Mám priateľa pustiť na víkendový výlet do Viedne?
Priateľ chce ísť na víkend s kamarátom do Viedne (vraj pracovne na nejakú výpomoc).
Veľmi sa s tým neviem stotožniť, bojím sa aby nevystrajal, on je taky že rád sa zabaví vymýšľa somariny ale zas podviesť by nepodviedol... Necítim sa s tým však komfortne lebo ten jeho kamarát ide po každej sukni s po každom klube...
Mám ho tam nechať ísť alebo čo mám robiť?
Máme 20
Tak buď mu doverujes alebo sa rozidite. Však takto sa stane z teba stíhačka a zblaznis sa z toho
Nie je to tvoje neplnoleté dieťa, zakázať mu to nemôžeš, môžeš mu max povedať ako sa ohľadom toho cítiš a môžete sa o tom porozprávať... ak mu neveríš a neviete komunikovať, nemá zmysel byť spolu, budete sa trápiť obaja... neviem si predstaviť, že by mi partner povedal, že ma niekam nepustí, asi by to bol začiatok konca
Tak on by ma nepodviedol snáď ale on robí také veci ktoré mi vadia, prespáva s kamarátkami na chate atď... Akože verím že by nič nespravil ale necítim sa komfortne s tým že proste tam ide s tým kamarátom ktorý ho navádza na samé somariny
@anonym_autor Však ok, on pôjde pracovne a ty na nákupy.Pokojne mu oznám, že kým on bude pracovať,ty budeš nakupovať,zraz na MariahilferStrasse
Tak on by ma nepodviedol snáď ale on robí také veci ktoré mi vadia, prespáva s kamarátkami na chate atď... Akože verím že by nič nespravil ale necítim sa komfortne s tým že proste tam ide s tým kamarátom ktorý ho navádza na samé somariny
@anonym_autor to odkedy sa dospeli ludia nieke "pustaju"? Vsak je dospely, zodpovedny za seba a svoje skutky, ty nie si jeho mama, a on nema 7 rokov aby si ho nepustila s Durom na ihrisko. Dokonca nie je ani tvoj majetok aby si rozhodovala o tom kde pojde a kde nie. Treba dospiet, mas na to roky aby si sa spravala ako dospela. Bud mu veris alebo to skonci., Takto utrapis vas vztah, seba aj jeho.
@anonym_autor ak mu veris, tak ho pusti ale to musis vediet ty sama
@ciama "Pusti"? Ona je jeho mama?
Nepytam sa či ho mám "pustiť" ale že ako mu mám vysvetliť že sa necítim s tým komfortne najmä kvôli tomu že sa vždy nechá ukecat na niečo od toho kamaráta, a že si neželám aby sa tam s ním po večeroch niekde v bare opijal...
Nepytam sa či ho mám "pustiť" ale že ako mu mám vysvetliť že sa necítim s tým komfortne najmä kvôli tomu že sa vždy nechá ukecat na niečo od toho kamaráta, a že si neželám aby sa tam s ním po večeroch niekde v bare opijal...
@anonym_autor treba si uvedomiť, že vzťah nie je mať guľu na nohe… čím viac ho budeš držať pri sebe, tým viac bude chcieť utiecť… nemôžeš stráviť život tak, že sa budeš trápiť, keď bude tvoj partner niekde bez teba, že či niečo nevyvadza… a mne to aj tak pripadá skôr, že tvoj frajer je dosť nevybureny… však ma len 20, ty si tiež užívaj života a nestresuj pre chalana…
No ale v zdravom vztahu by ohladuplny partner neodisiel na prespavacku s kamaratkami ak vie, ze fi to vadi. Uz by sme boli rozidemi.
Jasná nedôvera. A že nepodviedol by ma 😂 moja zlatá, keby si si bola 100 %tne istá, že by ťa nepodviedol, nemala by si v hlave otázky, ktoré máš. Zakazovať, prikazovať atď. niečo vo vzťahu nemá zmysel. Buď veríš, alebo nie a ak neveríš, načo si v takom vzťahu? A vyhovárať sa na jeho kamaráta je riadna blbosť. Pretože ak by nechcel, tak nerobí somariny aj keby mu 10ti kamaráti pred nosom tancovali s nahými ženami. Ale 20 ročný chlapec je predsa ešte také nevyzreté dieťa, takže 🤷♀️
V živote som muža nikam nepúšťala, nie je malé dieťa. Je dospelý človek, slobodný človek. To kde sme, aby žena muža niekam mala "púšťať"?
Rád sa zabaví, vymýšľa, robí somariny a chodí na chaty s kamarátkami.
Ach dievča. To je ešte nevyzretý chlapec. Máš dobrý pocit, že mu nedôveruješ. Načo ti taký vzťah?
Nájdi si staršieho vybureneho a vyrovnaného muža a nebudeš sa musieť tak báť že robí somariny. Nie si jeho mama aby si ho niekam púšťala.
Ludia, ten chalan ma 20. Co cakate, ze bude chodit spavat o 21:00 a bude cele dni pri frajerke? Kedy sa ma "vyburit"? Ked bude mat 40, s 3 detmi? Kedy ma chodit po vyletoch, ked nie teraz?
