icon

Mám ostať s manželom?

lejka218
2. máj 2022

S manželom sme už spolu 13 rokov, z toho 9 rokov manželia, máme dve deti...dajme tomu, že naše manželstvo je celkom ok...najväčší problém čo vidím a vadí mi, že manžel nie je moc spoločenský typ a nechce s nami moc chodiť na výlety alebo nejaké detské akcie, lebo, že čo tam on bude robiť...jeho baví turistika šport, tak sa prispôsobujeme a ideme na túru, to už ako tak zvláda a ide s nami, alebo tiež na plaváreň... ale vadí mi to keď mám ísť sama s deťmi niekde...robí na zmeny často robí aj víkend a potom je cez týždeň doma..ten víkend keď je doma tak by som bola rada keby sme aspoň občas niekde išli....s deťmi viac-menej robím všetko ja (škola, úlohy, večerné kúpanie, lekár..) on vždy len povie, že veď mi povedz a ja s nimi urobím čo treba...ale všetko mu hovoriť?to mi tiež lezie na nervy...poslednú dobu mám pocit, že je mi úplne zbytočný...

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
mirkava
2. máj 2022

@lejka218 to jak keby som o svojom čítala 😁 treba mu všetko hovoriť... ale žeby to bol dôvod na rozvod? Myslíš ze nájdeš lepšieho? Z kaluže do blata...

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
maruslienka
2. máj 2022

Aj mojho to nebavi na pteliezkach a na detskych akciach, to su chlapi...ale ja to ries tak, ze mu poviem, ze sa mu povenujemz deti nech sa hraju a konecne mame chvilu pokoja pre seba. Sadneme si na lavicku, pozerame na deti, chytim ho za ruku, spytam sa ako sa mal v praci, co ho trapi,...nech ma aj on fajn cas. A potom ide...
A niekedy ho nabadam, nech ponahana deti, ze je zly vlk, oni behaju pred nim, jasia sa...
Zeny, nechcime z chlapov baby, zoženstele....ako fakt! Chlap je aby sa staral o rodinu, nie je to opatrovatelka 🙈 Su výnimky, ale kvoli nim neodsudzujme svojich chlapov, čo nas lubia a dali by za nas zivot. Ľubme ich, vidme co pre nas robia, ako sa snažia...
Kvoli takej hluposti by som sa nerozviedla- zničiš zivot sebe aj deťom.. Deti o chvilu vyrastu a budete sami...a ked ta ma rad, je verny, stara sa o byvanie, chodi do prace,...neni čo riešiť 😍 Nech pozrie inu robotu, ak ti vadia zmeny...

maruslienka
2. máj 2022

Aj moj nevie co ma robit s detmi, musim mu povedať, yo je normalne 😂 Hlavne ze to zrobi...Moj mi povedal, ze on je chlap, on tak neuvazuje ze dieta je hladne a pod. Hlavne ze je ok 😄 Ale naucil sa kupat vecer maleho, ked mi poviem ze maly je uz unaveny a chce spat, aj ho ho oblecie a nachysta na dojcenie. Ale oblecenie nevie ktore,musim nachystat.

maruslienka
2. máj 2022

@mirkava Presne tak...z kaluže do močariska 🙈 A cudzi chlap ma dovod o to menej sa starať o cudzie deti, čo nie su jeho...

stanulienkat
2. máj 2022

@andrejka1974 Musím ti oponovať. Takto sa určite nesprávajú všetci chlapi. Tak to majú doma iba nenáročné ženy, ktoré si nemohli vybrať lepsieho partnera. Ja chápem, čo chce autorka povedať. Má proste tri deti, nemá žiadnu pomoc, nemá žiadnu oporu, nemá doma chlapa. Má iba viac varenia, viac umývania, viac prania a viac žehlenia. Treba zapojiť chlapa do starostlivosti o deti a o domácnosť, napísať mu rozpis služieb. Plne chápem tvoju frustráciu, si vlastne slobodná mama s tromi deťmi. Chýba ti tam partner a mužský prvok.
Tu sa ťa ženy pýtajú, že prečo sa chceš vlastne rozviesť? Aspoň vidíš, akí manželia prevládajú na slovensku a aké sú slovenské ženy veľmi nenáročné pri výbere partnera.

carduelis
2. máj 2022

Mne sa zda, ze sa citis odmietnuto, ze s vami nechce chodit. Cez tyzden si s detmi sama, tesis sa na vikend a muz povie ze ho to nebavi. Akoby odmietal teba a deti a nemal o vas zaujem. Vas vztah je ok? Asi tam by som zacala hladat problem, snazila sa obnovit romantiku, chodte niekde sami dvaja. Nech sa citi najprv ako manzelsky partner, a ty vlastne tiez.

