Mám riešiť vzťah sesternice s novým priateľom?
Zienky, zaujimalo by má, či by ste povedali niekomu z rodiny, kebyže sa Vám nepozdáva jeho / jej partner? Mám sesternicu, vychádzali sme spolu veľmi dobre, chodila často k nám aj s expriateľom, na dovolenky sme spolu chodili, je krstná nášmu prvorodenemu. Vždy bola silnejšia (má tak cca 160 cm a možno aj 120-130 kg), no snažila sa aspoň stravu riešiť, vždy bola riadna kocka, starala sa o seba, šaty, lodičky, nechty, mihalnice atd. Fakt pekná baba. Pred rokom mi zrazu náhle povedala, že ako sa jej priatel zle k nej správa, že jej nič nechce kúpiť, že rozdeľuje blocky doma atd a že sa s ním chce rozist (boli zasnúbení). Hneď mi aj povedala, že stretla niekoho nového (mne potom ten jej ex zase povedal, že ona ho podvádzala s týmto novým ešte kým spolu žili, ktovie kde je pravda 🤷🏽♀️). Každopádne, ten nový pán, je taký divný.. Jednak že sa riadne zmenila aj ona, skoro vôbec k nám už nechodí, taký odstup od nás má, narodilo sa nám druhé dieta, ani neprišla pozrieť, keď sme mali krstiny prišla na slávnostný nedelný obed v sortkach a gumených zabkach, vsetky svoje záľuby vymenila za záľuby svojho nového muža, začala zase priberať, lebo on nejedava ani ovocie ani zeleninu, tak ani ona atd. Keď k nám prídu, tak on si sadne niekde bokom, zoberie mobil a pozera film… celkovo mám pocit (z toho ako rozprávajú o plánoch), že rozhoduje on. Čo on povie, tak bude.. Viem, že ona dlhodobo túži po deťoch, on sa vyjadril, že dobre, skúšajú ale nech neráta s tým, že on sa bude starať, stavať k dieťaťu v noci alebo niečo z koníčkov obmedzí… To narovinu povedal nám aj jeho budúcej svokre. Majú mat o 2 mesiace svadbu (ani nie po ročnej známosti), predtým plánovala veľkú svadbu, s rodinou atd, teraz jej vraj stačí mala svadba, iba na úrade, on vybral nejaký pub kde bude len obed.. Stále premýšľam, či je to skutočná láska z jej strany, alebo len snaha “dohnať to co chcela”. Jej ex si po pár mesiacoch našiel známosť aj s dieťaťom, vyzerajú byt spolu extra stastni, taká “rodinka” a viem, že aj sesternica túžila veľmi po svadbe a deťoch… len či je toto ten správy pán na deti, keď už teraz sa k tomu takto stavia.. dokonca ona sa snažila o babo aj s tým ex a nedarilo sa im cez 2-3 roky a ani s tým sa nedarí, tak som jej vravela, nech ide k lekárovi, no on ju dohovoril, že načo… Ona má 36 rokov už… V rodine sú radi, že “sa vydá”, môjmu mužovi sa on tiež nepozdáva… Len nechcem sa starať do druhých, ale ani sa neskôr prizerať (ak by mali napr deti), že bude nešťastná doma sedieť a on si pôjde životom ako keby nie sú… čo by ste robili?
Nestarala by som sa do nich.
Len by som jej povedala, či si to dobre rozmyslela a nebude neskôr ľutovať. Viac by som sa nestarala. Je to jej život.
@liliblacky najlepšie je, ak sa kazdy clovek pozerá do zrkadla, nie do ďalekohľadu. Živíš ju? Ma občiansky preukaz? Jedine riešenie je akceptovať jej rozhodnutie. Mne ak by sa ktokoľvek pokúsil gibicovat do mojich rozhodnutí, okamžite by bol vylúčený z môjho života.
@liliblacky najlepšie je, ak sa kazdy clovek pozerá do zrkadla, nie do ďalekohľadu. Živíš ju? Ma občiansky preukaz? Jedine riešenie je akceptovať jej rozhodnutie. Mne ak by sa ktokoľvek pokúsil gibicovat do mojich rozhodnutí, okamžite by bol vylúčený z môjho života.
@anonym_e521df veľmi správne.Nerozumiem takýchto ľudí čo chcú na silu dávať nežiadané rady lebo "oni" majú pocit že robia dobre ,dobre ale pre seba lebo riešia vlastne pocity cez cudziu osobu 🤦
Ale toto si vedia uvedomiť len vedomí ľudia že sa nemáme starať do životov iných ,nieje v nich nič naše.

@zelenina1