"Pustiť ho" si premenovala na "vadí mi to", ale stále sa hráš na diplomaciu namiesto toho, aby si bola dospelá....v skratke... nie si jeho mama. On nie je tvoj projekt. A Viedeň nie je problém. Problém je, že nevieš povedať jednu normálnu vetu bez toho, aby si okolo nej postavila divadlo....ak ti to vadí, tak povedz: Vadí mi to. Ako to vidíš ty? Hotovo...bez manipulácie, bez tých tvojich "ja nechcem zakazovať, ale…"....vieš čo pôsobí horšie než žiarlivosť? Pasívno-agresívna neistota zabalená do slušnosti. Je to vlastne jednoduché...ak ho musíš púšťať, už si prehrala. Ak mu neveríš, rieš vzťah, nie výlet....a ak sa bojíš jeho odpovede, tak odpoveď už dávno poznáš. Človek, ktorý chce niečo doje*ať, to nespraví vo Viedni, ale kdekoľvek medzi nákupom a benzínkou
Otazka ako z roku 1988,neostane tam? 😅 Teda dnes neda si tour po bordeloch? A dam ti radu, toto este nie je to, co hladas, mozno stihness aj 5 vztahov, kym dojde ten pravy. Tak mu uvolni retaz a nerob sceny. Ked sa vrati, radsej s prezervativom.
Samozrejme že ho pusti. Je dospelý a ak spraví prúser, sprav z neho bývalého. Takto to chodí. Vzťah je voľba.
@anonym_autor pustiť priateľa? Púšťajú a dovoľuje sa niekam ist deťom, nie partnerom.
Keby mal môj muž takéto uvažovanie, už z princípu sa nastvem.
Tak buď ste rovnocenni partneri a je medzi vami dôvera, alebo si žiarlivá stíhačka, čo mu supluje matku.
Jediné, čo môžeš urobiť, je slušne, bez emočneho podfarbenia mu to povedať, bez nadhadzovania, aby kvôli tomu nešiel a potom akceptovať jeho rozhodnutie.
@anonym_autor vysvetliť, že ty sa necítis komfortne, ale neznamená, že on sa teda zariadi tak, ako ty chceš a teda že nepôjde.
To, že ty nechceš a ty sa cítiš zle, ak on ide, je len a len tvoj problém. Este si veľmi mladá, ale čím skôr to pochopiš, tym lepšie pre tvoj(e) vzťah(y).
Vynucovanie si čohokoľvek je začiatok konca..
Buď ti ten človek a jeho správanie vyhovuje a ty vzťah rozvíjaš, alebo ti nevyhovuje, cítiš sa v ňom nekomfortne a vzťah nemá zmysel.
Je to len priateľ tak nech si ide, ale ty nebud tiež doma!
Ty choď tiež s kamarátkou na dovolenku, na víkend.... nech vidí, že aj ty chodíš a nie si na ňom závislá
Ma 20,nech uziva zivot este desat rokov,cas na usadenie este ma.Na vztah on este nedozrel(nemyslim v zlom ).Nedus ho.
@anonym_autor ty si mozes zelat aj nezelat cokolvek, napriek vsetkemu co si ty nezelas je to dospely clovek zodpovadny za svoje skutky. Ty mu akurat tak mozes oznamit, ze sa ti to nepaci ale aj tak sa on sam rozhodne co spravi, co nespravi. Pochop konecne, ze nie si jeho mama a on nema 10, nemas mu co zakazovat. Si len frajerka. Este aj keby si bola jeho manzelka, nemohla by si mu nic zakazat. Konecne dospej, nebude sa cely svet riadit podla toho co ty chces alebo nechces.
Ale ked budes takto dupotat nozickami a dusit ho, tak si uvedom, ze si jeho buduca byvala. Odhadujem, ze on ma nieco po dvadsiatke, vtedy mladi ludia chcu zit, zazivat nove veci. To by si mala robit aj ty. Normalne zit zivot aj bez neho. Uzivat si ten cas, ktory sa uz nikdy nevrati. Nie drzat niekoho na motuziku a dostavat zachvaty separacnej uzkosti ako trojrocne dieta, ktoreho mama odisla na zachod a ono ju nevidi.
@anonym_autor kde bude vystrajat? 😂😂😂 Dlho som tam zila a nepoznam nudnejsiu klubovu scenu. Si myslis , ze rakuske devy tam po nom pojdu ako pes po udenom?
@anonym_autor kde bude vystrajat? 😂😂😂 Dlho som tam zila a nepoznam nudnejsiu klubovu scenu. Si myslis , ze rakuske devy tam po nom pojdu ako pes po udenom?
@kiki68 vystrajat moze aj vo vedlajsej dedine, nemusi kvoli tomu cestovat do Viedne. Dokonca vystrajat moze aj doma, vobec nemusi nikde chodit.
Neviem ale mat frajera ktory prespava s kamaratkami na chatach… davam vasmu vztahu tak dva roky 🙈. Nechapem preco tam nie si s nim, ale kazdopadne, mala som 20, pamatam si ten pocit neistoty a bol uplne spravny…
@kiki68 Ano, zijem v AT a uprimne som sa zasmiala, ako mlade Viedencanky budu ocarene z nejakeho holobriadka z vychodneho bloku, co ma hlboko do vrecka a s nemcinou to tiez asi ruzove nebude🤣🤣
A velmi ti pomoze, ak sa od toho celeho odosobnis a nechas na osud. Lebo aj keby si cokolvek robila, ak ta podviest bude chciet, urobi to hocikedy. Najlepsie ak pojde on niekam aj ty chod, najlepsie aj na chaty s nejakymi kamosmi, lebo zrkadlova medicina najlepsie pomaha 🙂. Zrkadlova, pretoze ty urobis to iste, nech aj on vidi ake to je prijemne.
podviesť by ma nepodviedol 😂
prespáva s kamarátkami na chate 😂

@anonym_autor ak mu veris, tak ho pusti ale to musis vediet ty sama