evica17
2. máj 2022

Moj muz je taky, ze by vsade len chodil, ci na vylety, po navstevach, do kina, divadla, na muzske skupinky na fare..no hockde. Ako mame male deti, tak spolu moc nechodime, zatial. Ale on si sam vyjde, alebo s kamosmi. A je dakedy taky zdeptany, ze mu chyba spolocnost a zmena v zivote, ked sme casto doma, ze je to taky stereotyp.
Ja som zas pivaha ze pojdem, ale nejako extra mi to nechyba. Ja mam rada stereotyp. Pre mna relax vecer doma alebo vonku na zahrade. Ale ja.som.introvert tak preto. Pojdem s nim.na navstevy ale nejako sa tam necitim.komfortne. A inde, na vylety s nim chodim, to je fajn cas, kde sme len my dvaja, pripadne my a deti.
A o deti sa vie postarat, vie vsetko co treba z takych veci co sa opakuju-take tie denne ritualy ako jedlo spanok, kupanie. ale tiez ine veci mu musim povedat co ma robit.

alvaluka
2. máj 2022

@lejka218 neviem ako mate nastavenu domacnost, ci tam sa spolupodiela alebo tiez iba vtedy, ked mu povies, co ma urobit.
Myslim, ze ak mas na starost deti, odviest a doviest zo skoly, kruzky, ucit sa, domacnost tak potom uz to, ze s vami nikam nechce ist je iba spustac tvojej nalady a pocitov.
Tiez mam pocit, ze ty si z toho unavena a uz si dospela do bodu, ze ti lezie na nervy uplne vsetko, asi by bolo fajn, aby ste sa porozpravali s muzom a ked to potrebuje tak mu napis na listok, co bude jeho uloha a hotovo.
Moj muz je rovnaky ako tvoj a veru poznamky typu, muzi su taki ma ohuruju. Tento priklad bude pritiahnuty za vlasy, ale co ak ma zrazi auto a umriem, kto mu bude hovorit, co ma robi? Mozno vacsina muzov nema nejaku extra fantaziu na vymyslanie hier, ale ist s dietatom na ihrisko hadam zvladnu, tam nemusia pouzit ziadnu fantaziu, posadim dieta na hupacku a hupem ho, vylozim dieta na smyklavku ak nevie vyjst same a pozeram ako sa smykne a dokola 15 minut, davam pozor na dieta, ktore si presypa piesok, zbiera kamene a hotovo, fakt neviem, ci na toto treba kosicky B a viac.
Ty si to nepodala v style chlap sedi na gauci, nepomoze s domacnostou, nepomoze s detmi, lebo keby si to napisala tak, myslim, ze komentare by boli trochu ine.

canany
2. máj 2022

@lejka218 no tak zeny ti tu riadne nalozili, asi nezazili, tak maju potrebu si doladit ego. Poviem za seba, mala som to takto, az kym som sa nerozviedla. Ale nastastie oci mi otvoril on svojim prvym odchodom. Potom bol rozvod malina. S nim do zoo? Zoo obehana za 2 hodiny a pozerat na ten ofucany ksicht, mi to uplne znechutilo. Ked som zacala sama chodit s detmi, v zoo pomaly cely den a v uplne inej nalade. Konecne som si to uzila. On prisiel z prace, ze je unaveny, smer gauc, mobil, tv. Ja za cely den vyvencene deti, nakrmene, nakupene, obriadene a ked raz isiel s malym sam von, po pol hodine sa vratil, ze viac nepojde, ze maly neposlucha. Ja som 2 x denne vencila 2 deti po 2 hodiny a on nezvladol jedno. Spravit nam veceru, kym sme na ihrisku, nehrozilo. Pilates? Nehrozil, on nebude s detmi doma. A ja som mala doma 3 dospele dieta. Vdaka tomu, ze odisiel, aby ma dostal na kolena a mna osvietilo, zrazu sa mi lepsie dychalo, zilo, mi vlastne ukazal ako mk bude dobre bez neho. Boli tam potom este nejake problemy, ale to uz nie je podstatnepretuto temu. Zial dopadol ako dopadol, nech odpociva v pokoji. Aspon posledne 3 roky si uzil slobodu a klud od deti.

jane89
Odpoveď bola odstránená
norikaro
4. máj 2022

@canany mne len nejde do hlavy, ze co ten chlap z takehoto zivota ma, preco mu to vadi niekam ist, ved o tom je zivot robit si radost, netravit ho len doma na gauci pred telkou alebo s telefonom v ruke :/

xena0
5. máj 2022

Toto mi fakt nepride ako dôvod na rozvod, normálne sa len s manželom porozprávať ak tak..ale nútiť ho niekam chodiť to zase nie

xena0
5. máj 2022

@canany fakt svoje deti venčiš??? Ešte v súvislosti s deťmi som tento výraz nepočula 😁 hádam venčiš psa a s deťmi chodíš von ;)

Strana
z2