky ale majetkových pomerov.
Autorka nenechaj sa týmto vystrašiť..
@pralinka25 ano to chapem... Ale pokial nezazijes tak nevies naozaj ako by si to citila...
@derdia no jo. km nezazijes nepochopis. dufam v tomto pripade ze nezazijem a nikto by nemal :(
@pralinka25 vies aj ja som volakedy bola taka, ze hento. By som neodpustila, hento by som neodpustila s takym by som nezila... Ale naozaj ak mas toho cloveka oproti co i len trosku rada, tak ta to velmi boli a. Chces to pochopit a tak... Ja som nezazila, dufam, ze ani nezazijem... Ale uz davam pozor ako pisem svoje nazory. Lebo fakt clovek nikdy nevie.. 😔
@derdia moje druhe meno je "nikdy nehovor nikdy" co mna uz v zivote vsetko dostihlo na co som kedy povedala nikdy 😀 takze viem o com pises. ja som strasne benevolentny clovek a vela znesiem aj sa nad vela vecami povznesiem. prekonali sme s muzom uz kadeco ale aj tak si myslim ze toto by som nedokazala. je to jedna z velmi mala veci v mojom zozname "no go" akoze fakt by som mozno bola ochotna pracovat na tom keby to bolo jednorazove zlyhanie ale toto ze ma cele mesiace niekto podvadza spi so mnou v jednej posteli, konzumuje jedlo ktore mu navarim kym on sa kurvi to asi fakt nie. lebo to nieje len ze niekde sexuje. to je systematicke a dlhodobe klamanie do tvare. zrutenie akejkolvek dovery a posliapanie slubov. pisu si, smeju sa spolu, uzivaju si zatial co sa ona stara aj o jeho deti a perie mu smradlave ponozky. ono toto je taky podraz ktory zasahuje mnozstvo urovni. ako hovorim zivot nie je len ruzovy. beriem ze kazdy moze zlyhat a aj dokazem nad zlyhaniami zavriet oci. len toto mi pride fakt obrovske. aspon pripad autorky. ak bol nespokojny mal tiez pracovat na vztahu. ak mu nieco chybalo mal to povedat. mal jej pomoct aby mala cas na neho. nie si spravit skratku. za nikoho sa neda dat ruka do ohna dokonca ani sam za seba. zivot prinasa rozne situacie. ale on nejavi snahu ani teraz ked to prasklo. chova sa ako idiot aj nadalej. ja si myslim ze zivot je prikratky robit zo seba rohozku. niekedy aj ked niekoho lubime stale by sme mali mat aj voci sebe samemu uctu.
@pralinka25 ano viem mas pravdu v tomto... Aj to chapem, a tiez som toho nazoru.
@lubka1987 zažila som si na vlastnej koži a úplne zbytočne sa snažíš...práve naopak, čím viac sa snažíš, tým viac mu lezies na nervy a neznáša ťa...ja viem, že je to ťažké a bolestivé...ale ak by sa váš vzťah mal napraviť, ty sa potrebuješ stiahnuť z jeho života, aby si sa sama dala dokopy a bola ženou a partnerkou, ktorá pozná svoju hodnotu...to, čo robíš, je úplne kontraproduktívne...nevtieraj sa mu, klesas u neho na cene...
@doriiis niektorým to nestačí ani povedať a asi ani nakresliť...poznám jednu ktorej to chlap tiež povedal a ona išla s veľkým frmolom domov mu baliť kufre a ked chlap došiel domov tak ho čakala s večerou a v negližé 😀 (a on sa tým potom chválil medzi kamošmi, že ako ho privítala a bolo mu to na smiech medzi inými aj môjmu vtedajšiemu priateľovi) takže čo ti poviem...niektoré ženy jednoducho nemajú hrdosť...naozaj netuším prečo sa dnešné 35-40-ročné ženy cítia, že život už skončil a už nič nenájdu...halooooo máš len 35 rokov...preč od neho....deti do striedavej starostlivosti nech máte rovnako voľného času na osobný život a huraaa začať nanovo...
@domca1408 a ako to potom s nimi dopadlo, nevieš?
@janickacrazy teraz s kým? čo som písala o tej v negližé? no tak tí sú stále spolu...on ju podvádza kade tade a ona si spokojne chodí do kostola vyobliekaná s detičkami a svokrovcami a tvária sa, že sú happy šťastná rodinka a všetkým je na smiech....ona ked spustí o mužovi, že kam napríklad idú na dovolenku do Tatier tak všetci hladíme inde lebo ako nikto nechápe či je fakt taká stupídna a blbá a myslí si, že je jej tento krát verný alebo je jej fakt prvoradý ten verejný obraz o nich.....😀
Ženy po vyše roku sa ozývam. Konecne som našla svoju hodnotu, a uvedomila som si aj pomocou psychologicky ze sa nenechám ponizovat. Uz mesiac som rozvedená. Je to náročné, ale verim ze bude lepšie.
@lubka1987 si úžasná...bude to lepšie, uvidíš...písala som Ti sem do diskusie a ver mi, že to najťažšie máš za sebou...časom sa všetko spraví, veci budeš vnímať inak...neznášala som, keď som čítala všelijaké motivačné blaboly, ale jedno je pravdivé, že sa máš mať rada a byť občas aj sebec...ja som to dlho nevedela pochopiť, no keď som to začala praktizovať, tak som zistila, že sa mi žije lepšie a ľahšie... určite to zvládneš ❤️
@lubka1987 ani nevies ako velmi silna si. verim ze najdes stastie ktore si zasluzis.

@drahomirrra to som jej ja ale nikde neslubovala, ze to bude jednoduche. Ma vztah, mat deti nie je jednoduche, je to niekedy desne otravne, niekedy je to neskutocne kolotocovo dokolecka to iste, ale v tom je potreba objavit to caro pre deti a s detmi, pretoze detom presne tieto hranice, opakovania, ritualy robia bezpecny svet.
To preco sa vacsina tesi na vianoce, aj ked schyta ponozky, je prave o tom bezpecnom svete a ritualoch spolu..
..ona to s nim ale nema, pretoze okolo pana treba po spickach, kedze maka az 4 hodky denne, by ma celkom zaujimalo na com pani kluci makaju tak tazko, a ked je to plus minus nic z ktoreho ma ona 50EUR? tak to by mala mat plny uvazok aj na 2x a on zvysok robit doma, pretoze pri 4 hodinach prace konatel, kona, bohuzial ani nie doma, ani nie v praci, ale na 40tke.
Ten potrebuje dostat hranice a svet do rovnovahy presne ako jej povedal, tak ako to mal doma.