Som divný, keď mi prekáža minulosť partnerky?
Mám cez40 a už dlhšie ma trápi jedna vec. Neviem, či som staromódny neistý, alebo je to úplne normálne. S partnerkou sme spolu niečo vyše roka a máme sa radi, plánujeme spoločnú budúcnosť. Problém je, že čím viac sa dozvedám o jej minulosti, tým viac mi to lezie na nervy. Nemyslím tým neveru ani nič také. Pred pár rokmi robila v predajni, kde väčšinu sortimentu tvorili erotické pomôcky. Viem, je to normálna práca a nesúdim ju za to. Lenže bývame v malom meste a dodnes sa mi stáva, že keď niekoho stretnem, niekto sa uškrnie a povie (Ach... Janulík... to boli časy) Niektorí sa len pousmejú, iní naznačujú, že o nej vedia veci, ktoré ja radšej ani nechcem počuť. Neviem, čo je na tom pravdy a čo sú len reči. Lenže v malom meste sa klebety šíria rýchlo a človek nikdy nevie, kde je hranica medzi realitou a vymysleným príbehom. Najhoršie je, že ma to začína ovplyvňovať. Keď také poznámky počujem opakovane, nedokážem ich úplne ignorovať. Na jednej strane si hovorím, že minulosť je minulosť a každý má právo robiť, čo uzná za vhodné. Na druhej strane ma zožiera pocit, že ma okolie berie ako toho posledného, kto nič nevie. Nechcem partnerku vypočúvať ani ju obviňovať z niečoho, čo možno ani nie je pravda. Ale zároveň neviem, ako sa mám tváriť, keď mi už viacerí ľudia povedali podobné narážky. Som jediný chlap, ktorému by toto prekážalo? Alebo by ste sa nad tým vedeli úplne povzniesť? A ženy, ako by ste sa cítili vy, keby sa o vašom partnerovi po meste rozprávali podobné veci?
Prosím, nechcem nikoho urážať ani súdiť. Skôr ma zaujíma, či je problém vo mne, alebo je prirodzené, že ma takéto situácie zneisťujú.
No.. Mne by to tiež vadilo..
No asi nebola len predavačka. Možno predávala aj služby. Len tak sa nešíria takéto klebety. Najlepšie by bolo vypočuť ju a odsťahovať sa
Partnerka vie, ze mas taketo pocity? Zaklad vztahu je komunikacia, nemusis ju vypocuvat ako StB-ak, ale mal by si to riesit s nou, nie s ludmi na ulici
Kašli na ňu, aj tak to nemá význam keď máš takéto stavy.
No asi nebola len predavačka. Možno predávala aj služby. Len tak sa nešíria takéto klebety. Najlepšie by bolo vypočuť ju a odsťahovať sa
@dadis
@sisska96 To, že mala veľa známostí a vzťahov, som vedel už od začiatku. Bolo mi to povedané a, keď sa na ňu človek pozrie, ani ma to veľmi neprekvapuje. Je bezdetná, dobre vyzerá, je štíhla, vyšportovvané telo a navyše nikdy nebola vydatá, takže je logické, že mala viac partnerov. Čo som však netušil, je to, že bola zrejme až akýmsi symbolom sexuality v našej obecnej komunite. Aspoň mne to tak dnes pripadá. Nemyslím si, že robila niečo iné než svoju prácu, ani že poskytovala nejaké iné služby. Skôr mám pocit, že bola jednoducho veľmi príťažlivá pre množstvo mužov a veľa z nich ju dodnes pozná, alebo si ju pamätá ako múzu. A práve to je pre mňa nepríjemné, keď sa s tým stretávam aj po rokoch.
Bol som v podobnej situácii, kde mi vadila minulosť partnerky, prvé roky som to zvládal, no ako ma to postupne vnútorne zožieralo, bolo to horšie a horšie.
Neskôr som ju nechal, nevidel som v tom budúcnosť, aj keď som ju istým spôsobom miloval.
Sú ľudia ktorým to nevadí a potom sú zasa ktorým to vadí vo vzťahu.
Keď píšeš že ti to do istej miery začína prekážať, tak ti to bude prekážať aj v budúcnosti. A ak niekedy prídu nezhody alebo mierne hádky, budeš na to podvedome myslieť a vyťahovať to.
@dadis
@sisska96 To, že mala veľa známostí a vzťahov, som vedel už od začiatku. Bolo mi to povedané a, keď sa na ňu človek pozrie, ani ma to veľmi neprekvapuje. Je bezdetná, dobre vyzerá, je štíhla, vyšportovvané telo a navyše nikdy nebola vydatá, takže je logické, že mala viac partnerov. Čo som však netušil, je to, že bola zrejme až akýmsi symbolom sexuality v našej obecnej komunite. Aspoň mne to tak dnes pripadá. Nemyslím si, že robila niečo iné než svoju prácu, ani že poskytovala nejaké iné služby. Skôr mám pocit, že bola jednoducho veľmi príťažlivá pre množstvo mužov a veľa z nich ju dodnes pozná, alebo si ju pamätá ako múzu. A práve to je pre mňa nepríjemné, keď sa s tým stretávam aj po rokoch.
@anonym_autor tak to ju nechaj ,nech si radsej nájde niekoho sebavedomého
@dadis
@anonym_autor Veď zo všetkých chlapov, ktorý o nej snívajú, si ju získal ty. Mal by si byť šťastný. A v prvom rade, by si mal túto vec odkominikovať s ňou. Ste spolu krátko. Komunikácia je alfa omegou.
Mas 40 a vztah, ktory chces budovat. Tak si normalne sadnite a takto jej to polopate povedz. Ak to budes tajit a skryvat, i tak to raz vybuchne. Zajtra hned si sadnite a normalne sa porozpravajte, tu vsetky ostatne cesty su cesta veduca nikam.
(A ja sa Ti napr necudujem, tiez by mi to prekazalo). Ci to prekonas a prekonate, je uz druha vec, to nikto nevie povedat.
Bol som v podobnej situácii, kde mi vadila minulosť partnerky, prvé roky som to zvládal, no ako ma to postupne vnútorne zožieralo, bolo to horšie a horšie.
Neskôr som ju nechal, nevidel som v tom budúcnosť, aj keď som ju istým spôsobom miloval.
Sú ľudia ktorým to nevadí a potom sú zasa ktorým to vadí vo vzťahu.
Keď píšeš že ti to do istej miery začína prekážať, tak ti to bude prekážať aj v budúcnosti. A ak niekedy prídu nezhody alebo mierne hádky, budeš na to podvedome myslieť a vyťahovať to.
@anonym_174b6e Čo je čisto choré správanie, toxické. Takto sa chlap nespráva. Iba zakomplexovaný a nesebavedomý.
Mne by vadilo, že toto mužovi vadí, resp. že to vôbec rieši. A celkovo na mňa pôsobí tá "obecná komunita" skôr tak.. jednoduchšie. Také ako "dedinské klebety" mi to prídu. Čo ja viem.
V podstate si napísal toto
- robila predavačku, síce erotických pomôcok, ale na tom nevidím absolútne nič divné ani zlé, proste predavačka
- neposkytovala žiadne sexuálne služby
- mala síce viac partnerov, ale sám píšeš, že vzhľadom na okolnosti je to logické.. navyše nepíšeš čo je "viac", ale tak nejak tuším, že to nejaké veľké číslo nebude
- v podstate to opisuješ tak ako keby jej najväčšia chyba je/bola, že je/bola veľmi príťažlivá.. čo akože čože??? 🤦♀️🤔
@anonym_autor suhlasim.s @enmery..
Ale zaroven, ak sa s tym nebudes vediet vyrovnat,.nechaj ju tak.
Mne by taká minulosť a práca v obchode s erotickým tovarom detto.
Už je na tebe, či to budeš v sebe ďalej riešiť, alebo to dokážeš pustiť z hlavy. Ak nie, išla by som z kratšej cesty.
To že ti je to nepríjemné je normálne.Skus sa jej predsa len opýtať viac na tú tému skôr než ťa niekto s niečím znova zaskočí
Trapi ta to,tak sa o tom s nou porozpravaj. Najhorsie je problemy zametat pod koberec.
Zas tieto trollie témy. Ty si sa nebodaj teraz nasťahoval do dediny či si o nej doteraz ako jediný zázračne nevedel a nepoznal? Ona mala vzťahy a to ti vadi, ale to ze ty si 40 ročný starý mládenec v nejakej diere panu bohu za chrbtom čiže očividne žiadne terno (teda podľa tvojho malomeštiackeho zmýšľania), to ti nevadí.
Sak hľadaj ďalej nejaku 17 ročnú pannu, na Slovensku na teba nikto nebude bohuzial pozerať ako na uchyla, ešte si vypijes s jej otcom. Ale sup sup, aby si neskončil jak ten v Nevere po slovensky co mu namaľovali “prihriaty” na bránu 🙂
@anonym_autor mne vadi ta pokryteckost: ak ma muz viac bodycountov, je uzasny borec, ak sa bavime o zene a nebodaj predavacke v obchode s erotickymi pomockami, tak je to nieco neakceptovatelne.
Nechaj ju, nech si najde niekoho vyrovnaneho a sebavedomeho.
PS. Obchod s erotickymi pomockami neprilaka vela zakaznikov obeznou upotenou predavackou, ale vysportovanou sexicou.
@dadis
@anonym_autor tak si najdi nie az tak dobre vyzerajucu, tucnu alebo nevysportovanu
Len aby si sa potom znova nebol nespokojny, z inych dovodov ako teraz
Mne by taká minulosť a práca v obchode s erotickým tovarom detto.
Už je na tebe, či to budeš v sebe ďalej riešiť, alebo to dokážeš pustiť z hlavy. Ak nie, išla by som z kratšej cesty.
@abbey1 ale ved autor vobec nevie aku presne minulost partnerka ma. Mozno len pocuva vymyslanie inych ktori maju na jeho partnerku zalusk a radi by ich rozdelili.
Mas 40 a vztah, ktory chces budovat. Tak si normalne sadnite a takto jej to polopate povedz. Ak to budes tajit a skryvat, i tak to raz vybuchne. Zajtra hned si sadnite a normalne sa porozpravajte, tu vsetky ostatne cesty su cesta veduca nikam.
(A ja sa Ti napr necudujem, tiez by mi to prekazalo). Ci to prekonas a prekonate, je uz druha vec, to nikto nevie povedat.
@anonym_1cb32c
Mylis sa to sa neda a casom sa bude len zhorsovat, jedine rozchod
Žiarliš na ňu a ešte aj na jej minulosť.. je to choré, navštív odbornika
Ty si boh, že sa odvažuješ súdiť?
Isabel Allendeová má krásne knihy, ktoré by mali čítať "svätci" a iní úzkoprsí. Tá hlavná je Eva Luna. Potom Skazené dievča.
Potom Louis de Bernières - séria o seňorovi Vivovi, počínajúca knihou Válka o zadnici Dona Emanuela.
Film Malena.
Keď ani potom nepochopíš, nechaj ju lepšiemu.
a odkial ty ludia vedia kde predavala? zeby boli na nakupe? vies olky maju doma pomocky a by si sa cudoval ake ..pozri bud sa to naucis respektovat a na omenty odpovedz,ze aspon mate zlavy na hracky a pestry zivot za dverami na rodiel od nich ..alebo sa odstahuj do ineho mesta..
@anonym_autor robila predavacku, normalne povolanie, aj ked v erotickom obchode, to s tou muzou je od veci, neviem ci ti sibe, alebo co a este mas nieco z jej minulosti ci iba tieto blbosti?
Mne by vadilo, že toto mužovi vadí, resp. že to vôbec rieši. A celkovo na mňa pôsobí tá "obecná komunita" skôr tak.. jednoduchšie. Také ako "dedinské klebety" mi to prídu. Čo ja viem.
V podstate si napísal toto
- robila predavačku, síce erotických pomôcok, ale na tom nevidím absolútne nič divné ani zlé, proste predavačka
- neposkytovala žiadne sexuálne služby
- mala síce viac partnerov, ale sám píšeš, že vzhľadom na okolnosti je to logické.. navyše nepíšeš čo je "viac", ale tak nejak tuším, že to nejaké veľké číslo nebude
- v podstate to opisuješ tak ako keby jej najväčšia chyba je/bola, že je/bola veľmi príťažlivá.. čo akože čože??? 🤦♀️🤔
@wolf_ od oka bolo povedané že sa jedná cez 5 desiatok.
Zas tieto trollie témy. Ty si sa nebodaj teraz nasťahoval do dediny či si o nej doteraz ako jediný zázračne nevedel a nepoznal? Ona mala vzťahy a to ti vadi, ale to ze ty si 40 ročný starý mládenec v nejakej diere panu bohu za chrbtom čiže očividne žiadne terno (teda podľa tvojho malomeštiackeho zmýšľania), to ti nevadí.
Sak hľadaj ďalej nejaku 17 ročnú pannu, na Slovensku na teba nikto nebude bohuzial pozerať ako na uchyla, ešte si vypijes s jej otcom. Ale sup sup, aby si neskončil jak ten v Nevere po slovensky co mu namaľovali “prihriaty” na bránu 🙂
@chocolatebox jedna sa o stredne veľké mesto, no v našej štvrti sa vsetci navzájom poznajú.
V kazdej dedine boli baby, ktore sa zaplietli s kazdym chlapcom. Mozno aj tvoja taka bola v minulosti. Ja som tiez pocula kadeco o niektorych babach. Niekedy mi to prislo uz moc, ale neviem, nebola som pri tom. Sadni si s nou a porozpravajte sa. Teraz je teraz, bud sa s tym zmieris, alebo treba hladat inu.

Ano máš problém